Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

26ο Ηπειρωτικό Rally «Ι. ΚΤΕΟ Autotest» στις 11 και 12 Ιουλίου


Μέσα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλη την ανθρωπότητα και φυσικά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το 26ο Ηπειρωτικό Rally «Ι. ΚΤΕΟ Autotest» ετοιμάζεται να πάρει εκκίνηση!
Ο αγώνας που διοργανώνει η ΕΛΕΤΑ θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου 2020 και θα αποτελέσει, έτσι όπως έχει έρθει πια η κατάσταση, τον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτου 2020 και θα διεξαχθεί με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας υγείας.
Στο πρόγραμμα προβλέπεται η πραγματοποίηση Πανηγυρικής εκκίνησης το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Αυτό γίνεται μετά και την τελευταία ενημέρωση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση πως απο 1η Ιουλίου επανεκιννούν οι δραστηριότητες με αντικείμενο την οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού δηλαδή συναυλίας και καλλιτεχνικής εκδήλωσης καθώς και οι υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.
Εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή σχετικά με την εξάπλωση του covid-19 και νέες οδηγίες από την Κυβέρνηση, τότε θα υπάρξει και νεότερη ενημέρωση σχετικά με την Πανηγυρική εκκίνηση.
Οι ειδικές διαδρομές δεν έχουν αλλάξει συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Έτσι, οι αγωνιζόμενοι αλλά και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την γρήγορη, εντυπωσιακή και τεχνική «Δωδώνη» των σχεδόν 12 χιλιομέτρων και την πολύ γρήγορη Κωστάνιανη των σχεδόν 7 χιλιομέτρων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 3 φορές. Τα συνολικά χιλιόμετρα θα είναι 145,80, εκ των οποίων τα 60,90 θα είναι αγωνιστικά. Ο τερματισμός θα γίνει στο χώρο του Service Park στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.
Οι δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω του ΣΔΔΑ της ΟΜΑΕ, ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 και λήγουν την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 23:59.
Το παράβολο συμμετοχής, ανεξάρτητα από κυβικά είναι 300 €, για νέους Αγωνιζόμενους 188 € και για τα ταμειακά ενήμερα μέλη της ΕΛΕΤΑ 200€.
Η ΕΛΕΤΑ και φέτος θα φιλοξενήσει τα εκτός Ιωαννίνων πληρώματα για μία διανυκτέρευση (το Σάββατο 11 Ιουλίου) στο ξενοδοχείο EPIRUS PALACE 5* (το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στις ειδικές διαδρομές) όπου επίσης έχει εξασφαλίσει ειδικές τιμές για τους συνοδούς των πληρωμάτων αυτών, ενώ θα παρέχει δωρεάν αυτοκινητάμαξα για τα αγωνιστικά εκτός Ιωαννίνων, πάντα σε συνεννόηση και με σειρά προτεραιότητας. Για το Ξενοδοχείο και την αυτοκινητάμαξα, θα ακολουθήσει σύντομα αναλυτική ενημέρωση.
Ο αγώνας γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου κα του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του Δήμου Δωδώνης, της ΕΛ.ΑΣ, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και του ΠΕΑΚΙ.
Φυσικά, ο αγώνας διεξάγεται με την συνεχή υποστήριξη του Μεγάλου μας χορηγού, του Ι.ΚΤΕΟ “AUTOTEST”, καθώς και των τοπικών επιχειρήσεων και με την έγκριση της ΟΜΑΕ.
Στο www.eleta.eu  και στο www.facebook.com/eletasport/    όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις αμέσως επόμενες ημέρες τον Συμπληρωματικό Κανονισμό και video με τις διαδρομές του Αγώνα, καθώς και διαδικτυακά και το Road Book του Αγώνα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 6944585853.

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, 9 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κανένας θάνατος  σήμερα, 9 νέα κρούσματα.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσια Υγείας αναφέρει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 9 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3519, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.
816 (23.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (54.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών.
5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα.
61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Αύξηση της προκαταβολής των προσωρινών συντάξεων κατά 20%-30%


Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η προκαταβολή θα αυξηθεί στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, από 50% που ήταν μέχρι σήμερα.
«Η προκαταβολή στις προσωρινές συντάξεις αλλάζει με τη νομοθετική πρωτοβουλία που εισάγουμε στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο. Αυξάνεται στο 80% για τις συντάξεις που αφορούν τους μισθωτούς του ΙΚΑ βάζοντας χαμηλότερο πλαφόν τα 384 ευρώ και ανώτερο το διπλάσιο, και στο 70% των ελεύθερων επαγγελματιών και του ΟΓΑ . Αυτό το κάνουμε και με αναδρομική καταβολή κατεξοχήν για να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να έχει υψηλότερο εισόδημα τη δύσκολη αυτή περίοδο. Οι αυξήσεις των προσωρινών συντάξεων εκτιμάται ότι θα ισχύσουν από τέλος Αυγούστου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης. Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις χηρείας, ανέφερε ότι και σε αυτές θα αυξηθεί η προκαταβολή κατά 20% φτάνοντας το 70%, μέσα στο καλοκαίρι».

