Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων ανεβαίνει στον Κασιδιάρη, την Κυριακή 16 Μαρτίου

Στον Κασιδιάρη σε ύψος 1.314μ θα ανέβει την Κυριακή 16 Μαρτίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων για την καθιερωμένη του πορεία.
Η πορεία που θα ακολουθηθεί, διάρκειας 4-5 ωρών θα είναι: Φαράγγι Καταρράκτη – Ουρανογέφυρο – Φυσικός Καταρράκτης (Α κατηγορία). Αρχηγός: Μανώλης Κώστας, Μακρίδης Γιώργο.  
Συνδιοργάνωση με Φ.Ο.Σ. Πωγωνίου
Η δεύτερη πορεία είναι  Κρυονέρι – Κασιδιάρης (1,314μ) – Παλιογρίμπιανη – Κουκλιοί (Β κατηγορία - Διάσχιση). Ώρες πορείας: 7. 
Αρχηγός: Μάντζιος Δημήτρης, Ματσούλης Σάκης.  
Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας και η διαδρομή θα επανεκτιμηθεί επί τόπου. 
Εξοπλισμός: ορειβατικά παπούτσια, αντιανεμικό-αδιάβροχο, μπατόν, καπέλο, πολύ νερό, γυαλιά ηλίου. Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή καθώς και δεύτερη αλλαξιά ρούχων. 
Οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνονται το συντομότερο δυνατό, τηρείται σειρά προτεραιότητας. 
Αναχώρηση από Περιφέρεια Ηπείρου: Κυριακή 7:30  π.μ.
Πληροφορίες  στα Γραφεία του Συλλόγου, Σμύρνης 15  καθημερινά 7:00-9:00 μ.μ. τηλ & fax.: 26510-22138.

90 οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα θύματα από τον ιό της γρίπης αυξήθηκαν και από 86 και έφτασαν στα 90.

Την ίδια ώρα, μικρή μείωση παρατηρείται στον αριθμό των νοσηλευομένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). 
Με βάση το ΚΕΕΛΠΝΟ, στις ΜΕΘ νοσηλεύονταν μέχρι και το πρωί της Παρασκευής 56 άνθρωποι που παρουσίασαν επιπλοκές. 

Η Αδελφότητα Μαζαρακιτών Ηπείρου Αθήνας, διοργανώνει την εκδήλωση «Ήπειρος, 400 χρόνια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού», την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, ώρα 10:00 στο Θέατρο ''Πολιτών''

Το Γυμνάσιο Παρακαλάμου διοργανώνει πάρτι την Παρασκευή 14 Μαρτίου στο Plegma Cafe-bar

Το Γυμνάσιο Παρακαλάμου διοργανώνει πάρτι την Παρασκευή 14 Μαρτίου στο Plegma Cafe-bar.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Θέματα που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 10ης Μαρτίου 2014 [Πρακτικό Νο 4/10-3-2014]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ 10-3-2014 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 4/10-3-2014]
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού έτους 2014.   ΑΠΟΦΑΣΗ  48
2.Κατανομή ΣΑΤΑ  υπολ. έτους 2013.  ΑΠΟΦΑΣΗ  49
3. Έγκριση σύνταξης έκθεσης 4ου τριμήνου 2013, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.   ΑΠΟΦΑΣΗ  50
4. Αποδοχή επιχ/σης από ΥΠ.ΕΣ. για την υλοποίηση προγράμματος «Βοήθεια στο σπιτι».  ΑΠΟΦΑΣΗ  51
5. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.  ΑΝΑΒΟΛΗ
6Α. Έγκριση απολογισμού  Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής έτους 2013. ΑΠΟΦ. 52

28η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαρτίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Πεντέλη 16-03-14/16:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πρωτόπαπα-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 15-03-14/16:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αμπελόκηποι- Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 15-03-14/16:00 μ.μ.), εκτός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με τον Ατρόμητος '95 (15-03-14/16:00 μ.μ.), για την 29η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 15  ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ (Ε.Π.Σ.ΗΠ.)
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΄95-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣΑ.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα 28ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 
Δαβάκης-ΑΠΟΕΛ
Αμφιθέα-Ανάργυροι
Πρωτόπαπα-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος
Αμπελόκηποι-Κεφαλόβρυσο
Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 
Ασβεστοχώρι-Ραφταναίοι
Περίβλεπτος-Αγία Μαρίνα
Ζωοδόχος-Σταυράκι
Βουνοπλαγιά-ΠΑΟ Κόνιτσας
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Πεντέλη

Το πρόγραμμα 29ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 
Λαψίστα-Χαροκόπι
Πεδινή-Α.Ε. Μικρασιατών
Θύελλα Ελεούσας-Σερβιανά
Ατρόμητος '95-Καλπάκι
Ροδοτόπι-Πίνδος Κόνιτσας
Κάστρο-Α.Ο. Ανατολής
Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 
Κουτσελιό-Κόντσικα
Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 
Προοδευτική Περάματος-Α.Ο. Βελισσαρίου
Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 
Θύελλα Κατσικά-Κρύα

Λαδοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (13-03-2014) αργά το βράδυ στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ένας 18χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας από 26 έως 44 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες κατείχαν πλαστά-κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας, ενώ σε βάρος των δύο γυναικών εκκρεμούσαν επιπρόσθετα μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Τα παραπάνω πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Φιλιππιάδα: Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας έναν παράνομο μετανάστη

Συνελήφθησαν, χθες (13-03-2014) το αργά το βράδυ στο 50ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου (περιοχή στρατοπέδου Φιλιππιάδας), από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 33 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 34χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ο 33χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτοί μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας έναν 23χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση του Υδροηλεκτρικού φράγματος Πουρναρίου Ι και ΙΙ του Άραχθου Άρτας

Αθήνα 14-3-2014
ΨΗΦΙΣΜΑ

Ανάστατος βρίσκεται ο λαός της Ηπείρου, αλλά και της Ηπειρωτικής Αποδημίας, με όλους τους συντεταγμένους φορείς του, εξ αιτίας της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του Υδροηλεκτρικού φράγματος Πουρναρίου Ι και ΙΙ του Άραχθου Άρτας που επιχειρεί η Κυβέρνηση.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ως εκπροσωπούσα εκατοντάδες χιλιάδες Ηπειρώτες της Αποδημίας, διατρανώνει την πλήρη αντίθεσή της, σε μια τέτοια εξέλιξη γιατί είναι σίγουρη ότι θα αποβεί εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και του Ελληνικού λαού γενικότερα.
Η απελευθέρωση των αγορών ενέργειας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιεί η Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία  έχει ως προκάλυμμα την θεωρία ότι ο ανταγωνισμός θα εξασφαλίσει μείωση των τιμών στον καταναλωτή, όπου εφαρμόστηκε, είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, από τα θεωρητικά επιδιωκόμενα. Η αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ κατά 27% τα τελευταία  τρία χρόνια δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και κοροϊδίες.
Το ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να παραμείνει βασικό δημόσιο κοινωνικό αγαθό και να αποχαρακτηριστεί από «εμπόρευμα» που έγινε τα τελευταία χρόνια, όπου η επί 10ετίες λογική της κοινής ωφέλειας αντικαταστάθηκε με την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. 
Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο από τη Βουλή και να μη προχωρεί σε εκχωρήσεις του δημόσιου πλούτου της ιδιαίτερης πατρίδας μας, που θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην Ήπειρο και τους Ηπειρώτες.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Τελευταία μέρα σήμερα για τους ετεροδημότες

Τελευταία μέρα σήμερα  Παρασκευή 14 Μαρτίου, για όσους επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές.
Θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στον δήμο διαμονής τους ή σε ΚΕΠ που θα την προωθήσει στον δήμο διαμονής τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διευκρινιστικές οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, οι γεννηθέντες/γεννηθείσες το 1996 πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, γραπτά ή ηλεκτρονικά, την οποία θα υποβάλουν στον δήμο ή σε κάποιο ΚΕΠ.
Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα λήγει η προθεσμία για όλους τους ετεροδημότες που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση και να διαγραφούν από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Διακοπές ρεύματος την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων

Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι  για  να εκτελεστούν  απαραίτητες  τεχνικές  εργασίες  του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, την Κυριακή 16-03-2014 ως εξής:
Α) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 10:00 π.μ.: Βροσύνα, Λεπτοκαρυά, Ραβενή, Χαραυγή, Καλλιθέα, Αγία Μαρίνα.
Β) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 11:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Νεοχωρόπουλο και πέριξ πτηνοτροφείου Τσαμπαλά, NEW PHARH, πτηνοτροφείου Ντούρου, Αναμεταδότης Στρατού, Ξενώνας Νιάρχου, Μονάδα Φυσ. Ιατρικής, Άγιος Γεώργιος Δουρούτης, Αστρολογία.
Γ) Από ώρα 10:30 π.μ. έως 12:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Μεγάλο Γαρδίκι και πέριξ πτηνοτροφείου Παππά και χοιροστάσιο Αναστασίου.
Δ) Από ώρα 13:00 μ.μ. έως 14:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Πετσάλι, Πρωτόπαππα, Νεοχώρι, Γαβρισιοί, Λιγοψά.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.