Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας: Ετήσιος χορός και κοπή πίτας την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στο κέντρο διασκεδάσεως CAN CAN


Η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στο κέντρο διασκεδάσεως CAN CAN Πέτρου Ράλλη 66 και Κηφισού στην Αθήνα. 
θα μας διασκεδάσουν οι Μάκης Τσίκος στο κλαρίνο, Γιάννης Καψάλης και Γιώτα Γρίβα στο τραγούδι με πρόγραμμα διαμορφωμένο για χορό και διασκέδαση, όπως αξίζει στους Ηπειρώτες.
Ώρα προσέλευσης 12.45.
Τιμή πρόσκλησης 25 ευρώ με πλήρες μενού.
Για κρατήσεις θέσεων Γιάννης Λιούκας τηλ. 6977224469, Κων/νος Σκουτέλας  6937517758 

Τεσσάρα ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Ο. Κρύας 4-1)


*Με νίκη συνέχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Αγροτικός Αστέρας, αφού επικράτησε στον Παρακάλαμο του  Π.Α.Ο. Κρύας με σκορ 4-1, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Ο Αλεξίου Βασίλης στο 9΄ με ατομική ενέργεια και πλασέ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Στο 12΄ ο Ηλίας Μιχαήλ με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0.
Στο 28΄ ο Μάντζος Χαρίλαος με πλασέ μείωσε σε 2-1.
Στο 46΄ οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-1, με τον Φερούλη Μάριο.
Στο 50΄ αποβλήθηκε για τον ΠΑΟ Κρύας ο Στόλης Μάριος με απ΄ ευθείας κόκκινη κάρτα καθώς διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή.
Το τελικό 4-1 έγραψε ο Αλεξίου Βασίλης με μακρινό σουτ στο 74΄.
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης)
Αρχοντάκης Δημήτρης, Ηλίας Απόστολος (Κουλούρης Σωκράτης 46΄), Ηλίας Μιχαήλ (Στραγάλης  Παντελεήμων 46΄), Τάσσος Παναγιώτης, Δρόσος Πέτρος, Φαρμάκης Αναστάσιος, Αλεξίου Βασίλης, Τσουμάνης  Ανδρόνικος, Φερούλης Μάριος (Τασιούλας Ναπολέων 66΄), Ηλίας Μιχαήλ, Ρουμπής Αντώνιος (Ζότα Romeo 52΄)

ΠΑΟ Κρύας:
Μπαλαούρας Αθανάσιος-Ραφαήλ, Λατίφι Κριστιαν, Στόλης Μάριος, Λαδιάς Παναγιώτης, Οικονόμου Ιάσονας, Τζούμας Σπυρίδων, Κουκοδήμος Νικόλαος, Μπαμπούλιας Αριστοτέλης, Μπαμπούλιας Αλέξιος, Μπαμπούλιας Ηλίας,
Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής στην  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 1-3
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 4-1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 3-2
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020
ΘΡΙΑΜΒ.ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)      
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ(15:00)       
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:00) 

Διπλό η Αναγέννηση με τον Π.Α.Ο. Πεντέλης (1-4)-Ισόπαλες με 2-2 Α.Ε. Κληματιάς και Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

* Με τους τρεις βαθμούς έφυγε  η Αναγέννηση στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» αφού επικράτησε του Π.Α.Ο. Πεντέλης με σκορ 4-1 για την  15η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Ο Μακολλάρι Μαρινγκλέν άνοιξε το σκορ μόλις στο 2΄ για τους γηπεδούχους.
Στο 13΄ ο Δήμος Αθανάσιος  ισοφάρισε σε 1-1 για τον Α.Ο. Πεντέλης.
Ο Μακολλάρι Μαρινγκλέν στο 22΄ έκανε το 1-2 για την Αναγέννηση.
Στο 78΄ ο Μπάγιας Ελευθέριος έκανε το 1-3.
Το τελικό 1-4  έκανε  στο 92΄ με αυτογκόλ ο Αναστασόπουλος Αλέξανδρος.
Οι δυο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες καθώς στο 90΄ αποβλήθηκαν ο Ζουρνατζής Ιωάννης με κόκκινη κάρτα και ο Αναστασόπουλος Αλέξανδρος με δεύτερη κίτρινη.

