Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Έχασε εκτός o Αγροτικός Αστέρας-Τεσσάρα εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Ισοπαλία η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-«Κόλλησαν» στο μηδέν στο Καλπάκι, ο Α.Σ. Καλπακίου με την Θύελλα Ελεούσας

*Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και αιφνιδίασαν το μουδιασμένο Αγροτικό Αστέρα και προηγήθηκαν  1-0 μόλις στο 5΄.
Στο 10΄ κέρδισαν πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αστέρα.
Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους ισορρόπησαν και έχασαν πολλές ευκαιρίες, κυρίως με τον Τσιώλη να ισοφαρίσουν.

Στο 42΄ ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Αστέρα.
Η πίεση συνεχίστηκε και στο β΄ ημίχρονο με τους ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα να χάνουν κλασικές ευκαιρίες.


*Εύκολο απόγευμα είχε η Α.ΕΔ. Πωγωνάτος επικρατώντας με 4-1 του Δαβάκη και έπιασε πάλι την κορυφή της βαθμολογίας.
Καλπάκι-Ελεούσα 0-0
*Καλπάκι και Ελεούσα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν είχε κάτι ιδιαίτερο, χωρίς πολλές φάσεις.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (3η αγωνιστική)
1. Πίνδος Κόνιτσας: 9  
2. Σερβιανά: 9
3. Προοδευτική Περάματος: 7
4. Α.Ο. Ανατολής: 7
5. ΠΑΟ Κρύας: 7
6. ΠΑΣ Κάστρο: 7
7. Α.Ο. Βελισσαρίου: 6
8. Θύελλα Ελεούσας: 4 
9. Θύελλα Κατσικά: 4
10. Α.Ε. Μικρασιατών 3
11. Κουτσελιό: 3  
12. Ροδοτόπι: 3
13. Κόντσικα: 3
14. Καλπάκι: 2
15. Λαψίστα: 1 
16. Χαροκόπι: 1
17. Ατρόμητος '95: 0
18. Πεδινή: 0

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Αμπελόκηποι-ΑΠΟΕΛ 0-3
Ζωοδόχος-Περίβλεπτος 1-1
Σταυράκι-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-0
Κεφαλόβρυσο-Αλμυρός Βουνοπλαγίας 2-2
Αγία Μαρίνα -Αετός Πρωτόπαππας 5-0
Πεντέλη-Αστήρ Αμφιθέας 1-2
ΠΑΟ Κόνιτσας-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου
Πωγωνάτος-Δαβάκης 4-1
Δόξα Αναργύρων-Ραφταναίοι 2-1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (4η αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 10
2. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 10
3. ΑΠΟΕΛ: 10
4. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 10 
5. Περίβλεπτος: 7
6. Αστήρ Αμφιθέας: 7
7. Δόξα Αναργύρων: 7
8. Σταυράκι: 6
9. Αετός Πρωτόπαππας: 6
10. Ζωοδόχος: 5
11. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 5
12. Ραφταναίοι: 4   
13. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 3
14. Πεντέλη: 3
15. ΠΑΟ Κόνιτσας: 2
16. Δαβάκης: 1
17. Αμπελόκηποι: 1

18. Κεφαλόβρυσο: 1

21 σάκοι με φάρμακα συγκεντρώθηκαν στη δράση «Όλοι μαζί Μπορουμε» στην Αγ.Παρασκευή και στο Καλπακι Ιωαννίνων

Φάρμακα στο Αργυρόκαστρο για τους ανασφάλιστους πολίτες της ελληνικής μειονότητας Β. Ηπείρου παρέδωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μαζί με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.
Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Ιερά Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, της Επαρχίας Κάτω Δερόπολης Β. Ηπείρου.
Τα φάρμακα προέρχονταν από τη δράση Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ, στην οποία, εδώ και 1,5 χρόνο, έχουν λάβει μέρος εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Συνολικά παραδώσαμε 27 κιβώτια με φαρμακευτικό υλικό στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου της Β. Ηπείρου, στον ακριτικό δήμο Πωγωνίου-Καλπάκι και στο δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων για τις ανάγκες των ανασφάλιστων και των κατοίκων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανο Φούσα και ομάδα γιατρών του ΙΣΑ και του ΙΣ Ιωαννίνων, παρέδωσαν το φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο και εθελοντές γιατρούς της Μητροπόλεως στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη, οι οποίοι και θα αναλάβουν την περαιτέρω δωρεάν διάθεση των φαρμάκων σε αναξιοπαθούντες ανασφάλιστους ενορίτες της Μητροπόλεως. 
Στη δράση συμμετείχαν επίσης ο Γεν Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Ν. Κοτροκόης, ο Έπαρχος Κάτω Δερόπολης Δ. Μαλιούκης, και ο Δήμαρχος της Δερβιτσάνης Φ. Γκούτσας.
Κατά την επίσκεψή τους στη Δερβιτσάνη, ο πρόεδρος του ΙΣΑ παρακολούθησε την εσπερινή ακολουθία Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που πραγματοποιήθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Δερβιτσάνης, πρωτοστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Δημητρίου. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παράδοση των φαρμάκων και ημερίδα με θέμα «Πυλώνες Πρόληψης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ιατρική». Στην περιοδεία και στις ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στη Δερβιτσάνη, στο Καλπάκι και την Ελεούσα της Ζίτσας, συμμετείχαν επίσης ο τ. Υπουργός Α.Φούσας, η Πρόεδρος του ΙΣ Ιωαννίνων Σ. Τσιάρα, ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Γειτονα, Κ. Γείτονας, και άλλοι έγκριτοι γιατροί.
Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο στο Πνευματικό Κέντρο της Δερβιτσάνης, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για θέματα πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων, οστεοπόρωσης και διακοπής καπνίσματος. Ο κ. Πατούλης δήλωσε στους συμπατριώτες της Δερβιτσάνης ότι, στα πλαίσια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, οι εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, «…θα είναι κοντά σας. Όπως δώσαμε μια υπόσχεση συνέχειας και συνέπειας στα 16 ακριτικά οδοιπορικά υγείας, την οποία και τηρήσαμε, υποσχόμαστε σήμερα ότι θα σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε.
 Ξεκινήσαμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο υγείας, πρόγραμμα «Υιοθέτησης» ανασφάλιστων χρόνιων ασθενών, μέσα από το οποίο θα χορηγήσουμε δωρεάν 900.000 φάρμακα. Θα είμαστε δίπλα σας, με φάρμακα, με εμβόλια και ό,τι άλλο χρειαστείτε. Προγραμματίζουμε μετρήσεις οστεοπόρωσης και εργαστηριακές εξετάσεις πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.»
Παράλληλα, 15 σάκοι με φάρμακα συγκεντρώθηκαν σήμερα στην ενορία του Τίμιου Σταυρού στην Αγία Παρασκευή Αττικής που προορίζονται για το ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και 6 σάκοι με φάρμακα συγκεντρώθηκαν στο ακριτικό Καλπάκι, το οποίο συνεχίζει τη συλλογή φαρμάκων σε όλα τα χωριά του την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να συγκεντρωθούν ικανές ποσότητες για το Κοινωνικό του Φαρμακείο που ξεκινά ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης στην ακριτική αυτή περιοχή.


ΠΗΓΗ: www.epirusonline.gr

Ε.Μ.Υ.: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το πρωί της Δευτέρας στο Ιόνιο και την Ήπειρο

Σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να έχουν έντονη μορφή, αλλά επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.

Από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα δυτικά η κακοκαιρία θα υποχωρήσει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 22χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη, σήμερα (15-09-2013) νωρίς το πρωί στη Διασταύρωση Λίμνης στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
 Ειδικότερα, ο 22χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
 Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων. 

Συκούλα Άρτας: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκε ένα κιλό λαθραίου καπνού σε συσκευασίες, που δεν έφεραν ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου

Συνελήφθησαν, χθες (14-09-2013) το μεσημέρι στη Συκούλα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 56χρονος ομογενής, για κατοχή λαθραίου καπνού.
 Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος δύο (2) συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους ενός (1) κιλού, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
 Η ανωτέρω ποσότητα του λαθραίου καπνού καθώς και το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου, κατασχέθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας που ενεργεί την προανάκριση.
 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εντοπίσθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, στο εσωτερικό της χώρας

Το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ενώ αναζητείται ο λαθροδιακινητής οδηγός, ο οποίος τράπηκε σε φυγή

Εντοπίστηκε, σήμερα (14-09-2013) μετά τα μεσάνυχτα, επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 02:00΄ οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του.
 Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, ο οδηγός αποβιβάστηκε από αυτό και τράπηκε σε φυγή πεζός, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι, ενώ κατά την διάρκεια ελέγχου στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Μπαγκλαντές, Ινδίας και Πακιστάν, ηλικίας από 16 έως 33 ετών.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα και κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν μέσα σε αυτό, κατασχέθηκαν.
 Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης. 

Ηπειρώτικο πανηγύρι από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ελληνικού, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:30, στην πλατεία Σουρμένων του Ελληνικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
«ΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ»
25Η ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
167 77
ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας το «Ηπειρώτικο Πανηγύρι» που θα λάβει χώρα στην πλατεία Σουρμένων το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:30.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν χοροί από την χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας και θ' ακολουθήσει γλέντι με την κομπανία του εξαίρετου Ηπειρώτη κλαρινίστα   Βασίλη Τόλη. 

Μαυρόπουλο Πωγωνίου: Σκότωσε κατά λάθος τον εξάδελφό του!

Τραγική κατάληξη είχε το κυνήγι αγριόχοιρου για μια παρέα κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όταν ένας από τους συμμετέχοντες πίστεψε πως τις κινήσεις ανάμεσα στα φυλλώματα των δέντρων προκαλούσε αγριογούρουνο και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον εξάδελφό του!
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε μεταξύ των χωριών Χρυσόδουλης και Αργυροχωρίου Πωγωνίου το μεσημέρι της Κυριακής, με θύμα έναν 47χρονο κάτοικο Ιωαννίνων ο οποίος δέχθηκε τα πυρά του 39χρονου εξαδέλφου του από τις Καρυές και βρήκε ακαριαίο θάνατο. 
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.
Ο 39χρονος ακούσιος δράστης, που έχει υποστεί σοκ από τον χαμό του συγγενούς του, κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ το κυνηγετικό όπλο του κατασχέθηκε.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr
 *******

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θανάσιμος τραυματισμός 49χρονου κυνηγού στο Μαυρόπουλο Πωγωνίου Ιωαννίνων
Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός κυνηγός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων
Θανάσιμα τραυματίσθηκε χθες (15.09.2013) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Μαυρόπουλου Πωγωνίου Ιωαννίνων, 49χρονος ημεδαπός κυνηγός, από το όπλο άλλου κυνηγού, ηλικίας 39 ετών.
Σε βάρος του 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου Ιωαννίνων, σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, οι δύο κυνηγοί κυνηγούσαν μαζί αγριόχοιρους και κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, ο συλληφθείς πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα τον 49χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα από αμέλεια.
Το κυνηγετικό όπλο του 39χρονου κατασχέθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κάπα Research: Στους πέντε δημοφιλέστερους περιφερειάρχες ο Αλέξανδρος Καχριμάνης

Σύμφωνα με την έρευνα οι πιο δημοφιλείς περιφερειάρχες είναι:

Το γενικό συμπέρασμα της έρευνα της Κάπα Research είναι ότι οι πολίτες αναζητούν νέα πρόσωπα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και έχουν αρνητική γνώμη για τους τοπικούς άρχοντες στην πλειοψηφία τους.
Δεδομένων των συνθηκών και της πολιτικής συγκυρίας και την ώρα που οι πολίτες ζητούν αλλαγές παντού ένας περιφερειάρχης είναι μακρά πρώτος από τους άλλους.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης με βάση τα στοιχεία της έρευνας της Κάπα Research που διενεργήθηκε για το «Βήμα» συγκεντρώνει 54,9% θετικές γνώμες, ακολουθεί ο Κώστας Αγοραστός με 46,8, στην τρίτη θέση ο Αλέξανδρος Καχριμάνης  με 44,8%, τέταρτος ο Γιάννης Σγουρός με 42,5% και πέμπτος ο Γιάννης Μαχαιρίδης με 35,1%.
Τους πέντε δημοφιλέστερους περιφερειάρχες καταγράφει η πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 18 Ιουλίου σε δείγμα 30.249 ατόμων.



ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 44χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη την Παρασκευή (13-09-2013) το βράδυ στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο συλληφθείς μετά από διαπληκτισμό που είχε με 31χρονο ημεδαπό, πυροβόλησε μια φορά εναντίον του χωρίς να τον τραυματίσει.

Ο 44χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Απεργιακό «τσουνάμι» έρχεται από τη Δευτέρα στο Δημόσιο

Ξεκινούν από τη Δευτέρα μαζικές κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.
Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.
Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Δευτέρα και Τρίτη μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Οι δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο.
Από την Δευτέρα, επίσης, ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.