Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Πρόταση για την αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων διαρρήξεων-κλοπών, που γίνονται τελευταία στα χωριά του Πωγωνίου

Γράφει ο Βοστινιώτης Παναγιώτης

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες, κλοπές, διαρρήξεις, ακόμη και ληστείες που έγιναν τελευταία στα χωριά του Πωγωνίου (χθες την νύχτα είχαμε ληστεία  στην Πωγωνιανή) προτείνω την εξής απλή και με μηδενικό σχεδόν κόστος λύση:
Στην είσοδο η περιμετρικά του κάθε χωριού πρέπει να τοποθετήσουμε ένα σύστημα με φωτοκύτταρα που μετά από μια καθορισμένη ώρα, να δίνουν φως στις κολώνες φωτισμού της ΔΕΗ μόνο όταν διέρχεται κάποιος.
Έτσι όταν ξέρουμε ότι π.χ.  στον Κακκόλακο  υπάρχουν 2-3 κάτοικοι και βλέπουμε από το ίδιο ή το αντικρινό χωριό π.χ. από το Σταυροσκιάδι,  να αναβοσβήνει εκεί το φως μιας  κολώνας, τότε πρέπει ο κάτοικος του Σταυροσκιαδίου να υποψιαστεί   ότι κάτι συμβαίνει εκεί, κάποιος πέρασε, και να ειδοποιήσει τον κάτοικο του Κακκολάκου ή της Άνω Μερόπης  κ.ο.κ.
Αν σε κάθε χωριό κάνουμε το ίδιο, όχι μόνο οι κάτοικοι, αλλά κυρίως οι συνοριοφύλακες που θα κάνουν βάρδια την νύχτα,  από ένα παρατηρητήριο, θα μπορούν άνετα  να παρακολουθούν ταυτόχρονα  3-4 χωριά που είναι στην σειρά.
Παράδειγμα: Αργυροχώρι-Χρυσόδουλη-Μαυρόπουλο-Ζάβροχο.
Δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω ότι είναι και αυτή μια κάποια λύση..

Βοστινιώτης [Τσούνης] Παναγιώτης
Πωγωνιανή

19-10-2016

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη για ναρκωτικά από την οικεία Λιμενική Αρχή

Στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα μαρσπιέ (δεξιά και αριστερά) του οχήματος, καθώς επίσης και στο μισό ντεπόζιτο καυσίμων, ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συσκευασμένη σε είκοσι επτά (27) νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους δεκαεπτά κιλών και επτακοσίων ογδόντα γραμμαρίων (17,780 kgr).
Επιπλέον, ο συλληφθείς στερούνταν επί του διαβατηρίου του σφραγίδα εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση,  κατασχέθηκε η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ ο 32χρονος πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει αυστηρά την κατοχή όπλων και το κυνήγι από τους κληρικούς όλων των βαθμίδων

Η Ιερά Σύνοδος επικαλούμενη τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας απαγορεύει αυστηρά την κατοχή όπλων από τους κληρικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και από τους συνταξιούχους κληρικούς.
Σύμφωνα με την  εγκύκλιο:
Το «Εγκύκλιον Σημείωμα» της Ιεράς Συνόδου (αρ. Πρωτ. 244), το οποίο η Μητρόπολη Ιωαννίνων κοινοποίησε στους ιερείς της περιοχής, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Συμφώνως προς τους Ιερούς Κανόνες ΞΕ’ των Αγίων Αποστόλων και Η’ του Μεγάλου Βασιλείου, ως και την εισήγησιν της αρμοδίας Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, απαγορεύεται πλήρως η οπλοκατοχή και οπλοχρησία εις τους Κληρικούς παντός βαθμού μηδέ της θήρας, εξαιρουμένης, αφ’ ενός διότι η οπλοφορία δεν συνάδει προς το ιερατικό σχήμα, αφετέρου δε διά την προστασίαν και των ιδίων, ίνα μη καταστούν υπαίτιοι φόνου και εκπέσωσι της Ιεροσύνης των.

Τα ως άνω έχουν ισχύ, καθολικήν δι’ όλους όσους φέρνουν κανονικώς και νομίμως την Ιερατικήν ιδιότητα και το ιερατικόν σχήμα, και δεν περιορίζονται μόνον εις τους εν ενεργεία κληρικούς».