Παρακάλαμος: Έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, την Κυριακή 5 Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ.


Έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, την Κυριακή 5 Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ. στο δημαρχείο Παρακαλάμου, με μοναδικό θέμα την παραίτηση του προέδρου.
Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου θα δοθούν τα 534 ευρώ


Την Πέμπτη, 16 Ιουλίου ξεκινούν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιούνιο, που φτάνει έως και τα 534 ευρώ.
Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος «Εργάνη» νέο χρονοδιάγραμμα και ημερομηνίες υπεύθυνων δηλώσεων και πληρωμών για τους εργαζόμενους σε αναστολή. 
Οι καταβολές της ειδικής αποζημίωσης του Ιουνίου θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου, για τους εργαζόμενους που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου και θα γίνονται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα εντός Ιουλίου και έως τις αρχές Αυγούστου.
Στα τέλη Ιουλίου θα πληρωθούν οι μισθωτοί σε αναστολή στις επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού, μεταφορών, τουρισμού καθώς και οι εποχικοί που επαναπροσλήφθηκαν.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούνιο έτους 2020.
Συνελήφθησαν συνολικά (340) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -184- (εκ των οποίων -3- διακινητές)
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας & βιασμό: -1-
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -1-
Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση & παράνομη κατακράτηση αλλοδαπών: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -19-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -9-
Για κλοπές-διαρρήξεις: -10-
Για εμπρησμό:-1-
Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων :-2-
Για βία κατά υπαλλήλων: -6-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απλές σωματικές βλάβες: -46-
Για ενδοοικογενειακή βία: -5-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.) -26-
Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων:-1-
Για παραβάσεις τελωνειακού κώδικα: -3-
Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος: -3-
Για πλαστογραφία & χρήση πλαστού εγγράφου: -4-
Για διατάραξη ησυχίας & οικιακής ειρήνης: -4-
Για ψευδή καταμήνυση & ανώμοτη κατάθεση: -2-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -11-
Εξιχνιάστηκαν:
Μία (1) υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας & βιασμού
Μία (1) υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας
Μία (1) υπόθεση παράνομης διακίνησης & κατακράτησης αλλοδαπών
Είκοσι τέσσερις (24) υποθέσεις κλοπών
Δεκαοκτώ (18) υποθέσεις ναρκωτικών
Έντεκα (11 ) υποθέσεις περί όπλων
Μία (1) υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Δύο (2) υποθέσεις απάτης
Τρεις (3) υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Δύο (2) υποθέσεις λαθρεμπορίου
Δύο (2) υποθέσεις πλαστογραφίας
Μία (1) υπόθεση ζωοκλοπής
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα και είδη, από τα οποία ξεχωρίζουν: 
Κάνναβη: -118- κιλά και -100,91- γραμμάρια
Ηρωίνη: -109,33- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -0,1-
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -7- κιλά και -161- γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης: -2.045-
Ναρκωτικά χάπια: -32-
MDMA :-3,7- γραμμάρια
Κυνηγετικά όπλα: -4-
Μαχαίρια: -1-
Ζυγαριές ακριβείας: -3-
Φυσίγγια: -11-
Λαθραίος καπνός: -11- κιλά και -100- γραμμάρια
Λαθραία πακέτα τσιγάρων: -3.159-
Ψυκτικό υγρό «φρέον»: -3- τόνοι και -439,1- γραμμάρια
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): 
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις: 
Την (01-06-2020), συνελήφθησαν στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας και στην Αμαλιάδα Ηλείας, δύο άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -20,5- κιλών, που βρέθηκε σε αυτοκίνητο.
Την (12-06-2020), συνελήφθη ημεδαπός στην Πρέβεζα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών και δύο ανηλίκων. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις ημεδαποί. Οι κατηγορούμενοι, είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει τους παθόντες με κυνηγητικά όπλα.
Την (13-06-2020) συνελήφθησαν στα Ιωάννινα δύο αλλοδαπές, κατηγορούμενες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3.159- πακέτα τσιγάρων & -222- συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου
Την (15-06-2020) συνελήφθησαν στην Άρτα, (6) ημεδαποί, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για διατάραξη της κοινής ησυχίας.
Τις 15 και 16-06-2020 συνελήφθησαν στην Άρτα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη κυκλώματος διακίνησης και παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών. Κατακρατούσαν παράνομα αλλοδαπούς σε αποθήκη σε αγροτική περιοχή της Άρτας, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα, να αποστείλουν χρήματα, προκειμένου να τα παραδώσουν σε κύκλωμα και να αφεθούν ελεύθεροι.
Την (17-06-2020) συνελήφθησαν σε περιοχή των Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, οι αλλοδαποί εμπλέκονται σε υπόθεση κυκλοφορίας μεγάλης ποσότητας απαγορευμένου ψυκτικού υγρού, το οποίο μετέφεραν με φορτηγό. Κατασχέθηκαν -263- φιάλες με ψυκτικό υγρό (φρέον), συνολικού βάρους -3- τόνων & -439,1- κιλών, χρηματικό ποσό -5.600- ευρώ καθώς και -2- φορτηγά αυτοκίνητα.
Την (18-06-2020) εντοπίστηκε σε περιοχή της Φιλιππιάδας Πρέβεζας οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης. Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν -1935- δενδρύλλια κάνναβης.
Την (19-06-2020) εξιχνιάστηκαν (12) περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια σε χωριά των Δήμων Μετσόβου και Ζαγορίου. Για τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Την (21-06-2020) συνελήφθη στην Πρέβεζα αλλοδαπός στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας & βιασμό σε βάρος 83χρονης ημεδαπής.
Την (21-06-2020) συνελήφθη στο Λούρο Πρέβεζας ημεδαπός, ο οποίος με κλεμμένο αυτοκίνητο, μετέφερε - 97- κιλά και -582- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και -7- κιλά και -161- γραμμάρια κατεργασμένης («σοκολάτα»).

