Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.- Γ.Σ.Ε.Ε.: Δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με δύο κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν σήμερα, Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ., να αντιδράσουν στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, σε βάρος των εργαζομένων που προωθούν Κυβέρνηση και Τρόικα.
Συγκεκριμένα οι Ε.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο Δημόσιο Τομέα, στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τις ΔΕΚΟ στις 5 Οκτωβρίου, αλλά και σε νέα 24ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία στις 19 Οκτωβρίου.


Στο μεσοδιάστημα Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιήσουν περιφερειακές συσκέψεις, προκειμένου να προετοιμάσουν και οργανώσουν νέες απεργιακές αντιδράσεις, απαιτώντας την αλλαγή της πολιτικής που αποφασίζουν οι «Δανειστές» και εκτελεί η Κυβέρνηση χωρίς αντιρρήσεις και την ανατροπή των νέων μέτρων που βυθίζουν σε απόγνωση τον κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους νέους της χώρας.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Έρχονται Πειθαρχικές διώξεις για ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα!

Δύο ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Super League αναμένεται να είναι μέσα σε αυτές για τις οποίες οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ θα ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις λόγω της υπόθεσης των «στημένων αγώνων».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ομάδες αυτές είναι ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ Γιάννινα, τα περσινά παιχνίδια των οποίων με την Ηλιούπολη έχουν κριθεί ως χειραγωγημένα με αποφάσεις της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.
Συνολικά σήμερα αναμένεται να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις σε 15 ομάδες και τους προέδρους τους για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Οι περισσότερες θα αφορούν ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Football League.
Πειθαρχική δίωξη αναμένεται να ανακοινωθεί και στον Αστέρα Τρίπολης, αν όχι σήμερα τότε στον τρίτο κύκλο των διώξεων.


ΠΗΓΗ: www.soccerplus.gr

ΤΑΞΙ: 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει κοινή γραμμή με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. Τα ταξί σε όλη τη χώρα θα ακινητοποιηθούν από τις 5 το πρωί της Πέμπτης έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής.
Με αυτή την απόφαση οι ιδιοκτήτες ταξί διατρανώνουν και πάλι την αντίδρασή τους στις αλλαγές του Υπουργείου Μεταφορών, την ίδια στιγμή που στην Αθήνα δεν θα κυκλοφορεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς.

48ωρη απεργία τελωνειακών - εφοριακών στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου

Σε 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν οι Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, αντιδρώντας στο νέο μισθολόγιο για το δημόσιο. Παράλληλα την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου (στις 11 το πρωί ) έχει προγραμματισθεί παναττική συγκέντρωση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Μέτρα σοκ που "στάζουν" αίμα

Για 4 χρόνια το "έκτακτο" τέλος στα ακίνητα.





Νέο αφορολόγητο στις 5.000  ευρώ για τους φορολογούμενους!


Η εκταμίευση της έκτης δόσης θα "γονατίσει" τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς τα μέτρα που συμφωνήθηκαν φέρνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Τα σημαντικότερα από τα μέτρα που τέθηκαν επί τάπητος και στα οποία φαίνεται πώς υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία περιλαμβάνουν:
1. Άμεση ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου, με δραστικές περικοπές στους μισθούς και χωρίς "προσωπικές διαφορές".
Οι μειώσεις μισθών υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στο 40% και σε ορισμένες περιπτώσεις και στο 50% για υψηλόμισθους υπαλλήλους.
2. Περικοπές στις συντάξεις, με έμφαση στις υψηλές, στις οποίες θα μπει πλαφόν, αλλά και στο εφάπαξ.
3. Εφεδρεία και απολύσεις σε μια σειρά από οργανισμούς. Υπολογίζεται ότι στην πρώτη λίστα της εφεδρείας θα συμμετάσχουν 20.000 εργαζόμενοι.
4. Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου στο πλαίσιο της φορολογικής αναδιάρθρωσης. Οι εισηγήσεις που εξετάζονται αφορούν τη μείωση στις 4.000 - 5.000 ευρώ, γεγονός που θα οδηγήσει σε επιπλέον φόρο για όλους τους φορολογούμενους, ίσως και 400 ευρώ, ανάλογα με τον συντελεστή που θα επιβληθεί.
5. Επέκταση έως και το 2014 του μέτρου του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Παρ' ότι αμφισβητήθηκε η αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού, αποφασίσθηκε τελικά να επιβληθεί και μάλιστα σε μακροχρόνια βάση, καθώς σίγουρα εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων.
6. Επιτάχυνση της εξομοίωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπεται να γίνει σταδιακά.
Το μαχαίρι που επιβάλλει η τρόικα -από 5% έως 40%- στις επικουρικές έρχεται από 1/11/2011, ενώ για τις κύριες συντάξεις θα υπάρξει νέος ΛΑΦΚΑ που θα θίξει τις μεγάλες συντάξεις.