Άρτα: Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός, για κλοπή μεταφορικού μέσου

Συνελήφθη, χθες (18-10-2016) το απόγευμα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή μεταφορικού μέσου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, ο 41χρονος την 17/18-10-2016 αφαίρεσε από την πόλη της Άρτας ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού.
Το κλεμμένο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αναμένεται η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα γ' τριμήνου 2016 στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21 μέσω του περιβάλλοντος Τaxisnet μέχρι και 23-09-2016 και πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τους ηλεκτρονικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ.
Πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.
Αύριο θα γίνει η πληρωμή και των εκκρεμών αιτήσεων (A21) έτους 2016 καθώς και των προηγούμενων ετών, για τις οποίες προσκομίσθηκαν δικαιολογητικά τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Αυγούστου 2016 και από τον έλεγχό τους προέκυψε ότι είναι πλήρη.

Η πληρωμή αυτή αφορά 716.975 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 226.974.174,47 ευρώ.  

Θετικός ο απολογισμός από τη συμμετοχή του Δήμου Πωγωνίου στην 1η διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού «Nostos 2016» στη Ναύπακτο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετικός είναι ο απολογισμός από τη συμμετοχή του Δήμου Πωγωνίου στην 1η διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού «Nostos 2016» που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου.

Η έκθεση είχε στόχο την ανάδειξη, προβολή και προώθηση περιοχών και επιχειρήσεων, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.
Το περίπτερο του Δήμου Πωγωνίου απέσπασε θετικές κριτικές και εκατοντάδες επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, τα μνημεία και αξιοθέατα καθώς και για τα αγνά και ποιοτικά τοπικά προϊόντα που κερδίζουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή.
Η συμμετοχή στην έκθεση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στρατηγικής εξωστρέφειας που έχει χαράξει ο Δήμος, με βασικό στόχο να πάρει η περιοχή την θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Περιφέρεια Ηπείρου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διακρατικό έργο «NetCastle- Network creation and promotion of castles»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διακρατικό έργο με τίτλο «NetCastle- Network creation and promotion of castles», στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013 και το οποίο έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση ενός κοινού πολιτιστικού προϊόντος στη διασυνοριακή περιοχή προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και του ηλεκτρονικού τουρισμού. Ειδικότερα, το έργο είχε ως σκοπό τη δημιουργία ενός διασυνοριακού δικτύου για την προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των ιστορικών κάστρων των συμμετεχόντων περιοχών.
Το έργο παρέχει στο χρήστη μια πολύ-πολιτισμική και εκπαιδευτική εμπειρία με τη χρήση κατάλληλα προσαρμοσμένων καινοτόμων διαδραστικών βιωματικών υπηρεσιών ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα περιηγήσεων μέσα στο χωροχρόνο με τη χρήση 3D αναπαραστάσεων των επιλεγμένων ιστορικών μνημείων.
Για τον παραπάνω σκοπό και στα πλαίσια του έργου πραγματοποιήθηκε η συλλογή και ψηφιοποίηση του υλικού τεκμηρίωσης των επιλεγμένων κάστρων, η ανάπτυξη τρισδιάστατων μοντέλων (3D) για κάθε κάστρο, με τελικό σκοπό τη δημιουργία πανοραμικής εικόνας 360 μοιρών χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες από τα κάστρα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αλλάζει ο τρόπος ιατρικών εξετάσεων για υποψήφιους οδηγούς και ανανεώσεις αδειών οδήγησης

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, γίνεται γνωστό ότι βάσει του Ν. 4413/2016 (ΦΕΚ148Α/8-8-2016) καταργούνται οι Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές (Δ.Ι.Ε.).
Η εφαρμογή του νόμου αρχίζει στις 9 Νοεμβρίου 2016 και αφορά την εξέταση οδηγών και υποψηφίων οδηγών, την χορήγηση για πρώτη φορά άδεια οδήγησης σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, για ανανεώσεις αδειών οδήγησης για άτομα άνω των 80 ετών, των οδηγών με κινητικά προβλήματα και άλλες παθήσεις που εξετάζονται από την Δ.Ι.Ε., σύμφωνα με τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές σωματικής και διανοητικής ικανότητας του κεφαλαίου Β΄ του ίδιου νόμου.
Η Ιατρική εξέταση υποψηφίων οδηγών και οδηγών θα διενεργείται από κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα ή κρατικά Κέντρα Υγείας, στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους (Απογευματινά ραντεβού) ή από ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους με τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών Ιωαννίνων.
Τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί μέχρι και σήμερα στην ανωτέρω Υπηρεσία θα επιστραφούν ταχυδρομικά προ της εφαρμογής του νέου νόμου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΟΑΕΔ: Σε πτωτική τροχιά η ανεργία το Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ μειωμένη κατά 2,74% είναι η εγγεγραμμένη ανεργία για το μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με το μήνα Αύγουστο, που μεταφράζεται σε 24.581 λιγότερους άνεργους.
Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων το Σεπτέμβριο ήταν 871.981 άτομα έναντι 896.562 άτομα τον Αύγουστο.
Από αυτά το 54,95% είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών και το 45,05% για λιγότερο από 12 μήνες. 
Στη πλειοψηφία τους συγκεκριμένα το 63,01% είναι γυναίκες, ενώ το 36,99% είναι άνδρες.
Για το μήνα Σεπτέμβριο οι επιδοτούμενοι άνεργοι, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ανέρχονται σε 136.123 έναντι 117.042 που ήταν τον Αύγουστο, δηλαδή είναι περισσότεροι κατά 19.081 (+16,30%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ ο μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων ανέργων όσον αφορά τα ηλικιακά κριτήρια είναι μεταξύ 30-44 ετών σε ποσοστό που ξεπερνάει το 40%.

Όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης σε ποσοστό 76,29%, οι άνεργοι είναι δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δήμος Πωγωνίου: Δήλωση υλικών ζημιών στον εξοπλισμό της κύριας κατοικίας από τη σεισμική δραστηριότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όσοι κάτοικοι του Δήμου Πωγωνίου έχουν υποστεί υλικές ζημιές στον εξοπλισμό της κύριας κατοικίας από τη σεισμική δραστηριότητα, καλούνται να το δηλώσουν στα κατά τόπους Δημαρχεία.
Η δήλωση αφορά οικοσκευές, έπιπλα κ.λπ., τα οποία θα πρέπει να φυλάξουν προκειμένου να αποδειχθεί η ζημιά κατά την αυτοψία από αρμόδια συνεργεία.
Η καταγραφή γίνεται προκειμένου να λάβουν οι δημότες αποζημιώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Στη νομοθεσία διευκρινίζεται ότι «…στις ζημιές δεν περιλαμβάνονται υλικά και αντικείμενα που δεν είναι θεμελιώδους σημασίας για τη λειτουργία του νοικοκυριού». 



ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε, στη Διάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στην Μπρατισλάβα

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, στην Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στην ΕΕ, που έγινε στην Μπρατισλάβα στις 16 - 18 Οκτωβρίου 2016.
Η συνδιάσκεψη αποτελεί μέρος των ευρωπαϊκών δράσεων της Σλοβακίας, στο πλαίσιο της Σλοβακικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στις αντίστοιχες ενότητες ήταν:
·   Η ενδυνάμωση της κοινωνικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης.
·  Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
· Οι αυτόματοι σταθεροποιητές ως "Δομικό Στοιχείο Αρχιτεκτονικής" της Δημοσιονομικής Ένωσης.
· Το κοινό πρόγραμμα επενδύσεων ως "εργαλείο" για μακροοικονομική σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, με θέμα "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2016", την Παρασκευή, ώρα 12:30, στα γραφεία της ΠΕΔ

Καλούνται οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου με θέμα "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2016".
Τη συνέντευξη θα παραχωρήσει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας
Καψάλης, την Παρασκευή στις 12:30, στα γραφεία της ΠΕΔ.

12.000 νέοι αγρότες ενισχύονται με 241 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια

Αιτήσεις από 31 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου

Για όσους προσανατολιστούν στη φυτική παραγωγή το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 17.000 ευρώ, για την κτηνοτροφική στα 19.500 ευρώ και για τη μικτή στα 17.000 ευρώ
Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του Μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 που αφορά στην ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στον αγροτικό τομέα και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
Η συνολική δημόσια δαπάνη για το Μέτρο είναι 241 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν περίπου 12.000 νέοι γεωργοί, που θα κληθούν να υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο.
Η ενίσχυση που θα λάβουν κυμαίνεται από 17.000 έως 22.000 ευρώ ανάλογα με την κατεύθυνση της καλλιέργειας ή εκτροφής και την περιοχή εγκατάστασης.
Οι εισερχόμενοι στην κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς και οι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ή των μικρών νησιών μέχρι και 3.000 κατοίκους, έχουν αυξημένη στήριξη.
Ειδικότερα, για όσους προσανατολιστούν στη φυτική παραγωγή το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 17.000 ευρώ, για την κτηνοτροφική στα 19.500 ευρώ και για τη μικτή στα 17.000 ευρώ. 
Τα εν λόγω ποσά προσαυξάνονται, ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας, κατά 2.500 ευρώ, αν είναι ορεινή, μειονεκτική ή μικρά νησιά με πληθυσμό έως και 3.000 κατοίκους.

