Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα- ΑΕΚ 1-2

 


Η ΑΕΚ με το γκολ του Σάκχοφ με τη συμπλήρωση των 90΄ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» με 2-1, στην αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Ο ΠΑΣ αιφνιδίασε την ΑΕΚ στα 16 δευτερόλεπτα.

Ο Μπρένερ έκανε την κάθετη μπαλιά προς τον Περέα, αυτός απέφυγε το πρώτο μαρκάρισμα του Μήτογλου, με τον νεαρό στόπερ να τον μαρκάρει και δεύτερη φορά με το πόδι εντός περιοχής.

Η φάση εξετάστηκε στο VAR και επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή.

Ο Εραμούσπε στο 3' ανέλαβε την εκτέλεση, την έστειλε στη δεξιά γωνιά του Στάνκοβιτς.

Στο 10΄ ο Άμραμπατ είδε την μπάλα να του στρώνεται στο ημικύκλιο της περιοχής, έπειτα από κακή απομάκρυνση του Κάργα, εξαπέλυσε το σουτ, πριν αυτή σκάσει στο χορτάρι και με ένα όμορφο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Οι παίκτες της ΑΕΚ αντάλλαξαν γρήγορα την μπάλα στο 20', ο Αραούχο απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Λοντίγκιν να επεμβαίνει.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τσούμπερ πήρε το ριμπάουντ με τον Λοντίγκιν να πραγματοποιεί μια ακόμα επέμβαση και να παραχωρεί κόρνερ.

Ο Σάλιακας  στο 24' έκανε μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Μιλιντσεάνου με ένα ωραίο βολ πλανέ πετάχτηκε προ του Βράνιες, ωστόσο το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε άουτ.

Στο 66' σε φάση διαρκείας στα καρέ του Στάνκοβιτς, ο Εραμούσπε έκανε το γύρισμα στον Μπρένερ, αυτός έκανε με τη μια το γυριστό σουτ με τον Στάνκοβιτς να πέφτει στη γωνιά του και να αποκρούει.

Στο 85' σε φάση διαρκείας στα καρέ του Λοντίγκιν, ο Σιμόες έκανε την κεφαλιά πάσα στον Σάκχοφ στη μικρή περιοχή αυτός έκανε το σουτ με το αριστερό, ωστόσο την έστειλε πάνω στον Βράνιες και αυτή κατέληξε άουτ.

Ο Σάκχοφ στόπαρε την μπάλα στο 90΄ και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Λοντίγκιν για το 1-2.

ΠΑΣ Γιάννινα:

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ  (Μορέιρα 69΄), Σνάιντερ (Παντελάκης 84΄), Μιλιντσεάνου  (Λώλης 46΄), Περέα.

ΑΕΚ:

Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μισλέν (Ρότα 79΄), Μήτογλου, Βράνιες, Σιμάνσκι (Ανσαριφάρντ 60΄), Σιμόνες, Μάνταλος (Σάκχοφ 79΄), Άμραμπατ, Τσούμπερ  (Γκαρσία 69΄), Αραούχο.

Καλπάκι Πωγωνίου: Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες αυτοκινήτου

 


Κατασχέθηκαν σχεδόν -49- κιλά ακατέργαστης κάνναβης και -24,7- γραμμάρια κοκαΐνης

 

Συνελήφθη ο αλλοδαπός οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, που κατηγορείται για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών, κρυμμένη μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες αυτοκινήτου, εντόπισαν χθες (26-11-2021) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός, που κατηγορείται για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον συλληφθέντα να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, οδήγησε στην αποκάλυψη κρυπτών, τις οποίες είχε διαμορφώσει κατάλληλα ο κατηγορούμενος για την απόκρυψη ναρκωτικών κάτω από τα καθίσματα του οδηγού, του συνοδηγού και των πίσω επιβατών.

Στο εσωτερικό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

50 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -48- κιλών και -850- γραμμαρίων και

συσκευασία με κοκαΐνη βάρους -24,7- γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν επιπλέον το παραπάνω αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό -300- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα οκτώ θάνατοι σήμερα, 6.565 νέα κρούσματα

 


8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα οκτώ θάνατοι σήμερα  6.565 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.565, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 908.222 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 96 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.412 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.693 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 621 (58.8% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 503 (81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 118 (19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.474 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 511 (ημερήσια μεταβολή +4.29%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 447 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Με προτάσεις η ομιλία της κ. Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα στο Προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Ιωάννινα

 


Με συγκεκριμένη πρόταση για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης στα πρότυπα της Αρχαίας Ολυμπίας,  η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα χαιρέτησε τις προσυνεδριακές εργασίες της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα το πρωί του Σαββάτου. Στην ομιλία της η Βουλευτής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στα Ιωάννινα και την περιφέρεια Ηπείρου τα οποία και κατέστησαν την περιοχή έναν σοβαρό πόλο ανάπτυξης, καινοτομίας, τεχνολογίας, τουρισμού και πολιτισμού.

