Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου για τη συναυλία των Nouvelle Vague στην Πρέβεζα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρέβεζα 15 Ιουλίου 2015


Η μεγάλη μέρα του καλοκαιριού πλησιάζει.
Οι ΝΟUVELLE VAGUE στις 15 Αυγούστου, στο μνημείο του Αυγούστου, στην Αρχαία Νικόπολη, στην Πρέβεζα.
 Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ετοιμασίες για να υποδεχτούμε στις 15 Αυγούστου τη διάσημη παρισινή μπάντα των Nouvelle Vague
Ο αρχαιολογικός χώρος του μνημείου του Οκταβιανού Αυγούστου, στην Αρχαία Νικόπολη, στην Πρέβεζα, θα ανοίξει για δεύτερη φορά, μετά την εξαιρετικά πετυχημένη περσινή εμφάνιση του Wim Mertens, για να φιλοξενήσει φέτος τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού.
Οι Nouvelle Vague, των οποίων οι εμφανίσεις στη χώρα μας είναι  sold out, υπόσχονται να μαγέψουν το κοινό  με χαρακτηριστικές διασκευές κλασικών new wave και punk επιτυχιών και την απαράμιλλη σκηνική τους παρουσία.
Τραγούδια τους όπως το In a manner of speaking και το Dance With Me ξεπερνούν στο YouTube τα 8.000.000 views!
Φέτος στην ηπειρωτική Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν μία και μοναδική συναυλία στην Πρέβεζα.
Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία και τα σημεία προπώλησης.  

Από το Γραφείο Τύπου
  του Preveza Jazz Festival

Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.: Νέα παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών

Λόγω τραπεζικής αργίας


Από την διοίκηση του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. ανακοινώνεται ότι, «λόγω των παρατάσεων της ειδικής τραπεζικής αργίας, η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων που έληγε την 30/06/2015, και είχε παραταθεί μέχρι την 10/07/2015 και ακολούθως μέχρι την 16/07/2015, παρατείνεται εκ νέου μέχρι και την τρίτη (3η) εργάσιμη ημέρα από την λήξη της ειδικής τραπεζικής αργίας, όποτε αυτή επέλθει».

Παρατείνεται έως και 16 Ιουλίου η τραπεζική αργία

Προστέθηκαν όμως και νέες συναλλαγές


Παρατείνεται έως και την Πέμπτη η τραπεζική αργία με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, παράλληλα όμως, εισάγονται και νέες συναλλαγές όπως η πληρωμή δανείων λογαριασμών ΔΕΚΟ και φόρων αλλά και η μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό σε άλλον, της ίδιας όμως τράπεζας.
Με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνεται έως και 16 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (Α' 65), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, πέραν των περιπτώσεων που προβλέπονται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιουνίου 2015 «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας»  δύναται να πραγματοποιούνται από τα υποκαταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν για το σκοπό αυτό οι ακόλουθες πράξεις:
α. Η άπαξ καταβολή ποσού εκατόν είκοσι (120) ευρώ στους δικαιούχους, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί

Ιωάννινα: Συνελήφθη 51χρονος αλλοδαπός για καταδικαστική απόφαση για σωματική βλάβη και εξύβριση

Συνελήφθη χθες (14.07.2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος φυγόποινος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.
Όπως διαπιστώθηκε, εκκρεμούσε σε βάρος του 51χρονου καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, για σωματική βλάβη και εξύβριση.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών στο Καλπάκι Πωγωνίου και στους Αγίους Ανάργυρους Άρτας

Συνελήφθησαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων και στους Αγίους Ανάργυρους Άρτας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση , συνελήφθησαν σήμερα (15-07-2015) μετά τα μεσάνυχτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45 και 55 ετών, διότι κατελήφθησαν ως οδηγός και συνοδηγός, να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 36χρονο ομοεθνή τους, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες (14-07-2015)  το βράδυ στους Άγιους Ανάργυρους Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δύο συλλήψεις για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας και στο Κανάλι Πρέβεζας

Συνελήφθησαν χθες (13-07-2015), σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, δύο άτομα , για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Αναλυτικά:
αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν χθες αργά το βράδυ στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, έναν 35χρονο υπήκοο Ιράκ, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
- (13) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή
- (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (6) γραμμαρίων
- (8) συσκευασίες που περιείχαν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους (4,8) γραμμαρίων
- (12) συσκευασίες που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού (11,7) γραμμαρίων
αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, συνέλαβαν χθες το απόγευμα στο Κανάλι Πρέβεζας, έναν 32χρονο ημεδαπό, γιατί σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (3,6) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενεργούν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας αντίστοιχα.

Γρεβενίτι: Εκδηλώσεις Μνήμης για τους Εκτελεσθέντες από τους Ναζί, την Κυριακή 12 Ιούλιου

Παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις  Μνήμης για τους Εκτελεσθέντες  από τους Ναζί, την Κυριακή 12 Ιούλιου  στο Γρεβενίτι Ιωαννίνων.

Όλα τα φορολογικά μέτρα του νομοσχεδίου

Μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών στο συντελεστή 23%, διατήρηση στο 13% των βασικών προϊόντων και της ενέργειας και υπαγωγή σ΄ αυτόν των ξενοδοχείων, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο με τα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία για τη χρηματοδότηση της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).
Μεταξύ άλλων αυξάνεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, επιβάλλεται φόρος πολυτελούς διαβίωσης για σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων, αλλάζει ο τρόπος καταβολής του ΦΠΑ για όλες τις συναλλαγές που γίνονται μέσω τραπεζών ενώ καταργείται από 1 Οκτωβρίου το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ για τα τουριστικά νησιά με υψηλό κατακεφαλήν εισόδημα.
Αναλυτικά, σε ότι αφορά τις ανακατατάξεις στο ΦΠΑ προβλέπονται τα ακόλουθα:
- Στον υψηλό συντελεστής ΦΠΑ 23% θα υπάγονται όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα, οι μεταφορές ( ταξί, εισιτήρια λεωφορείων, πλοίων, κτλ) η εστίαση, οι επισκευαστικές υπηρεσίες, τα εισιτήρια θεαμάτων (εξαιρούνται τα εισιτήρια θεάτρων).