Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν (9) κιλά ακατέργαστης κάνναβης, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, χθες (23-02-2019) στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και στην πόλη της Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, τα οποία κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 21χρονου αλλοδαπού και ενός 63χρονου ημεδαπού.
Αναλυτικότερα, μετά από αστυνομική επιχείρηση, χθες το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ακινητοποιήθηκε για έλεγχο δίκυκλη μοτοσικλέτα, με οδηγό τον 21χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου, βρέθηκαν στην κατοχή του -18- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -9- κιλών.
Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθη λίγο αργότερα στην πόλη της Ηγουμενίτσας και ο 63χρονος, διότι όπως διαπιστώθηκε, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ενημερώνοντας τον 21χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
·         -18- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -9- κιλών,
·         δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
·         Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
·         δύο κινητά τηλέφωνα.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.