Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 23-10-2013 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 29-10-2013 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση περιοχής Μύτικα Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 180.000,00 με ΦΠΑ, η οποία απέβη άγονος, και ορισμός νέας ημερομηνίας δημοπράτησης του έργου.
2. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου», προϋπολογισμού € 624.000,00 με τον Φ.Π.Α.
3. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση νέας κατολίσθησης κατάντη σε τμήμα της Ε.Ο. Πρέβεζας – Αμμουδιάς», προϋπολογισμού € 28.000,00 με ΦΠΑ.

Εισπρακτική παγίδα του ΙΚΑ σε 400.000 αυθαίρετα

Αντιμέτωποι με νέες εκπλήξεις έρχονται οι περίπου 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέβαλαν συνολικά 562.263 δηλώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων με το νόμο 4014/2011 του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Το ΙΚΑ έχει στήσει «εισπρακτική παγίδα» και παρά την πρόβλεψη του νόμου και τις επίσημες διαβεβαιώσεις των εκάστοτε αρμόδιων του υπουργείου Περιβάλλοντος, ότι όσοι ενταχθούν στις ρυθμίσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων απαλλάσσονται από ασφαλιστικές εισφορές και φόρους, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ καταλογίζουν κανονικά τα ισχύοντα από την ασφαλιστική νομοθεσία ποσά και καλούν τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν, με τις αυστηρές διαδικασίες που ισχύουν για την είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο.

10 μικρές συμβουλές για όσους σκέφτονται αλλαγές στο σύστημα θέρμανσης

Ενόψει χειμώνα

Ενόψει της επερχόμενης περιόδου θέρμανσης και καθώς κάποιοι από εμάς ίσως να σκέφτονται να αντικαταστήσουν ή να τροποποιήσουν το σύστημα θέρμανσής τους, χρήσιμο είναι να παραπέμψουμε για αρχή στο γνωστό και πολύ διαφωτιστικό συγκριτικό διάγραμμα από τη μελέτη του ΕΜΠ για το κόστος θέρμανσης από τις διάφορες τεχνολογίες.
Λίγες παρατηρήσεις και προτάσεις για όσους σκέφτονται να προβούν σε αλλαγές:
Πρωταθλητής στην απόδοση και την οικονομία η αντλία θερμότητας (-60% στο κόστος ως προς το πετρέλαιο). Μπορεί να αντικαταστήσει τον λέβητα χωρίς παρεμβάσεις στο εσωτερικό της κατοικίας, παρέχει εξαιρετική ποιότητα θέρμανσης, έχει υψηλό κόστος εγκατάστασης με σύντομο όμως χρονικό διάστημα απόσβεσης (ιδίως αν ενταχθεί κανείς στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’οίκον»).

Παρασκηνιακές κινήσεις για σωτηρία διαφόρων "ημετέρων" ενόψει διαθεσιμότητας

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια περίεργη κινητικότητα σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα, με το να "επιστρατεύουν" διαφόρους συνταξιούχους, πρώην προϊσταμένους και διευθυντές, για να κάνουν παρασκηνιακά, Εκθέσεις Αξιολόγησης, επιλεκτικά σε διάφορους "ημετέρους" υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν και να "περισώσουν" έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή τα "δικά τους παιδιά", αυτά δηλαδή που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της οικογενειοκρατίας. 
Σημειώνεται, ότι αυτό δεν γίνεται σε ευρεία κλίμακα, αλλά μόνο επιλεκτικά σε κάποιους, την ίδια δε στιγμή, που η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει δώσει τις Εκθέσεις Αξιολόγησης σε μη ημέτερους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί με άριστα! Επίσης επιστρατεύτηκαν για αυτό οι αρμόδιοι των εμπλεκόμενων (στην αθλιότητα) τμημάτων. 
Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη εκθέσεις αξιολόγησης με ημερομηνία μετά τις 05 Σεπτεμβρίου 2013, διότι το αναφερόμενο ΑΕΙ την περίοδο αυτή αναφέρεται ως κλειστό.
Τι νομίζατε ότι η διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία θα κάθονταν έτσι;
Για τους πιο πάνω λόγους επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.  

