Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Δεν θα ψηφίσω το νέο μνημόνιο»

Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», εκφράζει τη διαφωνία του όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις για ταμειακούς σκοπούς και τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
Υποστηρίζει ότι αυτά θα έχουν περιορισμένο αποτέλεσμα χωρίς επανεκκίνηση της οικονομίας.
Αποδίδει τις έσωθεν και έξωθεν πιέσεις για συναίνεση στην προσπάθεια κάποιων να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για το λάθος του μνημονίου.


Ξεκαθαρίζει ότι δεν ζητά πρόωρες εκλογές, αλλά εκτιμά ότι το αίτημα θα προέλθει από την κοινωνία.
Τέλος, απορρίπτει κυβέρνηση συνεργασίας και λέει ότι ενότητα της Κεντροδεξιάς υπάρχει στη βάση.

Rass: Στο 0,9 η διαφορά-«Τρίτο κόμμα» οι αναποφάσιστοι

Προς δραματική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού οδηγείται η χώρα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Σε δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «το Παρόν», η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν κινείται απλώς στα επίπεδα του στατιστικού λάθους, αλλά της ισοπαλίας!


Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν ΔΗΜΑΡ και ΔΗΣΥ, ενώ το νεοσύστατο κόμμα του Γιάννη Δημαρά συγκεντρώνει το 1,7% των προτιμήσεων.

Στην πρόθεση ψήφου η έρευνα έδειξε ότι οι ψηφοφόροι μοιράζονται ως εξής:
ΠΑΣΟΚ: 24,5%
ΝΔ: 23,6%
ΚΚΕ: 7,5%
ΛΑΟΣ: 5,4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 3,1%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 1,9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 1,8%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 1,7%
Άκυρο-Λευκό: 2,5%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 22,1%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται του Αντώνη Σαμαρά με διαφορά 0,7%.


Χαρακτηριστικό είναι το αποτέλεσμα στην ερώτηση για το θέμα της συναίνεσης.


Σε ποσοστό 62,4%, οι ερωτηθέντες θεωρούν τη συναίνεση συνενοχή και μόνο το 32,8% εκτιμά ότι η κυβέρνηση επιζητά πραγματική συνεργασία και κινείται με καλές προθέσεις.

MARC: Συναίνεση και όχι εκλογές θέλουν οι Έλληνες

Διπλή εντολή σε κυβέρνηση και ΝΔ να επιδιώξουν συναίνεση για την αντιμετώπιση της κρίσης και να αποφύγουν την προσφυγή στις κάλπες, στέλνουν οι πολίτες στην πιο κρίσιμη καμπή της προσπάθειας διάσωσης της οικονομίας.
Από έρευνα της εταιρίας MARC για το «Έθνος της Κυριακής», προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο οι ψηφοφόροι αντιμετωπίζουν τις δύο διαφορετικές προτάσεις για έξοδο από την κρίση.
Το 62,8% λέει «ναι» στη συναίνεση.
Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το ποσοστό του «ναι» φθάνει στο 75,4%, ενώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ είναι 55,9%.
Το 39,4% των ψηφοφόρων της ΝΔ δεν θέλει συναίνεση.


Το 71,6% των ερωτηθέντων δεν θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ προσφυγή στις κάλπες δεν επιθυμεί και το 63,8% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Όσο για το Ζάππειο 2, το 37,6% θεωρεί ότι ο Α.Σαμαράς πρέπει να εμμείνει στις προτάσεις του. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 55,4%.
Στο ερώτημα «εάν η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει ορισμένες από τις προτάσεις Σαμαρά ή να επιμείνει στο δικό της πρόγραμμα», το 77,3% λέει πως πρέπει να γίνουν δεκτές κάποιες προτάσεις του Ζαππείου 2, ενώ μόλις το 14% υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να μείνει ολότελα πιστή στο δικό της πρόγραμμα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Καταργείται το αφορολόγητο

Θα εξαιρεθούν χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι.



Από το πρώτο ευρώ που εισπράττουν θα φορολογούνται από το νέο έτος οκτώ εκατομμύρια φορολογούμενοι, σύμφωνα με το νέο σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας σκοπό αφενός την αύξηση των εσόδων κατά περίπου 2 δις, αφετέρου δε να σταλεί μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σκληρά μέτρα ώστε να πετύχει την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή.

Από το 2012, όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή», καταργείται επί της ουσίας η κλίμακα φορολογίας εισοδήματος με εξαίρεση τα πολύ χαμηλά εισοδήματα και τους συνταξιούχους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «Δεν ευθύνονται μόνο οι αποδείξεις για τις επιστροφές φόρου»

Έλεγχος σε επιστροφές πάνω από 1.500 ευρώ.


Στους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για εισοδήματα έως 40.000 και όχι μόνο στα κίνητρα του μέτρου συλλογής αποδείξεων αποδίδει το υπουργείο Οικονομικών το γεγονός ότι οι πρώτες εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερες επιστροφές φόρου.
Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει σε ανακοίνωση του ότι «τυχόν πιστωτικά υπόλοιπα των δηλώσεων δεν συνδέονται μόνο με το μέτρο των αποδείξεων, αλλά και με την παραπάνω βασική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης. Με την προσκόμιση των αποδείξεων σαφέστατα θα προκύψει ωφέλεια φόρου για τους φορολογούμενους, η οποία είχε υπολογιστεί και βρίσκεται εντός των προβλεπομένων στόχων.
Το υπουργείο οικονομικών τονίζει ότι ο μέσος όρος έναντι των δηλουμένων εισοδημάτων, προσεγγίζει ως ποσοστό το 28% και επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους σε στοχευμένο και τυχαίο δείγμα, ειδικά σε περιπτώσεις όπου το ποσό των αποδείξεων απέχει από το μέσο όρο για το αντίστοιχο εισόδημα, καθώς και σε περιπτώσεις ποσό επιστροφής κάτω των 1500 ευρώ.

