Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Ιονία Οδός: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου Καμπή-Φιλιππιάδα από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου


Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΑΜΠΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Καμπής – Φιλιππιάδας επί της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας και μετατροπής του σε κυκλικού.

Για τον λόγο αυτό από τη Τρίτη 06-10-2020 γίνεται αποκλεισμός της κίνησης των οχημάτων στα εξής σημεία:

α) στη διασταύρωση του στρατοπέδου Πετροπουλάκη όπου τα οχήματα, μέσω κατάλληλης σήμανσης, υποχρεώνονται σε συνέχιση της πορείας τους μέσω της παλιάς Εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας, διερχόμενα μέσα από τη Φιλιππιάδα, προς γέφυρα Καλογήρου και Άρτα. Η είσοδος στην Ιόνια Οδό θα γίνεται μέσω του κόμβου στην Άρτα.

β) στον κυκλικό κόμβο που ακολουθεί την έξοδο της Ιόνιας Οδού προς Φιλιπππιάδα, για την κατεύθυνση προς Φιλιππιάδα – στρατόπεδο Πετροπουλάκη – Καμπή. Τα οχήματα (Ι.Χ.) προς Φιλιππιάδα οδηγούνται, μέσω κατάλληλης σήμανσης, σε παράκαμψη προς τον επόμενο κυκλικό κόμβο νότια και μέσω μονοδρόμησης υπάρχοντος δρόμου εισέρχονται στην Φιλιππιάδα για τη συνέχιση του προορισμού τους προς Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα κλπ. Τα φορτηγά οχήματα με κατεύθυνση προς τον κόμβο του στρατοπέδου Πετροπουλάκη, θα ειδοποιούνται με ηλεκτρονικό μήνυμα κατά την κίνησή τους στην Ιόνια Οδό αλλά και με πινακίδες κατά την είσοδό τους σε αυτή ότι η έξοδος της Ιόνιας Οδού προς Φιλιππιάδα θα είναι κλειστή λόγω εργασιών, προκειμένου οι οδηγοί τους να λαμβάνουν ειδική μέριμνα.

γ) στην υφιστάμενη διασταύρωση Καμπής – Φιλιππιάδας  (σημείο κατασκευής του έργου) όπου:

·         γ.1) η κίνηση των οχημάτων από Καμπή προς Φιλιππιάδα, θα εκτρέπεται μέσω κατάλληλης σήμανσης και μέσω των υφιστάμενων παραδρόμων της Ιόνιας Οδού νότια, στον κυκλικό κόμβο που αναφέρεται στην περίπτωση β) και μέσω αυτού στη Φιλιππιάδα και τους λοιπούς προορισμούς και

·         γ.2) η κίνηση των οχημάτων από Φιλιππιάδα προς Καμπή θα εκτρέπεται μέσω του υφιστάμενου (χαλικοστρωμένου) παραδρόμου της Ε.Ο..

Η είσοδος στην Ιόνια Οδό τόσο από Φιλιππιάδα όσο και από Καμπή, για το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, θα πραγματοποιείται μέσω του κόμβου της Άρτας. Οι εργασίες θα έχουν διάρκεια περίπου ένα μήνα.Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΑΜΠΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Καμπής – Φιλιππιάδας επί της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας και μετατροπής του σε κυκλικού.

Για τον λόγο αυτό από τη Τρίτη 06-10-2020 γίνεται αποκλεισμός της κίνησης των οχημάτων στα εξής σημεία:

α) στη διασταύρωση του στρατοπέδου Πετροπουλάκη όπου τα οχήματα, μέσω κατάλληλης σήμανσης, υποχρεώνονται σε συνέχιση της πορείας τους μέσω της παλιάς Εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας, διερχόμενα μέσα από τη Φιλιππιάδα, προς γέφυρα Καλογήρου και Άρτα. Η είσοδος στην Ιόνια Οδό θα γίνεται μέσω του κόμβου στην Άρτα.