Έχασε ο Αγροτικός Αστέρας από έναν τραγικό διαιτητή και ένα ακατάλληλο για ποδόσφαιρο ξερό γήπεδο-Νίκησε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Ισοπαλία η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με τους Αμπελόκηπους-

Σε ένα ακατάλληλο για ποδόσφαιρο ξερό γήπεδο και μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά έχασε στο 87΄ από την Πεντέλη με 2-1.
Πολλά παράπονα για τη διαιτησία έχει ο Αγροτικός Αστέρας.
Στο 75' έγινε η φάση που έκρινε και το παιχνίδι.
Μετά από  μια λεκτική διένεξη μεταξύ του υπεύθυνου τήρησης της τάξης με τον ποδοσφαιριστή του Αγροτικού Αστέρα Χαλδούπη, ο διαιτητής τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα.
Στο αγωνιστικό μέρος και παρά το ακατάλληλο για ποδόσφαιρο ξερό γήπεδο οι δυο ομάδες πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα.
 Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 45΄ με 1-0.
Στην επανάληψη ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά πίεσε και ισοφάρισε στο 60' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαλδούπη.
Αγροτικός Αστέρας
Ζότα, Δρίβας (55' Ζιάκκας), Σκόρδος, Διαμάντης, Χαλδούπης, Μήτσης (88' Μπαρίμι), Ζότα Α., Ντρουμπάλης, Χαρίσης Α., Χαρίσης Θ., Σαντεντίν (78' Τσόλης)

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:
ΑΠΟΕΛ-Δαβάκης 5-1
Πεντέλη-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 2-1
Ραφταναίοι-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου 0-8
Σταυράκι-Ζωοδόχος 0-1
Δόξα Αναργυρων-Αστήρ Αμφιθέας 1-0
Αγία Μαρίνα -Περίβλεπτος 2-0
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Αετός Πρωτόπαππας 3-2
ΠΑΟ Κόνιτσας-Αλμυρός Βουνοπλαγίας 3-1
Κεφαλόβρυσο-Αμπελόκηποι 1-1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (11η αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 28 
2. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 23
3. ΑΠΟΕΛ: 23
4. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 21 
5. Ζωοδόχος: 20 
6. Σταυράκι: 20
7. Αστήρ Αμφιθέας: 19 
8. Αετός Πρωτόπαππας: 18
9. ΠΑΟ Κόνιτσας: 18
10. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 14
11. Περίβλεπτος: 14 
12. Πεντέλη: 13  
13. Δόξα Αναργύρων: 13
14. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 10
15. Κεφαλόβρυσο: 9
16. Δαβάκης: 8
17. Αμπελόκηποι: 5

18. Ραφταναίοι: 4  

Συνεχίζεται το "πάρτι" στο δημόσιο: Στον ΟΒΙ παίρνουν 15 μισθούς και επιδόματα που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ το μήνα

Απόρρητη έκθεση την οποία δημοσιεύει σήμερα η RealNews δείχνει ότι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας συνεχίζουν να παίρνουν 15 μισθούς καθώς και μια σειρά από επιδόματα -ακόμη και επίδομα κατασκηνώσεως!
Την εντολή για τον διαχειριστικό έλεγχο έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκις, αφού ο εν λόγω φορέας ανήκει στο υπουργείο του.
Ο ΟΒΙ είναι οργανισμός επιφορτισμένος να εκδίδει άδειες ευρεσιτεχνίας.
Οι 97 υπάλληλοι του ΟΒΙ έχουν μισθούς οι οποίοι ξεπερνούν ακόμη και τα 7.000 ευρώ μηνιαίως.
Τα επιδόματα εορτών και αδείας τους καταβάλλονταν κανονικά ως τις 31/12/2012 παρά το γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν πλέον μειωμένο δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ και 250 ευρώ επίδομα αδείας.
Παίρνουν 15ο μισθό με την μορφή της πρόσθετης αμοιβής αποτελεσματικότητας.
Τα επιδόματά τους μπορούν να φτάσουν τα 1.061,62 ευρώ μηνιαίως.
Δικαιούνται επίδομα βρεφονηπιακού-παιδικού σταθμού 300 ευρώ μηνιαίως μέχρι το παιδί να γίνει 6 ετών.
Παίρνουν επίδομα κατασκηνώσεως 600 ευρώ. Παίρνουν επίδομα ισολογισμού.
Κάθε εργαζόμενος δικαιούται έκπτωση 3 ευρώ την ημέρα για την κατανάλωση στο κυλικείο!
Οι εργαζόμενοι στον ΟΒΙ όχι μόνο δεν γνώρισαν μειώσεις μισθών αλλά πήραν αυξήσεις από το 2009 ως το 2012 4,49%!