Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, λόγω έντονης χιονόπτωσης

Απαγορεύεται προσωρινά λόγω έντονης χιονόπτωσης,  η κυκλοφορία όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό στο Νομό Ιωαννίνων, από το 73 χιλιόμετρο έως το 122 χιλιόμετρο (από διασταύρωση Κατσικά έως Παναγιά).

Η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μορφάτι Θεσπρωτίας: Εντοπίστηκαν 37,5 κιλά κάνναβης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Κατασχέθηκαν (37.540) γραμμάρια κάνναβης
Εντοπίστηκε, σήμερα (18-01-2017) τα ξημερώματα στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έμφορτο με (37.540) γραμμάρια κάνναβης, ο οδηγός του οποίου αναζητείται.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και αφού πραγματοποίησε αναστροφή και ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το σκότος και το δασώδες της περιοχής.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, υπήρχαν (4) σάκοι με (23) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (37.540) γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Το κόστος εκπόνησης μελετών για τη γέφυρα της Πλάκας αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Λούλης

Θετική ήταν η απάντηση του επιχειρηματία κ. Νίκου Λούλη, στην επιστολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με την οποία του ζητούσε να αναλάβει το κόστος εκπόνησης  μελετών που απαιτούνται για την αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας, σύμφωνα με τις προμελέτες και τις υποδείξεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
"Σε συνέχεια της από 18-11-2016 επιστολής σας, ήθελα να επαναλάβω τη δέσμευσή μας να αναλάβουμε τα έξοδα μελετών για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, όπως αναφέρατε στην επιστολή σας, ύψους 150.000 ευρώ. {...}. Επιτρέψτε μου για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια που κάνετε για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας και εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να καμαρώσουμε το γεφύρι πάλι να υψώνετε πάνω από τον Άραχθο", τονίζει στην απαντητική του επιστολή ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας "Μύλοι Λούλη" κ. Ν. Λούλης.
Οι μελέτες  που πρόκειται να εκπονηθούν είναι οι εξής:
α) Αρχιτεκτονική  και Στατική Προμελέτη Μελέτη με χρονοδιάγραμμα εκπόνησής τους Δεκέμβριος 2016 - Μάρτιος 2017 και Πλήρης Αρχιτεκτονική και Στατική Μελέτη με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2017 με συνολικό προϋπολογισμό 110.000 ευρώ.
β) Μελέτη Διαμόρφωσης της κοίτης  και Μελέτη ικριώματος και εργοταξίου με χρονικό ορίζοντας εκπόνησης το διάστημα Δεκέμβριος 2016- Αύγουστος 2017, με συνολικό προϋπολογισμό 40.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ευχαρίστησε τον κ. Λούλη για τη χρηματοδότηση των μελετών, τονίζοντας πως σε ο, τι αφορά την Περιφέρεια, το Ε.Μ.Π.,  το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ και την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, έχουν προχωρήσει οι  δράσεις που έχουν  αναληφθεί και πλέον  αναμένονται πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα που αφορούν την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης  ώστε το ερχόμενο  το καλοκαίρι, να υλοποιηθεί το  δεύτερο στάδιο του σχεδιασμού.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Βροσίνα Ιωαννίνων: Συλλήψεις ενός 63χρονου ημεδαπού και δύο υπηκόων Αλβανίας για μεταφορά 214 κιλών χασίς

Συνελήφθησαν στη Βροσίνα και στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, τρία άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που μετέφεραν οργανωμένα με δύο αυτοκίνητα μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 
Κατασχέθηκαν (213) κιλά και (800) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο αυτοκίνητα

Η αυτόφωρη σύλληψη τριών εμπόρων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (18-01-2017) το μεσημέρι στη Βροσίνα και στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, απέτρεψε την εισαγωγή και διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας  περισσοτέρων από (213) κιλών κάνναβης.
Πρόκειται για έναν 63χρονο ημεδαπό καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 27 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με τα αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στη γέφυρα Βροσίνας Ιωαννίνων, ο 63χρονος ημεδαπός, γιατί μετέφερε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, (10) σάκους που περιείχαν (132) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (213.800) γραμμαρίων.
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι  επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
(132) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (213) κιλών και (800) γραμμαρίων,
δυο οχήματα
επτά κινητά τηλέφωνα.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-0

Ο ΠΑΣ νικητής και στη ... λασπομαχία

Σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΣ πήρε το τρίποντο στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον Πανιώνιο με σκόρερ τον Μιχαήλ.
Στο 18΄ εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Κοζορώνη και σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι του Μιχαήλ, με την πορεία της μπάλας να μπερδεύει τον Γιαννιώτη και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΣ.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μέχρι τέλους χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα και το φινάλε τους βρήκε να παίρνουν τρεις βαθμούς που τους κρατούν σε επαφή με την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Καρανίκας, Κούτρης, Ναδάλες (57' Γαρουφαλιάς), Κοζορώνης, Ακόστα, Ζάιρο (94' Μουκουβάλας), Κόντε  (95' Γιάκος)

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης (88' Καθάριος), Μασούρας (73' Ταπόκο), Μασούντ, Φούντας (61' Σαββίδης), Μπεν

Γιάννης Καραγιάννης: Αυξημένος ο φετινός προϋπολογισμός της ΕΕ για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε στις 12-01-2017 την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη συγχρηματοδότηση της προώθησης των ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων στη διεθνή αγορά. 
Για το 2017, θα διατεθεί από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό το ποσό των 128,5 εκατ. ευρώ, έναντι των 111 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν το 2016.
Τα προγράμματα προώθησης θα υλοποιηθούν εντός και εκτός ΕΕ, με αρκετά από αυτά να στοχεύουν τρίτες χώρες και περιφέρειες, όπως -μεταξύ άλλων- την Κίνα, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ιαπωνία. 
Ο προσανατολισμός αυτός υποστηρίζει την ώθηση που δόθηκε στις αρχές του 2016 για την αναζήτηση νέων αγορών και τη στήριξη της κατανάλωσης των προϊόντων της ΕΕ στο εξωτερικό.

Για την Ελλάδα, η συμμετοχή της ΕΕ στις επιλέξιμες δαπάνες είναι 75-85%. Οι προτάσεις υποβάλλονται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για την αξιολόγηση και την έγκρισή τους. 
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 20η Απριλίου 2017.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας κόβει τη Πίτα του, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ., στο ''Σπίτι του Ηπειρώτη'', Μουρούζη 14, Πάτρα

Ανακοίνωση-Πρόσκληση
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο ''Σπίτι του Ηπειρώτη'', Μουρούζη 14, Πάτρα, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00' το πρωί. Θα προηγηθεί αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, για την εορτή του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, προστάτη του Συλλόγου μας.

Ο Γ. Γραμματέας Ο Πρόεδρος


Πεππές Γεώργιος Τσίρης Κων/νος

Συνέντευξη του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στον δημοσιογράφο Άγγελο Προβολισιάνο για την ιστοσελίδα www.koutipandoras.gr

1. Η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης έχει «παγώσει» εδώ και αρκετό καιρό. Κυβερνητικός στόχος είναι να βγει «λευκός» καπνός έως και το Φεβρουάριο, όσο οι εταίροι, όμως, δεν επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το σενάριο αυτό απομακρύνεται. Πότε πιστεύετε ότι θα κλείσει;
Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα και χωρίς να υποκύπτει στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Πρέπει και οι δυο πλευρές να εργαστούν με διάθεση να γεφυρωθούν αυτές οι αποστάσεις. Η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε εγκαίρως και από την πλευρά μας εργαζόμαστε σκληρά και αποφασιστικά για το κλείσιμο και της δεύτερης αξιολόγησης, που θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας, την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και τη συνέχιση δυναμικών παρεμβάσεων με έμφαση στη στήριξη των κοινωνικά αδύναμων.
Οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών έχουν προκαλέσει αυτή την κωλυσιεργία, κυρίως σε σχέση με το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους και της δημοσιονομικής πορείας της χώρας μετά το 2018. Η ελληνική πλευρά δεν εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Συνεχίζουμε τη σκληρή διαπραγμάτευση για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη χώρα και την κοινωνία.
Εξάλλου, είναι η πρώτη φορά που παρά τις δυσκολίες και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς το πρόγραμμα βγαίνει και αυτό αποτυπώνεται στα μεγέθη της οικονομίας, στη σταδιακή μείωση της ανεργίας, στην επίτευξη των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Το θέμα είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, χωρίς νέα μέτρα, και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό μπορεί να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι εφικτό να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές μέχρι και τον Φεβρουάριο, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση.
Σε μια κρίσιμη συγκυρία για ολόκληρη την Ευρώπη η καθυστέρηση δεν εξυπηρετεί κανέναν, ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη. Είναι ανάγκη να βρεθεί γρήγορα λύση για να μη χαθεί το ευνοϊκό χρονικό σημείο για την Ελλάδα.

Που είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Ήπειρο

Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε σημεία του Επαρχιακού οδικού δικτύου στην Ήπειρο.
Συγκεκριμένα:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
• Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων, όταν και όπου αυτό
απαιτείται.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ:
• Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων , από το 67ο χλμ έως 76ο χλμ (Αθαμάνιο – Σκαπάρη όρια δικαιοδοσίας μας).
• Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

• Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη (Άνω Καλεντίνη έως Πηγές και Βελεντζικό έως Σκουληκαριά).

Ένταξη στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" της συνέχισης λειτουργίας των Δομών Κοινωνικό Παντοπωλείο- Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ιωαννιτών

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" η πράξη "Δομές παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ιωαννιτών", με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 243,360.00 €. Φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών (ΟΚΠΑΠΑ)
Με την απόφαση ένταξης,  θα συνεχιστεί η λειτουργία των παραπάνω δομών, οι οποίες καλύπτουν τμήμα του τοπικού πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σε βασικά αγαθά διατροφής, ένδυσης, φαρμακευτικής αγωγής κλπ
Η Δομή Βασικών Αγαθών "Κοινωνικό Παντοπωλείο"  θα διανέμει σε σταθερή και τακτική βάση τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, οπωρολαχανικά,  είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης, υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια   κλπ σε  τουλάχιστον 265 ωφελούμενους. 
Η Δομή "Κοινωνικό Φαρμακείο"  θα παρέχει  σε τακτική ή έκτακτη βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενα άτομα μηνιαία που τα έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη αυτή.
Και οι δύο δομές στεγάζονται στο συγκρότημα του ΚΕΠΑΒΙ, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, Ιωάννινα.  
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, χθες (17-01-2017) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εξόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε πλαστή - κλεμμένη άδεια διαμονής.
Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Δήμος Πωγωνίου: Προκήρυξη - πρόσκληση χορήγηση υποτροφίας από το κληροδότημα "Δωρεά Μαρίας Δάλλα"

Χορήγηση υποτροφίας από το Κληροδότημα «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ» σε υποψηφίους πτυχιούχους νομικών ή πολιτικών επιστημών πανεπιστημίου εσωτερικού ή εξωτερικού και σε περίπτωση δε μη υπάρξεως αυτών των ειδικοτήτων πτυχιούχοι άλλων ειδικοτήτων ή επιστημών.
Η υποτροφία θα αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Οι ενδιαφερόμενοι, οφείλουν να υποβάλουν και να προσκομίσουν στη γραμματεία του Κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ» στο Δημοτικό Κατάστημα ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ σε διάστημα δύο (2) μηνών από την ημέρα δημοσίευσης της παρούσας στον Τύπο τα απαραίτητα δικαιολογητικά

(θα βρείτε το σχετικό αρχείο στο www.pogoni.gr  )

Περιφερεια Ηπείρου: Δηλώσεις συμμετοχής στην Περιφέρεια για την έκθεση GRIIECHENLAND FESTIVAL Ντίσελντορφ Γερμανίας

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην έκθεση GRIIECHENLAND FESTIVAL που διοργανώνεται στο Ντίσελντορφ το διάστημα 30/3-2/4/2017. Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία το Ελληνικού Προξενείου  σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες της πόλης και θα προβάλει τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Σημειώνεται πως θα επιτρέπεται η πώληση προϊόντων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να παραστούν το αργότερο ως τις 6-2-2017, οι μεν επαγγελματίες του τουριστικού τομέα στο e-mail: v.barka@php.gov.gr  οι δε παραγωγοί και  επαγγελματίες του τομέα της γαστρονομίας στο s.fouki@php.gov.gr
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 26510-87141 και 87143 (Τμήμα Τουρισμού) και 26510-87111 (κ. Σοφία Φούκη).


