Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η … αντίστροφη μέτρηση για τους μεγάλους οδικούς άξονες

Ανακοινώνεται η επανεκκίνηση Ιόνιας, Ε65 κ.α.
Από τον Ιανουάριο σε ιδιώτες το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Νέα κονδύλια κίνησης από ΕΤΕΑΝ
Επανέρχεται το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Η αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων, που αφορούν και την Ήπειρο (με την Ιόνια και τον Ε65) έχει ξεκινήσει και το αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως και πριν τα Χριστούγεννα, θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Αυτό έγινε γνωστό χθες από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, που στάθηκε στην επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων, η κατασκευή των οποίων θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας (υπολογίζεται ότι θα βρουν δουλειά περί τα 70.000 άτομα!).
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Υπουργό, από τον Ιανουάριο ξεκινά και η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, με αυτό των Ιωαννίνων να συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα.
Εγρήγορση…
Σε ό, τι αφορά τους αυτοκινητόδρομους, γίνεται αντιληπτό ότι άπαντες στην Ήπειρο πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να μην χαθεί ούτε ένα… εκατοστό έργου για την περιοχή μας. Και αυτό, γιατί «φουντώνουν» το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις περί «κουρέματος» εργασιών στους οδικούς άξονες και κυρίως στον προβληματικό Ε65, ο οποίος έχει περάσει από… σαράντα κύματα.

Την κήρυξη της Π.Ε. Πρέβεζας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ζητά η Περιφέρεια Ηπείρου

Τη διαδικασία κήρυξης της Πρέβεζας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει ξεκινήσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου. Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Στρ. Ιωάννου, σε σύσκεψη με εκπροσώπους των αγροτών, την οποία συγκάλεσε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, αφού τόνισε το πρωτοφανές μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της Πρέβεζας, ενημέρωσε πως έχει ήδη αποσταλεί έγγραφο από τον ίδιο σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Καχριμάνη, προς τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες.
Στη σύσκεψη οι παρευρισκόμενοι αγρότες ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, κ. Σωτήρη Χήρα, ότι οι ζημιές που υπέστησαν είναι δύσκολο να καλυφθούν ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Μπαΐλης και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεοδωρίδης συμφώνησαν να συντονίσουν τις δυνάμεις τους με τον κ. Ιωάννου.

Τα Εθνικά Κληροδοτήματα και οι ευθύνες του Κράτους...


Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, φιλόλογος-συγγραφέας

Το επίσημο Ελληνικό Κράτος, παρά τους αγλαούς καρπούς που δέχθηκε κατά καιρούς από τους Εθνικούς μας Ευεργέτες, με τα εντεταλμένα για το σκοπό αυτό Όργανά του, δεν έδειξε γι’ αυτούς το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Δεν ενδιαφέρθηκε, σε αρκετές περιπτώσεις – παρά τη συνταγματική και νομική κατοχύρωσή της – για την "πιστή και επακριβή εκπλήρωση της βούλησής τους", όπως αυτή είναι διατυπωμένη στις συστατικές τους πράξεις. Δεν εποπτεύει και δεν ελέγχει τη νόμιμη διοίκηση και διαχείριση των Κληροδοτημάτων τους, με αποτέλεσμα τα έσοδά τους συχνά να διοχετεύονται σε σκοπούς αλλότριους από αυτούς που όρισαν οι διαθέτες και οι δωρητές. Διαχρονικές και, δυστυχώς, τραγικές οι διαπιστώσεις ως προς τα σημεία αυτά, των αρμόδιων ελεγκτικών Οργάνων.
Συγκεκριμένα:
Το έτος 1870 το Υπουργείο Παιδείας ανέθεσε στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Δημ. Ν. Λεβίδη, να συντάξει "Εκθέσεις Διαχειρίσεως των διαφόρων Κληροδοτημάτων" της αρμοδιότητάς του. Η Έκθεση αυτή, με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, συντάχθηκε και υποβλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας. Όταν η Έκθεση αυτή αναζητήθηκε, το έτος 1911, από την "Ελεγκτική Επιτροπή επί των Κληροδοτημάτων" αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, "η Επιτροπή, μη δυνηθείσα να ανεύρη ουδέ εν αντίτυπον της Εκθέσεως του αειμνήστου Δ. Λεβίδου, ούτε εν τοις δημοσίοις γραφείοις, ουδ’ εν τη Εθνική Βιβλιοθήκη, προσέφυγεν εις την βιβλιοθήκην του κ. Ν. Δ. Λεβίδου, όστις μετά περισσής ευγενείας παρεχώρησε προθύμως τη Επιτροπή προς μελέτην το μόνον υφιστάμενον σήμερον (1911) εν τη βιβλιοθήκη του αντιτύπου της πολυτίμου εκείνης υπό πάσαν έποψιν εκθέσεως του αοιδίμου πατρός του, της εικονιζούσης την κατά το 1870 οικονομικήν κατάστασιν των Κληροδοτημάτων".

