Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη η διανομή των Καρτών Αλληλεγγύης

Ενεργοποιούνται από την Παρασκευή

Ξεκίνησε από σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου η διανομή από τα ΚΕΠ των καρτών Αλληλεγγύης στους δικαιούχους.

Οι κάρτες ενεργοποιούνται την Παρασκευή 24 Ιουλίου, οπότε οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών (POS).  

Εξιχνιάστηκαν (5) κλοπές σε περίπτερα και μανάβικο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει δύο ημεδαπούς, ηλικίας 19 και 16 ετών

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πέντε (5) κλοπές σε περίπτερα και μανάβικο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 19 και 16 ετών.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 31-05-2015 έως 09-07-2015, αφαίρεσαν από τέσσερα ψυγεία περιπτέρων και ένα ψυγείο μανάβικου, παγωτά, συνολικής αξίας (1350) ευρώ.

Την προανάκριση διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παράνομες πράξεις ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Συλλήψεις σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα για καταδιωκτικά έγγραφα

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων συνελήφθησαν χθες στην Ηγουμενίτσα και στα Ιωάννινα, δύο άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα, για κλοπές.
Ειδικότερα, χθες (20-07-2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου, για απόπειρα κλοπής.
Σε άλλη περίπτωση στα Ιωάννινα συνελήφθη χθες (20-07-2015) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, για κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Ηλιοβασίλεμα στη λίμνη Ζαραβίνα (Δήμος Πωγωνίου)

Λίμνη Ζαραβίνα Πωγωνίου

Η λίμνη Ζαραβίνα ή Νεζερός ή Νιζερός βρίσκεται στο άκρο του αντίστοιχου λεκανοπεδίου του Δήμου Πωγωνίου, του Νομού Ιωαννίνων.
Είναι ανοικτού τύπου καρστική λίμνη, τροφοδοτείται με νερό από επιφανειακές πηγές, από υπολίμνιες πηγές και με το νερό της βροχής από μια τεράστια υδρολογική λεκάνη.

Η περιοχή της Ζαραβίνας, γενικά χαρακτηρίζεται ως πλούσια σε επιφανειακά νερά με κυριότερα υδάτινα σώματα τη λίμνη Ζαραβίνα (όγκος νερού 6.281.300 κυβικά μέτρα), τις επιφανειακές πηγές που βρίσκονται πέρα από τους καλαμιώνες της λίμνης και μέσα στις περιοχές οι οποίες χαρακτηρίζονται οικολογικά, ως υγρά λιβάδια και οι οποίες τροφοδοτούν τη λίμνη και κατ' επέκταση τον ποταμό Νεζερό, ο οποίος παραλαμβάνει και απάγει τα πλεονάζοντα νερά της λίμνης Ζαραβίνας με τη βοήθεια του Νεζεραύλακα.

Παρακάλαμος: Πλήθος συγχωριανών κάθε ηλικίας έδωσε το παρόν στην εθελοντική αιμοδοσία της τοπικής κοινότητας

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των συγχωριανών κάθε ηλικίας στην  εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσε την Τρίτη  21 Ιουλίου, από ώρα 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα Παρακαλάμου, η τοπική κοινότητα.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου  κ. Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος με δήλωσή του ευχαριστεί τους εθελοντές αιμοδότες  για την ανταπόκριση τους.
 «Για ακόμα μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους τους συγχωριανούς που συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε η κοινότητα μας.
Η μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του χωριού μας, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε με ανάλογες κινήσεις στο μέλλον.

Συγχαρητήρια σε όλους που δήλωσαν παρόν στο μήνυμα ανθρωπιάς».

Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2014 για το διάστημα 24-27 Ιουλίου

Η Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου Ηπείρου «Η Αγία Παρασκευή» κάνει γνωστό στα μέλη της και τους φίλους του χωριού ότι οι τετραήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν προγραμματισθεί για το διάστημα 24-27 Ιουλίου 2015 περιορίζονται λόγω των οικονομικών-πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχουν στη χώρα μας.
Την Κυριακή 26 Ιουλίου, ημέρα της εορτής της Αγίας Παρασκευής το μεσημέρι και μετά τη Θεία Λειτουργία, το καθιερωμένο τραπέζι στο Φρέτζο με τα παραδοσιακά φαγητά, τραγούδι και χορό.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας το γλέντι θα μεταφερθεί στην κεντρική πλατεία.


