Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Επιπλέον περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, εφάπαξ

Για να βγει ο λογαριασμός των 11,5 δισ. ευρώ

Με τον χρόνο να πιέζει για το «κλείσιμο» του καταλόγου των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2012 - 2014, που πρόκειται να παραδόσει στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και εν συνεχεία να παρουσιάσει στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, και δεδομένου ότι ο λογαριασμός «δεν βγαίνει», στο στόχαστρο φαίνεται ότι μπαίνουν οι συντάξεις, τα εφάπαξ και τα κοινωνικά επιδόματα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι περικοπές θα είναι μεγαλύτερες, ρίχνοντας για παράδειγμα το πλαφόν στις συντάξεις περίπου στα 2.000 ευρώ από 2.400 που είχε αρχικά υπολογιστεί.
Όπως σημειώνουν «Τα Νέα», ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε ότι από τις τρεις συγκεκριμένες πηγές θα υπάρξει εξοικονόμηση δαπανών ύψους 4 δισ. ευρώ. Ο κατάλογος των μέτρων όμως έως και χθες το βράδυ παρέμενε ανοικτός καθώς ήταν αδύνατον να συγκεντρωθεί το συνολικό ποσό των 11,5 δισ. ευρώ χωρίς πρόσθετες περικοπές.
Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποφασίστηκε οι περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και εφάπαξ να αυξηθούν κατά 1 δισ. ευρώ, φθάνοντας τελικά στα 5 δισ. ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το πλαφόν στις συντάξεις να διαμορφωθεί σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα από τον αρχικό προγραμματισμό των 2.400 ευρώ και να κινηθεί κοντά στην περιοχή των 2.000 ευρώ.
Ο κατάλογος των μέτρων που θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία θα παραδοθεί σήμερα, Τετάρτη, από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Το πρωί της Πέμπτης θα τεθεί υπόψη της τρόικας στην πρώτη συνάντηση που έχει προγραμματισθεί με τον κ. Στουρνάρα.
Μετά τη συνάντησή της τρόικας με τον κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν κύκλο επαφών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τους υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.
Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ο πρώτος κύκλος της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου. Οι επικεφαλής της τρόικας θα αναχωρήσουν αφήνοντας στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια που θα ολοκληρώσουν τη συλλογή στοιχείων για την αξιολόγηση του προγράμματος έως τις 8 Αυγούστου.
Στη συνέχεια οι επικεφαλής αναμένεται να επιστρέψουν στις 24 Αυγούστου και, όπως εκτιμά πηγή με γνώση των πρακτικών της τρόικας, στο μεσοδιάστημα αναμένεται να ζητήσουν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, των λεγόμενων «prior actions», των προκαταρκτικών ενεργειών δηλαδή που θα απαιτηθούν για να μεταφερθεί η συζήτηση στην αποδέσμευση της επόμενης δόσης.

ΟΡΕΙΝΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 26 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26  Ιουλίου ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Ορεινό Πωγωνίου.

ΡΟΥΨΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 26 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26  Ιουλίου ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Ρουψιά Πωγωνίου.

Θεία Λειτουργία την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (24-07-2012) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, για την πράξη της άμεσης συνέργειας σε κλοπή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη που υπερβαίνουν τις 167.000 ευρώ.

Συνελήφθη, χθες (24.07.2012) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 60χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 60χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 167.161,89 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 26 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26  Ιουλίου ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Φαράγγι Πωγωνίου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (24-07-2012) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν (3) καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (28) μηνών, για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, μη υποβολή περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α και παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εργατικών εισφορών».

ΛΙΜΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 26 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26  Ιουλίου ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Λίμνη (Ζαραβίνα)  Πωγωνίου.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη σήμερα (25-07-2012) τα ξημερώματα στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν (11) καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (10) ετών, για παραβάσεις του Νόμου «περί επιταγών», απάτη και υγειονομικές παραβάσεις.

ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 26 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26  Ιουλίου ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Κρυονέρι  Πωγωνίου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (24-7-2012) το απόγευμα στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη). Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 35χρονος, βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερα (4) αυτοσχέδια τσιγάρα με μείγμα κάνναβης και καπνού βάρους (3,7) γραμμαρίων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.  

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 26 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26  Ιουλίου ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Καταράκτης  Πωγωνίου.

Ξεκινά η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ

Από σήμερα 25 Ιουλίου και ως την 1η Οκτωβρίου θα γίνει από τον Οργανισμό Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2012. Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, έχει οριστεί στις εξής ημερομηνίες:
Από την 25η Ιουλίου 2012 για τους δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.
Από την 3η Σεπτεμβρίου 2012 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά.
Από την 1η Οκτωβρίου 2012 για τους δικαιούχους με ένα παιδί.
Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις καθώς και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος που υποβάλλονται μέσω εργοδότη ή ΚΕΠ ή ταχυδρομείου παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών.
Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2012 είναι η 31η Ιανουαρίου 2013.
Υπενθυμίζεται, ότι για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού πλέον δεν απαιτείται η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης.
Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΔ.
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά ο ΟΑΕΔ, τονίζοντας στην ανακοίνωσή του, ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα παρέχονται μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Παραδοσιακό τραπέζι την Παρασκευή 27 Ιουλίου στο κυλικείο της εκκλησίας

Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παρακαλάμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο διοργανώνουν  Παραδοσιακό τραπέζι το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Ιουλίου ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα,  στο κυλικείο της εκκλησίας.