Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Πωγωνίου: Θέματα που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 9-2-2016

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ  9-2-2016 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  2/9-2-2016]  ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  18.
2. Κατανομή επιχορήγησης από ΥΠ.ΕΣ. για λειτουργικές δαπάνες Σχολικών Επιτροπών και ψήφιση πίστωσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  19.
3. Αποδοχή επιχορήγησης από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού ΚΗΦΗ  &  ΚΕΔΗΦ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  20.
4. Έγκριση χρηματοδότησης του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  21.
5. Έγκριση σύνταξης έκθεσης Δ΄ τριμήνου 2015 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  22.
6. Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή σε εφημερίδες.  ΑΠΟΦΑΣΗ  23.
7. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού Ι.Δ. ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα ετ. 2016 Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  24.
8. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου, ετ. 2016 Δήμου. ΑΠΟΦΑΣΗ  25.
9. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών – ψήφιση πίστωσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  26.
10. Έγκριση δημοπράτησης δημοτικών αγρών στις Τ.Κ. Δολιανών και Κουκλιών. ΑΠΟΦΑΣΗ  27. 
11. Έγκριση λύσης σύμβασης Δημοτικού οικήματος στην Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου. ΑΠΟΦΑΣΗ  28.
12. Έγκριση στατικής μελέτης Δημοτικού Αναψυκτηρίου Τ.Κ. Ρεπετίστας. ΑΝΑΒΟΛΗ
13. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση βρύσης στην είσοδο οικισμού Τ.Κ. Παλαιοπύργου». ΑΠΟΦΑΣΗ  29.
14. Επιχορήγηση Αθλητικών Συλλόγων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  30.
15. Ορισμός Επιτροπής για το πρόγραμμα «ΕΝΔΕΙΑ 2016».  ΑΠΟΦΑΣΗ  31.
16. Ορισμός Επιτροπής καταγραφής οφειλετών του Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  32.
17. Έγκριση αιτήματος επέκτασης οικισμού Καλπακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  33.
18. Έγκριση εκτέλεσης προμηθειών έτους 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  34.
19. Κατανομή υπολοίπου ΣΑΤΑ έτους 2015.   ΑΠΟΦΑΣΗ  35.
20. Ψήφιση πίστωσης για την αμοιβή του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, για τη μεταφορά σπουδαστών στο Ανοιχτό  Πανεπιστήμιο Δελβινακίου [Απόφαση Δ.Σ. 12/2015 – Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων].  ΑΠΟΦΑΣΗ  36.
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Σύναψη διαβαθμικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για θέματα που αφορούν Ηλεκτρολόγο – Μηχανολόγο μηχανικό.  ΑΠΟΦΑΣΗ  37. 
2. Έγκριση επόμενης συνεδρίασης Δ.Σ. εκτός έδρας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  38.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας καραβίδας στα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, απαγορεύεται η διενέργεια της αλιείας της καραβίδας με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στον ποταμό Καλαμά, καθώς και σε όλους τους ποταμούς και τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου, από 15 Φεβρουαρίου 2016 μέχρι 31 Μαΐου 2016 με σκοπό την αναπαραγωγή του είδους. 
Ειδικότερα για στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου, η απαγόρευση ισχύσει μέχρι την 30η Ιουνίου 2016, επειδή λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή η αναπαραγωγική περίοδος έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο Οικοτροφείο της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή

Συνεχίζονται οι προσπάθειες και οι δράσεις που αναλαμβάνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε όλη την Ελλάδα με κύριο στόχο την πρόληψη υγείας και τη μείωση της θνητότητας από τα καρδιοαγγειακά νοσήματα.
Έτσι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου αποστολή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα, τα μέλη του Δ.Σ., Καρδιολόγους, κυρίους Μάτσακα και Χαντανή, την κα Μουσιαμά, τον ειδικευόμενο κ. Εγγλεζόπουλο και τις νοσηλεύτριες, κυρίες Μελετιάδου και Γιούρντα έφτασαν στην ακριτική Πωγωνιανή για να πραγματοποιήσουν προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις στα παιδιά του οικοτροφείου. 
Κατά τη διάρκεια της εξάωρης και πλέον παραμονής τους εξετάστηκαν 65 περίπου παιδιά νηπιακής, προσχολικής και σχολικής ηλικίας και δόθηκαν ιατρικές οδηγίες για κάποια από αυτά στους υπεύθυνους της Κιβωτού του Κόσμου.
Το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό της Κιβωτού του Κόσμου ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την ανιδιοτελή προσφορά τους σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας και ιδιαίτερα σε παιδιά που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης μέριμνας και προστασίας.

Έρχεται διάταξη-ασπίδα έναντι των τεκμηρίων για φοιτητές και ανέργους

Διάταξη - ασπίδα έναντι των τεκμηρίων για φορολογουμένους με χαμηλά εισοδήματα προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι φορολογούμενοι οι οποίοι απέκτησαν πέρυσι εισοδήματα έως 6.000 ευρώ θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και όχι με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών, εφόσον το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.500 ευρώ.
 Σύμφωνα με τα «Νέα», με τον τρόπο αυτό, πρακτικά θα απενεργοποιούνται τα τεκμήρια για δεκάδες χιλιάδες φορολογουμένους οι οποίοι εισέπραξαν πέρυσι ελάχιστα ποσά είτε από τόκους καταθέσεων είτε από περιστασιακή απασχόληση και επειδή έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο απειλούνται με υπέρμετρους φόρους.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση για απάτη

Συνελήφθησαν, χθες (10.02.2016) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού, δύο ημεδαπές, ηλικίας 74 και 32 ετών, διότι εκκρεμούσε σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για απάτη κατά συναυτουργία.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπές ρούχων από καταστήματα

Συνελήφθησαν, χθες (10-02-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαπές, ηλικίας 22 και 19 ετών, κατηγορούμενες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, αφαίρεσαν από κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων, διάφορα είδη ρουχισμού.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι και συνέλαβαν τις δράστιδες, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν και κατέσχεσαν τα κλεμμένα ρούχα καθώς και ενδύματα, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν αφαιρέσει το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας από άλλο κατάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκε ο τρόπος δράσης τους. Πιο συγκεκριμένα, οι δράστιδες εισέρχονταν στα καταστήματα προσποιούμενες τις πελάτισσες και δοκίμαζαν ρούχα, από τα οποία αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά συστήματα και είτε τα τοποθετούσαν σε τσάντες είτε τα φορούσαν.
Τα κλεμμένα προϊόντα καθώς και ένα ψαλίδι, με το οποίο αφαιρούσαν από τα ρούχα τον αντικλεπτικό μηχανισμό, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάσθηκε η ληστεία που διαπράχθηκε προχθές το μεσημέρι, σε βάρος 86χρονου ημεδαπού, έξω από το σπίτι του, στην Κοπάνη Ιωαννίνων

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των τριών δραστών 26χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία
Εξιχνιάσθηκε, μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, η ληστεία που διαπράχθηκε προχθές (09-02-2016) το μεσημέρι, σε βάρος 86χρονου ημεδαπού, έξω από το σπίτι του, στην Κοπάνη Ιωαννίνων.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των τριών δραστών 26χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της 09-02-2016, ο 26χρονος δράστης προσέγγισε αρχικά, με το πρόσχημα πώλησης ενδυμάτων, τον 86χρονο στην αυλή του σπιτιού του και όταν αυτός δεν αποδέχθηκε την αγοραπωλησία, τον ακινητοποίησε με τη βοήθεια συνεργού του και με τη χρήση βίας, του απέσπασαν χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε ο τρίτος δράστης.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών του 26χρονου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, σε χωριά του Πωγωνίου και περιοχές των Δήμων Ιωαννιτών και Ζίτσας


Για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, την  Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ως εξής:


Συνάντηση Γιάννη Στέφου με αντιπροσωπεία του Σ.Υ.ΜΗ.Δ.Υ.Ι.

O  βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σ.Υ.ΜΗ.Δ.Υ.Ι. (Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Ανωτάτης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων), αποτελούμενη από τον πρόεδρο Οικονόμου Βασίλη και την αντιπρόεδρο Ράπτη Σούλα.
Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν σε θετικό κλίμα τα προβλήματα του κλάδου ΤΕ Μηχανικών στο δημόσιο τομέα όπως το μισθολόγιο, οι οργανισμοί, η αξιολόγηση, καθώς και ευρύτερα προβλήματα που αφορούν τους ΤΕ Μηχανικούς ανεξάρτητα από τον τομέα εργασίας τους.
Εκφράστηκαν  επίσης οι ευχαριστίες του συλλόγου για τις παρεμβάσεις που έγιναν, από την πλευρά του Γ. Στέφου, στη προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που προέκυψαν στην ψήφιση του νέου μισθολογίου στη Βουλή όπου τελικά έφεραν θετικό αποτέλεσμα.

Αποφασίστηκε από κοινού να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις του Γ. Στέφου με τον Σ.Υ.ΜΗ.Δ.Υ.Ι., στην προσπάθειά του να συμβάλει στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου.

Η Αδελφότητα Αμμοτοπιτών Άρτας κόβει την Πίτα της και γλεντάει το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ώρα 21:30, στο κέντρο «Ελαφοκυνηγός», Π. Σταύρου 5, Γηροκομείο, Αμπελόκηποι, Αθήνα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: "Οι επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των Ελλήνων" το θέμα της τρίτης διάλεξης, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου


«Οι Επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης στην Υγεία του Ελληνικού Πληθυσμού» είναι το θέμα της ομιλίας του  Καθηγητή  Κοινωνικής  και  Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου  Αθηνών κ. Γιάννη Τούντα, στην τρίτη διάλεξη του Ινστιτούτου  Δημόσιας  Υγείας   του Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδας.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου σε αίθουσα  του Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας  στο κτίριο επί της οδού  Ηπίτου στην  Πλάκα, στις 17.30 το βράδυ.
Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, σκοπός του οποίου  είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών  και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, με ιδιαίτερη  έμφαση  στην  πρόληψη  και  διακοπή του καπνίσματος, έχει  προγραμματίσει  σειρά  επιστημονικών διαλέξεων που θα διαρκέσουν μέχρι τις  8 Ιουνίου.
Οι διαλέξεις απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Επιστήμονες  κάθε  τομέα  που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας. 
Τις διαλέξεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε αίθουσες  του Ινστιτούτου (Ηπίτου 17Β στην Πλάκα) θα πραγματοποιούν κορυφαίοι  ειδικοί, καθηγητές  και ακαδημαϊκοί του χώρου της υγείας.
 Για περισσότερες  πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη Προγράμματος κα Άννα Τζώρτζη.
Τηλ : 210.6470056 , 210.3314755.
Email: atzortzi@acg.edu * atzortzi@researchlab.gr

 Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής διοργανώνει τον ετήσιο χορό του την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:30 μ.μ.