Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Zaravina Festival: Μια ξεχωριστή συναυλία δίπλα στη μαγευτική ομορφιά της Λίμνης Ζαραβίνας με Στέλιο Ρόκκο

 

Το κοινό απόλαυσε το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2024, μια ξεχωριστή συναυλία του Στέλιου Ρόκκου δίπλα στη μαγευτική ομορφιά της Λίμνης Ζαραβίνας. 

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το 3ο Πανπωγωνισιακό Αντάμωμα

 


Σε άκρως συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χλωμό Πωγωνίου Αργυροκάστρου το 3ο Πανπωγωνισιακό Αντάμωμα, ένα Αντάμωμα που φέρνει κοντά το Πωγώνι των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Η ολοένα αυξανόμενη παρουσία του κόσμου, τόσο από τα χωριά του Πωγωνίου όσο και από τα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, αποτελεί απόδειξη του στενού δεσμού που ενώνει τις περιοχές αλλά και της ανάγκης για ακόμη συχνότερη επαφή των δύο πλευρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τριάντα (30) χρόνια είχε πραγματοποιηθεί στο ίδιο σημείο το πρώτο Αντάμωμα μεταξύ των Κοινοτήτων Χλωμού και Πωγωνιανής.

«Βρισκόμαστε στο όμορφο και ιστορικό Χλωμό. Δεν πρόκειται για μία απλή εκδήλωση αλλά για μία ευκαιρία να συντονίσουμε τις προσπάθειες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε οι κάτοικοι του Πωγωνίου να βιώσουν επιτέλους την αλλαγή» ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δρόπολης – Πωγωνίου κ. Δημήτρης Τόλης επισημαίνοντας ότι απαιτείται οριστική, βιώσιμη και πρακτική λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά την οδοποιία ως ένα από τα μείζονα ζητήματα για τα χωριά της ελληνικής μειονότητας.

 «Επιθυμία της πολιτείας είναι να δει το Πωγώνι να προκόβει και να αναπτύσσεται» επεσήμανε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Σωκράτης Σουρβίνος ενώ ο Περιφερερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης επανέφερε το θέμα του Τελωνειακό Σταθμού Δρυμάδων ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους ότι σε νέα επικοινωνία που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών διαπίστωσε εκ νέου τη θετική αντιμετώπιση του αιτήματος για άνοιγμα του Μεθοριακού Σταθμού. «Νομίζω πως το αποτέλεσμα θα είναι θετικό, έστω για να λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα ώστε να εξυπηρετείται το κοινό» σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση του οδικού δικτύου επισημαίνοντας ότι οφείλουν τόσο το Ελληνικό όσο και το Αλβανικό κράτος να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αποκατάστασή του, ενώ τόνισε ότι έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα χρηματοδότηση ώστε να αποκατασταθεί ένα τμήμα του δρόμου.

Στρατίνιστα Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Τρίτη 20 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024, στη Στρατίνιστα Πωγωνίου.

Κουκλιοί Πωγωνίου: Υποδοχή της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας των Λουτρών

 


Οι Κουκλιοί Πωγωνίου υποδέχτηκαν το απόγευμα της Κυριακής 11 Αυγούστου 2024, για την Παράκληση, την εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας των Λουτρών από την Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Καβάσιλα.

ΕΛΓΑ: Παράταση για εξόφληση ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς 2023

 


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας και ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, κατόπιν συνεργασίας, αποφάσισαν:

– Την εκκαθάριση των πορισμάτων, τα οποία καταχωρήθηκαν μέχρι του παρόντος στα πληροφοριακά συστήματα της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛ.Γ.Α. και αφορούν αποζημιώσεις για τις ζημίες στον πρωτογενή τομέα έτους 2023, ζημίες στις αρχές του έτους 2024 και εκκαθαρίσεις ενστάσεων των παραγωγών έτους 2022.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 12:00 μ.μ. στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

– Την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την εξόφληση της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2023 μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2024, υπό την προϋπόθεση ότι οι ασφαλιζόμενοι αγρότες έχουν εξοφλήσει στον ΕΛ.Γ.Α. την ειδική ασφαλιστική εισφορά έτους 2022.

