Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Μεγάλη γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού το Σάββατο 6 Ιουνίου, ώρα 21:00 στο Θέατρο Πέτρας, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος


Οι φωνές της Πέτρας σμίγουν στο Θέατρο Πέτρας!

 Με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Φωνές πολύτροπες, πολύγλωσσες, φωνές πολύφωνες!
 Φωνές που κομίζουν τον τόπο τους, τις ανάσες των ανθρώπων τους, τις αφές των βλεμμάτων τους. τις οσμές της ψυχής τους. το αχολόι των ανέμων, τις αντάρες της Ιστορίας. Φωνές του ρίγους και του σφρίγους. Φωνές που μοιάζουν σαν το αποτύπωμα της ψυχής στα χείλη.
Τραγούδια σαν άγρια άλογα. Πολυφωνικά τραγούδια, τα αγριολούλουδα του Λαϊκού μας Πολιτισμού. Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια, ο ανεκτίμητος θησαυρός της Ηπειρώτικης Παράδοσης. Βαλκάνιες Πολυφωνίες, η κοινή φλέβα που τανύζει τη συλλογική μνήμη των γειτόνων λαών, πάνω και πέρα από σύνορα.

Ανταμώνουμε όπως κάθε χρονιά, για δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά, στο έμπα του καλοκαιριού! Το πρώτο Σαββατόβραδο του καλοκαιρού, το πιο όμορφο καλωσόρισμα του καλοκαιριού...
Η μεγάλη γιορτή των φωνών!
!Το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το ''Πολυφωνικό Καρναβάλι'', για μια μονάκριβη νύχτα στην Αθήνα! Η μεγάλη γιορτή των φωνών, η  μεγάλη γιορτή Πολυφωνικού τραγουδιού, πιο υποσχετική, πιο γενναιόδωρη από ποτέ.

Συμμετέχουν περισσότεροι πολυφωνικοί όμιλοι από ποτέ άλλοτε από Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία με πολυφωνικά τραγούδια από την Ήπειρο, το Βώλακα Δράμας, την Κάρπαθο, την Κέρκυρα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία. 



Συμμετέχουν, μέχρι τώρα, ανάμεσα σε άλλους:
Πολυφωνικός όμιλος Άνω Δερόπολης
Πολυφωνικός όμιλος Άνω Πωγωνίου (Χλωμό, Πολύτσανη)
Πολυφωνικό σχήμα Συλλόγου Δερόπολης
Πολυφωνικό σύνολο "Χαονία"
"Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου" (Β. Κώτσου)
Αντιφωνικός Όμιλος Ομοσπονδίας Μουργκάνας
Πολυφωνικό Συλλόγου Βορειηπειρωτών "Χάονες"
Πολυφωνικό Αετόπετρας Ιωαννίνων
Πολυφωνικό Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου
Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού Πανηπειρωτικής
"Πολύφωνο" - Εργαστήρι Πολυφωνίας Μουσείου Λαϊκών Οργάνων
"Πεντάτονο" - πολυφωνικό εργαστήρι
Lot Kurbeti από την Αλβανία
Fllat Laberie από την Αλβανία
Rhodina από τη Βουλγαρία
"Ιω" σε διφωνίες από Κάτω Ιταλία, Βώλακα, Κέρκυρα, Κάρπαθο
Μαριγούλα Κρητσιώτη από Κάρπαθο
Χρίστος Δανάκης - γκάιντα, Θράκη
Και δίπλα στις φωνές, μια εξαίρετη Ηπειρώτικη κομπανία αλλά και γκάιντα, νταχαρέδες, ταμπουρέλα και κιθάρες και συμμετοχές - έκπληξη!
η πιο γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξη!
η πιο όμορφη γιορτή πολυφωνίας

Φωνές που ταξιδεύουν σαν πουλιά για να σμίξουν σε ένα μεγάλο, πολύχρωμο πολυφωνικό σμάρι μια νύχτα κάθε χρόνο στο Θέατρο Πέτρας! Μια νύχτα - κάλεσμα για κάθε φίλο του πολυφωνικού τραγουδιού και της μουσικής παράδοσης, για κάθε ιχνηλάτη των αυθεντικών ακουσμάτων ψυχής!
Το πιο όμορφο, το πιο εγερτήριο καλωσόρισμα του καλοκαιριού. Καλοκαίρι στις φωνές, καλοκαίρι στα σώματα, καλοκαίρι στις ψυχές!
Και στην αρχή της βραδιάς ένα μικρό οπτικοακουστικό αφιέρωμα στα 16 χρόνια του ''Πολυφωνικού Καρναβαλιού'', με μερικές από τις ανεξίτηλες στιγμές του μεγάλου μας ταξιδιού! Για να είμαστε όλοι φέτος μαζί στην Πέτρα, ακόμα και αυτοί που λείπουν για πάντα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που την έθεσε υπό την αιγίδα της. Διοργάνωση "ΑΠΕΙΡΟΣ" / ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.
Εισιτήρια θα προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" (Ασκληπιού 3).
Πληροφορίες: 210 3310 919
 apiros@otenet.gr και  www.polyphonic.gr


ΠΗΓΗ: www.romiazirou.blogspot.gr