Μελετούν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, σε καινούργια σε πράσινα IX και μειώσεις στα 10ετίας

Αυξήσεις και μειώσεις αναμένονται να δουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ όταν θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017. 
Ήδη στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν όλες τις αλλαγές για τα παλαιά οχήματα, για τα χαμηλών ρύπων και τα πετρελαιοκίνητα.
Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα
Τα καλά νέα έρχονται για όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των 11 ετών και -σε κάποιες περιπτώσεις- πληρώνουν τέλη που ξεπερνούν την αξία του αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το υπουργείο θα μειώσει κατά 10% τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ιδιοκτήτες αυτών τον οχημάτων, να πάρουν πίσω τις πινακίδες που στην πλειοψηφία τους έχουν καταθέσει
Όπως διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η σημαντική ελάφρυνση όσων έχουν παλιό και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο.
Ποιοι θα επιβαρυνθούν
Σημαντικές επιβαρύνσεις θα έχουν εκείνοι που αγόρασαν την τελευταία πενταετία ακριβό αυτοκίνητο, αλλά και αυτοί που αγόρασαν αυτοκίνητο από το 2007 μέχρι το 2010, καθώς και σε αυτά τα μοντέλα πλέον, θα υπολογίζονται οι ρύποι.
Σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς και εδώ θα συνυπολογίζεται η αξία του αυτοκινήτου, πιθανότατα με βάση την ασφάλιση.
Όπως δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, στόχος είναι να πέσει το βάρος των τελών κυκλοφορίας στους ιδιοκτήτες ακριβών αυτοκινήτων και να ελαφρυνθούν τα φθηνά και τα μεσαίας αξίας αυτοκίνητα.

Αδελφότητα Κραψιτών Αθηνών: Ηπειρώτικο γλέντι, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, ώρα 20:00, στο Κλειστό του Αγίου Βασιλείου (Κρόνος), στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) Αττικής

Στα πλαίσια των φετινών επετειακών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου διοργανώνουμε ένα μεγάλο Ηπειρώτικο αντάμωμα.
Θα έχουμε την τιμή και χαρά ν φιλοξενούμε τους φημισμένους δεξιοτέχνες της Ηπειρώτικης Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ-ΧΑΛΚΙΑΣ Πετρολούκας Χαλκιάς & Αντώνης Κυρίτσης.
Σας περιμένουμε να ανταμώσουμε, να "πιαστούμε στο χορό" και να ξεχαστούμε με τη μουσική αναδρομή στις πατρογονικές μας ρίζες.
«Εμπάτε αγόρια στο χορό, κορίτσια στα τραγούδια. Να δείτε και μωρέ και να μάθετε. Να δείτε και να μάθετε, πως πιάνεται η αγάπη, πως πιάνεται η αγάπη .........».
Θα σερβίρεται κοκκινιστή προβατίνα με κριθαράκι που θα μαγειρεύεται επί τόπου.
Επίσης θα υπάρχει προβατίνα στη λαδόκολλα.

Η Πρόεδρος

Ελένη Καντζέλη

Ιωάννινα: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για υποκλοπή μεταφορικού έργου

Συνελήφθη, χθες (17-10-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υποκλοπή μεταφορικού έργου.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 34χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έναν επιβάτη, με τελικό προορισμό το Αργυρόκαστρο Αλβανίας, έναντι χρηματικού ποσού, υποκλέπτοντας με αυτό τον τρόπο μεταφορικό έργο που έχει ανατεθεί σε άλλα μεταφορικά μέσα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Αντώνης Καφάτος: Το καλύτερο «φάρμακο» στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη των ασθενειών είναι η παραδοσιακή κρητική διατροφή του 1960!

Το καλύτερο «φάρμακο»   στην προαγωγή της υγείας και  στην πρόληψη των ασθενειών είναι η παραδοσιακή κρητική διατροφή του 1960!
Αυτό τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Κλινική Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής,  κ. Αντώνης Καφάτος, μιλώντας  σε διάλεξη του  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας με θέμα « Παραδοσιακή διατροφή της Κρήτης σε αντίθεση με τη δυτική διατροφή στους Δείκτες Παιδικής Παχυσαρκίας».
«Πράγματι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η  παραδοσιακή κρητική διατροφή αποτελεί  διαχρονικά  ασπίδα για τον ανθρώπινο οργανισμό στην  πρόληψη των ασθενειών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καφάτος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημονικών μελετών, που παρουσίασε ο κ Καφάτος, το 1960 η Κρήτη ήταν στην τελευταία θέση μεταξύ των επτά χωρών καθώς οι άνδρες  ηλικίας 40-60 χρόνων είχαν το χαμηλότερο βάρος και δείκτη μάζας σώματος σε σύγκριση με τους 15 άλλους πληθυσμούς από 7 χώρες.
Επίσης είχε τα λιγότερα κρούσματα στον τομέα των καρδιαγγειακών παθήσεων και αιφνιδίων θανάτων.