Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

 «Τρίποντο» ο Παναιτωλικός, 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ  έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθεί.
Με ωραία κεφαλιά του Άργκους στο 79΄ ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0  του ΠΑΣ Γιάννινα  στο Αγρίνιο.
Στο 79′ σέντρα του Μάρκος Πάουλο, κεφαλιά του Άργκους, 1-0 για τον Παναιτωλικό.
Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Άργκους, Μιχάι, Πέντρο Αμαράλ, Τσιγγάρας, Λουσέρο (71’ Μάρκος Πάουλο), Ντίας, Μάσουρεκ, Μανά (59’ Γκούγκα), Μπαρμπόσα, Μοράρ (78’ Μπαΐροβιτς)
ΠΑΣ Γιάννινα: Ν. Μιχαήλ, Αλ. Μιχαήλ (83’ Ξύδας), Κάργας, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Κάστρο, Νικολιάς, Βιντάλ (76’ Πάντελιτς), Λεό (76’ Νάουμετς), Μάνος

Την 106η επέτειο απελευθέρωσης της Κόνιτσας από τον οθωμανικό ζυγό τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος


Την Κυριακή 24.02.2019 ο Δήμος Κόνιτσας γιόρτασε την απελευθέρωση της πόλης και της ομώνυμης επαρχίας από τον πολύχρονη οθωμανική τυραννία με λαμπρές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν το Σάββατο 23.02 με επετειακό μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασαν η Φιλαρμονική του Γ’ Σώματος Στρατού, η Φιλαρμονική του Δήμου Κόνιτσας και η μικτή χορωδία ενηλίκων του Δήμου Κόνιτσας. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 24.02 με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, με επιμνημόσυνη δέηση στη μία από τις εισόδους της πόλης, στη θέση Άη Γιάννης, όπου έγινε η υποδοχή των αγωνιστών της απελευθέρωσης της πόλης το 1913, καθώς και με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Επισκόπου Βελλάς και Κονίτσης και μετέπειτα μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Σπυρίδωνος Βλάχου, ενός από τους πρωταγωνιστές της απελευθέρωσης. Η προτομή φιλοτεχνήθηκε δαπάνη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τον ομότιμο καθηγητή γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών κ. Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου «πατάνε» στο Μέτσοβο με Θόδωρο Δασούλα


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε, σήμερα Δευτέρα, στα γραφεία της παράταξης στα Ιωάννινα, με τον Θόδωρο Δασούλα, προκειμένου να συζητηθεί η συμπόρευση και η ένταξή του στους εκλογικούς συνδυασμούς. Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και διαπιστώθηκε πλήρης συμφωνία θέσεων και στόχων. Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:
Σπύρος Ριζόπουλος
«Είναι μια πολύ όμορφη μέρα σήμερα. Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχομαι τον Θόδωρο Δασούλα, έναν πραγματικό μαχητή ο οποίος έχει αγωνιστεί για τα κοινά είτε ως ηγέτης είτε ως απλός πολίτης εκφράζοντας τις απόψεις του ελεύθερα.
Η αλήθεια είναι ότι τον Θόδωρο μπορείς να τον βγάλεις από το Μέτσοβο, το Μέτσοβο από τον Θόδωρο όχι. Θέλει το καλό του Μετσόβου και θέλει το καλό του νομού Ιωαννίνων. Πιστεύει σε μια δίκαιη ανάπτυξη όλων των νομών, όλων των πόλεων, όλων των ανθρώπων.
Συνεπώς, μετά την ανακοίνωση ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της δημαρχίας του δήμου Μετσόβου, είναι ιδιαίτερη τιμή που δέχθηκε να συστρατευθεί μαζί μας και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε όλα εκείνα τα κομμάτια της διαμόρφωσης του σχεδιασμού του προγράμματός μας για να μπορέσουμε να γίνουμε πολύ πιο αποδοτικοί σε ένα πλαίσιο ισότητας και αξιοπρέπειας για όλους τους πολίτες. Περήφανοι Ξανά, πλέον και με τον Θόδωρο Δασούλα.»
Θόδωρος Δασούλας
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο για την τιμή που μου έκανε. Είναι κάτι καινούργιο για μένα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά.»

Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων: Ηπειρώτικο γλέντι το Σάββατο 2 Μαρτίου


Το Σάββατο 2 Μαρτίου, γλεντάμε Αποκριάτικα και Ηπειρώτικα!!!
Σας περιμένουμε για μια αξέχαστη βραδιά!!!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

Ορίζοντες Ηπείρου: Περιοδεία σε Κόνιτσα και Ζαγόρι


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος συνεχίζει το οδοιπορικό του στην περιφέρεια της Ηπείρου επισκεπτόμενος όλα τα χωριά προκειμένου να έχει προσωπική επαφή με τους πολίτες για να τους ακούσει και να συζητήσει μαζί τους.
Μαζί με στελέχη της παράταξης επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή τα χωριά της Κόνιτσας: Μάζι, Αετόπετρα, Ηλιόρραχη, Καλλιθέα και Κλειδωνιά. Και το Σάββατο, τα χωριά του Ζαγορίου: Κήποι, Καπέσοβο, Τσεπέλοβο, Βίτσα, Μονοδένδρι, Άνω Πεδινά, Κάτω Πεδινά, Αρίστη και Μεσοβούνι.
Η αντιπροσωπεία των Οριζόντων έχει δεκτή με ενθουσιασμό και οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από χρόνια προβλήματα που υπάρχουν. Ο Σπύρος Ριζόπουλος από την πλευρά του παρουσίασε το όραμά του για την Ήπειρο, μίλησε για τις λύσεις μέσα από την Περιφερειακότητα και πρότεινε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, δουλειές και επιστροφή των Ηπειρωτών στον τόπο τους.

Από το Γραφείο Τύπου

Δήμος Πωγωνίου: Ολοκληρώνεται η Οικοκυρική Σχολή Βασιλικού


Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου της πρώην Οικοκυρικής Σχολής Βασιλικού.
Πρόκειται για ένα εμβληματικό διώροφο πέτρινο κτίριο στο οποίο φοιτούσαν κορίτσια ηλικίας 13 έως 16 ετών. Στη δυτική του πλευρά βρίσκεται ένα μικρό ισόγειο κτίριο που χρησιμοποιούνταν σαν πλυσταριό. Οι κυριότερες εργασίες που πραγματοποιούνται  για την συντήρηση του κτιρίου είναι:
Διώροφο κτιρίο:
-   Επίστρωση δαπέδου με ξύλινο πάτωμα από ξυλεία.
-    Επίστρωση δαπέδου με πλακίδια 30x30 της αίθουσας 4. Αρμολόγημα πλακόστρωτου δαπέδου .
-   Καθαρισμός ξένων στοιχείων στις όψεις του κτιρίου, αρμολόγημα.
-   Αντικατάσταση υαλοστασίων στις αίθουσες και εσωτερικών θυρών στις αίθουσες.
-    Επισκευή επιχρισμάτων.
-   Χρωματισμός Εσωτερικά του ισογείου.
Πλυσταριό:
-   Καθαίρεση επιχρισμάτων  εσωτερικά – εξωτερικά και κατασκευή νέων. Αντικατάσταση στέγης.
-   Επίστρωση δαπέδου.
-   Πλήρης ηλεκτρική, υδραυλική εγκατάσταση του κτιρίου, καθώς και εγκατάσταση αποχέτευσης.
-   Χρωματισμός εσωτερικά – εξωτερικά με χρώματα θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.
«Το Βασιλικό είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων καθώς στις θέσεις "Δράνια", "Μεγάλες" και "Τσαβάλου Αλώνι" βρέθηκαν τάφοι που χρονολογούνται προ του 9ου π.Χ. αιώνα. Με την αποκατάσταση του κτιρίου της Οικοκυρικής Σχολής βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι στην προστασία και ανάδειξη της ιστορίας του» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.
Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 74.400€ και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου και από την Περιφέρεια Ηπείρου (Υποέργο ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου).