Από την Γραμματεία της Αδελφότητας

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνέδριο την Κυριακή 9 Αυγούστου




Γιάννης Στέφος: «Ψήφισα ΝΑΙ στη συμφωνία με το βλέμμα στο συμφέρον της λαϊκής πλειοψηφίας»

Δελτίο τύπου του βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Στέφου σχετικά με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης

«Πώς τόσος πόνος τόση ζωή, πήγαν στην άβυσσο, για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη». Η Ευρώπη που ζήσαμε το τελευταίο εξάμηνο, όσοι ως μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας παρακολουθήσαμε βήμα-βήμα την προσπάθεια του Έλληνα Πρωθυπουργού, αναμφίβολα μας γέννησε το αίσθημα της χίμαιρας και της εξαπάτησης.
Προσπαθήσαμε όσο καμία άλλη κυβέρνηση την τελευταία πενταετία να διεκδικήσουμε από τους δανειστές μια έντιμη και βιώσιμη συμφωνία για το μέλλον της πατρίδας μας. Αποφύγαμε ένα οργανωμένο σχέδιο εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων με στόχο την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την γεωπολιτική απομόνωση. Πετύχαμε μια δύσκολη συμφωνία η οποία θα άρει το χρηματοπιστωτικό αδιέξοδο και κυρίως άνοιξε ήδη την συζήτηση γύρω από την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Στείλαμε ένα μήνυμα δημοκρατίας, αξιοπρέπειας και σεβασμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τους λαούς να στέκονται αλληλέγγυοι δίπλα στην Ελλάδα.
Ανάμεσα στην άτακτη χρεοκοπία της χώρας, το εναλλακτικό σχέδιο που δεν υπάρχει, άλλωστε δεν το έχουν παρουσιάσει ούτε αυτοί  που το προτείνουν, την ασύντακτη προσφυγή σε εθνικό νόμισμα –μια επιλογή που θα καθιστούσε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους– και μια σκληρή συμφωνία, επέλεξα με αίσθημα ευθύνης, με βάση την λογική και όχι το θυμικό, με στάθμιση των συνεπειών της απόφασής μου στα λαϊκά στρώματα, εκείνο που θεώρησα ότι μπορεί να μας οδηγήσει με ομοψυχία, με κοινή προσπάθεια και με ασφάλεια σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Ένα τροχαίο άφησε χωρίς ασθενοφόρο το Κ.Υ. Δελβινακίου

Έκκληση για άμεση κάλυψη του κενού από τον πρόεδρο των εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, πριν από 20-25 περίπου ημέρες, που είχε φύγει από το Κ.Υ Δελβινακίου προκειμένου να παραλάβει επείγον περιστατικό, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη και αυτό στάθηκε και  η αιτία να μείνει  έκτοτε, το Κ.Υ Δελβινακίου στην καρδιά  μάλιστα του καλοκαιριού, χωρίς ασθενοφόρο!
Σήμερα, τόσες μέρες μετά ,η περιοχή του Δελβινακίου καλύπτεται από το ΕΚΑΒ Δολιανών.
"Όταν το ασθενοφόρο  όμως του ΕΚΑΒ Δολιανών βρίσκεται σε περιστατικό ,η ευρύτερη περιοχή μένει ακάλυπτη και θα πρέπει να ξεκινήσει ασθενοφόρο από τα Γιάννενα αν παρουσιαστεί  επείγουσα ανάγκη "εξήγησε μιλώντας στο epirus-tv-news ,ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφ. κ. Πέτρος Βασιλείου.
"Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, τα χωριά στην ευρύτερη περιοχή του Δελβινακίου αρχίζουν να γεμίζουν από κόσμο  για τις καλοκαιρινές  διακοπές, και αντιλαμβάνεστε πως ελοχεύει  κίνδυνος να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα ένα επείγον περιστατικό, όπως  ένα έμφραγμα για παράδειγμα" τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας.

Εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη της γυναίκας της Πίνδου στη Φούρκα Κόνιτσας



 Η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κων/νου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και των ηρώων του έπους του 1940, τιμήθηκαν με εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας, στην Τοπική Κοινότητα Φούρκας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Ιουλίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Την  Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών 5ης/15-5-2015 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
2. Ψήφιση Επιχειρησιακού Σχεδίου της Περιφέρειας Ηπείρου (2η ενότητα - Επιχειρησιακός Προγραμματισμός) για την περίοδο 2015-2019 (εισήγηση: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων )
3. Έγκριση Περιφερειακών Προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από έσοδα της Περιφέρειας έτους 2015
(εισήγηση: Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
4. Έγκριση 4ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 (εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)
5. Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και σύσταση δουλείας εκτάσεων ακινήτων για το έργο: «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμου Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας Περιφέρειας Ηπείρου». (εισήγηση: Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Η.)

Άρτα: Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, (75,9) γραμμάρια ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των (2.090) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη

Επιχείρηση πραγματοποίησαν σήμερα (20-07-2015) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ένας 43χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε χρήστες στην πόλη της Άρτας ενώ παράλληλα είχε μετατρέψει το σπίτι του σε κρύπτη ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί σήμερα το μεσημέρι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο δράστη και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (67) γραμμαρίων.
μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (8,9) γραμμαρίων.
μία αυτοσχέδια συσκευασία με αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,5) γραμμαρίων.
22 χάπια, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
το χρηματικό ποσό των (2.090) ευρώ.
δύο σουγιαδάκια και δύο τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης.
ένα επιτραπέζιο ημερολόγιο με ειδικά διαμορφωμένη εσοχή για τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
επτά κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός στον Κατσικά δυνάμει εντάλματος σύλληψης για κλοπές

Συνελήφθη, σήμερα (20.07.2015) το μεσημέρι στον Κατσικά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για κλοπή καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.