Έως τις 2 Σεπτεμβρίου η σύνδεση επαγγελματικών λογαριασμών στο IRIS

 


Έως τις 2 Σεπτεμβρίου οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι υποχρεούνται να συνδέσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, ώστε να δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους.

Το μήνυμα, από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και την ΑΑΔΕ εστάλη σε 294.510 υπόχρεους οι οποίοι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα σε σύνδεση του επαγγελματικού τους λογαριασμού με το IRIS.

Υπενθυμίζεται ότι το IRIS εξασφαλίζει σημαντικά πλεονεκτήματα (μείωση κόστους και επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των συναλλαγών) τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους επαγγελματίες.

Όσοι υπόχρεοι δεν εγγραφούν στο IRIS μέχρι τη λήξη της προθεσμίας προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ

Συγκεκριμένα μέσω του IRIS:

Παρακάλαμος: Μικρή αναζωπύρωση της φωτιάς του Σαββάτου

 

Μικρή αναζωπύρωση της φωτιάς του Σαββάτου σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας εντός του οικισμού του Παρακαλάμου.

Έγινε άμεσα αντιληπτή από κατοίκους και με την επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά έσβησε.

Σιταριά Πωγωνίου: Λαϊκορεμπέτικη βραδιά, την Κυριακή 18 Αυγούστου

 

 Λαϊκορεμπέτικη βραδιά, την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, ώρα 21:30, στην Σιταριά  Πωγωνίου.

Δελβινάκι: «Βαρύ Πωγώνι» την Πέμπτη 15 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό γλέντι, «Βαρύ Πωγώνι»  την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024,  ώρα 22:00, στο Δελβινάκι Πωγωνίου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου

 


Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:30

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Ρινοπλαστική: Ανάρρωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

 


Καθώς το καλοκαίρι είναι μία περίοδος με λιγότερες, σε πολλά επαγγέλματα, εργασιακές απαιτήσεις, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν αυτήν την περίοδο προκειμένου να προχωρήσουν σε επέμβαση λειτουργικής ρινοπλαστικής.

«Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών του καλοκαιριού, οι υποψήφιοι ανησυχούν για τη διαδικασία μετεγχειρητικής ανάρρωσης και ζητάνε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστα απρόοπτα», αναφέρει η δρ Ειρήνη Μάντζαρη, MD, PhD Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ), Διευθύντρια Ε’ ΩΡΛ Κλινικής, Κλινικής Χειρουργικής Ρινός, Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ρινοπλαστικής Metropolitan General ή οποία και λύνει όλες τις απορίες σχετικά με τα διάφορα στάδια αποκατάστασης μετά από μια λειτουργική ρινοπλαστική.

Τι είναι η Λειτουργική Ρινοπλαστική;

«Στόχος μας είναι με την επέμβαση αυτή να σχεδιάσουμε εξατομικευμένα την ιδανική μύτη διορθώνοντας παράλληλα τη λειτουργικότητά της.. Αυτό επιτυγχάνεται βελτιώνοντας τις αναλογίες και τη συμμετρία της μύτης σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και γενικότερα τη φυσιογνωμία του καθένα», επισημαίνει και συνεχίζει:

«Η εμφάνιση ενός ατόμου μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά όταν το κεντρικό στοιχείο του προσώπου που είναι η μύτη έχει τις κατάλληλες αναλογίες. Συνήθως, αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει την αλλαγή πολλών στοιχείων ταυτόχρονα και όχι μόνο ενός, π.χ. ελάττωση μόνο του ύβου (καμπούρας). Για παράδειγμα, η απλή αφαίρεση του ύβου σε μία λοξή μύτη μπορεί να βελτιώσει το προφίλ, όμως η μύτη δε θα είναι ευθυγραμμισμένη εάν δε γίνουν αλλαγές και στα υπόλοιπα στοιχεία που την καθιστούν λοξή. Σε άλλες περιπτώσεις, τα ρουθούνια μπορεί να χρειαστεί να τροποποιηθούν ώστε να φαίνονται πιο αρμονικά με το υπόλοιπο άκρο της μύτης, όταν αυτό είναι αδυνατισμένο κ.ά.».