Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, την Παρασκευή 13-01-2017, ώρα 10:00 π.μ.

Την Παρασκευή 13-01-2017 και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 30-12-2016 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την καταβολή μισθοδοσίας, αντιμισθίας  και λοιπών σταθερών, διαρκούς ή περιοδικού χαρακτήρα, δαπανών για το έτος 2017 της Π.Ε. Ιωαννίνων.
2. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων οικ. έτους 2017.
3. Επικαιροποίηση αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, προηγούμενων ετών, σχετικά με τη δικαστική εκπροσώπησή της.
4. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη χορήγηση παγίου κατ’ αποκοπή χορηγήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
5. Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για τη μεταφορά μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, για το έτος 2017.
6. Έγκριση παράτασης της ισχύος της σύμβασης προμήθειας συσκευασμένου ασφαλτικού μίγματος (ψυχρού), για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου.
7. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση ομβροδεξαμενών στη Θέση Καλλιθέα και Αγία Παρασκευή Αρίστης Ζαγορίου (Προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού € 24.000,00 με ΦΠΑ.

Δήμος Πωγωνίου: Κλειστά τα σχολεία αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Κλειστά θα μείνουν, με απόφαση του Δημάρχου κ. Κώστα Καψάλη και αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πωγωνίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα, παρακαλούνται οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής από Ιερό Ναό στην Πρέβεζα

Συνελήφθη, σήμερα (12-01-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από Ιερό ναό στην Πρέβεζα.
Ειδικότερα, σήμερα (12-01-2017) μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω ο 32χρονος, τη στιγμή που είχε εισέλθει, σπάζοντας παράθυρο, στο εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στην Πρέβεζα.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, άλλες οκτώ υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω του διαδικτύου, με δράστη 28χρονο ημεδαπό

Μετά την πρόσφατη διακρίβωση της δράσης 28χρονου ημεδαπού, ο οποίος μέσω ψεύτικων προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εξαπατούσε πολίτες και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά, εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, άλλες οκτώ υποθέσεις απάτης και απόπειρων απάτης (σχετικό το από 24-12-2016 Δελτίο Τύπου μας).
Ειδικότερα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 28χρονος με την ίδια μεθοδολογία και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της οικονομικής ανάγκης, προσέγγισε την 21 και 23-11-2016, μέσω πλαστών προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη δύο ημεδαπές, ηλικίας 38 και 41 ετών, αποσπώντας από αυτές το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, με τη χρήση κωδικών προπληρωμένων καρτών.
Επίσης, εξακριβώθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμη έξι ημεδαπούς.

Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Με μεγάλη προσοχή η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου

Με προσοχή και χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία, όμως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων ισχύει για το τμήμα Παναγιά-Τρίκαλα και στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων.
Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται:
Στο Νομό Ιωαννίνων:
Σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Άρτας, καθώς σε αρκετά σημεία της διαδρομής επικρατεί παγετός.
Στο Νομό Πρέβεζας:
Στην επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας-Πέντε Πηγαδιών (από διασταύρωση Αμμότοπου – έως Πέντε Πηγάδια)
Στο Νομό Άρτας:
Εθνική Οδός Άρτας-Τρικάλων (από Πέτα έως Σκαρπάρη)
Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων
Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη
Επαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου-Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.

Τέλος, στη Θεσπρωτία η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο γίνεται κανονικά με τις αρχές να επισημαίνουν ότι απαιτείται προσοχή σε αρκετά σημεία στα ορεινά, λόγω παγετού.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από αυτοκίνητο στην Καλαμιά Άρτας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 43 και 47 ετών, για κλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος αντίστοιχα

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή από αυτοκίνητο που έγινε στην Καλαμιά Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 43χρονου ημεδαπού για κλοπή και ενός ακόμη 47χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από το προανακριτικό έργο, ταυτοποιήθηκε η δράση του 43χρονου, στην κλοπή από ανασφάλιστο αυτοκίνητο που έγινε το μεσημέρι της 02-01-2017 στην Καλαμιά Άρτας, απ’ όπου αφαίρεσε μία γυναικεία τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, προσωπικά έγγραφα, διάφορα κλειδιά και δύο κινητά τηλέφωνα.
Η εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας επικεντρώθηκε στη συνέχεια στη διερεύνηση της εμπλοκής ενός ακόμη 47χρονου, τον οποίο βαρύνει η κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο 43χρονος δράστης του πούλησε, έναντι χρηματικού ποσού, το ένα από τα δύο κλεμμένα κινητά τηλέφωνα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων

Με αποφάσεις των δήμων κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Νομό Ιωαννίνων.
Η σφοδρή χιονόπτωση και ο παγετός καθιστούν αδύνατη την ασφαλή μεταφορά  μαθητών και εκπαιδευτικών.
Έτσι με απόφαση που έλαβαν και οι οκτώ δήμοι του νομού Ιωαννίνων δεν θα λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα στους Δήμους Ιωαννιτών, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου.
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Νομό Θεσπρωτίας.
Κλειστά θα παραμείνουν επίσης στους Δήμους Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη του Νομού Άρτας.
Στο Δήμο Άρτας, δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) στον οικισμό του Κορφοβουνίου της Δ.Ε. Βλαχερνών και στους οικισμούς Αμμότοπου και Ροδαυγής της Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Νικολάου Σκουφά όπως και στο Νομό Πρέβεζας. 

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για 4.000 προσλήψεις ανέργων στην υγεία

31 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Αναρτήθηκαν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 από τον ΟΑΕΔ, οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης Ανέργων στο Πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας, για 4.000 θέσεις εργασίας, καθώς και ο Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρου Προγράμματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού «η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.
Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Μακροχρόνια Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Φορείς Υποδοχής, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 13/2016.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:
Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.
Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων.

Η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Κασσώπης εντάχθηκε στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"


Την ένταξη της πράξης για την αποκατάσταση- ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Κασσώπης (Α΄ φάση)) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020", υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.
Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο εντάσσεται στην Πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, θα αποκατασταθεί τμήμα του Αρχαίου Θεάτρου, θα βελτιωθεί η αναγνωσιμότητα του μνημείου, ενώ θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα  και η ασφάλεια των επισκεπτών του.  Πέραν της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ο δεύτερος στόχος  αφορά την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, μέσω της αναμενόμενης αύξησης των τουριστών.
Με την πράξη που εντάχθηκε στο "΄Ηπειρος 2014-2020", μεταξύ άλλων  θα γίνουν οι εξής εργασίες:
Ø  Επέκταση υφιστάμενων δικτύων κοινής ωφέλειας, διαμόρφωση δικτύου ομβρίων, διαμόρφωση εργοταξιακού δρόμου πρόσβασης- κίνησης οχημάτων. WC για ΑμεΑ.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Δήμου Λαυρεωτικής, εορτάζει μετά αρτοκλασίας τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο Ιωαννίνων, τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα 9.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Λαυρίου

Ανακοίνωση
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Δήμου Λαυρεωτικής, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του, τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα 09.00' πρωινή, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Λαυρίου, για να συνεορτάσουν με τέλεση αρτοκλασίας, τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο Ιωαννίνων.


Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου

Περιφέρεια Ηπείρου: Την ένταξη στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" του Υπνωτηρίου Αστέγων Δήμου Ιωαννιτών υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάχθηκε στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020", η πράξη: "Δομή Αστέγων: Υπνωτήριο Αστέγων Δήμου Ιωαννιτών". Ο προϋπολογισμός του έρχου ανέρχεται σε 477,360.00 € και η συγχρηματοδότηση γίνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Φορέας Υλοποίησης είναι ο  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (ΟΚΠΑΠΑ)
Το υπνωτήριο αποτελεί δομή  άμεσης φιλοξενίας που λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύπτει επείγουσες στεγαστικές ανάγκες όσων διαβιούν στο δρόμο. Παρέχει υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με υπηρεσίες μακροχρόνιας στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.
Με την ένταξή τους οι ωφελούμενοι θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις (στενή συνεργασία με ΠΕΔΥ και Δημοτικά Ιατρεία). Στο διάστημα αυτό οι ωφελούμενοι θα διαμένουν σε ειδικό χώρο.
Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχονται από την δομή αστέγων - Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών  είναι  άτομα που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, και διαβιούν στον δρόμο ή  στερούνται με οποιονδήποτε τρόπο πρόσβαση κατοικία.
Ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ατόμων είναι 34 άτομα.
Σημειώνεται ότι δεν τίθεται κατ΄ αρχήν περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των ωφελουμένων.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ο Χειμώνας και τα μάτια μας

Όταν έρχεται το κρύο, εύκολα θυμόμαστε τα καπέλα, μαντήλια, γάντια και μπότες  της ντουλάπας μας, όμως ελάχιστα γνωρίζουμε για το πόσο επηρεάζει ο χειμώνας τα μάτια μας και τι να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε.
Παρακάτω περιγράφονται 3 οφθαλμικά συμπτώματα που μπορεί να βιώσει κανείς το χειμώνα.
1. Ξηροφθαλμία
Το κρύο και ο αέρας ξηραίνουν τα μάτια μας και σε ακραίες καιρικές  συνθήκες τα μάτια μας δεν καταφέρνουν να παράγουν την ποσότητα δακρύων που χρειάζονται για να παραμείνουν ενυδατωμένα. Από την άλλη, στο εσωτερικό των σπιτιών και των γραφείων το χειμώνα, η ατμόσφαιρα είναι ξηρή λόγω της θέρμανσης.
Τι χρειάζεται να κάνει κανείς
· Προστατεύουμε τα μάτια μας με γυαλιά στους εξωτερικούς  χώρους, ιδιαίτερα στον αέρα και όταν παίρνουμε μέρος σε σπορ όπως σκι και πατινάζ στον πάγο.
· Χρησιμοποιούμε υγραντήρα στους εσωτερικούς χώρους-αυτό βοηθά και στο κρυολόγημα καθώς προλαμβάνει την ξηρότητα των ιγμορίων, διευκολύνοντας την αναπνοή.
·  Αυξάνουμε την πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών καθώς αυτά ενεργοποιούν την παραγωγή δακρύων.
·  Ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας με αρκετό νερό, χυμούς, σούπες κλπ.
· Χρησιμοποιούμε τις ενυδατικές σταγόνες που μας συστήνει ο οφθαλμίατρός μας.
·  Προσέχουμε τη λήψη φαρμάκων όπως αντισταμινικά, αναλγητικά κ.ά. που μπορεί να μειώσουν την ικανότητα παραγωγής δακρύων.