Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από γραφεία εκκλησίας στα Ιωάννινα


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 36χρονου ημεδαπού

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από γραφεία εκκλησίας, που διαπράχθηκε προχθές (31-08-2019) το μεσημέρι στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για το αδίκημα της κλοπής.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 36χρονος, προχθές (31-08-2019) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, εισήλθε στα γραφεία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αλλαγές στις τραπεζικές συναλλαγές από την άρση των capital controls


Από τον Ιουνίο του 2015 όταν και τα capital controls έγιναν μέρος της ελληνικής καθημερινότητας, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις αλλά και το κράτος ήταν πολλά, αλλά με την πλήρη άρση τους αλλάζει η εικόνα της οικονομίας, κυρίως προς την αγορά του εξωτερικού.
Το σημαντικότερο κέρδος από την πλήρη κατάργηση των capital controls έχει να κάνει με την αξιολόγηση της χώρας σε οικονομικό επίπεδο και των τραπεζών, επιτρέποντας στην Ελλάδα να αποκτήσει ξανά την επενδυτική βαθμίδα που θα την βοηθήσει στο μέλλον, με έναν σαφώς φθηνότερο δανεισμό.
Παράλληλα, το τέλος των κεφαλαιακών ελέγχων θα άρει όλα τα εμπόδια που υφίστανται στη μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από ιδιώτες και νομικά πρόσωπα.
Σημαντικές είναι άλλωστε και οι καταθέσεις που διατηρούν οι ιδιώτες στο εξωτερικό και οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι μετά τη χαλάρωση των capital controls μπορούν να φέρουν τα χρήματά τους στο εσωτερικό και να τα επανεξάγουν χωρίς περιορισμούς, καθώς μέχρι σήμερα η έλλειψη εμπιστοσύνης στην πορεία της χώρας, λειτουργούσε ανασταλτικά.
Συγκεκριμένα το άρθρο 86 του νομοσχεδίου για τα προσωπικά δεδομένα, στο οποίο προστέθηκε, αναφέρει:
1. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος και με την επιφύλαξη των παραγράφων 2, 3 και 4, καταργούνται:
(α) το άρθρο πρώτο της από 18.7.2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες Ρυθμίσεις για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων» (Α΄ 84), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 4 του ν. 4350/2015 (Α’ 161), όπως ισχύει, (β) οι υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων της ως άνω από 18.7.2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και (γ) οι κανονιστικές αποφάσεις της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, που συστάθηκε δια της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου της από 28 Ιουνίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (Α΄ 65), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4350/2015, όπως ισχύει.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής


Συνεδρίασε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μετά από πρόσκληση της πλειοψηφούσας περιφερειακής συμβούλου κ. Αγνής Νάκου -Δασούλα και εξέλεξε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Προεδρείου του.
Τα μέλη του Σώματος καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογική διαδικασία.
Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Σταύρος Παργανάς (από την "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη"). Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτριος Σακαρέλης (από το Κοινό Ηπειρωτών) και Γραμματέας ο κ. Δημήτριος Γκαμπρέλας (από τους Ορίζοντες Ηπείρου).
Τις ευχαριστίες τους προς τους Περιφερειακούς Συμβούλους εξέφρασαν μετά την εκλογή τους τα μέλη του Προεδρείου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνέχεια εξέλεξε την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, που έχει την εξής σύνθεση:

Πάνω από 15 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τα οποία εντοπίστηκαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Avra» σε κρύπτη αυτοκινήτου


Για την υπόθεση συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν χθες (31-08-2019) το μεσημέρι στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, έναν 22χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, χθες το μεσημέρι στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, εντόπισαν ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 22χρονο και το ακινητοποίησαν για έλεγχο.
Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Avra», βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μεταξύ των πίσω καθισμάτων και του χώρου των αποσκευών του αυτοκινήτου, (14) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (15) κιλών και (500) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επίσης, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Καλεί τα μέλη και τους φίλους να βοηθήσουν στην οργάνωση του πανηγυριού

Ορίζοντες Ηπείρου: Αντιδημοκρατική, Θεσμική εκτροπή του κ. Καχριμάνη και του νεοεκλεγέντος Προέδρου κ. Παργανά