Π.Α.Ο. Πεντέλης 
Γκούβας Γεώργιος, Βέλλιος Νικόλαος, Γκούζος Παναγιώτης, Αναστασόπουλος Αλέξανδρος, Γκούζος Νικόλαος, Παπαδημητρίου Παντελής, Ντέτσικας Λάμπρος (Γούσης Βασίλειος 38΄), Λαμπρίδης Παναγιώτης, Δήμος Αθανάσιος (Τσαλης Παναγιώτης 61΄), Μήτσης Κωνσταντίνος, Θειόπουλος Ευάγγελος (Γκουζος Παναγιωτης 73΄), Κωτσής Αντώνιος (Κωστούλας Ιωάννης 54΄)
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Γ. Ποτσης):
Γέρακος Δημήτριος, Μπενέκας Ιωάννης, Σίμος Χρήστος, Γκορίτσας Παναγιώτης, Πότσης Θεόδωρος (Τάσιος Αλέξανδρος 48΄), Ντόντης Βασίλειος, Μπάγιας Ελευθέριος (Ζουρνατζής Ιωάννης 87΄), Θωμαΐδης Γεώργιος (Καμονάς Ιωάννης 58΄), Βασιλείου Ηλίας (Μπάσιος Γεράσιμος 31΄), Makollari Dorjan, Μακολλάρι Μαρινγκλέν

*Ισόπαλες με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν στο  γήπεδο Κληματιάς η τοπική ομάδα και η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος για την  15η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 24΄ σε ανατροπή του  Χαρίση Ιωάννη.
Ο Χρήστος  Μακρής εκτέλεσε εύστοχα  κάνοντας το 0-1.
Στο 35΄ η Α.Ε. Κληματιάς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του  Βλαχόπουλου Ιωάννη.
Ο Ζώτος Θεόδωρος εκτέλεσε εύστοχα  φέρνοντας το ματς στα ίσα.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 69' ο Βλαχόπουλος Ιωάννης έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους.
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ισοφάρισε στο 83' με κεφαλιά του  Μήτου Βασίλη.

Α.Ε.  Κληματιάς:

Νικήτας-Στράιχερ Σεβαστιανός-Ραφαήλ, Γαρδίκος Ευάγγελος (Γιαννάκης Κωνσταντίνος 56΄), Μούτας Περικλής Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος, Τσακανίκας Κωνσταντίνος, Μπέλλος Αλέξανδρος, Pavlidis Nearchos (Κώστας Βασίλειος 89΄), Ζώτος Θεόδωρος, Βλαχόπουλος Ιωάννης, Γκουγιάννος Αλέξανδρος (Τσιανέλης Χρηστός 70΄), Κώστας Κωνσταντίνος
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ζενέλης Πάτροκλος, Κόντος Κωνσταντίνος, Μήτος Βασίλειος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Νάτσης Σταύρος, Μακρής Χρήστος (Τζίγκας Γεώργιος 86΄), Avdylaj Agron, Χαρίσης Ιωάννης (Τσαραώσης Ευάγγελος  60΄), Κώτσης Αντώνιος, Fejzulla Relsi

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 2-1
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Σ.ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 1-3
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 2-2      
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ  0-1
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-4
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 0-4
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ  (15:00)    
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)      

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου η πληρωμή του ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) και επιδόματα


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ το ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) αναμένεται να πληρωθεί την Τρίτη 28 Ιανουαρίου μαζί με το Επίδομα Ενοικίου, Στεγαστικής Συνδρομής, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα και θα είναι η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.
Ως εκ τούτου, το 2020 το επίδομα παιδιού Α21, το επίδομα στέγασης (ενοικίου), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα, την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Ιωάννινα: Ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση της ΕΑΚΠ Ηπείρου για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ώρα 18:30