β) στον κυκλικό κόμβο που ακολουθεί την έξοδο της Ιόνιας Οδού προς Φιλιπππιάδα, για την κατεύθυνση προς Φιλιππιάδα – στρατόπεδο Πετροπουλάκη – Καμπή. Τα οχήματα (ι.χ.) προς Φιλιππιάδα οδηγούνται, μέσω κατάλληλης σήμανσης, σε παράκαμψη προς τον επόμενο κυκλικό κόμβο νότια και μέσω μονοδρόμησης υπάρχοντος δρόμου εισέρχονται στην Φιλιππιάδα για τη συνέχιση του προορισμού τους προς Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα κλπ. Τα φορτηγά οχήματα με κατεύθυνση προς τον κόμβο του στρατοπέδου Πετροπουλάκη, θα ειδοποιούνται με ηλεκτρονικό μήνυμα κατά την κίνησή τους στην Ιόνια Οδό αλλά και με πινακίδες κατά την είσοδό τους σε αυτή ότι η έξοδος της Ιόνιας Οδού προς Φιλιππιάδα θα είναι κλειστή λόγω εργασιών, προκειμένου οι οδηγοί τους να λαμβάνουν ειδική μέριμνα.

γ) στην υφιστάμενη διασταύρωση Καμπής – Φιλιππιάδας  (σημείο κατασκευής του έργου) όπου:

·         γ.1) η κίνηση των οχημάτων από Καμπή προς Φιλιππιάδα, θα εκτρέπεται μέσω κατάλληλης σήμανσης και μέσω των υφιστάμενων παραδρόμων της Ιόνιας Οδού νότια, στον κυκλικό κόμβο που αναφέρεται στην περίπτωση β) και μέσω αυτού στη Φιλιππιάδα και τους λοιπούς προορισμούς και

·         γ.2) η κίνηση των οχημάτων από Φιλιππιάδα προς Καμπή θα εκτρέπεται μέσω του υφιστάμενου (χαλικοστρωμένου) παραδρόμου της Ε.Ο..

Η είσοδος στην Ιόνια Οδό τόσο από Φιλιππιάδα όσο και από Καμπή, για το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, θα πραγματοποιείται μέσω του κόμβου της Άρτας. Οι εργασίες θα έχουν διάρκεια περίπου ένα μήνα.

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου τις πύλες τους τα πανεπιστήμια


Από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσουν τα μαθήματα σε όλα τα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ της χώρας.

Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το πλαίσιο με το οποίο θα λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια και ο δίαυλος επικοινωνίας υπουργείου Παιδείας και πρυτάνεων είναι συνεχώς ανοικτός.

Παρ' όλα αυτά, εκφράζονται προβληματισμοί από πλευράς πρυτάνεων για το εάν η εφαρμογή των μέτρων και η λειτουργία των πανεπιστημίων θα συνυπάρξουν ανεμπόδιστα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των πανεπιστημίων και η διδασκαλία των μαθημάτων, σεμιναρίων, εργαστηρίων και κλινικών ασκήσεων με έως και 50 άτομα θα πραγματοποιείται δια ζώσης, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στις περιπτώσεις μαθημάτων με περισσότερα από 50 άτομα, οι διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως.

ΕΟΔΥ: Επτά νέοι θάνατοι σήμερα, 267 νέα κρούσματα

 


25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, επτά νέοι θάνατοι, 267 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 267 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19613, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

3019 (15.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8025 (40.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 219 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 405 θανάτους συνολικά στη χώρα. 152 (37.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε εξοχικές κατοικίες και καφενείο που έγιναν σε χωριά της Άρτας


Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές

 

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση διαρρήξεων - κλοπών, που έγιναν σε εξοχικές κατοικίες και καφενείο σε χωριά περιμετρικά του αστικού ιστού της Άρτας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης των υποθέσεων και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ευρημάτων, διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 30-08-2020, διέρρηξε συνολικά τέσσερις εξοχικές κατοικίες και ένα καφενείο στα χωριά Βλαχέρνα, Κορφοβούνι και Γρίμποβο Άρτας, ενώ από ένα σπίτι και το καφενείο αφαίρεσε τα κάτωθι:

χρηματικό ποσό των -150- ευρώ,

πακέτα τσιγάρων,

ποδήλατο, το οποίο στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκε εγκαταλειμμένο την 01-09-2020, όπου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι κατά την παραμονή του στα σπίτια που είχε διαρρήξει, ανάλωσε τρόφιμα και ποτά που βρήκε σε αυτά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (44.107) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(14) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (4) καταστήματα, σε Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Κρήτη και Θεσσαλία.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (753) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (59) άτομα.

(3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στην Αττική και (1) στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (144) σχετικές παραβάσεις.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (203) σχετικές παραβάσεις.