ΔΕΗ: Όλα τα καταστήματά δέχονται κάρτες

Όλα τα καταστήματα της ΔΕΗ είναι εξοπλισμένα με συσκευές POS μέσω των οποίων οι πελάτες μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ μετά από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου.
Την ίδια ώρα, δίνεται η δυνατότητα αυτή παρέχεται δωρεάν στους πελάτες της ΔΕΗ και μέσω της ιστοσελίδας www.dei.gr , μέσω της επιλογής 'Ηλεκτρονική Πληρωμή Λογαριασμού' με τον πλέον εύκολο και γρήγορο τρόπο για τον πελάτη.

Τέλος, μπορούν να εξοφληθούν ηλεκτρονικά οι λογαριασμοί.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορείου Αττικής (Πεύκης) κόβει τη Πίτα του την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης (κάτω από το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης), Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ελευθερίου Βενιζέλου, Πεύκη

Πρόσκληση-Κοπή πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Σας καλούμε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης (κάτω από το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης) να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.
Σας περιμένουμε σ’ αυτό το αντάμωμα για να γλυκάνουμε το ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς!
Καλή Αντάμωση!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείου Αττικής

Παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017 σε κάρτα σίτισης και επίδομα αλληλεγγύης

Η παράταση εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας για την ακώλυτη εξυπηρέτηση αναγκών των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού προτείνεται με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις».
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, το πρόγραμμα λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης παρατάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 46 του ν. 4403/2016 (Α΄ 125). Επίσης, προτείνεται μηνιαία παράταση αποκλειστικά της περιόδου επιδότησης σίτισης, ώστε να καλυφθεί το διάστημα, μέχρι την ενεργοποίηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και την έναρξη της διαδικασίας των πληρωμών εντός του Φεβρουαρίου. Η ανωτέρω παράταση αφορά στους δικαιούχους που έχουν μόνιμη κατοικία σε δήμους στους οποίους δεν εφαρμόζεται η πρώτη φάση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται, επίσης ότι, επί της παραγράφου 2, σκοπείται η παράταση της βαθμιαίας εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 30 δήμους για έναν ακόμη μήνα και έως την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων διαδικασιών καθολικής εφαρμογής του ΚΕΑ. Καλύπτεται το χρονικό διάστημα έως την έναρξη της διαδικασίας καταβολής της εισοδηματικής ενίσχυσης εντός του Φεβρουαρίου.

Ο Σύλλογος Βουργαρελιωτών Αττικής κόβει τη Πίτα του, τη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα 13:00, στο ''Πάμε τσίπουρο Πάμε καφενείο'', Φωκίωνος Νέγρη 50, Κυψέλη, Αθήνα

Ανακοίνωση
Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 το μεσημέρι θα γίνει η κοπή της πίτας του Συλλόγου Βουργαρελιωτών Αττικής, όπως και πέρυσι στο «Πάμε τσίπουρο Πάμε καφενείο», Φωκίωνος Νέγρη 50,Κυψέλη,τηλ.210-8679140,με ζωντανή μουσική, πλούσιο μενού, χορό και κέφι.
Σας περιμένουμε όλους, μέλη και φίλους του Συλλόγου μας.
(Ώρα προσέλευσης 12:30-13:00, ώρα έναρξης σερβιρίσματος 13:30).
Τιμή ανά άτομο 15€ (συμπεριλαμβανομένου φαγητού και ποτού).


Το Δ.Σ.

Η Αδελφότητα Μαλουνίου Θεσπρωτίας, κόβει τη Πίτας της και γλεντάει, τη Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ώρα 12.30' το μεσημέρι, στη ταβέρνα ''Τα Λιθαρίτσια'', Δημ. Γούναρη 42, Γλυφάδα