Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός 1-0

 

Φοβερό  γκολ του Γκαρντάβκσι
 Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε στους «Ζωσιμάδες» στην δεύτερη αγωνιστική του Παναθηναϊκού με 1-0 και έκανε το δυο στα δυο.

Φοβερό  γκολ στο 5' για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Περέα έκανε την ενέργεια και με υπερπροσπάθεια έδωσε στον Γκαρντάβκσι ο οποίος επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία τα δίχτυα του Διούδη.

Στο 38' ο Περέα πέρασε από τα δεξιά έκανε μια δυνατή σέντρα προς τον Πέδρο Κόντε ο οποίος άπλωσε το πόδι του για να μπορέσει να κάνει κοντρόλ, δεν τα κατάφερε, και με το που έπεσε στο έδαφος έδειξε πως έχει τραυματιστεί και θα φύγει υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο  42' η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού έως τώρα στο ματς. Μετά από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα, ο Λούντκβιστ άφησε τη μπάλα να περάσει και ο Αϊτόρ έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 61' ο Αϊτόρ έκανε το τάκλιν για να κόψει τον Πίρσμαν και στην προσπάθεια του βρήκε τη μπάλα με το αριστερό χέρι την ώρα που έπεφτε στο χορτάρι.

Αρχικά ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα αλλά κλήθηκε από το VAR να δει τη φάση.

Απόφαση VAR δεν υπάρχει πέναλτι.

Ο Παπαδόπουλος πήγε είδε τη φάση και πήρε πίσω την αρχική του απόφαση καθώς πιθανόν θεώρησε πως το χέρι του Αϊτόρ δεν βρισκόταν σε θέση που μεγάλωνε τον όγκο του σώματος του. Για αυτό και συνέχισε το παιχνίδι με ελεύθερο υπέρ του Παναθηναϊκού.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: 

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (Στέφανος Σιόντης 70΄), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ, Περέα, Κόντε (Αχμάντ Μορέιρα 42΄) (Νικολάε Μιλιντσεάνου 86΄)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 

Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (Λούκας Βιγιαφάνιες 70΄), Λούντκβιστ (Φώτης Ιωαννίδης 56΄), Βιτάλ (Τάσος Χατζηγιoβάνης 79΄) Αϊτόρ (Σεμπαστιάν Παλάσιος 70΄), Καρλίτος (Φεντερίκο Μακέντα 79΄)

Πέρασε στην επόμενη φάση η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (ΠΑΣ Πηγών Λούρου-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 0-2)

 

Φωτό: https://www.facebook.com/AnnagenisiKefalovrisou

Νικηφόρα πέρασε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου από το γήπεδο της Μουσιωτίτσας αφού επικράτησε του ΠΑΣ Πηγών Λούρου με σκορ 0-2 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Η  Αναγέννηση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προηγήθηκε στο 30΄  με σουτ του Πρεμέτη.

Στο 42΄ ο  Μπάγιας διπλασίασε τα τέρματα της Αναγέννησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βγάλουν επιθέσεις χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κι άλλο τέρμα.

ΠΑΣ Πηγών Λούρου:

Τόμπρας Αθανάσιος, Κωνσταντίνου Εμμανουήλ, Λιόντος Βλαδήρημος, Παπανικολάου Γεώργιος, Μπονόβας Νικόλαος, Ζήσης Σωτήριος, Κιοσές Δημήτριος, Τσάνιος Αθανάσιος, Λάππας Ανδρέας Γεώργιος, Βαγγελής Βασίλειος, Σπηλιάς Ιωάννης.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Μπάμπης Ρούντας):

Γεωλδάσης Γεώργιος, Μπενέκας Ιωάννης (Κολέμπας Φίλιππος 66΄), Γκαραβέλας Αδαμάντιος, Πότσης Θεόδωρος, Αγγέλης Στέφανος, Πρεμέτης Αλέξανδρος, Λάμπρος Μάριος Σταμάτης (Μασούρας 77΄), Τάσιος Αλέξανδρος (Καμονάς Ιωάννης 57΄), Μακολλάρι Ντοριάν (Νασούλας Άγγελος 66΄), Ταχιάς Γεώργιος, Μπάγιας Ελευθέριος

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Αποτέλεσμα

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ - Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 8-0

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-3

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ   0-0 (πεν: 6-7)

ΠΑΣ ΠΗΓΩΝ ΛΟΥΡOY-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0-2

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 0-2

Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ 0-2

ΑΕΤΟΣ Μ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ Διακόπηκε

Αλέξης Τσίπρας: "Είμαστε έτοιμοι προγραμματικά. Πιο έμπειροι και πιο ώριμοι. Αποφασιστικοί και με γνώση της ευθύνης μας"