(254) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(49) στην Κεντρική Μακεδονία,

(38) στη Στερεά Ελλάδα,

(36) στη Θεσσαλονίκη,

(29) στα Ιόνια Νησιά,

(20) στην Αττική,

(19) στο Βόρειο Αιγαίο,

(14) στη Θεσσαλία,

(12) στη Δυτική Ελλάδα,

(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(11) στην Κρήτη,

(10) στην Πελοπόννησο και

  (5) στην Ήπειρο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18.142) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (18.127) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (15) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου: Ξεκινούν οι ρίψεις εμβολίων κατά τις λύσσας

 

Από τη Δευτέρα 5 και  έως  τις 10 Οκτωβρίου θα γίνεται εναέρια ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας, με πτήσεις που θα έχουν αφετηρία το αεροδρόμιο  Αγρινίου. Επισημαίνεται ότι το εμβόλιο- δόλωμα περιέχει ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης, έχει σχήμα μικρού κύβου, χρώματος λαδί- καφέ με οσμή ψαριού. Όσοι τυχόν εντοπίσουν τέτοια δολώματα, απαγορεύεται να τα ακουμπούν ή να τα πατούν και γενικά να έρθουν σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά, ενώ επιβάλλεται η ενημέρωση των τοπικών κτηνιατρικών αρχών. Αν παρά ταύτα κάποιος έρθει σε επαφή με εμβόλιο- δόλωμα, τότε πρέπει αμέσως να επισκεφθεί γιατρό.

 Οι περιοχές κάλυψης της Ηπείρου, είναι οι εξής:

·           Π.Ε. ΑΡΤΑΣ → ΣΥΚΙΕΣ, ΝΕΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΛΟΥΤΡΟΤΟΠΟΥ, ΚΟΜΜΕΝΟ, ΝΕΟΧΩΡΙ, ΠΑΧΥΚΑΛΑΜΟΣ, ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΙΑ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΝΘΟΤΟΠΟΣ, ΚΕΡΑΜΑΤΕΣ, ΛΙΜΙΝΗ,  ΑΜΦΙΘΕΑ, ΚΑΛΟΜΟΔΙΑ, ΨΑΘΟΤΟΠΙ, ΑΠΟΜΕΡΟ, ΓΑΒΡΙΑ, ΜΥΤΙΚΑΣ, ΑΝΕΖΑ, ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ, ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ, ΡΑΧΗ, ΒΙΓΛΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ, ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΚΑΛΟΒΑΤΟΣ, ΚΩΣΤΑΚΙΟΙ, ΠΛΗΣΙΟΙ, ΚΙΡΚΙΖΑΤΕΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ, ΡΟΚΚΑ, ΑΡΤΑ, ΚΕΡΑΜΑΤΕΣ, ΕΛΕΟΥΣΑ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΒΛΑΧΕΡΝΑ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ, ΑΜΦΙΘΕΑ, ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ, ΠΕΡΑΝΘΗ, ΑΛΩΝΙΑ, ΚΟΜΠΟΤΗ, ΣΕΛΛΑΔΕΣ, ΦΩΤΕΙΝΟ, ΑΝΩ ΠΕΤΡΑ, ΔΗΜΑΡΙ, ΠΕΤΑ, ΜΕΓΑΡΧΗ, ΚΛΕΙΣΤΟ, ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑ, ΣΚΑΜΝΙΑ, ΧΑΝΟΠΟΥΛΟ, ΓΡΙΜΠΟΒΟ, ΑΜΠΕΛΙΑ, ΚΑΜΠΗ, ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ, ΑΝΩΓΕΙΑΤΑ, ΑΜΜΟΤΟΠΟΣ, ΡΟΔΑΥΓΗ, ΠΕΡΔΙΚΑΡΙ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΠΙΣΤΙΑΝΑ, ΕΛΑΤΟΣ, ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΖΥΓΟΣ, ΜΑΡΚΙΝΙΑΔΑ, ΜΕΓΚΛΑ, ΜΕΛΑΤΕΣ, ΠΑΝΑΓΙΑ, ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ, ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑ, ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ, ΜΕΣΟΠΥΡΓΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, ΑΦΡΟΞΥΛΙΑ, ΚΑΡΠΙΝΟ, ΒΕΛΕΝΤΖΙΚΟ, ΕΠΑΝΩ ΣΕΣΗ, ΣΕΣΗ, ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ, ΔΙΛΟΦΟ, ΜΗΛΙΕΣ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΗΓΕΣ, ΜΕΣΟΥΝΤΑ, ΤΕΤΡΑΚΩΜΟ, ΤΕΡΠΝΑ, ΚΑΨΑΛΑ, ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ, ΑΘΑΜΑΝΙΟ, ΚΟΡΑΚΑΔΑ, ΤΕΛΗΣΙ ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ, ΚΑΜΠΟΣ, ΣΚΙΑΔΑΔΕΣ, ΚΥΨΕΛΗ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, ΡΑΜΙΑ, ΓΕΡΟΒΡΥΣΗ, ΛΕΠΙΑΝΑ, ΜΙΚΡΟΣΠΗΛΙΑ, ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ, ΜΗΛΙΑ, ΑΓΝΑΝΤΑ, ΚΤΙΣΤΑΔΕΣ, ΚΟΥΚΚΟΥΛΙΑ, ΓΡΑΒΙΑ, ΑΝΩ ΓΡΑΙΚΙΚΟ, ΚΑΤΩ ΓΡΑΙΚΙΚΟ, ΡΩΜΑΝΟΣ, ΔΑΦΝΩΤΗ, ΡΑΜΙΑ, ΚΑΛΛΟΝΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΒΑΘΥΚΑΜΠΟΣ, ΣΟΥΜΕΣΙ, ΣΚΟΥΠΑ, ΑΝΕΜΟΡΡΑΧΗ, ΤΑΥΛΑ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΤΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ.