Υπό συζήτηση, όπως επισημαίνουν τα "Νέα", είναι η περικοπή των συντάξεων άνω των 1.700 ευρώ.
Στο μεταξύ, θα υπάρξει νέα μείωση στο εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων - εκτός από το 10% που έχει ήδη επιβληθεί - αλλά και στα εφάπαξ των άλλων Ταμείων που είναι ελλειμματικά.
Οι μειώσεις θα επέλθουν στις επικουρικές συντάξεις μετά και τις αναλογιστικές μελέτες.
Από το υπουργείο Εργασίας εκτιµάται ότι η μείωση θα είναι είναι της τάξεως του 5%-6%, ενώ τα συνδικάτα εκτιμούν ότι θα φτάσει και το 30%-40%.
Τα επικουρικά ταµεία, τα οποία αυτή τη στιγµή καλύπτουν περίπου 800.000 συνταξιούχους, θα πρέπει να αναπροσαρµόσουν τις παροχές τους µε βάση την οικονοµική τους βιωσιµότητα.
Σε ό,τι αφορά το πλαφόν στις κύριες συντάξεις, στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν και η πρόταση το πλαφόν να πέσει στα 1.700 ευρώ.
Από 1ης Ιουλίου 2011, στο πλαφόν αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα οικογενειακά επιδόματα.
Πρόβλημα βιωσιμότητας υπάρχει και για τα εφάπαξ (έχουν παραγγελθεί αντίστοιχες μελέτες, παρά τις πρώτες μειώσεις που τρέχουν και είναι 10% για το Δημόσιο και 15% για το Ταμείο της ΔΕΗ).
Το μεγαλύτερο έλλειμμα αντιμετωπίζει το ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας) με 50.000 συνταξιούχους να περιμένουν στην ουρά για το εφάπαξ.

Ιπποφαές, ένας δυναμίτης υγείας

Ρώσοι και κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα, το καρότο και τον κράταιγο.
Επίσης, ότι η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε είναι υψηλότερη από εκείνη του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας και ότι οι φυτοστερόλες που περιέχει ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του ελαίου της σόγιας. Επιπλέον, έχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Και όχι μόνο αυτό.
Προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως: ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9.
Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση.
Για όλους αυτούς τους λόγους, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, ως συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων, αλλά και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες.


Πώς ονομάστηκε
Αν και στη σύγχρονη Ελλάδα το ιπποφαές χρησιμοποιείται την τελευταία διετία, στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη. Σχετικές αναφορές υπάρχουν σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέρα της Φαρμακολογίας. Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Το ονόμασαν ιπποφαές, που στα νέα ελληνικά σημαίνει φωτεινό, λαμπερό άλογο (ίππος: άλογο, φάος: φως, λάμψη).


Πριν από τους παγετώνες...
Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη Γη. Η παρουσία του χρονολογείται πολύ πριν την εποχή των παγετώνων. Η επιστημονική του ονομασία είναι: Ιπποφαές το ραμνοειδές (Hippophae rhamnoides). Ευδοκιμεί ακόμα και στα πιο φτωχά χώματα και ανάλογα με το μικροκλίμα της κάθε περιοχής, το συναντάμε σε παράκτιες ζώνες, αλλά και σε ημιερημώδεις ή ορεινές περιοχές. Oι καρποί του μοιάζουν με ρώγες σταφυλιού, είναι πορτοκαλί και χυμώδεις και έχουν υπόξινη γεύση. Σύμφωνα με το «Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Ιπποφαές», το φυτό ευδοκιμεί και καλλιεργείται στην Ευρώπη και στην Ασία. Το συναντάμε κυρίως στις εξής χώρες: Κίνα, Μογγολία, Ινδία, Νεπάλ, Πακιστάν, Ρωσία, Oυκρανία, Αγγλία, Γαλλία, Δανία, Oλλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Φιλανδία, Σουηδία και Νορβηγία. Στη χώρα μας καλλιεργείται στη βόρεια Εύβοια, στην περιοχή Αχούρια.


Επιστημονικά αποδεκτό
Στην κλασική θιβετιανή φαρμακευτική βίβλο «Sibu Yidian», που έχει γραφτεί το 18ο αιώνα, τριάντα ολόκληρα κεφάλαια είναι αφιερωμένα στις θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις του φυτού. Στην Ινδία αποτελεί βασική παράμετρο της Ayurveda, ενώ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής φαρμακευτικής. Στη Μογγολία χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως άριστο τονωτικό. O θρύλος λέει ότι ο Τζένγκις Χαν και ο στρατός του έπιναν χυμό από ιπποφαές, προκειμένου να αυξήσουν την αντοχή και να επιταχύνουν τη θεραπεία των πληγών τους. Στη Ρωσία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως συστατικό της διατροφής των αστροναυτών. Το 1929 έγινε η πρώτη βιοχημική ανάλυση των συστατικών του.
Oι πρώτες κλινικές δοκιμές για τις θεραπευτικές χρήσεις του φυτού ξεκίνησαν στη Ρωσία τη δεκαετία του 1950. Τη δεκαετία του 1970 συμπεριλήφθηκε στον επίσημο κατάλογο των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στη Ρωσία και την Κίνα και τα επόμενα χρόνια συμπεριλήφθηκε στους επίσημους φαρμακευτικούς καταλόγους των χωρών όπου καλλιεργείται. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές μελέτες, κυρίως στη Ρωσία και την Ασία, που έχουν φέρει στο φως την πληθώρα των θρεπτικών συστατικών που περιέχει και την ευεργετική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.


Θεραπεύει και... τη φύση
Το πυκνό ριζικό σύστημα του ιπποφαούς και η αντοχή του σε άγονες και δύσκολες συνθήκες (κρύο, αλάτι, φτωχά εδάφη) είναι οι λόγοι που ο θάμνος αυτός φυτεύεται συστηματικά σε καμμένες περιοχές για να εμποδίσει τη διάβρωση των εδαφών, όπως π.χ. σε μεγάλες εκτάσεις της βόρειας Κίνας, όπου παράλληλα οι καρποί του συλλέγονται και αποφέρουν κάποιο εισόδημα στους ντόπιους πληθυσμούς.
 
Τζούλη Αποστολάτου

Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε;

Τα είδες Θανάση μου, τι καταφέρατε με την ανυπαρξία σας( και δεν εννοώ τίποτε προσωπικό εις βάρος σου);
Να δώσετε το δικαίωμα ως παράταξη στον Χρήστο Γκόγκο και σε οποιοδήποτε άλλον να σας περιγελούν.
Αν δεν ξυπνήσετε σε λίγο καιρό θα σας κοροϊδεύουν και οι δημότες σας.
Ασκήστε τα καθήκοντα που σας ανέθεσαν οι ψηφοφόροι σας και αφήστε τον Χρήστο Γκόγκο.
Ο Καψάλης είναι η δημοτική αρχή και ο Στεργίου και εσύ με τον Λία τον Πορίκη αυτόν έχετε αντίπαλο.
Μην δίνετε εντύπωση ότι τα κάνατε πλακάκια.
΄Οσον αφορά εμένα, ποιο σου είμαι ότι είμαι κάποιος πικραμένος της παράταξης που σας κάνει κριτική;
Μην βλέπετε παντού εχθρούς και εφιάλτες.
Για το καλό σας τα γράφω.
Η Παράταξή σας έχει ικανά στελέχη να προχωρήσουν στην ανασυγκρότησή της.
Και χωρίς τον Φάνη μπορεί να υπάρξει συνέχεια και ελπίδα.
Αλλιώς τελειώσατε αυτοδιοικητικά.
Και κάτι τελευταίο.
Μήπως η τακτική σας απέναντι στον δήμαρχο ( συναίνεσης) έχει να κάνει με τις οφειλές που αφήσατε;
Λέω μήπως.
Εσύ έχεις ανοιχτό μυαλό και πρόσφερες στην τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου μας.
Γι' αυτό θα πρέπει να μην υποκρίνεσαι ότι όλα πάνε καλά για την παράταξή σου.


Ακάκιος

ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Αντιμέτωποι με μπλακ άουτ 300.000 καταναλωτές λόγω αδυναμίας να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε δόσεις

Η τροπολογία δεν προβλέπει την τμηματική εξόφληση για το ειδικό τέλος ακινήτων!!!

Υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης θα βρεθούν, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, το επόμενο διάστημα περίπου 300.000 άτομα με αναπηρίες, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και πολύτεκνοι, οι οποίοι λόγω αδυναμίας αποπληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε δόσεις.
Και αυτό διότι η τροπολογία για το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα περιλαμβάνεται στους δύο επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του Οκτωβρίου και του Ιανουαρίου, δεν προβλέπει την τμηματική εξόφληση του ποσού.
Η ΔΕΗ θα μπορεί θεωρητικά να εξακολουθήσει να δέχεται την καταβολή σε δόσεις του ποσού που αφορά την κατανάλωση ρεύματος για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ανακοίνωσε τα αποτελέσματα εισαγωγής στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα για εισαγωγή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες αποφοίτων Εκκλησιαστικών Λυκείων, σε ποσοστό 10% επιπλέον του αριθμού εισακτέων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστότοπου του Υπουργείου ( http://www.minedu.gov.gr/ ) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).
Παράλληλα, στέλνονται ηλεκτρονικά καταστάσεις επιτυχόντων στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, καθώς και τα αντίστοιχα δελτία επιτυχίας.
Οι επιτυχόντες θα πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.
Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της Ακαδημίας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση για εγγραφή.
2. Απολυτήριο του Εκκλησιαστικού Λυκείου ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του τίτλου αυτού.
3. Νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.
4. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
5. Έξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Την Τρίτη αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνέλαβαν στη περιοχή Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων, έναν 48χρονο Έλληνα για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 40,1 γραμμαρίων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Αποφάσεις για την αναδιάρθρωση των εφοριών

Αποφάσεις για την αναδιάρθρωση των εφοριών αναμένεται να λάβει το Υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος του έτους, προχωρώντας κατ' αρχάς στο κλείσιμο 19 Δ.Ο.Υ. της χώρας, καθώς και στην ενίσχυση 100 μεγάλων εφοριών με δικαστικά τμήματα, που θα επικεντρωθούν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Οι εφορίες που αναμένεται να κλείσουν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ήδη κάνει το Υπουργείο Οικονομικών, είναι οι ακόλουθες:
Τροπαίων, Ακράτας, Κλειτορίας, Ανδρίτσαινας, Βάρδας, Τυμπακίου, Καστελλίου Πεδιάδας, Ληξουρίου, Νεάπολης Βοίου, Δερβενίου, Αρεόπολης, Κροκεών, Νεάπολης Βοιών, Νεάπολης, Πλωμαρίου, Μήθυμνα, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, Πάργας και Καρλοβασίου.


Οι εφορίες αυτές θα μεταφερθούν σε γειτονικές Δ.Ο.Υ., προκειμένου να ενισχυθούν για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων.
Πρόκειται ουσιαστικά για κινήσεις που θα σηματοδοτούν την έναρξη της πολιτικής αναδιάρθρωσης των εφοριών, με στόχο να μειωθούν σε λιγότερες από 80, έναντι 288 σήμερα.
Οι εφορίες αυτές θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον έλεγχο φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ η εξυπηρέτηση των φορολογούμενων θα γίνεται μέσω των Κ.Ε.Π.. Σε ό,τι αφορά στην καταβολή φόρων, αυτή θα πραγματοποιείται είτε μέσω των Κ.Ε.Π. είτε μέσω των τραπεζών, όπως και σήμερα.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Τετράωρη στάση εργασίας για αύριο, Πέμπτη, από τις 11.30 το πρωί έως τις 15:30

Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για αύριο, Πέμπτη, από τις 11.30 το πρωί έως τις 15:30. Αύριο, στις 12.30 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους Ο.Τ.Α..

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ "ΨΕΜΑΤΑ"

Δεν ενδιαφέρει κανένα αν ο κ. Στεργίου παραιτηθεί και πολύ περισσότερο εμένα κ. Φωτίου.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω την επίθεσή σου στο πρόσωπό μου, είμαι υποχρεωμένος όμως και λόγω της θέσης μου να απαντήσω στις ανακρίβειες που γράφεις.
Συνδικαλιστής ήμουν και είμαι γιατί με επέλεξαν και με ψήφισαν οι συνάδελφοί μου.
Όσο αφορά τους δύο φορείς που αναφέρεις ότι πληρώνομαι , σου απαντώ ότι έχεις μεσάνυχτα και δεν γνωρίζεις τον Καλλικράτη.
Τις παροιμίες κράτα τες για τον εαυτό σου, πιστεύω ότι σου ταιριάζουν.
Εγώ προσωπικά δεν αισθάνομαι ούτε καπετάνιος αλλά ούτε γύφτος (χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν και το έχω αποδείξει ότι δεν είμαι ρατσιστής).
Την 20ετή πορεία μου κ Φωτίου στην Αυτοδιοίκηση την γνωρίζουν οι συνδημότες μας και την κρίνουν με κριτήρια που ο καθένας θέλει.


Δεν θα σε ακολουθήσω στον κατήφορο......
Είμαι εδώ για να υπηρετώ τους συνδημότες μου με αρχές και αξίες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και πάντα σε συνεργασία με τον Δήμαρχό μας κ. Καψάλη.
Πολύ θα σε παρακαλέσω λοιπόν όταν αναφέρεσαι στο πρόσωπό μου, θα με αποκαλείς με το ονοματεπώνυμό μου και τα (Χρηστάκη κ.λ.π δεν σου τα επιτρέπω) κράτα τα για σένα και τους κολλητούς σου.


ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΓΚΟΓΚΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο Ασπρόπυργος τίμησε το Σούλι και γλέντησε λακκασουλιώτικα!

Mε μεγάλη επιτυχία και πλήθος ηπειρωτών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/9 στην κεντρική πλατεία Ασπροπύργου Ηπειρωτική βραδιά αφιερωμένη στο ΣΟΥΛΙ και ειδικά στην ΛΑΚΚΑ Σούλι.
Ο δήμαρχος Ασπροπύργου κ. ΜΕΛΕΤΙΟΥ, άριστος οικοδεσπότης που πάντα στηρίζει τους πολιτιστικούς συλλόγους καλωσόρισε τους επισκέπτες και αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για την Ήπειρο.
Ο πρώτος πολίτης του Ασπροπύργου, έκανε ειδική αναφορά στο ΣΟΥΛΙ, ενώ αναφέρθηκε στους αγώνες των Σουλιωτών και την τεράστια προσφορά τους στην ελευθερία της Ηπείρου και της Ελλάδας.
Συμμετείχαν τα χορευτικά λακκασουλιώτικα συγκροτήματα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ και της αδελφότητας Ρωμανιωτών λάκκας Σουλίου, τα οποία χόρεψαν ηπειρώτικα και τραγούδια της λάκκας Σουλίου που έξοχα ερμήνευσε ο λακκασουλιώτης τραγουδιστής ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΜΑΣ με το συγκρότημα του.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Ασπροπύργου ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ και ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΝΗΣ στον χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην Ήπειρο, στην ιστορία του Σουλίου και στην προσφορά των Σουλιωτών τους στην πατρίδα μας .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής υπόλοιπο Αττικής του ΠΑΣΟΚ γνωστός ηπειρωλάτρης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ, ο βουλευτής υπόλοιπο Αττικής της ΝΔ. κ. Νίκος Καντερές ο πρόεδρος της πανηπειρωτικής κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας λάκκας Σουλίου κ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ και η γνωστή ηπειρώτισσα δικηγόρος που πάντα βρίσκεται κοντά στους ηπειρώτικους συλλόγους κα ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ.

Επιτέλους! Εμφανίστηκε η Παράταξη Στεργίου

Επιτέλους, έκανε την εμφάνισή της η δημοτική παράταξη Στεργίου, όχι διά του επικεφαλής της αλλά με τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Φωτίου, που απάντησε σε όσα έγραψα χθες.
Μόνο που για τη ταμπακιέρα κουβέντα ο Θανάσης.
Θανάση οι δημότες δεν παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να ξέρουν τι λέτε.
Από εσάς και τις ανακοινώσεις σας περιμένουν να μάθουν τις θέσεις σας.
Αλλά ανακοινώσεις δεν κάνετε και έτσι μην ζητάς και τα ρέστα.
Για την επιχορήγηση των συλλόγων, η απάντησή σου είναι νεφελώδης.
Ποια είναι η θέση της παράταξής σου;
Γιατί δεν μας την γράφεις να την μάθουμε;
Και για το παζάρι γιατί δεν κάνετε δημόσια τοποθέτηση να μάθουμε επακριβώς τις θέσεις σας;
Όπως και για ένα σωρό άλλα θέματα (Μεταλλουργική, Κέντρο Υγείας, Δ.Ο.Υ Δελβινακίου, Μεθοριακοί Σταθμοί κ.λπ. ).
Οι δημότες κρίνουν και βλέπουν ότι ως παράταξη είστε ανύπαρκτοι κ. Φωτίου και όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο καλύτερα.