 


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με το σύνθημα «μία νέα αρχή με την κοινωνία», ξεδίπλωσε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχμή της ομιλία του αποτέλεσαν οι προτάσεις του κόμματός του για στήριξη της μεσαίας τάξης, δίνοντας παράλληλα έμφαση στον εκσυγχρονισμό του κράτους, υποσχόμενος την κατάργηση του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο όπως υποστήριξε απέτυχε παταγωδώς και είναι πηγή κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

Κατά την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όταν το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλυσε ο κ. Τσίπρας προβλέπει διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στο διάστημα της πανδημίας για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αγρότες, καθώς και κατάργηση του Πτωχευτικού Κώδικα.

Στην ομιλία του κ. Τσίπρα ιδιαίτερη θέση είχαν οι προτάσεις του για τους νέους, δεν έλειψαν και οι προτάσεις για τους νέους, που τα όνειρα τους, όπως είπε, «για να ανθίσουν δεν χρειάζονται Megabytes και χαρτζιλίκια, αλλά μια χώρα που τους νοιάζεται, τους στηρίζει, τους δίνει προοπτική και φιλοδοξία να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι «η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δεν θα είναι η κυβέρνηση ενός κόμματος», κάνοντας λόγο ένα νέο δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης «που θα εμπνέει ασφάλεια στο πολίτη, με στόχο την ανθεκτικότητα, τη σταθερότητα, την προβλεψιμότητα».

ΕΟΔΥ: Τριάντα επτά θάνατοι σήμερα, 2. 190 νέα κρούσματα

 


18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα επτά θάνατοι σήμερα 2. 190 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.190 , εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 629.498 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.204 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.433 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (64.7% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 320 (91.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 28 (8.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.086 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 193 (ημερήσια μεταβολή +3.76%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 202 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δεύτερη ευκαιρία έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να δηλώσουν τα «αδήλωτα» τετραγωνικά

 


Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την προηγούμενη ευνοϊκή ρύθμιση, έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν σε περίπου 10 ημέρες, οπότε αναμένεται να ανοίξει εκ νέου η σχετική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ και για διάστημα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η διόρθωση αφορά στις περιπτώσεις, που το εμβαδόν που καταγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι μικρότερο από το πραγματικό, που εμφανίζεται στο Ε9.

Η νέα ρύθμιση πάντως, δεν συμπεριλαμβάνει και τη δήλωση των μη ρευματοδοτούμενων ακινήτων, ώστε να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα βρίσκεται σε μπάνερ στις ιστοσελίδες των υπουργείων Εσωτερικών www.ypes.gr  και Ψηφιακής Διακυβέρνησης www.mindigital.gr, της ΚΕΔΕ www.kedke.gr και της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr  με μεταδρομολόγηση από τη διεύθυνση tetragonika.govapp.gr.

Η είσοδος στο σύστημα γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet.

Εξιχνιάστηκε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Ιωάννινα

 


Ταυτοποιήθηκαν ημεδαπός και δύο ημεδαπές

 

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων κλοπή που έγινε σε πρατήριο υγρών καυσίμων με τη μέθοδο της απασχόλησης σε περιοχή των Ιωαννίνων την 13/08/2021.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού και δύο ημεδαπών γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στο πρατήριο με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας και ακολούθως αυτός εισήλθε στο κατάστημα και αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό -1.800- ευρώ, ενώ παράλληλα οι δύο γυναίκες απασχολούσαν υπάλληλο της επιχείρησης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

1η Φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου (Α.Ε. Πραμάντων-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 19-09-21/17:15)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2021

ΓΗΠΕΔΟ  ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΗΝΑΣ

ΩΡΑ: 17:15


Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

 

1η Φάση του κυπέλλου  ερασιτεχνών

Κυριακή     19 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΕΝΤΑΥΝΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ (15:00)  

ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΣΥΡΡΑΚΟΥ-Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ   (16:45)      

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ  (17:15)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.ΟΚΟΣΜΗΡΑΣ (17:15)

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:15)

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (17:15)      

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ - Α.Ε.ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ      (17:15)

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:15)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:15)

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ (17:15)

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Σ.ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ (17:15)

Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (17:15)   

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ – ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (17:15)

Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ  (17:15)

Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ - ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ     (19:15)

Οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 102.275 έλεγχοι, από τους οποίους οι 57.271 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 353 παραβάσεις πραγματοποιήθηκαν 10 συλλήψεις, ως ακολούθως:

101 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 69 πρόστιμα των 300 ευρώ και 32 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

25 στη Θεσσαλονίκη,

16 στη Δυτική Ελλάδα,

10 στο Βόρειο Αιγαίο,

8 στην Ήπειρο,

8 στην Πελοπόννησο,

7 στην Κρήτη,

7 στη Δυτική Μακεδονία,

7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

5 στα Ιόνια Νησιά,

2 στην Κεντρική Μακεδονία,

2 στη Στερεά Ελλάδα,

2 στο Νότιο Αιγαίο και

2 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 68.659 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 65.762 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.897 των 150 ευρώ.

36 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

17 στην Κεντρική Μακεδονία,

8 στο Βόρειο Αιγαίο,

6 στην Ήπειρο,

4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.106 ομοειδείς παραβάσεις.

216 παραβάσεις και 10 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 30.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 προσωρινά υπευθύνους καφέ- μπαρ, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καφέ-μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε εστιατόριο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 5 πελατών, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, και από 300 ευρώ πρόστιμο, στους πελάτες,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 εστιατόρια, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, και από 300 ευρώ πρόστιμο, στους πελάτες,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε καταστήματα,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, και 300 ευρώ πρόστιμο, στον πελάτη,

- 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε καταστήματα.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε τρία καταστήματα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε κατάστημα.

Στην Ήπειρο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, και 300 ευρώ πρόστιμο, στον πελάτη,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε κατάστημα.

Στην Δυτική Ελλάδα,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, και 300 ευρώ πρόστιμο, στον πελάτη,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους, σε καταστήματα,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε καταστήματα.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα.

Στα Ιόνια Νησιά,

- 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από επιβάτες λεωφορείων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

- 26 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Θεσσαλονίκη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφέ-μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Κρήτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, για στέρηση άδειας λειτουργίας,

- 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Πελοπόννησο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στη Δυτική Μακεδονία, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 12.464 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.452 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για την Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών/Μειονεκτικών Περιοχών

 


Άνοιξε και είναι στη διάθεση των δικαιούχων η αναβαθμισμένη ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον 2 ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει στην διάθεση των δικαιούχων μέχρι 30-10-2021 για την υποβολή των  αιτήσεων, έτους 2021.

Αν ζείτε σε ορεινή ή/ και μειονεκτική περιοχή, μπορείτε να λάβετε εισοδηματική ενίσχυση, αρκεί:

εσείς και η οικογένειά σας να κατοικείτε μόνιμα σε ορεινή ή/και μειονεκτική περιοχή για τουλάχιστον 2 χρόνια

το ετήσιο οικογενειακό σας εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ‎‎

Η ενίσχυση που θα λάβετε είναι:

600 το χρόνο, αν το ετήσιο οικογενειακό σας εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 3.000

300 το χρόνο, αν το ετήσιο οικογενειακό σας εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 3.000,01 και 4.700

 Προϋποθέσεις χορήγησης της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης:

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (20-26/09/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (20 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/09/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 21/09/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/09/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 23/09/2021

Πηγή-Ελεύθερο-Παλιοσέλλι-Πάδες-Άρματα-Δίστρατο. 18:00 - 01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/09/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/09/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 08:00 - 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/09/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 21/09/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/09/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 23/09/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/09/2021

K έδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/09/2021

Αενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι-Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/09/2021

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 21/09/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/09/2021

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 23/09/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/09/2021

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/09/2021

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/09/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 21/09/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/09/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 23/09/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 24/09/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/09/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/09/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 21/09/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/09/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 23/09/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/09/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/09/2021

Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή. 08:00-15:00

ΟΠΕΚΑ: Εγκρίθηκε η δαπάνη για το επίδομα γέννας

 


Υπουργική απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη προβλέπει την έγκριση της δαπάνης ύψους 12,5 εκ. ευρώ για την καταβολή του επιδόματος γέννας από τον ΟΠΕΚΑ στις 30 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31/8/2021.

Ειδικότερα  το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού.

Έτσι όσοι πληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου την πρώτη δόση θα πληρωθούν την δεύτερη δόση στις 31 Ιανουαρίου 2022.

Η αίτηση υποβάλλεται εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

 


Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 09:00-14:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00.

Δήμος Ζίτσας: Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

 


Σας ενημερώνουμε ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2021 ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για το έτος 2021 για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και θα κλείσει την 30η Οκτωβρίου 2021.