Από τους Ορίζοντες Ηπείρου, εκλεγμένη παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η πρώτη θεσμική εκτροπή έδειξε τα κακά δείγματα του πως θα πορευτούμε.
Η κακή αρχή φάνηκε από την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου. Από το πουθενά ο εγκάθετος, εξωτερικός, μη εκλεγμένος παράγοντας του κ. Καχριμάνη, κ. Μπένος κλήθηκε να μιλήσει στην ορκωμοσία.
Τον κ. Μπένο δεν τον εξέλεξε κανένας και για κανέναν λόγο. Βεβαίως, αναγνωρίζουμε ότι σε αυτή τη διαδικασία θα υπάρξει μια προσπάθεια παρεκτροπών, και έτσι με διαφορά 48 ωρών επιβεβαιωθήκαμε.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης για την εκλογή των Μελών της Οικονομικής επιτροπής και των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου αποσαφηνίστηκε ότι θα τοποθετηθούν όλοι οι επικεφαλής. Μετά τη ψήφιση όμως των δυο σωμάτων αντιδημοκρατικά και αντιθεσμικά, ο Πρόεδρος κήρυξε την λήξη της συνεδρίασης μη απευθύνοντας τον λόγο στους επικεφαλής των παρατάξεων.
Ακολούθησε τραμπουκισμός, φραστικός, χειρίστου είδους από τον εκλεγμένο εκλεγμένο και εκλεκτό του κ. Καχριμάνη, κ. Βασίλη Ψαθά με άμεση απειλή κατά του επικεφαλής των Οριζόντων ηπείρου κ. Σπύρο Ριζόπουλο.
Παρόλα αυτά όμως η τοποθέτηση υπάρχει , θεωρούμε ότι είναι δημοκρατικό μας προνόμιο η κεντρική τοποθέτηση του επικεφαλής να κοινοποιηθεί στους Ηπειρώτες.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Ριζόπουλου:

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Τριπλή μεταγραφική ενίσχυση


Η Διοίκηση του Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου ανακοίνωσε την απόκτηση τριών νέων μεταγραφών για την ενίσχυση της ομάδας.
Πρόκειται για  τους Σπύρο Ντεμίρη, Χρήστο Σίμο και Άγγελο Νίτα.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Τι είναι «o ώμος του κολυμβητή» και πώς αντιμετωπίζεται


Οι ώμοι μας είναι ευάλωτοι σε τραυματισμούς κατά την κολύμβηση καθώς αναλαμβάνουν να κάνουν το μεγαλύτερο έργο στις περιστροφικές κινήσεις των χεριών. Η συνηθέστερη αιτία πόνου στον ώμο σε όσους ασχολούνται εντατικά με την κολύμβηση, σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο, είναι ο λεγόμενος «ώμος του κολυμβητή», δηλαδή η φλεγμονή των τενόντων του στροφικού πετάλου του ώμου ή η προστριβή-πρόσκρουση διαφόρων στοιχείων του.
Ο καλύτερος τρόπος αποτροπής αυτών των τραυματισμών είναι η αύξηση της δύναμης των μυών και των τενόντων εντός του στροφικού πετάλου καθώς και η βελτίωση της τεχνικής.
Αιτίες-Συμπτώματα
Οι πρωταρχικές αιτίες του ώμου του κολυμβητή είναι η υπερβολική καταπόνηση της άρθρωσης του ώμου (π.χ. ενόψει κάποιου αγώνα), η έκθεση αγύμναστων μυών σε συνθήκες έντονης άσκησης και η λανθασμένη τεχνική κατά την κολύμβηση. Παράλληλα, μπορεί να είναι αποτέλεσμα προηγούμενων τραυματισμών που έχουν προκαλέσει κάποια ανατομική βλάβη όπως ρήξη του επιχείλιου χόνδρου ή του τενοντίου πετάλου. 
Κυρίαρχο σύμπτωμα είναι ο πόνος. Συνήθως, είναι δύσκολο να εντοπιστεί ακριβώς και περιγράφεται σαν να βρίσκεται βαθιά στην άρθρωση του ώμου αλλά μπορεί και να διαχέεται προς τα πάνω, στην πλάτη, στον αυχένα ή προς τα κάτω στο χέρι. Αν ο κολυμβητής δεν δώσει ιδιαίτερη σημασία και συνεχίσει να κολυμπάει παρά τα συμπτώματα, ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας ή κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπως εξηγεί ο Αναστάσιος  Δεληγεώργης  MD, MSc., Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Αθλητίατρος, Επιμελητής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.