Παράταση των περιορισμών έως και 19 Ιουλίου σε όλες τις δομές


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου παρατείνονται έως και 19 Ιουλίου τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (KYT) της χώρας.
Στόχος είναι η πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων της COVID-19.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι ώρες εξόδου ορίζονται από 07:00 έως και 21:00 και στις περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατόν πενήντα ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα ατόμων. 
Τα αναφερόμενα στην απόφαση μέτρα επεκτείνονται σε όλες τις δομές φιλοξενίας της χώρας.

Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή στην Ηγουμενίτσα



Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για περιστατικό αγνοούμενου 23χρονου ημεδαπού κολυμβητή, στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΠΑΡΤΙΛΑ'' Θεσπρωτίας.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη, ενώ λίγο αργότερα, ο 23χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη καλά στην υγεία του από ιδιωτικό σκάφος.
Ο 23χρονος μετεπιβιβάστηκε σε έτερο ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στο λιμένα Πάργας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ.

Τι είναι και πως αντιμετωπίζονται τα αυξητικά άλγη;


Ο όρος αυξητικά άλγη, εμφανίσθηκε για πρώτη φορά το 1823 μετά από παρατηρήσεις που έκανε ένας Γάλλος γιατρός, ο Marcel Duchamp σε μεγάλο αριθμό εφήβων οι οποίοι υπέφεραν από άλγη των κάτω άκρων. Θεώρησε ότι η ταχεία ανάπτυξη του σκελετού σε αυτήν την περίοδο ήταν η γενεσιουργός αιτία και επινόησε τον συγκεκριμένο όρο για την περιγραφή αυτών των πόνων.
Οι συγκεκριμένοι πόνοι δεν προσβάλλουν όλα τα παιδιά και ούτε είναι σταθεροί καθ’ όλη τη διάρκεια της αύξησης. Αντιθέτως εμφανίζονται, γίνονται πιο έντονοι και ακολούθως εξασθενούν με τρόπο περιοδικό ενώ εμφανίζονται κατά τεκμήριο στην ηλικία 3-12 ετών δηλαδή σε μία περίοδο μη ταχείας ανάπτυξης του σκελετού. Παρά την ύπαρξη πάντως διαφορετικών απόψεων είναι κοινώς αποδεκτό ότι αυτά τα άλγη σταματούν με το τέλος της ανάπτυξης και σίγουρα αποτελούν το συχνότερο πρόβλημα του μυοσκελετικού συστήματος στην παιδική ηλικία, εξηγεί ο κ. Πετράτος Δημήτρης, Παιδοορθοπαιδικός, Αναπλ. Διευθυντής Παιδοορθοπαιδικής Κλινικής Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.
Ποια είναι η συχνότητα και η αιτιολογία των αυξητικών αλγών;
Η αναφερόμενη συχνότητα κυμαίνεται από 2.6 έως 49.4% ενώ όσον αφορά στην αιτιολογία τους παραμένουν αδιευκρίνιστοι οι μηχανισμοί που τα προκαλούν. Διάφορες θεωρίες έχουν διατυπωθεί (ανατομική, θεωρία της κόπωσης, ψυχοσωματική, υπερελαστικότητα αρθρώσεων) καμία όμως δεν είναι αποδεδειγμένη.