"Τα Γιάννενα αποτελούν πλέον πιλότο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και ανάπτυξης.  Η Ήπειρος που ήταν κατά το παρελθόν μία από τις πιο δυσπρόσιτες, φτωχές και με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας περιοχές της χώρας, αλλάζει.

Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας δείχνουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των νέων που φοιτούν στο αξιόλογο πανεπιστήμιό μας. Αναγνωρίζουν και εμπιστεύονται το φιλικό προς επενδύσεις περιβάλλον που δημιουργεί η κυβέρνησή μας. Τολμούν και πετυχαίνουν, δημιουργώντας νέες και αξιόλογες θέσεις εργασίας. Δείχνουν το δρόμο, έτσι, και σε άλλες εταιρείες και επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές, αυτό είναι το ζητούμενο, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν αλυσιδωτές θετικές εξελίξεις φέρνοντας νέα πνοή στην πόλη μας. Η τεχνολογία πήρε τα βουνά….. τα δικά μας βουνά… και μπαίνουν οι βάσεις ώστε να γίνουμε ένα τεχνολογικό hub εφάμιλλο αυτών του εξωτερικού.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αλλοδαπή που εμπλέκεται σε τηλεφωνικές απάτες

 


Είχε παραλάβει χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ από ηλικιωμένο, με το πρόσχημα της αποφυγής σύλληψης της κόρης του για δήθεν τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει

Το χρηματικό ποσό βρέθηκε σχεδόν στο σύνολό του και αποδόθηκε στον παθόντα

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή της συλληφθείσας σε τουλάχιστον ακόμη (4) απόπειρες απάτης

Τέλος στη δράση μίας αλλοδαπής γυναίκας έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, την οποία συνέλαβαν χθες (26-11-2021) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα με την κατηγορία της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, άγνωστοι συνεργοί της αλλοδαπής, τηλεφώνησαν προχθές το μεσημέρι σε ηλικιωμένο στην Ηγουμενίτσα και τον έπεισαν να παραδώσει στη συλληφθείσα χρηματικό ποσό -10.000- ευρώ, προκειμένου να αποφύγει η κόρη του τη σύλληψή της, εξαιτίας δήθεν τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει.

Ύστερα από μεθοδική έρευνα και επιστάμενες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την αλλοδαπή χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -9.900- ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, κατά τις τελευταίες (3) ημέρες μέχρι την πραγματοποίηση της σύλληψης, η αλλοδαπή και οι συνεργοί της είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν με τον ίδιο τρόπο τουλάχιστον ακόμη (4) πολίτες στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, οι οποίοι προχώρησαν σε σχετική καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τυχόν συμμετοχή της σε άλλες περιπτώσεις καθώς και για την ταυτοποίηση των συνεργών της συνεχίζεται.

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου επισημαίνει ακόμη μία φορά τη σπουδαιότητα της αναφοράς προς τις αστυνομικές αρχές ακόμη και περιπτώσεων απόπειρας εξαπάτησης.

Συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας  www.hellenicpolice.gr  στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές».

Οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 70.251 έλεγχοι, από τους οποίους οι 31.207 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 254 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

91 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 90 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

35 στη Θεσσαλονίκη,

10 στο Βόρειο Αιγαίο,

  9 στη Θεσσαλία,

  9 στη Δυτική Ελλάδα,

  8 στην Ήπειρο,

  7 στην Κεντρική Μακεδονία,

  4 στη Δυτική Μακεδονία,

  3 στην Πελοπόννησο,

  3 στα Ιόνια Νησιά,

  1 στη Στερεά Ελλάδα,

  1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

  1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 76.101 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 72.795 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.306 των 150 ευρώ.

8 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, εκ των οποίων, 7 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.294 ομοειδείς παραβάσεις.

152 παραβάσεις και 2 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση 2 πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 6 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων και 1 από άτομο σε εξωτερικό χώρο με συνωστισμό,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 23 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

- 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στα Ιόνια Νησιά, 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 24.226 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.698 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 460 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παρακάλαμος: Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου

 


Κανονικά θα τελεστεί  η Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Παρακαλάμου, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου οι ενστάσεις για την εξισωτική αποζημίωση

 


Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, ΟΠΕΚΕΠΕ έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 23.59 μ.μ. θα γίνονται δεκτές οι προσφυγές για την εξισωτική αποζημίωση.