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου οργανώνει ανοιχτή σύσκεψη για ενημέρωση και συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το οποίο προωθείται μία ακόμα ψευδεπίγραφη αναδιοργάνωση - αναδιάρθρωση για το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία.
    Την ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ και ώρα 18:30
στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου περιφέρειας Ηπείρου (Ναπολέων Ζέρβα 28 - 30, Στοά Σάρκα).
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προωθούνται:
 Η ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που καλούνται να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων μας, τις υποδομές της χώρας και το φυσικό περιβάλλον.
 Η κατάργηση των τελευταίων βασικών εργασιακών δικαιωμάτων που μας έχουν απομείνει. Η διάλυση της οικογενειακής και υπηρεσιακής μας ζωής, με το ξεσπίτωμα χιλιάδων πυροσβεστών με μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις και την επιβολή των επιφυλακών σε μόνιμη - τακτική βάση.
Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει διόρθωση, μόνο απόσυρση.
Η Ε.Α.Κ.Π. έχει προειδοποιήσει για τους σχεδιασμούς αυτούς και τους συναδέλφους και τον Ελληνικό Λαό.
Δεν πρέπει να περάσει η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση των κυβερνητικών παραγόντων και των συμβιβασμένων - ξεπουλημένων συνδικαλιστών, για τις δήθεν θετικές τομές του νομοσχεδίου.
Το προεδρείο και η πλειοψηφία της πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και τα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία της, οι ενώσεις αξιωματικών και πτυχιούχων (Ε.Α.Π.Σ. & Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.) και αρκετά από τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα των μονίμων, 5ετών και εποχικών πυροσβεστών, συμφωνούν με τις ψευτοαναδιοργανώσεις του Π.Σ. και της πολιτικής προστασίας χωρίς την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση. Ξεπουλάνε τα δικαιώματά μας και συμφωνούν με τις μεταθέσεις - ξεσπίτωμα με μόρια, με τη νέα μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και τη διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής. Είναι σε πλήρη σύμπνοια και με αυτή την κυβέρνηση και βάζουν πλάτη για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, χωρίς αντιδράσεις από τους πυροσβέστες και το λαό.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το προεδρείο του σωματείου των πυροσβεστών της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, που καταθέτει γραπτές προτάσεις για την αναδιοργάνωση στην περιχαρακωμένη - κλειστή συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι συνάδελφοι στην Ήπειρο για το περιεχόμενό τους και χωρίς να παρουσιαστούν οι προτάσεις αυτές στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Ήπειρο, μόνιμους (χαμηλόβαθμους και αξιωματικούς), εποχικούς, πενταετείς, καθώς και εκπροσώπους των αντίστοιχων σωματείων και ομοσπονδιών των πυροσβεστών, με ένα και μοναδικό σκοπό:
 Την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση, προκειμένου να κατανοηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
 Τον διάλογο, με στόχο να κατατεθούν προτάσεις για την οργάνωση του αγώνα, για να ενώσουμε την φωνή και τις δυνάμεις μας σε κοινό μέτωπο. Να πραγματοποιήσουμε ένστολες κινητοποιήσεις - διαμαρτυρίες στο Υπουργείο και στη Βουλή, για να εμποδίσουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου και να  απαιτήσουμε την απόσυρσή του.
 Να διεκδικήσουμε την πραγματική αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της υπηρεσίας μας και της Πολιτικής Προστασίας με την απαιτούμενη κρατική χρηματοδότηση, την ικανοποίηση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μας.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και την κοινωνία που εκτιμά τους αγώνες μας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ώρα 9:30