΄Οσο για το Χρήστο Γκόγκο, δικαίωμά του να σας κάνει κριτική αφού εσείς του δίνεται τη δυνατότητα να παρεμβαίνει.
Και εγώ μπορεί να διαφωνώ σε πολλά μαζί του αλλά δεν αμφισβητώ το δικαίωμά του να σας κρίνει,όπως και ο κάθε δημότης.
Και για αυτό που έγραψες περί Βιρβίλη και Στεργίου να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Ο μεν Βιρβίλης παρά τα πολλά λάθη του ήταν ηγέτης της παράταξής του και δήμαρχος πλήρους απασχόλησης, ο δε Φάνης Στεργίου, ήταν δήμαρχος μερικής απασχόλησης και αδύναμος να συντονίσει και να ηγηθεί της παράταξής του, όπως άλλωστε έδειξε και το αποτέλεσμα των εκλογών.
Γι' αυτό συνέλθετε και φροντίστε για τη διαδοχή του και την ανασύνταξη της παράταξης.
Πριν είναι αργά και διαλυθείτε.


Ακάκιος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Δεν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών»

Δεν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, διαψεύδοντας έτσι δημοσιεύματα που μιλούσαν για αναστολή. Αναφερόμενο σε εγκύκλιό του που είχε ως θέμα «Παράδοση εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής των Σχολικών Βιβλιοθηκών», το υπουργείο τονίζει ότι αυτό, σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται την αναστολή λειτουργίας των 757 σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες διαθέτουν ικανό αριθμό τίτλων, αξιόλογο εξοπλισμό και στηρίζουν ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία.
Λόγω της λήξης, στις 31/08/2011, της διετούς θητείας των Υπεύθυνων Σχολικών Βιβλιοθηκών, το υπουργείο Παιδείας έστειλε εγκύκλιο προκειμένου οι σχολικές βιβλιοθήκες να λειτουργήσουν με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: "Κλείδωσαν" τα νέα σκληρά μέτρα

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας.

Αργά το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αξιωματούχους της τρόικας.
Η τηλεδιάσκεψη άρχισε στις 21:00 με καθυστέρηση μίας ώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες επήλθε συμφωνία ώστε στις αρχές της άλλης εβδομάδας να έρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της 6ης δόσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος.
Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπροθέσμου προγράμματος.
Το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία θα μετέχει και ο κ. Βενιζέλος, θα συνεχιστούν οι σχετικές συνομιλίες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την 22-09-2011