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν (9) κιλά ακατέργαστης κάνναβης, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, χθες (23-02-2019) στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και στην πόλη της Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, τα οποία κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 21χρονου αλλοδαπού και ενός 63χρονου ημεδαπού.
Αναλυτικότερα, μετά από αστυνομική επιχείρηση, χθες το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ακινητοποιήθηκε για έλεγχο δίκυκλη μοτοσικλέτα, με οδηγό τον 21χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου, βρέθηκαν στην κατοχή του -18- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -9- κιλών.
Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθη λίγο αργότερα στην πόλη της Ηγουμενίτσας και ο 63χρονος, διότι όπως διαπιστώθηκε, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ενημερώνοντας τον 21χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
·         -18- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -9- κιλών,
·         δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
·         Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
·         δύο κινητά τηλέφωνα.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Προπονητής στη Ντάρμσταντ ο Κεφαλοβρυσίτης Δημήτρης Γραμμόζης


Προπονητής στην ομάδα Ντάρμσταντ (Β' Εθνική Γερμανίας) ανέλαβε ο Κεφαλοβρυσίτης Δημήτρης Γραμμόζης.
Ο 40χρονος  Δημήτρης Γραμμόζης με καταγωγή από το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου τα τελευταία 5 χρόνια βρισκόταν στον πάγκο των ακαδημιών της Μπόχουμ, ενώ ως παίκτης αγωνίστηκε στη θέση του αμυντικού περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Γερμανία και τις Ίρντιγκεν, Αμβούργο, Καϊζερσλάουτερν, Κολωνία, Έσσεν και Μπόχουμ Β'.
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Kicker» ο Γραμμόζης ήταν πρώτος στόχος της διοίκηση το τελευταίο διάστημα και μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία είχαν αποφασίσει να αναλάβει χρέη υπηρεσιακού τεχνικού ο Κάι Πέτερ Σμιτς.
Η χρονική διάρκεια της συνεργασίας των δυο πλευρών θα είναι έως το 2020 και ο κ. Γραμμόζης θα έχει συνεργάτες τους Ηρακλή Μεταξά και Σβεν Τουρ.
Ο κ. Γραμμόζης δήλωσε:
«Μετά από αρκετά χρόνια στην Μπόχουμ, νομίζω πως έχω την προπονητική εμπειρία για το επόμενο βήμα. Θέλω να μάθω την ομάδα και να προλάβουμε να παραμείνουν στην κατηγορία».
Ο Δήμος Πωγωνίου του εύχεται κάθε επιτυχία στη νέα του θέση.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών αλκοολούχων ποτών από σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας


Για τις παραπάνω υποθέσεις, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ένας 50χρονος άνδρας και μια 45χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο περιπτώσεις κλοπών αλκοολούχων ποτών που διαπράχθηκαν από σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.
Ως δράστες των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί, ένας 50χρονος άνδρας και μία 45χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο δράστες, την 14-02-2019 στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, αφαίρεσαν από δύο σούπερ μάρκετ, συνολικά (41) φιάλες αλκοολούχων ποτών, συνολικής αξίας (700) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Καρκίνος του προστάτη: Τι ρόλο παίζει η κληρονομικότητα


Οι άνδρες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του προστάτη γνωρίζουν ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν και οι ίδιοι τη νόσο. Πόσο ισχυρός, όμως, είναι αυτός ο κίνδυνος; Έχει σημασία αν είχε νοσήσει ένας ή δύο στενοί συγγενείς τους; Και τι ρόλο μπορεί να παίζει ο καρκίνος του μαστού;
«Η ηλικία και το οικογενειακό ιστορικό είναι δύο από τις κυριότερους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του προστάτη», λέει ο χειρουργός-ουρολόγος Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ.  πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι στις περισσότερες περιπτώσεις κληρονομικός. Ούτε πως όποιος κληρονομεί ένα υψηλού κινδύνου γονίδιο, θα εκδηλώσει οπωσδήποτε τη νόσο».
Τα υπάρχοντα στοιχεία υποδηλώνουν ότι μόλις το 5-9% των κρουσμάτων καρκίνου του προστάτη έχουν κληρονομική συνιστώσα. Ωστόσο η συνιστώσα αυτή έχει ποικίλη βαρύτητα, αναλόγως με τον αριθμό των πασχόντων στην ίδια οικογένεια, την ηλικία που εκδήλωσαν τη νόσο, αλλά και το αν συνυπάρχουν ορισμένοι άλλοι καρκίνοι.
Υπολογίζεται ότι κάθε άνδρας έχει μία στις 8 (ή 12,5%) πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο του προστάτη κάποια στιγμή στη ζωή του. Η συνηθέστερη ηλικία εκδήλωσης του καρκίνου αυτού είναι μετά τα 65 έτη. Ωστόσο οι κληρονομικοί καρκίνοι του προστάτη συνήθως εκδηλώνονται νωρίτερα.