Τη Δευτέρα 20-01-2020 και ώρα 09:30  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
1. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ’ τρίμηνο έτους 2019 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 28-11-2019  ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ολοκλήρωση ηλεκτροφωτισμού στην οδό σύνδεσης Καναλακίου με Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας»  προϋπολογισμού 367.000,00 € με ΦΠΑ.
3. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 08-11-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού περιοχής Κλειδωνιάς προς Μπουραζάνι για εξυπηρέτηση παραγωγικών μονάδων», προϋπολογισμού 180.000,00€ με Φ.Π.Α.
4. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 23-10-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού πρόσβασης από Ανατολική σε γέφυρα Παπαστάθη (Τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή οχετών, διευθέτηση υδάτων)», προϋπολογισμού 200.000,00 € με ΦΠΑ.
5. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 16-07-2019  ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή Υφιστάμενης Στέγης και Εγκατάσταση Νέου Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 543.833,93 € με Φ.Π.Α.
6. Έγκριση του από 17-01-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-01-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας στο ύψος του Πολεμικού Μουσείου» προϋπολογισμού 122.000,00€ με Φ.Π.Α.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 20-01-2020 έως 26-01-2020)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 20 έως 26 Ιανουαρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (20-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι
Τρίτη (21-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
Τετάρτη (22-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (23-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο.
Παρασκευή (24-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (26-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (20-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά - Άγιος Κοσμάς - Ωραιόκαστρο - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος -Δολό
Τρίτη (21-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Τετάρτη (22-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (23-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (24-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (25-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (20-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τρίτη (21-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Τετάρτη (22-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (23-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (24-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (20-01-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά - Χειμαδίο- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (21-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (22-01-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό-Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα.
Πέμπτη (23-01-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι-Άσσος-Πολυστάφυλο-Μελιανά-Παπαδάτες-Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη.
Παρασκευή (24-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (25-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (20-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου
Τρίτη (21-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (22-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (23-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (24-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (25-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Επίκειται συνάντηση Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Υπ. Υποδομών για την έργο Ιωάννινα-Κακαβιά


Με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Καραμανλή και τον ενημέρωσε για τον προγραμματισμό συνάντησης την προσεχή εβδομάδα του Υπουργού με τον ίδιο και τους δημάρχους με θέμα συζήτησης την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά.
Η επικοινωνία ήταν αποτέλεσμα εγγράφου αιτήματος του Περιφερειάρχη την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου προς τον Υπουργό για άμεση συνάντηση για τους διευρωπαϊκούς άξονες και σημερινή κοινή επιστολή του Περιφερειάρχη και των δημάρχων Ζίτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου και Κόνιτσας- μετά από συνάντηση που είχαν για το ίδιο θέμα- με αποδέκτες τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Υποδομών και Ανάπτυξης.
Η ακριβής ημερομηνία συνάντησης θα καθοριστεί μετά την επιστροφή του Υπουργού Υποδομών από το εξωτερικό.

Ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων για το δρόμο Ιωάννινα-Κακαβιά


Η συνέχιση της Ιόνιας οδού στα δυτικά Βαλκάνια ονομάζεται δυτικός άξονας των Βαλκανίων ή Παρά-Αδριατικός άξονας, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί  αναμένεται να  ενώσει την Κεντρική Ευρώπη με την Καλαμάτα.
O άξονας αυτός ξεκινάει από την Τεργέστη, διέρχεται από την Σλοβενία, την Κροατία (κατά μήκος των Δαλματικών ακτών) διασχίζει το Μαυροβούνιο και την Αλβανία και φθάνει στην Κακαβιά.
Η μοναδική χώρα που δεν έχει συνδεθεί με αυτόν τον διευρωπαϊκό άξονα είναι η Ελλάδα.
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων ζητά να υπάρξει άμεση σύνδεση έτσι ώστε όλοι αυτοί που θα διέρχονται οδικός από τον προαναφερόμενο άξονα, να μπορούν γρήγορα και με ασφάλεια να φτάσουν στον Νομό Ιωαννίνων και στην Ήπειρο.
Η αναγκαιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου έργου προκύπτει από:
1) Το κόστος διέλευσης και η χρονική απόσταση από τον συγκεκριμένο δρόμο θα είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που υπάρχει σήμερα μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ιταλία.
2) Διασχίζει 5 πανέμορφες χώρες με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία αυτών των χωρών.
3) Τα διεθνή αεροδρόμια Ιωαννίνων και Ακτίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς και το οδικό δίκτυο της Εγνατίας και της Ιόνιας θα αποκτήσουν αμέσως προστιθέμενη αξία.
4) Οι χρονικές αποστάσεις από τα Ιωάννινα προς τα Δυτικά Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη θα μειωθούν ως εξής:
         Ιωάννινα – Τίρανα 3.5 ώρες
         Ιωάννινα – Μαυροβούνιο 5,5 ώρες
         Ιωάννινα – Ντουμπρόβνικ 7 ώρες
         Ιωάννινα – Τεργέστη 12 ώρες
Με την ολοκλήρωση του δυτικού άξονα των Βαλκανίων θα έχουμε την δυνατότητα:
1. Της δημιουργία συνδυαστικών τουριστικών πακέτων που θα αρχίζουν από τις  Δαλματικές ακτές και θα ολοκληρώνονται στην περιοχή μας.
2. Της δημιουργία clusters ( Networks)  κατά μήκος των προαναφερόμενων αξόνων σε σχέση με τα επισκέψιμα σημεία, τα εθνικά πάρκα, τις προστατευμένες περιοχές της UNESCO, τους αρχαιολογικούς χώρους κ.αλ.
3. Της δημιουργία πολιτιστικών και περιβαλλοντικών διαδρομών αναγνωρισμένων από την Ευρωπαϊκή  Ένωση, μέσω της Ε1 Δ/νσης του Υπουργείου Εξωτερικών.
4. Της δημιουργία διακρατικών, διαπεριφερειακών και διαδημοτικών σχέσεων με  χώρες των δυτικών Βαλκανίων.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητούμε από τους βουλευτές του νομού να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, και να επιμείνουν στην αναγκαιότητα της σύνδεσης του συγκεκριμένου οδικού άξονα με την Ιόνια οδός, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί, θα επιφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα, μεγάλη τουριστική και εμπορική αξία στην περιοχή μας.