Όπως σημειώνεται, η υποβολή θα πραγματοποιείται απευθείας από τον ενδιαφερόμενο παραγωγό με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών, αποκλειστικά μέσω της οθόνης «Υποβολή Ενδικοφανούς Προσφυγής» της Καρτέλας Αγρότη που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναλυτικά:

Εξισωτική αποζημίωση: Πώς θα γίνεται η υποβολή των αιτήσεων

-Η υποβολή πραγματοποιείται απ’ ευθείας από τον ενδιαφερόμενο παραγωγό με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών, αποκλειστικά μέσω της οθόνης «Υποβολή Ενδικοφανούς Προσφυγής» της Καρτέλας Αγρότη (https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/ )→Μέτρο13→2021→Ένταξη→Ενδικοφανείς προσφυγές, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

-Ο χρήστης δύναται να τροποποιήσει την υποβληθείσα προσφυγή του όσες φορές το επιθυμεί, εντός της δεκαήμερης προθεσμίας υποβολής ενδικοφανών προσφυγών

-Η φόρμα υποβολής της ενδικοφανούς προσφυγής είναι προσωποποιημένη και εμφανίζει ανά Υπομέτρο τους κωδικούς απόρριψης που αφορούν το συγκεκριμένο χρήστη.

Γιάννενα: Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Ηπείρου

 


Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου.

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο. Αντιμετωπίζουμε εκκρεμότητες οι οποίες μας έρχονται από το παρελθόν αλλά ταυτόχρονα σχεδιάζουμε και τα νέα μεγάλα έργα του μέλλοντος», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Ιωάννινα.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν σχεδιαζόμενα έργα και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των περιφερειακών υποδομών και της τοπικής οικονομίας, με έμφαση στους οδικούς άξονες, στην αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», σε αγροτικά και αρδευτικά ζητήματα. 

Ειδική αναφορά έγινε στον προχωρημένο σχεδιασμό για την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά, μήκους περίπου 70 χιλιομέτρων, ο οποίος θα αναβαθμίσει τη σύνδεση της Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα και με τα Δυτικά Βαλκάνια. Το έργο προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί εντός του 2022.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (29/11/2021-05/12/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (29 Νοεμβρίου έως 05 Δεκεμβρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 30/11/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 01/12/2021

Ελάτη-Δίλοφο-Κουκούλι-Καπέσοβο-Τσεπέλοβο-Σκαμνέλι-Ηλιοχώρι-Βρυσοχώρι. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 02/12/2021

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/12/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 05/12/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00-23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 30/11/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες-Ξηρόβαλτος-Ορεινό-Σταυροσκιάδι-Δρυμάδες-Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 01/12/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 02/12/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 -15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/12/2021

K έδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 04/12/2021

Σενίκο-Δομολεσσά-Μικροχώρι-Κερασέα-Λωζανά-Ραδoβίζι-Διχούνι. 08:00-13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 01/12/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 02/12/2021

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/12/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00- 01.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 04/12/2021

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 05/12/2021

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 30/11/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 01/12/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 02/12/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 03/12/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 04/12/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι-Κορωνόπουλο-Κορώνη-Κυψέλη-Τζάρα-Θέμελο-Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 30/11/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 01/12/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 02/12/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/12/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 05/12/2021

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή.08:00-15:00.

Γιάννενα: «Έφυγε» από τη ζωή η υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μαργαρίτα Ζήκου

 


«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή η Μαργαρίτα Ζήκου, υποψήφια  βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στον Νομό Ιωαννίνων στις εκλογές του 2019.

Ήταν ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες και συμμετείχε στο Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη μέρα συγκρότησής του.

Ήταν υποψήφια βουλευτής στον νομό Ιωαννίνων το 2015 και στις εκλογές του 2019.

Η Μαργαρίτα Ζήκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα από γονείς επαναπατρισθέντες μετανάστες της Γερμανίας.

Από την παιδική της ηλικία εντάχθηκε στο σοσιαλιστικό χώρο και οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ, στο χώρο του οποίου πρωτοστάτησε με δημιουργία οργανώσεων νεολαίας.

Επαγγελματικά, έχει απασχοληθεί για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, στον τομέα της προώθησης πωλήσεων και της διαφήμισης, αλλά και των ερευνών αγοράς.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως επιχειρηματίας, διευθύνοντας κέντρο ξένων γλωσσών αλλά και επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας.