Καμία αλλαγή στις Πανελλήνιες μέχρι το σχολικό έτος 2016 - 2017

Καμία αλλαγή, δεν θα γίνει, τουλάχιστον μέχρι το σχολικό έτος 2016-2017, στη διαδικασία διεξαγωγής των πανελληνίων, όπως ξεκαθάρισε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

"Δεν μπορεί να επικρέμαται ως δαμόκλεια σπάθη κάθε χρονιά η οποιαδήποτε αλλαγή των εισαγωγικών εξετάσεων. Γι' αυτό πρώτα θα ολοκληρώσουμε όλες τις αλλαγές στην τριτοβάθμια, να δούμε την αλλαγή στα λύκεια, στα γυμνάσια, στα σχολεία, να δούμε όλο το σύστημα της εκπαίδευσης ενιαία πώς λειτουργεί και να μη συζητήσουμε αυτή τη στιγμή καμιά αλλαγή τουλάχιστον", σημείωσε ο υπουργός.
"Να υπάρξει μια ηρεμία, σταθερότητα να δούμε την αλλαγή στα σχολεία και μετά να δούμε αν χρειάζεται αυτός ο θεσμός αλλαγή.
Γιατί αυτό το γεγονός, ότι κάθε χρόνο αλλάζουμε το σύστημα έχει προξενήσει και έξοδα στις οικογένειες και μια τρέλα. Το αφήνουμε λοιπόν αυτό ως έχει. Να μπορέσουμε να καλύψουμε τα μεγάλα προβλήματα που νομίζω ότι έχουν αναδειχθεί μέσα από αυτή τη συζήτηση, να μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματα της ειδικής αγωγής, να μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματα των κενών.
Αυτή τη στιγμή εκπονούμε αυτό το σχέδιο για να μπορέσουμε τον Σεπτέμβριο να έχουμε κάθε τάξη γεμάτη με τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται και να μπορέσουμε να λύσουμε τα άμεσα προβλήματα".
"Όταν λειτουργήσει το σύστημα και το δούμε και το αξιολογήσουμε, αφού κατασταλάξει ο κουρνιαχτός, μετά θα σκεφτούμε και θα συζητήσουμε αν χρειάζεται αλλαγή. Τουλάχιστον, όμως, τα παιδιά να ξέρουν ότι μέχρι το 2016-2017 θα έχουν το ίδιο σύστημα", είπε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός για ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα

Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (36) γραμμαρίων, σε σπιρτόκουτα.

Χθες (04-12-2012) το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν στους Κωστακιούς Άρτας, 22χρονο αλλοδαπό, υπήκοος Πακιστάν, για κατοχή κάνναβης και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 22χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάτω από τη ρεζέρβα, στο χώρο των αποσκευών, επτά (7) σπιρτόκουτα γεμάτα με κάνναβη, συνολικού βάρους (36,10) γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη 47χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη, χθες (04-12-2012) το μεσημέρι στη Βαλανιδορράχη Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 47χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 47χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (7,5) γραμμαρίων καθώς και σπόροι κάνναβης βάρους (20,5) γραμμαρίων.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου ''Ο Πύρρος'': Τιμή σε μια ζωντανή μορφή της ηπειρώτικης παράδοσης, τον Τζουμερκιώτη Χρήστο Παπακίτσο

Ο Δήμος Περιστερίου βράβευσε τον καταξιωμένο εκπαιδευτικό, λαογράφο και συγγραφέα, μα πάνω απ΄όλα ενεργό πολίτη και Άνθρωπο Χρήστο Παπακίτσο


Τίτλος τιμής για το άξιο τέκνο των Αγνάντων Άρτας Χρήστο Αρ. Παπακίτσο, αλλά γενικότερα για όλους τους Τζουμερκιώτες, τους Ηπειρώτες και ειδικά για όσους κατοικούν στο Περιστέρι αποτελεί η βράβευσή του από το Δήμο της περιοχής.
Ένα Δήμο που αγκάλιασε και αγκαλιάζει χιλιάδες ΄Ελληνες απ΄όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, αλλά και πρόσφυγες από τις χαμένες πατρίδες. Κάτι που αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τιμώντας όλους όσους δημότες του κοσμούν με την παραμονή και παρουσία τους, τη δράση και την ευγένειά τους το Περιστέρι.