Περιφέρεια Ηπείρου: To E.Π. «Ήπειρος 2014-2020» χρηματοδοτεί με 24,6 εκ. ευρώ το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ»


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Αναβάθμιση κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό κτιριακό τομέα – Β’ Κύκλος» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»,  με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη πράξεων 24.600.000 € και Δικαιούχο της Πράξης την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. (πρώην Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.), που αφορά στον επόμενο κύκλο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ».
Λεπτομέρειες για προϋποθέσεις ενίσχυσης και τη διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους ιδιώτες θα περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Προκήρυξης του επόμενου κύκλου του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II» καθώς  και στον Οδηγό Εφαρμογής Προγράμματος, που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Diet Tube: Ο «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους μετά τις γιορτές


Μετά τα εορταστικά λουκούλλεια γεύματα, το αλκοόλ και τα γλυκά των ημερών, πάρα πολλοί επιθυμούν να ξεφουσκώνουν άμεσα και να μην τους μείνουν «προίκα» τα κιλά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Έτσι συνήθως απευθύνονται σε ειδικούς, προκειμένου να ξαναμπούν σε μια σειρά.
Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται στην Ελλάδα η διατροφική μέθοδος αδυνατίσματος Diet Tube και όσοι την έχουν ακολουθήσει, απλά «ορκίζονται» σε αυτήν. Αφορά σε ένα πρόγραμμα διατροφής, το οποίο είναι χαμηλοθερμιδικό, με τη λήψη περίπου 800 θερμίδων την ημέρα, με αντικατάσταση ενός ή δύο γευμάτων από σκόνη πρωτεΐνης γάλακτος. 
Είναι δοκιμασμένη στην Ιταλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πατέντα του διάσημου Ιταλού πλαστικού χειρουργού Marco Gasparotti. Στη χώρα μας την εφαρμόζει αποκλειστικά ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
Diet Tube – Οι πιο συχνές ερωτήσεις
Όσοι επιθυμούν να χάσουν βάρος, συχνά θέλουν να μάθουν τις επιστημονικές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου. Ακολουθούν οι πιο συχνές ερωτήσεις.
Είναι αλήθεια ότι το Diet Tube είναι αποτελεσματικό κατά της κυτταρίτιδας και του επίμονου τοπικού λίπους;
Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της πρωτεϊνικής διατροφής Diet Tube, για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και του επίμονου τοπικού λίπους, που δεν ανταποκρίνεται σε γυμναστική και άλλες δίαιτες μη κετογονικές.
«Η κετογονική διατροφή με το πρόγραμμα Diet Tube είναι μία πρωτεϊνική διατροφή με υψηλή ποσότητα αμινοξέων, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τοπικό λίπος και κυτταρίτιδα και είναι η λύση στο τοπικό λίπος, που οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές», εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης.