Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ιστορική πρόκριση του Αγροτικού Αστέρα στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Κένταυρος Μουσιωτίτσας 2-1)

Στον τελικό με ανατροπή ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
*Έγραψε ιστορία ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, βρήκε το σθένος και έκανε την ολική ανατροπή επικράτησε με 2-1 του Κένταυρου Μουσιωτίτσας και προκρίθηκε  στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Στην επανάληψη ο Κένταυρος Μουσιωτίτσας απείλησε πρώτος και είχε δοκάρι στο 54΄ σε σουτ του Σιουκουλλάνι Βασίλη.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξε το σκορ με τον Σταμούλη Κων/νο στο 72΄.
Ο Αστέρας ισοφάρισε σε 1-1  με κεφαλιά του Νούση Ευάγγελου στο 80΄.
Την ολική ανατροπή και το 2-1 έκανε στο 87΄ ο Παππάς Θωμάς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκόνη Πέτρου.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Καράβας Αναστάσιος, Τάσσος Παναγιώτης (Nτρίκος Βασίλειος 69΄), Ζόta Romeo, Πανίδης Νικόλαος, Ζότα Αρσέν, Μακρής  Χρήστος, Πατσούρας Ανδρέας, Γκόνης Πέτρος, Σερένο (Lucas Nunez De Soouza 88΄), Νούσης Ευάγγελος (Παππάς Θωμάς 82΄)
η Βασίλειος, Αλέξιου Ιωάννης, Τσάνης Χαρίσης-Κων/νος, Μπέτζιος Σωκράτης, Σταμούλης Κων/νος  (Νικόπουλος 73΄), Ναυρόζογλου Ιωάννης
Κένταυρος Μουσιωτίτσας: 
Γρηγοριάδης Νικόλαος-Χρυσοβαλάντης, Ταίρης  Γεώργιος, Τσόκρης Λάμπρος, Κίτσος Σταύρος (Σπαλιάρας Νικόλαος 60΄), Παπαβασιλείου Νικόλαος, Σιουκουλάνη Βασίλειος, Αλέξιου Ιωάννης, Τσάνης Χαρίσης-Κων/νος, Μπέτζιος Σωκράτης, Σταμούλης Κων/νος (Νικόπουλος 73΄), Ναυρόζογλου Ιωάννης

Τα αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2017-18
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 2-1
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ  6-2  

Περιφέρεια Ηπείρου: Άδειες φύτευσης νέων οινάμπελων για το έτος 2018

Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνονται ότι:
Για το έτος 2018 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οιναμπέλων, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2016.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 600 Β΄/24-2-2017 μέχρι τις 27 Μαρτίου 2018 οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ (http://dsvip.minagric.local:8080/ ) & με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540.
Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας.
Στην αίτηση − υπεύθυνη δήλωση προσδιορίζεται το μέγεθος (σε στρέμματα) και η τοποθεσία της έκτασης για την οποία πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, η οποία είναι τουλάχιστον ίση της αιτηθείσας έκτασης.
Η ελάχιστη αιτούμενη έκταση για τη χορήγηση άδειας νέας φύτευσης ορίζεται το ένα (1) στρέμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου - ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βασδέκη & Ηλία Μάνη ή στο τηλέφωνο: 2651 0 87117.
Επίσης το σχετικό ΦΕΚ 600 Β΄/24-2-2017 και οι οδηγίες συμπλήρωσης των αιτήσεων με  τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου  http://www.php.gov.gr/


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δηλώσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα για το Βορειοηπειρωτικό


Προτάσεις πολιτισμού από την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης


Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς τα μέλη της ηπειρωτικής παροικίας Θεσσαλονίκης και τους φίλους της Ηπείρου να τιμήσουν με την παρουσία τους τις παρακάτω εκδηλώσεις λόγου και τέχνης με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου:
Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 ώρα 9.00 μ.μ αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Εθνικής Αμύνης 1-κάτω από τη Στρατιωτική Λέσχη) σε συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την θεατρική ομάδα Άρατος -'' Σπαγγέτι αλά Γαλλικά '' σε κείμενο σκηνοθεσία του συμπατριώτη μας Βασίλης Τσικάρα πρωταγωνιστή του έργου
Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης ( Στρατηγού Καλλάρη 2- Λεωφόρος Νίκης -1ος όροφος) στις Εσπερίδες της Δευτέρας , διάλεξη του συμπατριώτη μας Στέφανου Φούσα π.προέδρου καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδος με θέμα ''πως θα αποφύγουμε το έμφραγμα του μυοκαρδίου και το εγκεφαλικό'' θα ακολουθήσει συζήτηση
Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 ώρα 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης (Στρατηγού Καλλάρη 2-Λεωφόρος Νίκης -1ος όροφος) θα συναντηθούμε στη Λέσχη Ανάγνωσης .Παράλληλα θα λειτουργήσει το χαριστικό παζάρι βιβλίων και αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή θα πιούμε τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι ή θα βράσουμε τσάι από τα βουνά της Ηπείρου.
Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης ( Στρατηγού Καλλάρη 2- Λεωφόρος Νίκης -1ος όροφος) θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Κάρτσιου με τίτλο: '' Μπάζιλ Ζαχάρωφ'' Εκδόσεις ΕΡΩΔΙΟΣ