***

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 4:30 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου

 


Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας (ISO BOX), 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Hγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00.

Κερατόκωνος: Επιπτώσεις και τρόποι αντιμετώπισης

 


Ο ανθρώπινος οφθαλμός θα μπορούσε να παρασταθεί ως μια φωτογραφική μηχανή, τόσο ως προς την κατασκευή, όσο και ως προς τον τρόπο λειτουργίας του. Το μάτι διαθέτει δύο φακούς στο πρόσθιο τμήμα του, τον κερατοειδή και τον κρυσταλλοειδή φακό. Στο οπίσθιο τμήμα του, διαθέτει το «φιλμ», όπου εστιάζονται (και «αποτυπώνονται») οι εικόνες, το οποίο ονομάζεται αμφιβληστροειδής.
Οι φακοί αυτοί πρέπει να είναι διαυγείς και να έχουν σωστές καμπυλότητες, για να εστιάζουν το φως που περνά μέσα από το μάτι στον αμφιβληστροειδή, και έτσι, να σχηματίζεται μια καθαρή εικόνα. «Υπάρχουν παθολογικές καταστάσεις όπου οι φακοί είναι θολοί ή έχουν ανώμαλη καμπυλότητα, με αποτέλεσμα η εικόνα στον αμφιβληστροειδή να μην σχηματίζεται σωστά και η όραση των ασθενών να μην είναι καλή», επισημαίνει ο κ. Βασίλειος Φ. Διακονής, Διευθυντής Προσθίου ημιμορίου - Χειρουργός Οφθαλμίατρος Β’ Οφθαλμολογικής Κλινικής
Metropolitan Hospital.

Tι είναι ο κερατόκωνος

Κερατόκωνος είναι η πάθηση που προσβάλει τον κερατοειδή, προκαλώντας λέπτυνση και αλλαγή της φυσιολογικής καμπυλότητάς του, οπότε ο κερατοειδής αποκτά κωνικό σχήμα αντί του φυσιολογικού σφαιρικού σχήματος. Έτσι απέκτησε και το όνομά της η νόσος, που λέγεται κερατοειδικός κώνος ή κερατόκωνος (Keratoconus). Ο κερατοειδής είναι ο πιο ισχυρός φακός του ανθρώπινου οφθαλμού, κατά συνέπεια αλλαγές στη φυσιολογική καμπυλότητά του (από τον κερατόκωνο) μειώνουν σημαντικά την όραση των ασθενών. Ο κερατόκωνος εμφανίζεται σε ασθενείς νεαρής ηλικίας, όπου, συνήθως στα αρχικά στάδια, είναι υποκλινικής μορφής και δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα, όπως μείωση της όρασης. Η πάθηση του κερατοκώνου με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να εξελιχθεί με αποτέλεσμα να γίνει αιτία συχνών αλλαγών στη συνταγογράφηση των γυαλιών των ασθενών, καθώς και να προκαλέσει υψηλό και ανώμαλο κερατοειδικό αστιγματισμό, με συνέπεια τη μείωση της όρασης των ασθενών.


Η διάγνωση του κερατοκώνου

Όπως έχει προαναφερθεί ο κερατόκωνος δεν γίνεται άμεσα αντιληπτός, ειδικά στα αρχικά στάδιά του, επειδή με τα γυαλιά επιτυγχάνεται πολύ υψηλού επιπέδου όραση. Συνήθως, είναι οι συχνές αλλαγές στη συνταγογράφηση των γυαλιών, ο υψηλός κερατοειδικός αστιγματισμός, και η μειωμένη όραση σε έναν ή ακόμα και στους δύο οφθαλμούς, που οδηγούν σε πιο εξειδικευμένες κλινικές και απεικονιστικές εξετάσεις, οπότε και γίνεται η διάγνωση του κερατοκώνου. Η πιο σημαντική εξέταση τόσο για τη διάγνωση όσο και για την παρακολούθηση του κερατοκώνου, είναι η κερατοειδική τομογραφία, στην οποία απεικονίζονται λεπτομερώς η καμπυλότητα του κερατοειδούς καθώς και το πάχος αυτού.

Αντιμετώπιση και θεραπεία

Οι δύο βασικοί στόχοι που τίθενται για ασθενείς με κερατόκωνο είναι: κατά πρώτον, η σταθεροποίηση της νόσου, ώστε να μην επιδεινώνεται η πάθηση με την πάροδο του χρόνου και, κατά δεύτερον, η βελτίωση της όρασης με οπτικά βοηθήματα όπως είναι τα γυαλιά και οι ειδικοί φακοί επαφής.


Διασύνδεση κερατοειδικού κολλαγόνου