Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας


Εκριζώθηκαν – κατασχέθηκαν (659) δενδρύλλια κάνναβης καθώς και (277) φυτά κάνναβης σε γλάστρες, που προορίζονταν για μεταφύτευση  στο χώρο της φυτείας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών της

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, σήμερα (28.07.2020) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας καθώς και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, εκριζώθηκαν – κατασχέθηκαν από τον παραπάνω χώρο (659) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (45) έως (80) εκατοστά.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν (277) φυτά κάνναβης σε γλάστρες, που προορίζονταν για μεταφύτευση στο χώρο της φυτείας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.

Υπουργείο Υγείας: Ένας θάνατος σήμερα, 52 νέα κρούσματα


Τα 7 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ένας θάνατος  σήμερα, 52 νέα κρούσματα.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 52 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.279, εκ των οποίων το 54,5% αφορά άνδρες.
1.195 (27,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.139 (50,0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 75,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 203 θανάτους συνολικά στη χώρα.
66 (32,5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ στη φορολοταρία του Ιούλιου

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 28 Ιουλίου για τις συναλλαγές Ιουνίου 2020.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα www.aade.gr  της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Μετά την είσοδό τους σ' αυτήν, θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.
Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.
Σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. 
Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Δείτε εδώ αν έχετε κερδίσει: https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi

Συνελήφθη αλλοδαπός σε περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών


Ο συλληφθείς κατελήφθη τη στιγμή που περιποιούνταν δενδρύλλια κάνναβης, κοντά σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του
Κατασχέθηκαν (20) δενδρύλλια κάνναβης, σύστημα ποτίσματος και το χρηματικό ποσό 2.350 ευρώ

Συνελήφθη χθες (27-07-2020) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασώδη και δύσβατη περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων, η οποία τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο αλλοδαπός κατά τη στιγμή που περιποιούνταν τη φυτεία, η οποία βρίσκονταν πλησίον ποιμνιοστάσιου που διατηρεί.
Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν (20) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -1,80-  έως -2,50- μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, στην κατοχή του αλλοδαπού καθώς και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• σύστημα ποτίσματος για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων,
• τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -11,8- γραμμαρίων,
• αυτοσχέδιο τσιγάρο με μίγμα καπνού και ακατέργαστης κάνναβης,
• το χρηματικό ποσό των -2.350- ευρώ και
• κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Υποχρεωτική η μάσκα από αύριο σε καταστήματα, φούρνους, κρεοπωλεία, κομμωτήρια, τράπεζες, ΔΕΚΟ Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-ypohreotiki-i-maska-kat Υποχρεωτική η μάσκα από αύριο σε καταστήματα, φούρνους, κρεοπωλεία, κομμωτήρια, τράπεζες, ΔΕΚΟ


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από την Τετάρτη 29 Ιουλίου, ως μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από αύριο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό/πελάτες στα εξής:
καταστήματα λιανικής
γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες,
ιατρεία,
δημοτικά καταστήματα,
καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.),
κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε:
ΜΜΜ
ταξί για επιβάτες και οδηγούς
σούπερ μάρκετ,
ασανσέρ,
όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.
Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις. Παράλληλα ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου, ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα Covid-19 ανέρχονται σε 429.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέντευξη Τύπου:
«Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι καλύτερη από αυτή άλλων χωρών. Στόχος να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα. Για να το πετύχουμε χρειάζεται ετοιμότητα και επιφυλακή.
Για να διασφαλίσουμε ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν θα δημιουργήσει προβλήματα έχουμε δημιουργήσει έναν αλγόριθμο που ονομάζεται ΕΥΑ. Λαμβάνει υπόψη τον αριθμό τεστ και χρησιμοποιεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και αξιολογεί το ρίσκο για να γίνονται τα τεστ.
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην Ισπανία, έχουμε διπλασιάσει τα τεστ.
Έχουν γίνει 171.00 τεστ στα σημεία εισόδου. Σε σύνολο άνω του 1 εκατ. τουριστών, εντοπίστηκαν πάνω από 300 κρούσματα. Σε ό,τι αφορά την προέλευσή τους, τις τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις κατέχουν βαλκανικές χώρες.
Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, αλλά ούτε και εφησυχασμό. Ο δείκτης Rt βρίσκεται στο 0,4.
Η αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα αποδεικνύει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τα λάθη μας.
Τηρούμε κανόνες αυτοπροστασίας, αποφεύγουμε συναθροίσεις.
Η κυβέρνηση αποφασίζει να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας:

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου


Με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στα Ιωάννινα συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την κ. Αγγελοπούλου για τις πρωτοβουλίες και τις εκδόσεις που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Ηπείρου για τους Εθνικούς Ευεργέτες οι οποίοι συνέβαλαν είτε στον απελευθερωτικό αγώνα, είτε μετέπειτα στην σύσταση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, ως επίσης και για το τμήμα του Ελληνισμού που διαβιούσε σε διάφορες άλλες χώρες.
Μεταξύ των θεμάτων που ανέπτυξε ήταν και οι παρεμβάσεις που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού στον ιστορικό χώρο του Σουλίου.
Στην Πρόεδρο της Επιτροπής δόθηκαν αντίγραφα πολλών εκδόσεων που έγιναν από την Περιφέρεια, ώστε να αντληθούν χρήσιμα στοιχεία για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται. «Προχωρήσαμε στην έκδοση και επανέκδοση ιστορικών και άλλων εκδόσεων, ώστε να μείνουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου δήλωσε μεταξύ άλλων:

Δεκατρείς οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ήπειρο


Το τριήμερο από 24 έως 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν αλκοτέστ σε (11.819) οδηγούς και βεβαιώθηκαν (430) παραβάσεις
Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.
Το τριήμερο από Παρασκευή 24 Ιουλίου έως την Κυριακή 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (11.819) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (430) παραβάσεις, ως ακολούθως:
85 στην Κρήτη,
66 στην Κεντρική Μακεδονία,
62 στην Αττική,
54 στην Πελοπόννησο,
33 στη Θεσσαλονίκη,
25 στη Θεσσαλία,
24 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
19 στο Νότιο Αιγαίο,
19 στη Δυτική Ελλάδα,
13 στην Ήπειρο,
11 στη Στερεά Ελλάδα,
 8 στα Ιόνια Νησιά,
 7 στο Βόρειο Αιγαίο και
 4 στη Δυτική Μακεδονία
Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (3,64%) των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Επιπλέον, από τους (430) συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν (47) άτομα.
Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατανομή των παραβατών ανά φύλο και ηλικία, υπάρχουν στον συνημμένο πίνακα.
Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Σύλληψη 22χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.                                                               
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα


Συνελήφθησαν χθες (28-07-2020) στα Ιωάννινα δύο άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
Αλλοδαπός, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν οι παρακάτω αποφάσεις:
 Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (4) ετών και χρηματική ποινή -3.000- ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και
 Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) μηνών και χρηματική ποινή -300- ευρώ για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και της νομοθεσίας περί ασφάλισης οχημάτων.
Αλλοδαπός, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινές φυλάκισης (11) μηνών συνολικά, για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής, εξύβρισης, απειλής και ελαφράς σωματικής βλάβης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική: πως πλεονεκτεί έναντι της κλασικής;


Εδώ και 30 χρόνια η λαπαροσκόπηση έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στη χειρουργική, ορίζοντες που τα τελευταία 10 χρόνια έχει διευρύνει η ρομποτική χειρουργική. 
Και η πρώτη και η νεότερη μέθοδος έχουν απλοποιήσει τις κλασικές χειρουργικές επεμβάσεις καταργώντας τη διατομή, δηλαδή τον εκτεταμένο και αναγκαίο θεραπευτικό τραυματισμό του κοιλιακού τοιχώματος, καταργώντας έτσι και τα φαινόμενα που τη συνόδευαν: τον πόνο, την πολυήμερη νοσηλεία αλλά και τις επιπλοκές όπως μετεγχειρητικές κήλες, διαπυήσεις, διασπάσεις χειρουργικών τραυμάτων και μετεγχειρητικές λοιμώξεις. 
Ωστόσο, καθώς αρκετοί ασθενείς εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ή διστακτικοί απέναντι στις νέες μεθόδους έστω και με τη φιλοσοφία ότι «το καλύτερο είναι εχθρός του καλού», αναφέρει ο κ. Ιωάννης Τσόπελας, Διευθυντής Χειρουργός στο Metropolitan Hospital. Στη συνέχεια θα απαντηθούν τρεις από τις πιο συχνές ερωτήσεις αναφορικά με τη λαπαροσκοπική και τη ρομποτική χειρουργική, με στόχο όχι τόσο να πειστούν οι διστάζοντες, αλλά να έχουν την απαραίτητη ενημέρωση ώστε να μπορούν να το συζητήσουν με τον γιατρό τους.
Ποιες επεμβάσεις μπορούν να γίνουν ρομποτικά και λαπαροσκοπικά;
Στις μέρες μας το σύνολο σχεδόν των επεμβάσεων που θα γινόταν με ανοικτές χειρουργικές τομές μπορούν να γίνουν λαπαροσκοπικά ή ρομποτικά. Επεμβάσεις όπως η χολοκυστεκτομή, κήλες κάθε είδους, η σκωληκοειδεκτομή αλλά και ογκολογικές επεμβάσεις που αφορούν όλους τους όγκους της κοιλιάς όπως π.χ όγκους εντέρου αλλά και συμπαγών οργάνων (ήπατος, σπληνός, νεφρών, επινεφριδίων κ.λπ.) μπορούν να γίνουν με τις μεθόδους αυτές.
Σε τι διαφέρουν μεταξύ τους η λαπαροσκοπική και η ρομποτική χειρουργική;
Και οι δύο μέθοδοι βασίζονται στην ίδια τεχνική, στην πραγματοποίηση δηλαδή των επεμβάσεων μέσω μικρών οπών στο κοιλιακό τοίχωμα - μέσω τεσσάρων ή πέντε μικρών τομών, 0,5 έως 1cm, χωρίς διατομή μυών, ανάλογα πάντα με την επέμβαση.