Ένας εξ΄αυτών είναι και ο Χρήστος Παπακίτσος ο οποίος επί σειρά ετών συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά και πολιτισμικά δρώμενα του Δήμου με όλη τη δύναμη της ψυχής και του μυαλού του. Ο οποίος δεν είναι μόνον άριστος πολίτης και δημότης, αλλά και κορυφαίος πνευματικός δημιουργός.
Όλα αυτά τα χαρίσματα και προτερήματα, τις θέσεις στη ζωή του και το σημαντικό φιλολογικό έργο του ξεδίπλωσαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής βράβευσής του από το Δήμο Περιστερίου.
Για τα όσα θ΄ακούγαμε μας προϊδέασε η συντονίστρια της εκδήλωσης, αντιδήμαργος Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού κ. Μαίρη Τσιώτα, από την εισαγωγή της οποίας ξεχώρισε το απόσπασμα «. απ΄όσα θ΄ακουστούν σήμερα σίγουρα θα φύγουμε όλοι πλουσιότεροι σαν άνθρωποι». Κάτι που επαληθεύτηκε στη συνέχεια.

Ντροπὴ γιὰ τὴν ἀπόφαση τῆς Ἑλλάδας νὰ περικόψει τίς Συντάξεις τῶν Βορειοηπειρωτῶν

Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 3ῃ Δεκεμβρίου 2012
Ἀριθ. Πρωτ. 97
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :
«Διερωτήθηκα ἀρκετὲς φορὲς μήπως αὐτοὶ ποὺ ἑκάστοτε μᾶς κυβερνοῦν ἔχουν παραφρονήσει. Γιατὶ μόνον ἔτσι μπορεῖ νὰ ἐξηγηθῇ ἡ ἀπόφαση τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας, σύμφωνα μὲ τὴν ὁποία γιὰ νὰ πάρῃ σύνταξη ἕνας Βορειοηπειρώτης πρέπει νὰ διαμένῃ μονίμως στὴν Ἑλλάδα τοὐλάχιστον ἀπὸ εἰκοσαετίας !
Ἡ ἀπόφαση αὐτὴν εἶναι ὄχι μόνο ἐξωφρενική, ἀλλὰ αὐτόχρημα ἀντεθνική. Διότι ὑποχρεώνονται οἱ γέροντες Βορειοηπειρῶτες, ποὺ ἐπέμεναν καὶ ἐπιμένουν νὰ ζοῦν στὴν ἰδιαίτερη πατρίδα τους - ἀκόμη κι’ ὅταν ἐβίωναν τοὺς ἀπάνθρωπους διωγμοὺς τοῦ καθεστῶτος τοῦ ἀλήστου μνήμης κομμουνιστῆ δικτάτορα Ἐνβὲρ Χότζα - νὰ ἐγκαταλείψουν τὰ σπίτια τους καὶ τοὺς τάφους τῶν πατέρων τους, καὶ νὰ ἔλθουν νὰ κατοικήσουν ... μόνιμα στὴν Ἑλλάδα. Κι’ αὐτό, πότε ; Ὅταν πλήθη Ἀλβανῶν κατακλύζουν τὰ χωριὰ τῆς Ἑλληνικῆς Βορειοηπειρωτικῆς Κοινότητος, καιροφυλακτῶντας πότε θὰ ἀποκτήσουν τὰ σπίτια καὶ τὰ κτήματα τῶν Βορειοηπειρωτῶν, ὅταν θὰ φύγουν ἀπὸ τὰ πάτρια ἐδάφη μὲ τὴν προτροπὴ καὶ τὶς ... εὐλογίες τῆς Ἑλληνικῆς Πατρίδος !
Τὸ εἶπα καὶ ἄλλοτε. Τὸ ξαναλέω καὶ τώρα. Τὴν ἀπαράδεκτη αὐτὴ ἀπόφαση τῆς Ἑλλάδος μόνο ἡ λέξη ντροπὴ μπορεῖ νὰ τὴν χαρακτηρίσῃ. Εἶναι μιὰ ἀπόφαση - δολοφόνος σὲ βάρος τῶν Βορειοηπειρωτῶν ἀδελφῶν μας. Ἐπὶ τέλους, ἄν ἡ Ἑλλάδα γιὰ λόγους περιστολῆς τῶν δαπανῶν φοβᾶται πὼς κάποιοι Βορειοηπειρῶτες δὲν δικαιοῦνται νὰ παίρνουν σύνταξη, ἔχει τὸν τρόπο καὶ τοὺς μηχανισμοὺς νὰ τὸ ἐξακριβώσῃ. Τὸ νὰ περικόπτῃ, ὅμως τὶς συντάξεις ὅλων τῶν Βορειοηπειρωτῶν μὲ τὸ πρόσχημα τῆς οἰκονομίας εἶναι ἀπαράδεκτο, εἶναι ἐξωφρενικό !
Κύριοι, προσέξτε ! Μὲ τὴν πλαδαρότητα τῆς ἐξωτερικῆς πολιτικῆς ἀπὸ τὶς κατὰ καιροὺς κυβερνήσεις, ἡ Ἑλλάδα ἔχασε τὴν μισὴ Κύπρο καὶ κινδυνεύει νὰ χάσῃ καὶ τὴν Ἑλληνικότατη Θράκη. Τώρα, μὲ τὴν τακτικὴ γιὰ τὶς συντάξεις κινδυνεύει νὰ χαθῇ ἡ Βόρειος Ἤπειρος καὶ νὰ δικαιωθῇ, δυστυχῶς, ὁ Σαλὶ Μπερίσα, ὁ ὁποῖος τὴν θεωρεῖ, μαζὶ καὶ μὲ ἄλλες περιοχὲς μέχρι καὶ τὴν Πρέβεζα, ὡς τμῆμα τῆς ... «Μεγάλης Ἀλβανίας»... Ἀναθεωρῆστε, λοιπόν, αὐτὴ τὴν ἀπαράδεκτη ἀπόφαση τὸ συντομώτερο δυνατόν. Γιατὶ οἱ καιροὶ τρέχουν καὶ οἱ ἐχθροὶ τῆς Ἑλλάδος καραδοκοῦν».

(Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως).

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'', παρουσίασε το λαογραφικό - ηθογραφικό δρώμενο «το προξενιό της Λενιώς» στον πολυχώρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
«ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ»
ΣΤΡ. ΠΑΠΑΓΟΥ 164
ΤΗΛ-ΦΑΧ: 210 9739214
e-mail: info@tokougki.gr
www.tokougki.gr

Στις 28-11-2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30μμ στον Πολυχώρο του Δήμου Π. Φαλήρου, Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου «Το Κούγκι» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το ηθογραφικό έργο «Το Προξενιό της Λενιώς».
Το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Ομότιμου Καθηγητή του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλία Δήμα, που μαζί με τους συνεργάτες του Διονύσιο Κάρδαρη Αναπληρωτή Καθηγητή στη Σχολή Ευελπίδων και την Τζένη Κωστούση Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Γεννάδειο Σχολή, μας μετέφεραν νοερά στην παραδοσιακή κοινωνία της Ηπείρου, όπου οι αρραβώνες γίνονταν συνήθως με προξενιό του οποίου η επιτυχία τις περισσότερες φορές εξαρτιόνταν από το θεσμό της προίκας.
Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις που άλλη αρραβώνιαζαν και άλλη παρουσίαζαν στο γάμο, συνήθως την μεγαλύτερη αδελφή που μπορεί να είχε και κάποιο κουσούρι. Τα στέφανα αναγκαστικά γίνονταν με απειλές και αύξηση της προίκας.
Οι Ηθοποιοί ήταν όλοι ερασιτέχνες και ήταν τόσο δεμένοι με το ρόλο τους, που σου έδιναν την αίσθηση ότι ήταν επαγγελματίες.
Διάλογοι έξυπνοι και λιτοί, διανθισμένοι με τις ατάκες των Ηθοποιών, καθήλωσαν τους Θεατές που επευφημούσαν με διαρκή χειροκροτήματα.
Το συγκεκριμένο έργο έχει παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Δημήτριο Αττικής στις 2-3-2011, στη συνέχεια στο Λύκειο Ευδείλου Ικαρίας στις 25-6-2011 και στους Ηπειρώτες του Δήμου Γλυφάδας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» - Άνω Γλυφάδα στις 25-3-2012.
Η επιτυχία ήταν τόση που έχει προσκληθεί από την Πανηπειρωτική Αδελφότητα «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» Ο Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων να παρουσιαστεί στους Ηπειρώτες του Αιγίου στις 9-12-2012 και στις 15-12-2012 στο Δημοτικό θέατρο Παπάγου για τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρεβεζιάνων Αθήνας.
Την εκδήλωση προλόγισαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Λίλιαν Παπαδοπούλου και ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Δήμας και την τίμησαν, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γεώργιος Οικονόμου και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής.

24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, οι εργαζομενοι στο ΙΚΑ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Ιδρύματος.

Το αίτημα της κινητοποίησης είναι να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 500 εργαζόμενοι του Ιδρύματος οι οποίοι προσφέρουν εδώ και δύο χρόνια της υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους και έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.
Η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα.