Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ: Πολιτιστικές εκδηλωσεις Αυγούστος 2011

1.Παρασκευή 12/8/2011.
Ώρα 21.00'.
Θεατρική παράσταση στο κάστρο της Πάργας με την διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη Ελένη, ΄΄ Το όνομα μού Ελένη΄΄ από το θεατρικό εργαστήρι του Γυμνασίου Πάργας.
Σκηνοθεσία - Διασκευή Σύρπας Γιάννης.

Ώρα 22.00
ii. River Party στον ποταμό Αχέροντα στον Βουβοπόταμο Πρέβεζας. Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Βουβοποτάμου - υπο την αιγίδα του Δήμου Πάργας.


2.Σάββατο 13/8/2011
Ώρα 18.30
i. Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο Βουβοποτάμου μεταξύ της ομάδας παλαίμαχων και της σημερινής ποδοσφαιρικής ομάδας.
Ώρα 22.00
ii. Παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία Καναλλακίου. Διοργάνωση ομάδα μπάσκετ Α.Ε. Καναλλακίου - υπο την αιγίδα του Δήμου Πάργας.




3.ΠΑΡΓΙΝΑ 2011- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011
Σάββατο 13/8/2011 και ώρα 21.30
-Μουσική Βραδιά με Σέρβικο Συγκρότημα που θα ερμηνεύσει γνωστές ξένες επιτυχίες.
Κυριακή 14/8/2011
-Εσπερινός στο Νησάκι της Παναγίας
-Μουσική Βραδιά με Παργινούς καλλιτέχνες στο Νησάκι της Παναγίας.


Δευτέρα 15/8/2011
Έναρξη Εκδηλώσεων 21.30
-Ορχηστρικό.
-Χαιρετισμός Δημάρχου.
-Ιστορική Αναδρομή.
-Υπόκρουση Εθνικού Ύμνου και Έπαρση Σημαίας.
-Βαρκαρόλα.
-Ρήψη Πυροτεχνημάτων.
-Μουσική - Χορός.


Λήξη Προγράμματος
4. Σάββατο 20/8/2011 και ώρα 21.30
Θεατρική Παράσταση στο κάστρο της Πάργας με το έργο του Άκη Δήμου ΄΄ Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης΄΄από το θεατρικό εργαστήρι Πάργας ΄΄ Αυλαία ΄΄ .

5. Παρασκευή 26/8/2011 και ώρα 21.30
Θεατρική Παράσταση στην πλατεία Βαλανιδορράχης με το έργο του Άκη Δήμου ΄΄ Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης΄΄από το θεατρικό εργαστήρι Πάργας ΄΄ Αυλαία ΄΄ .


ΚΕΝΤΡO ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ: Λήγει αύριο Δευτέρα 8 Αυγούστου, η προθεσμία για επιλογή ωραρίου από τους δημόσιους υπαλλήλους

Λήγει αύριο Δευτέρα 8 Αυγούστου, η προθεσμία για τις δηλώσεις των δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με το ωράριο επιλογής τους. Το νέο ωράριο εργασίας θα τεθεί σε ισχύ μετά τις 15 Αυγούστου, όταν θα έχουν επιστρέψει οι εργαζόμενοι από τις θερινές διακοπές και οι διευθυντές των υπηρεσιών θα έχουν καταρτίσει τα νέα προγράμματα.



Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα, οι ώρες λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών αλλάζουν μετά την αύξηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, οι ώρες εργασίας μπορούν να είναι 7.00 με 15.00 - 7.30 με 15.30 - 8.00 με 16.00 - 8.30 με 16.30 ή 9.00 με 17.00.
Η επιλογή του ωραρίου γίνεται με δήλωση των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Διοικητικού της οικείας υπηρεσίας και θα υποβάλλεται κάθε χρόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Η δήλωση είναι δεσμευτική και ισχύει έως 30 Ιουνίου του επόμενου έτους.


Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των Δήμων στα οποία υπηρετούν τρεις ή περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών θα λειτουργούν Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8.00 έως τις 20.00 και το Σάββατο από τις 8.00 έως τις 14.00. Το προσωπικό των εν λόγω ΚΕΠ απασχολείται από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 7.30 με 20.00 και το Σάββατο 8.00 με 14.00

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Το φάρμακο που δόθηκε στην Ελλάδα δεν έχει αποτελέσματα»

«Το φάρμακο που δόθηκε στην Ελλάδα δεν έχει αποτελέσματα» δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, τονίζοντας ότι ελλοχεύει κίνδυνος θανάτωσης της οικονομίας πριν από την απόσβεση του ελλείμματος.

«Είναι τρομερό να βλέπεις να επαληθεύεται η πρόβλεψή σου ότι η χώρα σου θα στραγγιχτεί.
Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει κανένα φως στην άκρη του τούνελ, είναι σαν να σου ζητούν να βαδίσεις στην Σαχάρα χωρίς ελπίδα» δηλώνει ο κ. Σαμαράς.

Παραθέτοντας το μπαράζ φορολογικών μέτρων, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μειώσεων που απαιτήθηκαν από την τρόικα σε αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς σημειώνει ότι «τα μέτρα λιτότητας δεν δουλεύουν, οι θυσίες που κάνει ο κόσμος δεν αποδίδουν και εν ολίγοις η θεραπεία είναι τόσο ισχυρή που ελλοχεύει ο κίνδυνος θανάτωσης της οικονομίας πριν από την εξάλειψη του ελλείμματος».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Διευκρινίσεις για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Διευκρινίσεις, παρέχει με την εγκύκλιο (ΠΟΛ. 1168/4.8.2011) το υπουργείο Οικονομικών, για την υποβολή δήλωσης μεταβολής για άσκηση δραστηριότητας παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά συστήματα μέχρι 100 KW από αγρότες του ειδικού καθεστώτος.

Ως γνωστόν οι αγρότες που επενδύουν στα φωτοβολταϊκά μέχρι 100 KW θα έχουν δικαίωμα στην επιστροφή ΦΠΑ και θα υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων β' κατηγορίας (εσόδων-εξόδων) και την έκδοση φορολογικών παραστατικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ.


Η δήλωση μεταβολής μπορεί να υποβληθεί κατά την πραγματική έναρξη της δραστηριότητας αυτής, δηλαδή κατά το χρόνο σύνδεσης φωτοβολταϊκού σταθμού στο δίκτυο της ΔΕΗ. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, η απόδειξη ότι ο αγρότης εκμεταλλεύεται μονάδα φωτοβολταϊκών μέχρι 100 KW, προκειμένου να υπάρχει δικαίωμα επιστροφής ΦΠΑ με τον κατ' αποκοπή συντελεστή (11%) για την αγροτική του δραστηριότητα, προκύπτει από σχετικό έγγραφο της ΔΕΗ με τίτλο «Διατύπωση Προσφοράς Σύνδεσης φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 100 KW».
Στην περίπτωση που η δήλωση μεταβολής υποβάλλεται μετά τη χορήγηση του εν λόγω εγγράφου ή μετά την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης με τη ΔΕΗ, το έγγραφο αυτό συνυποβάλλονται με τη δήλωση μεταβολής.
Στην αντίθετη περίπτωση που η δήλωση μεταβολής υποβάλλεται πριν, συνυποβάλλεται με τη δήλωση μεταβολής η αίτηση που έχει υποβληθεί από τον αγρότη στη ΔΕΗ.


Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας άνω των 100 KW οι αγρότες, δεν θα έχουν δικαίωμα επιστροφής ΦΠΑ με τον κατ' αποκοπή συντελεστή (11%) για την αγροτική τους παραγωγή.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση για τη μεταφορά μαθητών


Από τη νέα σχολική χρονιά η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται με ευθύνη των Δήμων.
Στο μεταβατικό στάδιο η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ήδη έχει γνωστοποιήσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δυτ. Μακεδονίας, θα συνδράμει τους Ο.Τ.Α. και στην ανάγκη θα συνεχίσει – σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Νόμο- την μεταφορά μαθητών μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να γίνει κατά τον καλύτερο τρόπο οι μεταφορές, εξασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση στα σχολεία ακόμη και εκείνων των μαθητών που κατοικούσαν σε δυσπρόσιτες περιοχές.
Το έργο αυτό, όπως αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, στην Ήπειρο έγινε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με αντίστοιχου μεγέθους νομών.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων ήταν μία από τις ελάχιστες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις που την σχολική περίοδο 2009-2010 μείωσε κατά 5,14% το κόστος των μεταφορών, σε αντίθεση με άλλες που είχαν αυξήσεις του ύψους 20%.

Κάθε αναφορά που γίνεται σε «κατασπατάλησεις πόρων» οφείλει να είναι συγκεκριμένη και σε κάθε περίπτωση να λαμβάνει υπόψη και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΤΑΞΙ: Το γερμανικό σύστημα χορήγησης αδειών ταξί εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών

Το γερμανικό σύστημα χορήγησης αδειών ταξί εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών, που υπολογίζει ότι το τελικό σχέδιο θα είναι έτοιμο στις 25 ή το αργότερο στις 28 Αυγούστου για να δοθεί στους φορείς.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση, ενδεχομένως μαζί με την αναθεώρηση του καθεστώτος που διέπει τα τουριστικά λεωφορεία, καθώς στις 2 Ιουλίου εξέπνευσε το περιθώριο των τεσσάρων μηνών που προβλέπει ο νόμος 3919/2011 για την έκδοση προεδρικού διατάγματος που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για την απελευθέρωση της λειτουργίας των ταξί.
Βασική αρχή του γερμανικού συστήματος είναι η κατάργηση των αγοραπωλησιών στις άδειες.
Η άδεια είναι προσωπική και μόλις ο ιδιοκτήτης της φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης την καταθέτει στο κράτος, που τη διαθέτει με βάση λίστα αναμονής, η οποία έχει συγκροτηθεί με συγκεκριμένα κριτήρια.
Ο αριθμός τους καθορίζεται με μαθηματικό τύπο, με βασική παράμετρο τον πληθυσμό και τα οικονομικά δεδομένα της κάθε περιοχής.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Έρχονται αλλαγές στη φορολογία ακινήτων

Νέο σύστημα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών και δραστικές αλλαγές στον φόρο μεταβίβασης ακινήτων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από εγχειρίδιο φορολογικής μεταρρύθμισης που δημοσιεύει η «Καθημερινή».
Πάνω σε αυτή τη λογική, εξετάζεται η δημιουργία φορολογικής κλίμακας για τις μεταβιβάσεις, η οποία συνακόλουθα θα επιφέρει αλλαγές και στις γονικές παροχές και στις δωρεές.
Επιπλέον, όπως αναδημοσιεύει το www.express.gr, στο τραπέζι βρίσκεται η αλλαγή του τρόπου επαναπροσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών με δημιουργία ηλεκτρονικής τράπεζας ακινήτων που θα εκτιμά τις εμπορικές τιμές και ανάλογα με τη διακύμανσή τους θα αναπροσαρμόζει τις αντικειμενικές.

Ειδικότερα, για τη φορολογική κλίμακα εξετάζεται:
• Για τα πρώτα 50.000 ευρώ της αξίας του ακινήτου να φορολογούνται με συντελεστή 8%,
• Για τα επόμενα 100.000 ευρώ της αξίας του ακινήτου να φορολογούνται με συντελεστή 10%,
• Για τα επόμενα 150.000 ευρώ της αξίας του ακινήτου να φορολογούνται με συντελεστή 12%,
• Για ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου μεταβίβασης ακινήτων να ανεβαίνει στο 15%.

Σημειώνεται ότι το αφορολόγητο όριο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας που ανέρχεται στα 200.000 ευρώ για τον άγαμο και 250.000 ευρώ για τον έγγαμο διατηρείται. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να καταργηθεί για αγορές ακινήτων μεγάλης αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Στο 1 δις οι απλήρωτοι λογαριασμοί

Το ένα δισεκατομμύριο ευρώ αγγίζουν οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ.
Οι δραματικές επιπτώσεις της κρίσης έχουν επηρεάσει κατά κύριο λόγο τα νοικοκυριά τα οποία κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα με τους οφειλέτες προς τη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, καθυστερήσεις παρουσιάζουν και τα καταστήματα, ενώ στον κατάλογο των ανεξόφλητων λογαριασμών περιλαμβάνονται επίσης υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και πολλοί δημοτικοί οργανισμοί.
Το πρόβλημα ρευστότητας για τη ΔΕΗ είναι πλέον ορατό, καθώς ήδη από το προηγούμενο δεκαπενθήμερο είχε φθάσει στο όριο για την πληρωμή της μισθοδοσίας.
Την κατάσταση επιβαρύνουν και οι ρευματοκλοπές που σημειώνονται με μηχανήματα που τοποθετούνται στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας και δεν δείχνουν τις κιλοβατώρες που καταναλώνονται.
Τη  βρώμικη δουλειά αναλαμβάνουν ηλεκτρολόγοι, οι οποίοι έναντι ποσού που λαμβάνουν από τους καταστηματάρχες τοποθετούν το μηχάνημα για να μη γράφει ο μετρητής και τις μέρες που περνά ο καταμετρητής της ΔΕΗ το αφαιρούν για να μη διαπιστωθεί η κλοπή ρεύματος.

ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Σε εξέλιξη πυρκαγιά

Από γης και αέρος η επιχείρηση κατάσβεσης.


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16.36 σε δασική έκταση στην περιοχή Τσαμαντάς Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Για την αντιμετώπιση της έφτασαν στο σημείο οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα δύναμης 18 ανδρών και δύο αεροσκάφη.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η μουσική βραδιά "Κάνοντας τη μουσική εικόνα"








Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου την μουσική βραδιά "Κάνοντας τη μουσική εικόνα".

Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα παρακάτω χορευτικά:
1. Νέο Σούλι Σερρών,
2. Μ.Σ. Ηλιόκαλης,
3. Ένωση Κεφαλοβρυσιτών Ιωαννίνων,
4. Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά, και
5. Τα 3 τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου.