Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στον Αρχάγγελο Πρέβεζας


Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε τον Απρίλιο του 2013 στον Αρχάγγελο Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι ο δράστης της κλοπής.
Αναλυτικότερα, πρωινές ώρες της 28-04-2013, ο 24χρονος εισήλθε σε σπίτι 69χρονης ημεδαπής που βρίσκεται στον Αρχάγγελο Πρέβεζας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

ΟΑΕΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για τη βεβαίωση εισφορών για την Εφορία

Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι μπορούν να εκδώσουν βεβαίωση εισφορών 2014, για φορολογική χρήση, μέσω της Υπηρεσίας «Βεβαιώσεις Εισφορών Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ» του ιστότοπου www.oaee.gr 
Για την έκδοση των βεβαιώσεων εισφορών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών απαιτείται η συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ενιαίος Αριθμός Μητρώου (ΕΑΜ).

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20 – 5 -2015 [Πρακτικό Νο 5/20-5-2015]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   20 – 5 -2015  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  5/20-5-2015]

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
1. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού του Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.
ΑΠΟΦΑΣΗ  116.
2. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  117.
3.  Κατανομή ΣΑΤΑ  έτους  2015.  ΑΝΑΒΟΛΗ
4. Αποδοχή επιχορήγησης από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας και κατανομή.  ΑΠΟΦΑΣΗ  118. 
5. Έγκριση προμηθειών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  119.
6. Έγκριση εξόδων παράστασης Προέδρου & Αντιπροέδρου Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου έτους 2014.  ΑΠΟΦΑΣΗ  120.
7. Έγκριση εξόδων παράστασης Προέδρου & Αντιπροέδρου Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  121.
8. Έγκριση και υπογραφή σύμβασης παραχώρησης Δημοτικής έκτασης στον Κάμπο Τ.Κ. Ορεινού – Ξηρόβαλτου και Δημοτικών κτιρίων – Παλαιά Σφαγεία στην Τ.Κ. Πωγωνιανής και δύο Δημοτικών ξενώνων στις Τ.Κ. Δρυμάδων & Σταυροσκιαδίου στη Μ.Κ.Ο.  «Η Κιβωτός του Κόσμου».  ΑΠΟΦ.  122.
9. Εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΦΟΔΣΑ] Περιφέρειας Ηπείρου.
ΑΠΟΦΑΣΗ  123.
10. Παράταση μίσθωσης ισόγειου καταστήματος Τ.Κ. Καστάνιανης. ΑΠΟΦ. 124.
11. Παραχώρηση χρήσης Δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Δελβινακίου για τη δημιουργία κέντρου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής στην «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.».  ΑΠΟΦΑΣΗ  125.
12. Έγκριση Κανονιστικών Διατάξεων παράνομης βόσκησης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  126.
13. Έγκριση της μελέτης του κατεπείγοντος έργου: «Αποκατάσταση τμήματος της Κεντρικής Πλατείας στην Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  127. 
14. Έγκριση Διαχειριστικής μελέτης του Δημοτικού Δάσους Τ.Κ. Δολού Δήμου Πωγωνίου, για τη Διαχειριστική περίοδο 2015-2024.  ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ.
15.    Έγκριση Διαχειριστικής μελέτης του Δημοτικού Δάσους Τ.Κ. Χαραυγής Δήμου Πωγωνίου, για τη Διαχειριστική περίοδο 2015-2024. ΑΠΟΦΑΣΗ 128.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για τη συντήρηση των αντλιοστασίων του δήμου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Συντήρηση αντλιοστασίων Δήμου»
1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑΣ ΑΡΧΗΣ:
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΕΔΡΑ: ΚΑΛΠΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 44004, ΚΑΛΠΑΚΙ
ΥΠΟΨΗ: κ. Τάγκα Δρουσούλα.                                  
 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2653 3 60119 ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ (FAX): 2653 3 60103
2.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ
ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ - ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Όπως στο 1.
3.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Ο ανάδοχος θα εκτελεί μέχρι τέλος του έτους με δική του ευθύνη και δαπάνη τις εργασίες επισκευής
– συντήρησης όλων των αντλιοστασίων του Δήμου Πωγωνίου.
4.ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ- ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ-
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ο ανάδοχος θα εκτελεί μέχρι τέλος του έτους με δική του ευθύνη και δαπάνη τις εργασίες:
Συντήρησης – επισκευής ηλεκτροκινητήρα Υποβρύχιο είτε αυτός εργάζεται σε γεώτρηση είτε σε δεξαμενή, επισκευή – συντήρηση στροβίλων, επισκευή άξονα στροβίλων, επισκευή φτερωτών στροβίλων, έλεγχος –επισκευή – αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων (ρελέ ισχύος, γεν. διακόπτης, επιτηρητές ελέγχου καλής λειτουργίας αντλητικού συγκροτήματος), καθαρισμό και αντικατάσταση κινητών μερών βαλβίδων αντεπιστροφής, αντικατάσταση – επισκευή – έλεγχος βανών δικτύου, επισκευή – συντήρηση σωληνώσεων καταθλιπτικού αγωγού αντλιοστασίου, επισκευή – συντήρηση φλοτέρ στάθμης πληρώσεως δεξαμενής, επισκευή – συντήρηση κινητήρα (περιέλιξη, κουζινέτα, δαχτυλίδια), Γρασαρίσματα – λίπανση κινητών μερών αντλητικών συγκροτημάτων, εργασίες με χρήση του κατάλληλου γερανού για την κατάλληλη έλξη για κάθε περίπτωση.

Ολυμπία Οδός: Η πρόοδος και η εξέλιξη των εργασιών στην Πατρών- Κορίνθου


Η Ολυμπία Οδός παρουσιάζει την πρόοδο και εξέλιξη των εργασιών που έχει συντελεστεί στην Πατρών-Κορίνθου μέσα από ένα βίντεο.

Σε αυτό απεικονίζονται σημεία του δρόμου τα οποία αντιπαραβάλλονται χρονικά ώστε να διαπιστωθεί πόσο έχουν προχωρήσει τα έργα από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015.

Μεγάλη γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού το Σάββατο 6 Ιουνίου, ώρα 21:00 στο Θέατρο Πέτρας, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος


Οι φωνές της Πέτρας σμίγουν στο Θέατρο Πέτρας!

 Με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Φωνές πολύτροπες, πολύγλωσσες, φωνές πολύφωνες!
 Φωνές που κομίζουν τον τόπο τους, τις ανάσες των ανθρώπων τους, τις αφές των βλεμμάτων τους. τις οσμές της ψυχής τους. το αχολόι των ανέμων, τις αντάρες της Ιστορίας. Φωνές του ρίγους και του σφρίγους. Φωνές που μοιάζουν σαν το αποτύπωμα της ψυχής στα χείλη.
Τραγούδια σαν άγρια άλογα. Πολυφωνικά τραγούδια, τα αγριολούλουδα του Λαϊκού μας Πολιτισμού. Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια, ο ανεκτίμητος θησαυρός της Ηπειρώτικης Παράδοσης. Βαλκάνιες Πολυφωνίες, η κοινή φλέβα που τανύζει τη συλλογική μνήμη των γειτόνων λαών, πάνω και πέρα από σύνορα.

Ανταμώνουμε όπως κάθε χρονιά, για δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά, στο έμπα του καλοκαιριού! Το πρώτο Σαββατόβραδο του καλοκαιρού, το πιο όμορφο καλωσόρισμα του καλοκαιριού...
Η μεγάλη γιορτή των φωνών!
!Το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το ''Πολυφωνικό Καρναβάλι'', για μια μονάκριβη νύχτα στην Αθήνα! Η μεγάλη γιορτή των φωνών, η  μεγάλη γιορτή Πολυφωνικού τραγουδιού, πιο υποσχετική, πιο γενναιόδωρη από ποτέ.

Συμμετέχουν περισσότεροι πολυφωνικοί όμιλοι από ποτέ άλλοτε από Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία με πολυφωνικά τραγούδια από την Ήπειρο, το Βώλακα Δράμας, την Κάρπαθο, την Κέρκυρα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία. 


Εντός της ημέρας στο Taxis οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση δανείων

Στους κωδικούς 727-728
Εντός της ημέρας αναμένεται να αναρτήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο Taxis τις δαπάνες των φορολογούμενων για την εξυπηρέτηση τραπεζικών δανείων και πιστωτικών καρτών. Παράλληλα, και προς διευκόλυνση των φορολογουμένων η ΓΓΔΕ θα ενημερώσει τον σχετικό πίνακα που είναι αναρτημένοι οι τόκοι καταθέσεων, με την επισήμανση του πρώτου δικαιούχου για κάθε λογαριασμό.
 Οι δαπάνες των φορολογούμενων για την εξυπηρέτηση τραπεζικών δανείων και πιστωτικών καρτών θα εμφανισθούν στους κωδικούς 727-728 του Ε1.

Ιωάννινα: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 57χρονου υπηκόου Αλβανίας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Δικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος ενός αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, 57 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, χθες (21.05.2015) το απόγευμα, στα Ιωάννινα, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος να ρυμουλκεί με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, ένα τρέιλερ, το οποίο αποτελεί προϊόν κλοπής.
Το τρέιλερ κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερομένου, ο οποίος δε συνελήφθη, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Ηλεκτρονικά πλέον η αναθεώρηση βιβλιαρίων

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ «η ηλεκτρονική απογραφή δεν απαιτεί τη φυσική προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και βάζει τέλος στο φαινόμενο της ταλαιπωρίας χιλιάδων ασφαλισμένων.
Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό ιστότοπο www.ika.gr  /Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους-Συνταξιούχους/Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων.
Στην ίδια ηλεκτρονική υπηρεσία παρέχονται διευκρινίσεις και όλες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν στις διαδικασίες πιστοποίησης των χρηστών».

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι στην μνήμη του πολιούχου Αγίου Νικολάου, την Κυριακή 24 Μαΐου

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, σήμερα (21-05-2015) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 24χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ψαλίδι έως και 10% με το νέο σύστημα υπολογισμού στα νέα εφάπαξ


Περικοπές σε όλα τα νέα εφάπαξ έως 10% προβλέπει το νέο σύστημα υπολογισμού του βοηθήματος που επεξεργάστηκε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το νέο αυτό σύστημα αναμένεται, αν πάρει και την έγκριση των θεσμών, να αντικαταστήσει το μαθηματικό τύπο που ψηφίστηκε το 2012 και στην περίπτωση εφαρμογής του το εφάπαξ θα κοβόταν κατά 35%.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το «τεχνικό πόρισμα» της επιτροπής που προβλέπει νέο σύστημα υπολογισμού, θα αφορά πάνω από 60.000 ασφαλισμένους από όλα τα Ταμεία, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει για σύνταξη από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά και περιμένουν στην ουρά για το εφάπαξ.