Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 2-1

Ο ΠΑΣ έχοντας για κορυφαίο τον Μανιά που σκόραρε δυο φορές (7', 79'), νίκησε με 2-1 την Καλλονή!


Ο ΠΑΣ Γιάννινα με δύο γκολ του Μιχάλη Μανιά επικράτησε με 2-1, της Καλλονής για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Με δέκα τελείωσαν η Καλλονή που ισοφάρισε προσωρινά με ωραίο γκολ του Μπαργκάν.
Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΠΑΣ έφτασε τους 14 βαθμούς και πέτυχε την τέταρτη νίκη του εντός έδρας στη φετινή Σούπερ Λιγκ.
Στο 7' η μπάλα γύρισε από παίκτη της Καλλονής στον Μανιά, εκείνος το εκμεταλλεύτηκε, εκείνος βρέθηκε απέναντι από τον Χογκ και με ωραίο δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Μπαργκάν στο 64' έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα του Βελλίδη γράφοντας το1-1 για την Καλλονή.
Στο 79' κεφαλιά του Τσάβες, επέμβαση του Χογκ και ο Μανιάς καραδοκεί και από κοντά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 του ΠΑΣ.


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης – Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες – Τσάβες (91΄ Ηλιάδης), Κοζορώνης (75΄ Γαρουφαλιάς), Τσουκαλάς, Ακόστα – Μανιάς (82΄ Γιάκος), Ίλιτς

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ – Κρολ (60΄ Γιορέντε), Αναστασιάδης, Ούκα, Σπυρόπουλος (70΄ Αντέτζο) – Κεϊτά, Καλτσάς – Γεωργίου, Σάμπα (78΄ Κλαντρούμπσκι), Μπαργκάν – Μανούσος

Κόνιτσα: Ημερίδα για παραδοσιακά προϊόντα, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

Ημερίδα με θέμα «Παραδοσιακά Προϊόντα – Ξύδι», θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας  σε συνεργασία με τον Δήμο και το ΕΠΑΛ Κόνιτσας την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κόνιτσας.
Εισηγητές θα είναι ο κ. Βαϊμάκης Βασίλειος, Καθηγητής - Οινολόγος, με θέμα «Παραδοσιακά Προϊόντα – Παραγωγή Ξυδιού» και ο κ. Μπάρκας Γεώργιος, Καθηγητής στο ΕΠΑΛ Κόνιτσας, με θέμα «Διατροφική Αξία των Παραδοσιακών Προϊόντων».

Η ημερίδα (ανοιχτή για το κοινό) απευθύνεται στην τοπική κοινωνία της Κόνιτσας στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης και καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικοί φορείς, επαγγελματικές ομάδες, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (23-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι - Αγιά.
Τρίτη (24-11-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (25-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα
Πέμπτη (26-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια - Στεφάνη.
Παρασκευή (27-11-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00
 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα
Σάββατο (28-11-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι.

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (23-11-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι - Σκουληκαριά
Τρίτη (24-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή - Πιστιανά
Τετάρτη (25-11-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί
Πέμπτη (26-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές
Παρασκευή (27-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο - Μεσούντα
Σάββατο (28-11-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορινθίας διοργανώνει την εκδήλωση ''Τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια της Ηπείρου'', το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18.30', στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου, πλατεία Φλοίσβου

Η Ομοσπονδία Αποδήμων Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου, γιορτάζει τα 36 χρόνια δράσης και λειτουργίας της, με πανλακκασουλιώτικο αντάμωμα και γλέντι, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18.00' στο κέντρο XALKIAS PALLAS, Ψαρών 4, πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο


Ανακοίνωση

Η Ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου, καλεί τα μέλη της, τους φίλους της, τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ηπείρου και της παράδοσης να γιορτάσουμε μαζί, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18.00' στο κέντρο XALKIAS PALLAS, Ψαρών 4, πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, τα 36 χρόνια δράσης και λειτουργίας της Ομοσπονδία.
Στο αντάμωμα αυτό, θα συμμετάσχουν και μας  διασκεδάσουν, πολλοί Ηπειρώτες μουσικοί, εθελουσίως προσφερθέντες.
Θα προσφερθούν ηπειρώτικα εδέσματα και ηπειρώτικες πίτες και θα ρεύσει άφθονο ηπειρώτικο τσίπουρο.
Θα χορέψουν ηπειρώτικους σκοπούς, τα χορευτικά τμήματα της Ομοσπονδίας και μετά ο χώρος θα διατεθεί για χορό απ΄ όλους μας και όσο αντέξουμε.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και σας περιμένουμε όλους
Υποσχόμαστε ότι θα ζήσουμε γνήσιες ηπειρώτικες στιγμές και θα διασκεδάσουμε, όπως εμείς οι Ηπειρώτες ξέρουμε.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου
 
 
 
 

Ευρωπαϊκό βραβείο στην Περιφέρεια Ηπείρου, για το έργο «Οδηγός του Πολίτη

Στις 18.11.2015, στο Δημαρχείο του Maastricht Ολλανδίας, απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου βραβείο για την υλοποίηση του έργου «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου», (http://www.politis.gov.gr )
Ο «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου» είναι το μοναδικό ελληνικό έργο που διακρίθηκε στην κατηγορία έργων ευρωπαϊκής, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου το βραβείο παρέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον Κο Αλέξανδρο Γέροντα, προϊστάμενο του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Πρέβεζας της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Ηπείρου και τον Κο Νικόλαο Ντέμο, προϊστάμενο του Τμήματος «Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη» της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν βγαίνουν οι προϋπολογισμοί των δήμων

Με τα χίλια ζόρια προσπαθούν να καταρτίσουν τους προϋπολογισμούς τους για το 2016 οι δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα, σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που έχει επηρεάσει την καθημερινή λειτουργία τους.
Το κυριότερο πρόβλημα βέβαια που αναφέρεται στους δήμους έχει να κάνει με την παντελή αδυναμία σχεδιασμού και προοπτικής για τα επόμενα χρόνια, αφού οι περικοπές συνεχίζονται και με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα δεν προκύπτουν ιδιαίτερα θετικές ενδείξεις για τα επόμενα χρόνια.
Η ΚΕΔΕ έπειτα από κοινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Θεσμών αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην σύγκληση έκτακτου συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 1 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με κυρίαρχο θέμα τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης αναφερόμενος στην κατάσταση που βιώνουν οι ΟΤΑ λόγω των οικονομικών προβλημάτων, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι με την υφιστάμενη κατάσταση είναι αδύνατο να συνταχθούν προϋπολογισμοί για το 2016, εκτός κι αν οι δήμοι αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις των δημοτικών τελών, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους πολίτες.

Ερώτηση Γιάννη Στέφου για τις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών

Το ζήτημα των «υποχρεωτικών» μετατάξεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως αυτές έλαβαν χώρα κατά την περίοδο Αύγουστος 2013 και Φεβρουάριος 2014, με βάση το νόμο 4172/2013, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Στέφου με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας Τάκη Κατσαρό, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.
Ο κ. Στέφος τόνισε πως η εφαρμογή των συγκεκριμένων μετατάξεων κατέστησε τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Ξένων Γλωσσών) σε εκπαιδευτικούς δεύτερης κατηγορίας, στερώντας τους το δικαίωμα μετάθεσης αλλά και απόσπασης στον τόπο συμφερόντων τους. Επιπροσθέτως, έθεσε το ζήτημα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων πληροφορικής και εικαστικών που παρ’ ότι μετατέθηκαν στην Πρωτοβάθμια, ακόμα μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει τις οργανικές τους θέσεις.