Την 22-09-2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 1.Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 09-09-2011 συνεδριάσεως.
2.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανάπλαση – Ανάδειξη καταρρακτών στη θέση Μπάλτα – Ντι Στρίγκα του Δημοτικού Δάσους Ηλιοχωρίου Δήμου Τύμφης», αναδόχου Κοσμά Μπάμπαλη, μέχρι την 15-12-2011.
3.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση Ι.Μ. Βροσύνας», αναδόχου εταιρείας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 30-06-2012.
4.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση 21ης επαρχιακής οδού», αναδόχου Κων/νου Ντόκου, μέχρι την 30-12-2011.
5.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προσθήκη αιθουσών στο Λύκειο Καρδαμιτσίων», αναδόχου Χρήστου Γκόντα ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2012.
6.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων «Μελέτη μεταφοράς νερού στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων», αναδόχου στα συμπραττόντων γραφείων μελετών «ΘΑΛΗΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Ε., ΥΔΡΟΔΟΜΙΚΗ Ε.Π.Ε., ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΓΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΡΕΚΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΓΓΙΩΡΟΣ», μέχρι την 21-01-2012.
7.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση αποκατάσταση και ζημιών οδικού δικτύου Κοινότητας Φούρκας Νομού Ιωαννίνων» αναδόχου κ. Κ/ξιας Γκορτζής Ιωάννης - Γεώργιος Ντάτσης & ΣΙΑ ΕΕ, μέχρι την 31-12-2011.
8.Έγκριση δαπανών συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην 27η Εμποροβιοτεχνική και γεωργική έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, που διοργανώνεται στο Δ.Δ. Κοίλων Κοζάνης το χρονικό διάστημα από 23 ως 28 Σεπτεμβρίου 2011.
9.Κατακύρωση των αποτελεσμάτων του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια λευκού και κίτρινου αλκυδικού χρώματος και λευκού και κίτρινου με υαλοσφαιρίδια για τη διαγράμμιση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου.
10.Παροχή εξουσιοδότησης στον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων, για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών, με δικές του διαδικασίες.
11.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Θωμά, στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του INTERREG Ελλάδα – Ιταλία.
12.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αναπαλαίωση Δημ. Σχολείου Αυλοτόπου για χρήση ως Πολιτιστικού Κέντρου», αναδόχου ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΚΕΓΚΑ ΕΔΕ, μέχρι την 31-12-2011.
13.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
14.Έγκριση δαπάνης μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης (βυτίων μεταφοράς νερού 10 m3), σύμφωνα με την αριθμ. 3130/09-09-2011 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στην περιοχή Καμπής – Αμμοτόπου στις 26/08/2011.
15.Έγκριση μεταβίβασης του υπολοίπου του λογαριασμού της Π.Ε. Άρτας, με την επωνυμία «Λογαριασμός Α΄ Κοινωνικών Βοηθειών» στον Δήμο Αρταίων, και κλείσιμο αυτού, λόγω μεταβίβασης της σχετικής αρμοδιότητας.
16.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
17.Έγκριση παράτασης της σύμβασης μίσθωσης του ακινήτου ιδιοκτησίας Φωτονιάτα Γεωργίου, επί της οδού Αμβρακίας αρ. 23 (β’ όροφος) για τη στέγαση της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
18.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
19.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας του έργου της Π.Ε. Άρτας, με τίτλο «Συνέχιση βελτίωσης – ασφαλτόστρωσης οδού από επαρχιακή οδό Άρτας – Κορωνησίας προς Γαβριά (γ’ φάση)», προϋπολογισμού € 450.000,00 με ΦΠΑ.
20.Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας λόγω φυσικών καταστροφών», αναδόχου Κων/νου Τζαδήμα, ΕΔΕ.
21.Έγκριση του 1ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Κατασκευή αδιάνοικτου τμήματος δυτικής πρόσβασης Γέφυρας Τζαρή στη ΧΘ 1+230», αναδόχου Χρήστου Σόφη, ΕΔΕ.
22.Έγκριση του 2ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση από γέφυρα Τζαρή μέχρι Κούνιες», αναδόχου Γεώργιου Αγγέλη, ΕΔΕ.
23.Έγκριση του 2ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση –βελτίωση επαρχιακής οδού Καλλονής – Κυψέλης – Βουργαρελίου μετά των επεμβάσεων εντός του οικισμού», αναδόχου Κωνσταντίνου Κωσταβασίλη, ΕΔΕ.
24.Έγκριση του 1ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Κατασκευή τεχνικού στην διασταύρωση επαρχιακής οδού Άρτας – Σαλαώρας με οδό προς Καλόβατο», αναδόχου Αριστείδη Τζουμάκα Ε.Δ.Ε.
25.Έγκριση του 3ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συνέχιση βελτίωση – ασφαλτόστρωση οδού Μηλιά – Ναζαίοι», αναδόχου Ευάγγελου Τσουμάνη.
26.Έγκριση δαπάνης για τη συντήρηση του συστήματος πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας του Τμήματος ΠΑΜ – ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Ηπείρου.
27.Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή Τ.Κ. Πάδων του Δήμου Κόνιτσας, που εκτέλεσαν με ιδιωτικά μηχανήματα οι αντίστοιχοι δικαιούχοι, βάσει της αριθμ. 61897/1982/06-09-2011 απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων και της αριθ. 25/707/09-09-2011 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
28.Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή Βροντισμένης του Τ.Δ. Καλπακίου Ιωαννίνων, που εκτέλεσαν με ιδιωτικά μηχανήματα οι αντίστοιχοι δικαιούχοι, βάσει της αριθμ. 55917/1773/11-08-2011 απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων και της αριθ. 24/655/01-09-2011 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