Θυμηθείτε και τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώνουμε για το αναπηρικό καροτσάκι
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε http://www.facebook.com/ipirotikiestiathess http://apirotan1940.blogspot.com  https://twitter.com/ipirotikiestia

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 21χρονου ημεδαπού, για ζωοκλοπή


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος  21χρονου ημεδαπού, για το αδίκημα της ζωοκλοπής.
Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 21χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 20-01-2018, αφαίρεσε από υπαίθριο χώρο στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας τέσσερις κυψέλες μελισσών, ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Νεκρός 46χρονος σε τροχαίο στο 11,8 ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Άρτας-Νεοχωρίου (στο ύψος του Παχυκάλαμου Άρτας)


Χθες (27-02-2018) αργά το απόγευμα, στο 11,8 ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας – Νεοχωρίου (στο ύψος του Παχυκάλαμου Άρτας), δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 46χρονος Έλληνας  εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Παρακάλαμος: Το Γυμνάσιο Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο PLEGMA cafe bar, την Παρασκευή 2 Μαρτίου

Το Γυμνάσιο Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο PLEGMA cafe bar, την Παρασκευή 2 Μαρτίου,στον Παρακάλαμο. 

Ένωση Βασιλικιωτών Πωγωνίου «Η Υπαπαντή»: Αντάμωμα την Κυριακή 18 Μαρτίου, ώρα 12:00 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Π. Ζήση

Ρινοπλαστική: Δημιουργεί πρόβλημα στην όσφρηση;

Προβληματισμό αλλά και ανησυχία προκαλεί σε  πολλούς υποψήφιους για ρινοπλαστική η φήμη ότι μετά την επέμβαση μπορεί να χαθεί η όσφρηση. Είναι όμως υπαρκτός ο κίνδυνος; Σύμφωνα με τους ειδικούς η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, είτε η συγκεκριμένη επέμβαση πραγματοποιείται για αισθητικούς λόγους είτε για λόγους υγείας.
«Η όσφρηση είναι κρίσιμη και σημαντική για την καθημερινότητά μας, την αντίληψη του κόσμου γύρω μας, την προστασία μας, την ποιότητα ζωής μας. Μπορεί να μας προειδοποιήσει για κάποιο επικείμενο κίνδυνο, όπως η ύπαρξη διαρροής υγραερίου, ή το καμένο φαγητό στην κατσαρόλα το οποίο θα μπορούσε να γίνει αιτία πυρκαγιάς, να αποτελέσει το μέσο για την απόλαυση ενός εύοσμου άνθους ή ενός αρώματος. Χωρίς την όσφρηση είναι απίθανο να διαχωρίσει ο άνθρωπος εάν αυτό που πίνει είναι νερό ή καφές, την μυρωδιά του οποίου συνθέτουν περισσότερα από 800 διαφορετικά μόρια», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας. Η όσφρηση σχετίζεται με το 80% της γεύσης και γι’ αυτό πολλοί συγχέουν την απώλεια όσφρησης με την απώλεια της γεύσης. Όμως η γλώσσα μπορεί να διαχωρίσει μόνο το γλυκό, το αλμυρό, το πικρό, το ξινό ή το καυτερό. Η όσφρηση είναι αυτή που δίνει βασικά την πληροφορία στον εγκέφαλο ώστε να αναγνωρίσει τα τρόφιμα. Αυτό το γεγονός γίνεται εύκολα αντιληπτό όταν ο άνθρωπος, λόγω κρυολογήματος, υποφέρει από ρινική απόφραξη οπότε έχει και δυσκολία εκτίμησης της γεύσης των τροφίμων. Είναι ολοφάνερο λοιπόν πόσο σημαντική είναι στη ζωή μας η όσφρηση και είναι απολύτως φυσιολογική η ανησυχία για πιθανή απώλειά της.
Το ίδιο που προκαλείται όταν η μύτη είναι βουλωμένη εξαιτίας ενός κρυολογήματος συμβαίνει για κάποιο περιορισμένο χρονικό διάστημα και μετά από μια επέμβαση ρινικού διαφράγματος ή ρινοπλαστικής. Τα κύτταρα των τριχιδίων που βρίσκονται στη μύτη είναι οι υποδοχείς οσμής που επιτρέπουν την είσοδο των χημικών ουσιών στη μύτη και τη διάλυση τους στο οσφρητικό επιθήλιο. Για τον λόγο αυτό, οι υποδοχείς της  όσφρησης είναι γνωστοί ως απολήξεις του οσφρητικού νεύρου ή αλλιώς οσφρητικά νημάτια. Αυτά τα νημάτια φτάνουν από τα ρουθούνια στην κορυφή της βάσης του κρανίου. Η ύπαρξη οιδήματος εμποδίζει τη λειτουργικότητά τους.\