Τα χωριά που έχουν χαρακτηριστεί ορεινές περιοχές και έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης είναι:

Βαγενήτι, Βερενίκη, Βουτσαράς, Βροσίνα, Γαβρισιοι, Γιουργάνιστα, Γκρίμποβο, Γραμμένο,Γρανίτσα, Γρανιτσοπούλα, Δεσποτικό, Δοβλά, Ζάλογγο, Λιγοψά, Λίθινο, Λοφίσκος, Λύγγος, Μεγάλο Γαρδίκι, Παλιουρή, Περάτη, Πετράλωνα, Πολύδωρο, Πολύλοφος, Ανάργυροι, Βασιλόπουλο, Βατατάδες, Δελβινακόπουλο, Καλοχώρι, Κούρεντα, Λευκοθέα, Ράικο, Σουλόπουλο, Αετόπετρα, Κοκκινόχωμα, Δαφνόφυτο, Εκκλησοχώρι, Ραδοβίζι, Ριζό, Φωτεινό, Χίνκα

Τα χωριά που έχουν χαρακτηριστεί Μειονεκτικές Περιοχές και έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης είναι: Βλαχάτανο, Καρίτσα, Πρωτόπαππα

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr

Καρκίνος του προστάτη: Από τη διάγνωση στη θεραπεία

 


Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος ανδρικός καρκίνος και ως εκ τούτου, η έγκαιρη διάγνωσή του και η σωστή θεραπεία είναι θέμα που αφορά όλους τους άνδρες.

Η διάγνωση αν και συνήθως είναι εύκολη, δυσχεραίνεται από την απουσία ειδικών συμπτωμάτων. Τα συνήθη συμπτώματα που συνοδεύουν την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, όπως δυσκολία στην ούρηση, νυκτουρία, συχνουρία κ.λπ. εδώ απουσιάζουν.

Συνήθως, ο ασθενής με καρκίνο του προστάτη είναι ασυμπτωματικός και η διάγνωση γίνεται με τη μέτρηση του PSA που είναι καρκινικός δείκτης. Πρέπει εδώ να τονιστεί ότι το PSA δεν επηρεάζεται μόνο από τον καρκίνο. 

Μια αύξηση του μεγέθους του προστάτη ή και μια φλεγμονή του προστάτη (προστατίτιδα) μπορεί να το αυξήσουν. 

Ως εκ τούτου μπορεί κάποιος να έχει ανεβασμένο PSA και να μην έχει καρκίνο και άλλος να έχει χαμηλή τιμή και να πάσχει από καρκίνο του προστάτη. 

Ο κάθε άνδρας θα πρέπει να ενημερώνει τον ιατρό του για την τιμή του PSA και αυτός στη συνέχεια θα τον καθοδηγήσει για τυχόν περαιτέρω εξετάσεις, εξηγεί ο κ. Βασίλης Πρωτογέρου, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος Αν. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Διευθυντής Ε’ Ουρολογικής Κλινικής Metropolitan General.

Απαραίτητη εξέταση είναι και η δακτυλική εξέταση του προστάτη που παρέχει πληροφορίες για την υφή του προστάτη. 

Προστάτης με σκληρή υφή είναι ύποπτος ακόμα κι αν το PSA είναι χαμηλό. Απαραίτητη εξέταση είναι και το υπερηχογράφημα που θα μας δώσει τις πρώτες απεικονιστικές πληροφορίες του προστάτη αν και συχνά δεν μπορεί να αναδείξει τον καρκίνο.


Η πιο σύγχρονη απεικόνιση με μεγάλη δυνατότητα να αναδεικνύει τον καρκίνο είναι η πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία του προστάτη. Είναι μια ειδική μαγνητική τομογραφία που αρχικά χρησιμοποιήθηκε στις περιπτώσεις που παρότι υπήρχε ισχυρή υποψία καρκίνου, αυτός δεν μπορούσε να εντοπιστεί. Σήμερα εντούτοις, η χρήση της αρχίζει να γενικεύεται.

Η τελική διάγνωση όταν ο ιατρός υποπτεύεται καρκίνο του προστάτη, τίθεται πάντα με τη βιοψία. Η παραδοσιακή τεχνική βιοψίας προστάτη γίνεται με λήψη ιστού διά του ορθού (διορθικά) με ταυτόχρονη υπερηχογραφική απεικόνιση του προστάτη επίσης διορθικά. Το μειονέκτημα όμως είναι ότι συχνά δεν απεικονίζεται με το διορθικό υπερηχογράφημα ύποπτη περιοχή και αυτό οδήγησε στην εξέλιξη σύγχρονων τεχνικών βιοψίας. Πλέον, μπορεί να γίνει χρήση των εικόνων της πολυπαραμετρικής οι οποίες μπορούν να απεικονίσουν τον καρκίνο. Η νέα τεχνική Fusion βιοψίας πραγματοποιείται με συνδυασμό υπερήχων και πολυπαραμετρικής μαγνητικής. Ο ασθενής υποβάλλεται πρώτα σε πολυπαραμετρική μαγνητική κι εντοπίζονται οι ύποπτες εστίες.