29.Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στις περιοχές Νεγράδων και Χροσόρραχης του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, που εκτέλεσαν με ιδιωτικά μηχανήματα οι αντίστοιχοι δικαιούχοι, βάσει της αριθμ. 58712/1871/25-08-2011 απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων και της αριθ. 24/657/01-09-2011 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
30.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, εκδηλώσεων στα πλαίσια της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας και έγκριση των σχετικών δαπανών.
31.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, ημερίδας με θέμα τη σχολική βία και έγκριση των σχετικών δαπανών.
32.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-09-2011 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Καθαρισμός κοίτης ρέματος Καρυδά», προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ.
33.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-09-2011 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Καθαρισμός και λιθορριπές προστασίας Λούρου ποταμού Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού € 31.100,00 με ΦΠΑ.
34.Έγκριση της μελέτης και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης δημοπρασίας του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας, με τίτλο «Ηλεκτροφωτισμός στο επαρχιακό και βασικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 160.000,00 με ΦΠΑ.
35.Δικαστική Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Α’ Τμήμα), κατά την δικάσιμο της 10-10-2011 και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο, για τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΛΤΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, για την αναίρεση της με αριθμ. 178/2008 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων.
36.Δικαστική Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ε’ Τμήμα), κατά την δικάσιμο της 28-09-2011 και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο, για τη συζήτηση της από 15-11-2004 αίτησης ακύρωσης του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», κατά α) της αριθμ. πρωτ. 18968/29-09-2004 απόφασης του Γ.Γ.Π.Η. β) της αριθμ. πρωτ. 5176/13-07-2004 απόφασης του Νομάρχη Ιωαννίνων και γ) της υπ΄ αριθμ. 467/2003 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Ιωαννιτών.
7.Δικαστική Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ε’ Τμήμα), κατά την δικάσιμο της 23-11-2011 και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο, για την άσκηση παρέμβασης υπέρ του κύρους των κάτωθι Πράξεων, κατά των οποίων στρέφονται με αίτηση ακύρωσης οι Παναγιώτης Τσόκας κλπ (+4), ήτοι: α) της υπ΄ αριθ. 641/2009 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου περί τροποποίησης της υπ΄αριθ. 1149/2005 απόφασης του ιδίου σχετικά με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Λιμενικό – Αλιευτικό καταφύγιο Παντοκράτορα Πρέβεζας» και β) της υπ΄ αριθ. 1149/2005 απόφασης του ΓΓΠΗ σχετικά με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του ως άνω έργου.
38.Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εξόδων διαμονής των εταίρων που συμμετέχουν στο ένατο θεματικό σεμινάριο του έργου «Misrar» «Άμβλυνση χωρικών κινδύνων σε Ευρωπαϊκές περιοχές και πόλεις» στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVC Διαπεριφερειακή Εδαφική Συνεργασία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 20-9-2011 έως και 22-09-2011 στην Ηγουμενίτσα.
39.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 19-09-2011 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας, με τίτλο «Κατολισθητικά φαινόμενα στο Δ.Δ. Ελάτης του Δ. Γ. Καραϊσκάκη», προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ.
40.Έγκριση δαπάνης για την παράθεση δείπνου εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, προς τιμή των επισκεπτών και συμμετεχόντων στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος δια βίου μάθησης European C.I.T.I.Z.E.N.S. «Copenhagen - Ioannina Towards Implementing a Zealous European Network for Sustainability».
41.Έγκριση διοργάνωσης από την Περιφέρεια Ηπείρου, εκδήλωσης εορτασμού της ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών και έγκριση των σχετικών δαπανών.
42.Έγκριση συμμετοχής της Π.Ε. Ιωαννίνων, στη διοργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Λυγκιάδων και έγκριση των σχετικών δαπανών.
43.Έγκριση συμμετοχής της Π.Ε. Ιωαννίνων, στη διοργάνωση του πολιτιστικού και οικολογικού παιχνιδιού με τίτλο «12ο Κυνήγι Θησαυρού» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
44.Έγκριση συμμετοχής της Π.Ε. Ιωαννίνων, στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Θαλασσαιμίας, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, από 30-09-2011 έως 02-10-2011 και έγκριση των σχετικών δαπανών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σφοδρή καταιγίδα- Ακυρώθηκε πτήση της Olympic Air

Η αποψινή πτήση της Olympic Air από την Αθήνα προς τα Ιωάννινα, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών ακυρώθηκε. Το αεροσκάφος απογειώθηκε κανονικά από το «Ελευθέριος  Βενιζέλος», αλλά στην διαδρομή του προς τα Γιάννινα, λόγω καταιγίδας ο κυβερνήτης του δεν διακινδύνευσε κάθοδο και προσγείωση στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και επέστρεψε στην Αθήνα.
Οι επιβάτες που είχαν προορισμό την Αθήνα και βρίσκονταν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν οδικά.
Στα Γιάννινα και στο μεγαλύτερο τμήμα της Ηπείρου, επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με βροχόπτωση που κατά διαστήματα μετατρέπεται σε καταιγίδα.