Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Πολιτών για το Πωγώνι εξέλεξε συντονιστική γραμματεία με σκοπό να δρομολογήσει την αυτόνομη κάθοδο στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πωγωνίου

Την Κυριακή 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στον Παρακάλαμο η ανοιχτή συνέλευση της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Πωγώνι.
Ενέκρινε το κείμενο αρχών όπως δημοσιεύτηκε στο Κάλεσμα:
«Άλλαξε το δήμο σου για να αλλάξεις τη χώρα».
Σε μια προοπτική αλλαγής και ανατροπής στο δήμο μας, για μια άλλη αυτοδιοίκηση.
Πρόσθεσε 4 άξονες κατεύθυνσης:
Α) Περιβάλλον
Β) Παραγωγική ανασυγκρότηση
Γ) Εξαγωγικός προσανατολισμός
Δ) Τουριστικό μοντέλο
Εξέλεξε συντονιστική γραμματεία τους:
1) ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
2) ΧΑΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
3) ΚΡΑΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
4) ΝΑΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
5) ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Αποφάσισε η γραμματεία να καθορίσει την επόμενη συνέλευση που θα διαμορφώσει και θα εγκρίνει:
Α) την διακήρυξη της κίνησης
Β) τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της κίνησης
Γ) την ανάδειξη του υποψήφιου ΔΗΜΑΡΧΟΥ και των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δύο ακόμη άτομα έχασαν τη ζωή τους από την γρίπη ανεβάζοντας τα θύματα στα 85

Άλλα δύο  άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον ιό της γρίπης, ανεβάζοντας σε 85 τον αριθμό των θυμάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 49 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ από την αρχή της περιόδου, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 242 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει στους πολίτες να λαμβάνουν αντι-ιική αγωγή, με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Ούριος άνεμος για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Για μεγάλη αύξηση της εγχώριας αγοράς αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην επόμενη διετία, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η τακτική ερευνήτρια του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα», Ελένη Μαλούπα, αφού λέει, εντός του 2014 πρόκειται να λάβει «σάρκα και οστά» ο κανονισμός εμπορίας τους, αλλά και να υιοθετηθεί πρόταση για τον τεχνικό κανονισμό εγγραφής των ποικιλιών του κλάδου.
Τις δύο αυτές σημαντικές εξελίξεις για την συγκεκριμένη αγορά, πρόκειται να κινήσει με γοργούς ρυθμούς η τεχνική επιτροπή πολλαπλασιαστικού υλικού που αναμένεται να συσταθεί εντός του τρέχοντος μήνα, πιθανόν στις 18 Μαρτίου, όπως αποκάλυψε η ίδια.

Έρχονται 1.150 προσλήψεις σε δήμους και Περιφέρειες

Ποιες ειδικότητες αφορούν και μέχρι πότε θα γίνουν!

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις 1.150 θέσεις σε Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας μέχρι τις 18 Απριλίου.
Οι προσλήψεις αφορούν 1.000 θέσεις στους Δήμους και οι υπόλοιποι στις περιφέρειες.
Πρόκειται για εποχικούς εργαζόμενους που θα προσληφθούν ως εργάτες, οδηγοί, τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων και υδρονομείς.
Οι θέσεις εποχικών πρώτα θα πρέπει να εγκριθούν από το ΑΣΕΠ, στη συνέχεια θα ανακοινωθούν στη Διαύγεια και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις πρόσληψης.
Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:  

Νηπιαγωγοί, Βρεφονηπιοκόμοι, Κοινωνικοί λειτουργοί, Κτηνίατροι, Γεωπόνοι, Μηχανικοί, Μάγειρες, Ψυχολόγοι, Εργάτες, Υδρονομείς, Χειριστές μηχανημάτων.

Ράγιο Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 52 και 60 ετών, έμποροι ναρκωτικών για διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (216) κιλά κάνναβης, ενώ για τη διακίνηση χρησιμοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα

Μεταξύ άλλων, μετά από έρευνα στο σπίτι του ενός δράστη κατασχέθηκαν (211) πλαστά χαρτονομίσματα και ένα περίστροφο κρότου


Χθες (10-03-2014) το πρωί στο Ράγιο Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν δύο εμπόρους ναρκωτικών,  που μετέφεραν περισσότερα από (216) κιλά κάνναβης. 
Πρόκειται για  δύο Έλληνες, ηλικίας 52 και 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της  μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών,   πλαστογραφίας  και παράνομης οπλοκατοχής.
Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν χθες το πρωί στο Ράγιο Θεσπρωτίας δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα και ακινητοποιήθηκαν για έλεγχο.
Όπως διαπιστώθηκε μετά τον έλεγχο, στο ένα αυτοκίνητο με οδηγό τον 52χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (160) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -173.316- γραμμαρίων.

Αρχίζει την Τετάρτη 12 Μαρτίου, η διάθεση δελτίων κοινωνικού τουρισμού

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου έχει προγραμματισθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού η έναρξη εφαρμογής της Β΄ φάσης του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού «Τουρισμός για όλους» με η διάθεση 28.400 δελτίων μέχρι εξαντλήσεως από τα ΚΕΠ.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», από το σύνολο των δελτίων, 23.400 θα διατεθούν για την υλοποίηση του υποπρογράμματος εξαήμερων διακοπών και τα 5.000 για την υλοποίηση του υποπρογράμματος των διακοπών για την τρίτη ηλικία.
 Η Β΄ φάση με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου. Ο κατάλογος των διαθέσιμων καταλυμάτων με χθεσινή ενημέρωση είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ (ww.gnto.gr).

Τι φόρο θα πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες ανάλογα με τα εισοδήματά τους

Mεγαλύτερο φόρο από ότι τις προηγούμενες χρονιές, θα κληθούν να πληρώσουν περισσότεροι από ένα εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιτηδευματίες, για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013.

Το επιβαρυμένο «χαράτσι», σύμφωνα με τον ιστότοπο www.imerisia.gr (από όπου και οι αναλυτικοί πίνακες), για τους ελεύθερους επαγγελματίες προκύπτει από τις εξής ανατροπές στη φορολόγηση:

Δραστηριότητα κατά το Φεβρουάριο 2014, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Συνελήφθησαν συνολικά (678) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (101) υποθέσεις που αφορούσαν την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών και ναρκωτικών, εξιχνίαση διαρρήξεων καθώς και άλλα αδικήματα
Κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων, πάνω από (2,4) τόνοι κάνναβης
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στοιχεία που αφορούν το Φεβρουάριο 2014 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.

Ηλεκτρονικά η υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών

Έως τις 28 Μαρτίου η προθεσμία

Να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις βεβαιώσεις αποδοχών αμοιβών, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων κάλεσε χθες τους υπόχρεους η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα πως οι βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να υποβληθούν έως την 28η Μαρτίου 2014.