·           Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΗΣ → ΝΕΑ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ, ΠΕΤΡΑ, ΣΤΕΦΑΝΗ, ΛΟΥΡΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ, ΡΩΜΙΑ, ΡΙΖΟΒΟΥΝΙ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ, ΤΥΡΓΙΑ, ΚΡΑΝΕΑ, ΒΡΥΣΟΥΛΑ, ΚΑΤΩ ΡΕΥΜΑΤΙΑ, ΡΕΥΜΑΤΙΑ, ΚΟΝΤΑΤΕΣ, ΑΛΩΝΙ, ΣΚΙΑΔΑΣ, ΓΑΛΑΤΑΣ, ΖΕΡΒΟ, ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΕΛΑΙΑ, ΠΑΠΠΑΔΑΤΕΣ, ΝΙΚΟΛΙΤΣΙ, ΚΕΡΑΣΟΒΟ, ΓΑΛΗΝΗ, ΑΣΣΟΣ, ΠΟΛΥΣΤΑΦΥΛΟ, ΜΕΛΙΑΝΑ, ΒΟΥΛΙΣΤΑ, ΠΑΝΑΓΙΑ, ΓΩΝΙΑ, ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ, ΑΝΩΓΕΙΟ, ΓΥΜΝΟΤΟΠΟΣ, ΚΑΣΤΡΙ.