«Για τις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί καταστρατήγηση του κινήτρου με δήλωση ανακριβών ποσών στις δηλώσεις εισοδήματος, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν οι συνέπειες που ορίζονται από το νόμο» ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Κλείνουν 213 εφορίες, υπερ-ΔΟΥ για τους 1.000 πλουσιότερους

Ανατροπές στις φορολογικές συναλλαγές των πολιτών φέρνει το νέο μοντέλο φορολογικών υπηρεσιών που θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες.


Με την πλήρη αναδιοργάνωση και τη λειτουργία του νέου ΤAXIS στόχος είναι οι ΔΟΥ να μην έχουν καθόλου συναλλαγές με πολίτες. Όλοι οι εφοριακοί θα ασχολούνται με τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, την επεξεργασία των δηλώσεων και τις διασταυρώσεις στοιχείων καθώς επίσης και με την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Η επιτροπή που ασχολήθηκε με την αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών ολοκλήρωσε το έργο της και παρέδωσε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το πόρισμά 24 σελίδων με τις προτάσεις της.
Σε κάθε νομαρχιακό διαμέρισμα θα λειτουργεί μία ΔΟΥ. Από τις 288 ΔΟΥ που λειτουργούν σήμερα θα μείνουν 75 εφορίες. 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Λεφτά υπάρχουν αλλά ...μέχρι τις 18 Ιουλίου!!!

Αγώνας δρόμου για την 5η δόση.


Μέχρι τις 18 Ιουλίου φτάνουν τα χρήματα που διαθέτουν τα δημόσια ταμεία εάν δεν εκταμιευτεί η 5η δόση του δανείου και γι' αυτό το λόγο η κυβέρνηση με κάθε τρόπο επιχειρεί να αυξήσει τα έσοδα.


Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής" η τρόικα απαιτεί, μεταξύ άλλων, να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα μια αποκρατικοποίηση ενώ αν δεν ληφθούν σκληρά μέτρα και αν δεν εγκριθεί το μοσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, δεν είναι διατεθειμένη να εκταμιεύσει τα 12 δισ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Έρχεται νέα έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία

Νέα έκτακτη εισφορά για τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων έχει σχεδιάσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο εντάσσει στο νέο πακέτο μέτρων του τρέχοντος έτους.
Η ελληνική πλευρά στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει προτείνει να επιβληθεί έκτακτη εισφορά σε όσους κατέχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, όπως είχε συμβεί και το Νοέμβριο του 2009.
Αυτό σημαίνει ότι περίπου 100.000 θα κληθούν στην εφορία.
Σύμφωνα με το «Έθνος», η έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί κλιμακωτά, ανάλογα και με την αντικειμενική αξία των ακινήτων, με συντελεστές που θα ξεκινούν από το 0,1%.

ΑΡΤΑ: Διαβουλεύσεις για τα τραπεζοκαθίσματα

Η Κανονιστική Απόφαση για την χρήση των πλατειών και των δημόσιων χώρων σε όλο το εύρος του νέου Δήμου θα είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και εκπρόσωπος της τοπικής Αρχής δήλωσε ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα είναι άμεσα υλοποιήσιμη μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς το πρόβλημα συνήθως διογκώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ειδικά στο χώρο της κεντρικής πλατείας, οι κάτοικοι μιλούν για πλήθος αυθαιρεσιών εκ μέρους των ιδιοκτητών καφετεριών κι άλλων καταστημάτων αναψυχής, με τα τραπεζοκαθίσματα να αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα.


ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr/

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που καταβάλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθη, στις 00:15 τα ξημερώματα, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ένας 57χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο (ψυγείο), διότι μετέφερε, μεγάλη ποσότητα τσιγάρων, κρυμμένη πίσω από παλέτες με κούτες με ζυμάρι για πίτες, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.


Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν.
Καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Τα 10 μέτρα που «κλείδωσαν»

Σφίγγει το ζωνάρι όσο δεν πάει άλλο.


Σε περίοδο νέα λιτότητας εισέρχεται το Δημόσιο με περικοπές αμοιβών και επιδομάτων για όλους τους υπαλλήλους, ακόμη και «κούρεμα» 50% στους μισθούς των κληρικών, τους οποίους θα αναλάβει να καλύψει με δικούς της πόρους η εκκλησία. Το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» υποδέχθηκε η τρόικα και θα έρθει προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο, προβλέπει:


1. Συνεισφορά της εκκλησίας κατά 50% στους μισθούς των κληρικών
2. Αναβολή της πληρωμής ομολόγων στους δικαστικούς – Καμία πληρωμή το 2011,
3. Μείωση αριθμού συμβασιούχων κατά 50% το 2011 και μείωση 10% κάθε χρόνο ως το 2015
4. Κατάργηση επιδομάτων και μπόνους στο Δημόσιο
5.Πάγωμα μισθών στο Δημόσιο, ακόμη και χρονοεπιδομάτων με το ενιαίο μισθολόγιο
6.Εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και της άδειας άνευ αποδοχών
7.Κανόνας «μία πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις» και μόνο για άμεσες ανάγκες (π.χ. υγεία)
8. Μείωση αριθμού εισακτέων σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές από το 2012
9.Εξοικονόμηση 25% από τους λογαριασμούς τηλεφώνων και 50% από τους λογαριασμούς ρεύματος
10. Συγχώνευση και κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και ΤΕΙ.