·           Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ → ΣΥΚΙΕΣ, ΣΕΡΙΖΙΑΝΑ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, ΡΩΜΑΝΟΣ, ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΑ, ΛΙΒΑΔΙ, ΜΠΑΛΑΣ, ΣΜΥΡΤΙΑ, ΒΑΔΙΣΤΡΑ, ΓΕΩΡΓΑΝΟΙ, ΠΕΝΤΟΛΑΚΚΟΣ, ΜΕΛΙΑ, ΒΟΥΛΙΑΣΤΑ, ΝΕΑ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ, ΑΝΩ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ, ΚΑΤΩ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ, ΚΟΥΚΛΕΣΙ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΧΑΝΙ ΤΕΡΟΒΟΥ, ΤΕΡΟΒΟ, ΒΑΡΛΑΑΜ, ΠΑΛΙΟΛΑΚΚΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΣΚΛΙΒΑΝΗ, ΡΑΧΗ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΥΣΣΑ, ΜΟΝΟΛΙΘΙ, ΠΛΑΚΑ, ΒΟΥΝΟΡΕΙΑ, ΠΑΛΑΙΟΜΟΧΟΥΣΤΙΟ, ΖΑΛΟΥΧΟΣ, ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ, ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ, ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙ, ΠΑΤΕΡΟ, ΦΟΡΤΟΣΙ, ΚΩΣΤΗΤΣΙΟ, ΜΙΧΑΛΙΤΣΙ, ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ, ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΕΣ, ΠΡΑΜΑΝΤΑ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΚΡΑΨΗ, ΜΙΚΡΗ ΓΟΤΙΣΤΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΓΟΤΙΣΤΑ, ΑΓ. ΜΗΝΑΣ, ΡΙΖΑ, , ΒΑΛΤΣΙΝΙΑ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, ΚΕΡΑΣΙΑ, ΚΑΣΤΡΙ, ΚΑΡΥΟΦΥΤΟ, ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ, ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΜΗΛΙΕΣ, ΡΑΧΟΥΛΑ , ΜΙΚΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΝΕΟ ΓΕΡΑΚΑΡΙ, ΒΟΤΟΝΟΣΙ, ΜΥΛΟΙ, ΣΙΩΛΑΔΕΣ, ΑΝΑΛΗΨΗ, ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ, ΣΙΤΣΑΙΝΑ, ΑΜΠΕΛΙΑ, ΓΟΥΝΑΡΗ, ΠΕΤΡΑ, ΙΤΕΑ, ΔΕΜΑΤΙ, ΣΙΟΥΤΣΟΣ, ΛΙΑΠΗ, ΤΡΙΣΤΕΝΟ, ΓΡΕΒΕΝΙΤΗ, ΔΟΛΙΑΝΗ, ΚΑΣΤΑΝΩΝΑΣ, ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΙ, ΔΙΛΑΚΚΟ, ΜΑΚΡΙΝΟ, ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ, ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ, ΦΡΑΓΚΑΔΕΣ, ΝΕΓΑΔΕΣ, ΚΗΠΟΙ, ΚΟΥΚΟΥΛΙ, ΚΑΠΕΣΟΒΟ, ΒΡΑΔΕΤΟ, ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ, ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΑ, ΒΙΤΣΑ, ΕΛΑΦΟΤΟΠΟΣ, ΑΡΙΣΤΗ, ΚΑΛΠΑΚΙ, ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΑ, ΑΝΩ ΡΑΒΕΝΙΑ, ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ, ΚΛΕΙΔΩΝΙΑ, ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΑΓ. ΜΗΝΑΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΚΟΝΙΤΣΑ, ΗΛΙΟΡΡΑΧΗ, ΚΑΒΑΣΙΛΑ, ΚΑΛΟΒΡΥΣΗ, ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ, ΑΗΔΟΝΟΧΩΡΙ, ΑΕΤΟΠΕΤΡΑ, ΜΑΖΙ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΠΗ, ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ, ΜΕΡΟΠΗ, ΚΑΚΟΛΑΚΚΟΣ, ΔΡΥΜΑΔΕΣ, ΣΤΑΥΡΟΣΚΙΑΔΙ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ, ΔΟΛΟ, ΠΟΝΤΙΚΑΤΕΣ, ΞΗΡΟΒΑΛΤΟ, ΟΡΕΙΝΟ, ΑΡΓΥΡΟΧΩΡΙ, ΧΡΥΣΟΔΟΥΛΗ, ΚΑΚΑΒΙΑ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΖΑΒΡΑΧΟ, ΤΕΡΙΑΧΙ, ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ, ΚΤΙΣΜΑΤΑ, ΧΑΡΑΥΓΗ, ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΕΡΑΣΟΒΟ, ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ, ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑ, ΨΗΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΔΙΜΟΚΟΡΙ, ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ, ΚΑΤΩ ΛΑΒΔΑΝΗ, ΛΑΒΔΑΝΗ, ΒΡΙΣΤΟΒΟ, ΑΕΤΟΠΕΤΡΑ, ΦΩΤΕΙΝΟ, ΚΟΥΡΝΟΡΑΧΧΗ, ΓΡΑΝΙΤΣΟΠΟΥΛΑ, ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ, ΡΙΖΟ, ΕΚΚΛΗΣΟΧΩΡΙ, ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΒΡΥΣΟΥΛΑ, ΓΚΡΙΜΠΟΒΟ, ΒΡΟΣΙΝΑ, ΠΟΛΥΔΩΡΟ, ΣΕΛΤΣΑΝΑ, ΒΟΥΤΣΑΡΑΣ, ΠΕΤΣΑΛΗ, ΚΟΥΡΕΝΤΑ, ΠΑΛΙΟΥΡΗ, ΚΑΛΟΧΩΡΙ, ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΔΕΛΒΙΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑ, ΣΠΗΛΑΙΟ, ΓΡΑΝΙΤΣΑ, ΧΙΝΚΑ, ΖΟΡΓΙΑΝΗ, ΛΑΛΙΖΑ, ΡΑΔΟΒΙΖΙ, ΠΟΛΥΔΩΡΟ, ΚΑΤΩ ΖΑΛΟΓΓΟ, ΖΑΛΟΓΓΟ, ΦΤΕΡΗ, ΔΟΒΛΣ, ΚΑΤΩ ΒΕΡΕΝΙΚΗ, ΔΙΧΟΥΝΙ, ΚΕΡΑΣΙΑ, ΛΩΖΑΝΑ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ, ΔΟΜΟΛΕΣΣΑ, ΣΕΝΙΚΟ, ΠΡΟΦΗΤΗΣ, ΗΛΙΑΣ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΝΘΟΧΩΡΙ, ΚΟΥΜΑΡΙΑ, ΤΥΡΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ, ΨΗΝΑ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, ΔΡΑΓΟΨΑ, ΠΑΡΔΑΛΙΤΣΑ, ΑΡΤΟΠΟΥΛΑ, ΖΩΤΙΚΟ, ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΑΤΑΜΑΧΗ, ΚΑΤΩ ΖΩΤΙΚΟ, ΜΠΕΣΤΙΑ, ΜΟΥΚΟΒΙΝΑ, ΒΑΡΔΑΣ, ΛΙΠΠΑ, ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΕΛΑΦΟΣ, ΑΧΛΑΔΕΕΣ, ΣΜΥΡΤΙΑ, ΒΑΔΙΣΤΡΑ, ΛΕΠΑΔΙ, ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΟ, ΣΙΣΤΡΟΥΝΙ, ΚΑΜΠΟΣ, ΒΑΡΓΙΑΔΕΣ, ΚΟΠΑΝΗ, ΛΑΓΚΙΩΤΙΣΣΑ, ΘΕΡΙΑΚΗΣΙΟ, ΠΕΡΔΙΚΑ, ΜΥΡΟΔΑΦΝΗ, ΚΡΥΦΟΒΟ, ΚΑΤΩ ΚΡΥΦΟΒΟ, ΜΟΛΥΒΑΔΙΑ, ΣΕΕΡΒΙΑΝΑ, ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΕΙΑ, ΝΕΟ ΜΠΙΖΑΝΙ, ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ, ΜΠΑΦΡΑ, ΧΙΟΝΙΑΣΑ, ΠΕΔΙΝΗ, ΚΑΤΣΙΚΑΣ, ΑΝΑΤΟΛΗ, ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ, ΚΑΤΩ ΜΑΡΜΑΡΑ, ΣΤΑΥΡΑΚΙ, ΜΑΡΜΑΡΑ, ΠΕΝΤΕΛΗ, ΑΜΜΟΣ, ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ, ΚΡΥΑ, ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ, ΠΕΡΑΜΑ, ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ, ΕΛΕΟΥΣΑ, ΚΡΑΝΟΥΛΑ ΖΩΟΔΟΧΟΣ, ΑΝΩ ΛΑΨΙΣΤΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΓΑΡΔΙΚΙ, ΡΟΔΟΤΟΠΙ, ΚΛΗΜΑΤΙΑ, ΚΑΡΙΤΣΑ, ΝΕΟΧΩΡΙ, ΖΙΤΣΑ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΚΟ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΖΑΡΑΚΙ, ΙΕΡΟΜΝΗΜΗ, ΚΑΣΤΡΙ, ΛΙΘΙΝΟ, ΚΟΥΚΛΙΟΙ, ΑΡΕΤΗ, ΡΕΠΕΤΙΤΣΑ, ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΣ, ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗ, ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΗ, ΣΙΤΑΡΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ, ΜΠΟΛΑΙΙΚΑ, ΒΛΑΧΑΤΑΝΟ, ΛΙΓΟΨΑ, ΓΑΒΡΙΣΙΟΙ, ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ, ΑΜΦΙΘΕΑ, ΛΙΓΚΙΑΔΕΣ, ΛΟΓΓΑΔΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΜΑΒΙΛΛΗΣ, ΚΑΣΤΡΙΤΣΑ, ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ, ΗΛΙΟΚΑΛΗ, ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΙ, ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ, ΜΟΥΖΑΚΑΙΟΙ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (5/10 -11/10/2020)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 5 έως 11 Οκτωβρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Δευτέρα (05-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι

Τρίτη (06-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα

Τετάρτη (07-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.

Πέμπτη (08-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.

Παρασκευή (09-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.

Κυριακή (11-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 23:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι – Καλπάκι.

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Δευτέρα (05-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά – Ωραιόκαστρο - Άγιος Κοσμάς - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος –Δολό.

Τρίτη (06-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή

Τετάρτη (07-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.

Πέμπτη (08-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.

Παρασκευή (09-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο – Καλαρρύτες - Ματσούκι.

Σάββατο (10-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:

 Δευτέρα (05-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.

Τρίτη (06-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.

Τετάρτη (07-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.

Πέμπτη (08-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.

Παρασκευή (09-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.

Σάββατο (10-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

Δευτέρα (05-10-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα –Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.

Τρίτη (06-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.

Τετάρτη (07-10-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς – Κρανέα.

Πέμπτη (08-10-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια – Στεφάνη.

Παρασκευή (09-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (10-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:

 Δευτέρα (05-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου.

Τρίτη (06-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

Τετάρτη (07-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (08-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (09-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (11-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή.

Χωρίς αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας 2021


Χωρίς αλλαγές θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας που θα καταβάλλουν φέτος για το 2021 οι ιδιοκτήτες ΙΧ.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2021 θα αναρτηθούν στο Taxisnet περίπου στα μέσα Νοεμβρίου και η εξόφληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σταθμίζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία λόγω της κρίσης του κοροναϊού αλλά και της κατάστασης στην αγορά αυτοκινήτων αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, τα τέλη κυκλοφορίας για οχήματα που είναι αγορασμένα μετά το 2006 διαμορφώνονται ως εξής:

-Από 1.072 κ.ε. έως 1.357 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 135 ευρώ

-Από 1.358 κ.ε. έως 1548 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 255 ευρώ

-Από 1.549 κ.ε. έως 1.738 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 280 ευρώ

-Από 1.739 κ.ε. έως 1.928 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 320 ευρώ

-Από 1.929 κ.ε. έως 2.357 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 690 ευρώ

-Από 2.358 κ.ε. έως 3.000 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 920 ευρώ

-Από 3.001 κ.ε. έως 4.000 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 1.150 ευρώ

-Από 4.001 κ.ε. και άνω ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 1.380 ευρώ.

Εξιχνίαση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένης σε περιοχή της Άρτας

 


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

 

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής σε περιοχή της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 09-08-2020 στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, η κατηγορούμενη με μία ακόμα συνεργό της προσέγγισαν στο δρόμο ηλικιωμένη γυναίκα και με τη μέθοδο της απασχόλησης της αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Αιμορραγία από τη μύτη και το στόμα: Πότε πρέπει να ανησυχούμε


Η αιμορραγία από τη μύτη αφορά σε μικρά ή και σε πολύ μεγαλύτερα αγγεία της μύτης και είναι κάτι που, όταν συμβαίνει, προκαλεί φόβο, ιδιαίτερα σε παιδιά και σε ηλικιωμένους. Ωστόσο είναι κάτι που γίνεται συχνά και σπάνια είναι ένδειξη σοβαρού προβλήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δε, η ρινορραγία μπορεί να αντιμετωπιστεί γρήγορα και εύκολα.

Να σημειωθεί ότι το εσωτερικό της μύτης είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος, ακόμη και στις μεταβολές της υγρασίας και της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα.

Οι αιτίες της ρινορραγίας

Η δρ Ανατολή Παταρίδου, MD, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Κεφαλής και Τραχήλου, ΠαιδοΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ (www.pataridou.gr) τονίζει ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τη ρινορραγία και εξηγεί ποιες είναι οι αιτίες του φαινομένου:

«Όσον αφορά στη ρινορραγία, συχνή αιτία είναι τα κρυολογήματα, η ξηρότητα λόγω έκθεσης σε χώρους με κλιματισμό, η ελλιπής ενυδάτωση, η αλλεργική ρινίτιδα, οι πολύποδες. Επιπλέον μπορεί να σχετίζεται με την υπέρταση -όταν δεν ρυθμίζεται αποτελεσματικά- με διαταραχές στην πήξη του αίματος λόγω αντιπηκτικής αγωγής, με διάφορες αιματολογικές παθήσεις, με κληρονομικές παθήσεις, όπως η Rendu Osler, με καλοήθεις και με κακοήθεις όγκους της μύτης και του ρινοφάρυγγα, αλλά και με φλεγμονές, όπως η ιγμορίτιδα και με την εργασία σε ανθυγιεινούς χώρους».