Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Υπουργείο Παιδείας: Παρατείνεται το σχολικό έτος έως τις 4 Ιουλίου

Προκειμένου να βρεθεί λύση με τους καθηγητές που θα εργαστούν για την έκδοση των αποτελεσμάτων

Απόφαση για την παράταση του διδακτικού έτους μέχρι τις 4 Ιουλίου 2014 υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να βρεθεί λύση με τους καθηγητές που θα εργαστούν τον Ιούλιο για την έκδοση των αποτελεσμάτων των μαθητών και των εξετάσεων στα ΕΠΑΛ, καθώς σύμφωνα με το νόμο το διδακτικό έτος λήγει 30 Ιουνίου.
 Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση, παρατείνεται το διδακτικό έτος για το σχολικό έτος 2013-2014, στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, καθώς και στις τάξεις Λυκείου οι οποίες είναι προσαρτημένες σε Γυμνάσια, μέχρι και τις 04 Ιουλίου 2014.
 Με τη σχετική Απόφαση για την παράταση του διδακτικού έτους η ισχύς των συμβάσεων εργασίας των υπηρετούντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις ανωτέρω σχολικές μονάδες παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι και τις 04 Ιουλίου 2014.

Διακριβώθηκε η δράση σπείρας η οποία εμπλέκεται σε διάρρηξη με τη μέθοδο του «ριφιφί», που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, σε κοσμηματοπωλείο στο Λούρο Πρέβεζας


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε αλλοδαπών μελών της σπείρας (τεσσάρων Αλβανών και ενός Ιταλού), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης
Δυνάμει των ενταλμάτων, συνελήφθη χθες το πρωί στο Μεσολόγγι, ένα από τα μέλη της σπείρας, ενώ ακόμη ένας από τους δράστες είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας για ναρκωτικά
Διακριβώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηπείρου, η δράση πενταμελούς εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκεται σε διάρρηξη, με τη μέθοδο του ριφιφί, η οποία έγινε την 24/25-12-2013, σε κοσμηματοπωλείο στο Λούρο Πρέβεζας.
Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 33, 28 και 27 ετών, καθώς και ένας 34χρονος υπήκοος Ιταλίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες κλοπές και εγκληματική οργάνωση και εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης.
Με βάση τα εντάλματα, συνελήφθη χθες (25-06-2014) το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ο 33χρονος δράστης, ενώ σημειώνεται ότι ο 27χρονος συνεργός του είναι ήδη έγκλειστος στις Φυλακές Πατρών για ναρκωτικά.

Καναλλάκι Πρέβεζας: Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, για κατοχή λαθραίου καπνού και καταδικαστική απόφαση

Κατασχέθηκαν (21.300) γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (25-06-2014) το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ), ένας 49χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, ο 49χρονος συνελήφθη, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι συσκευασίες που περιείχαν καπνό, βάρους (21.300) γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 49χρονος είχε προμηθευτεί την ανωτέρω ποσότητα λαθραίου καπνού από την περιοχή της Αμφιλοχίας με σκοπό να τη διαθέσει προς πώληση στην ευρύτερη περιοχή του Καναλλακίου, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Επιπλέον, εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών και (10) ημερών, για τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, εξύβρισης και απειλής κατ’ εξακολούθηση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 33χρονος υπήκοος Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό

Συνελήφθη χθες (25-06-2014) αργά το βράδυ στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κιλκίς, για βιασμό σε βάρος αλλοδαπής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για κλοπές

Ο δράστης διέπραξε διαδοχικά μεσημεριανές ώρες της 24.06.2014 δύο κλοπές σε οικίες

Συνελήφθη χθες (25-06-2014) το μεσημέρι στην Περάνθη Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για δύο διαδοχικές κλοπές σε οικίες, στο Κομπότι Άρτας.
Αναλυτικότερα, ο 33χρονος δράστης το μεσημέρι της 24-06-2014, πραγματοποίησε δύο διαδοχικές κλοπές σε γειτονικές οικίες στο Κομπότι Άρτας, εκμεταλλευόμενος ανασφάλιστα παράθυρα και πόρτες, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά.
Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης των κλοπών και ακολούθησαν αναζητήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Βατερλώ για τους μαθητές Α’ Λυκείου

"Κόπηκαν" 4 στους 10

 Βαθμολογικό "βατερλώ" σε μία σειρά βασικών μαθημάτων καταγράφεται στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου που διεξήχθησαν κατά 50% μέσω της Τράπεζας Θεμάτων, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές το ποσοστό των μετεξεταστέων να ανέρχεται στο 40%!
Όπως γράφει το "Έθνος", εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού του βαθμού προαγωγής που φέτος αυστηροποιήθηκε και δευτερευόντως λόγω της Τράπεζας Θεμάτων, παρατηρούνται υψηλά ποσοστά μαθητών που θα κληθούν να εξεταστούν και πάλι τον Σεπτέμβρη.
Με τα θέματα να επιλέγονται φέτος για πρώτη φορά από την τράπεζα θεμάτων οι μαθητές δυσκολεύτηκαν ιδιαιτέρως. Μάλιστα όπως δείχνουν τα στοιχεία το 20% αυτών “κόπηκε” στα μαθηματικά.
Υπάρχουν μάλιστα παραδείγματα σχολείων όπως ένα λύκειο στο Περιστέρι όπου κόπηκαν στα μαθηματικά οι 4 στους 10 μαθητές, ενώ σε ένα άλλο λύκειο στην Πετρούπολη το ποσοστό αποτυχίας ήταν 30%.

Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης: 19ο διήμερο Ηπειρώτικο παραδοσιακό πανηγύρι, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουνίου


Την Παρασκευή 27 Ιουνίου ξεκινάει το 19ο διήμερο Ηπειρώτικο παραδοσιακό πανηγύρι, με πλούσιο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και πάνω από όλα θετική διάθεση!


Σας περιμένουμε!!!

Πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στους Ηπειρώτες μουσικούς, για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Ένα τραγούδι για την Ήπειρο», της Δευτέρας 14 Ιουλίου 2014, στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, απευθύνει κάλεσμα στις άξιες Ηπειρώτικες κομπανίες, τους δεξιοτέχνες και τους ερμηνευτές, για συμμετοχή στη μεγάλη της εκδήλωση στο Θέατρο Πέτρας.
 Ένα κάλεσμα συμμετοχής σε μια μεγάλη μουσική σκυταλοδρομία, με την πιο όμορφη άγρα τραγουδιών και χορών, αντάξια των διοργανώσεων του κορυφαίου φορέα της Ηπειρωτικής Αποδημίας.
Ο χρόνος και το ακριβές πρόγραμμα κάθε συμμετοχής, η θέση της στο συνολικό πρόγραμμα, θα διαμορφωθούν με βάση την ολοκλήρωση του καταλόγου των συμμετοχών που διαρκώς εμπλουτίζεται με μια σειρά άξιες Ηπειρώτικες κομπανίες κι ερμηνευτές.
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν μέχρι και τη Δευτέρα 30 Ιουνίου.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν οι ίδιοι, απευθείας στον Έφορο Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. Αλέξανδρο Λαμπρίδη που έχει την επιμέλεια της εκδήλωσης, αποκλειστικά στο τηλέφωνο της διοργάνωσης 6973342114 καθημερινά, από τις 3:00 έως και τις 8:00 μ.μ..
«ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»
Το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα!
Κάθε τραγούδι, κάθε συμμετοχή, κάθε θεατής, λίγη παραπάνω δύναμη για την Πανηπειρωτική.
Μια πιο δυνατή Πανηπειρωτική σημαίνει κι ένα πιο δυνατό στήριγμα για κάθε ξενιτεμένο Ηπειρώτη, σήμερα που το έχουμε όλοι ανάγκη. Με την εθελοντική και έγκαιρη δήλωσης συμμετοχής τους, οι κορυφαίοι της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης θα πρωτοστατήσουν στην κορυφαία εκδήλωση ενίσχυσης της Πανηπειρωτικής, ενίσχυσης της Ηπειρώτικης Αποδημίας.
Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, όλοι οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της ζώσας παράδοσης, ανταμώνουν στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ, στην Πετρούπολη!

«ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ», ένα τραγούδι για όλους μας.

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Ιουνίου σε παραγωγούς

Ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ, την Παρασκευή 27 Ιουνίου, σε συνολικά 3.283 παραγωγούς.
Πρόκειται για εκκαθαρίσεις ζημιών των ετών 2013 και 2014.

Ειδικότερα, οι εν λόγω αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, ελιές, κηπευτικά, πατάτες και εσπεριδοειδή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Ηπειρώτικο πανηγύρι, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Νέας Πεντέλης και Πεντέλης, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, ώρα 21:00, στην πλατεία Νέας Πεντέλης

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα στις Περιφερειακές Ενότητες (25-6-2014)

Αποφάσεις για έργα Πολιτισμού, αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου, και άλλων υποδομών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
«Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Ανήλιο και σύνδεση με χιονοδρομικό κέντρο», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.)
«Αποκατάσταση περιοχής Δεματίου και Πέτρας Ζαγορίου», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (Ανάδοχος: Μιλτιάδης Κουμπής & ΣΙΑ Ε.Ε.)
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μηλιωτάδες – Γρεβενίτι – Εικονίσματα», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ζιώγος Γεώργιος & ΣΙΑ Ο.Ε.)
«Αποκατάσταση οδού Τρίστενο – Ιτέα και είσοδος Τριστένου», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (Ανάδοχος: Μιλτιάδης Κουμπης & ΣΙΑ Ε.Ε.)
«Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Πύργο Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 40.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ντάφλης Ι. Γεώργιος)
«Ασφαλτόστρωση Δημοτικής οδού στο Κανάλι», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ (Ανάδοχος: Λαϊνας Χρήστος ΕΔΕ)

Σε ανοδική πορεία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τον Μάιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αυξήθηκαν το Μάιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά 873 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το σύνολο τους να ανέλθει στα 66,37 δισ. ευρώ.
Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη το πεντάμηνο Ιανουάριος-Μάιος 2014 ανήλθαν σε 5,2 δισ. ευρώ.
Ακόμη σημειώνεται ότι από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εισπράξει μέχρι τα τέλη Μαΐου 852 εκατ. ευρώ, ενώ από τις νέες οφειλές (που δημιουργήθηκαν φέτος) έχουν εισπραχθεί 585 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τους φορολογικούς ελέγχους μέχρι τα τέλη Μαΐου ολοκληρώθηκαν 153 σε μεγάλες επιχειρήσεις έναντι στόχου 250 για πρώτο εξάμηνο.

Παράλληλα το ποσοστό είσπραξης φόρων και προστίμων σε σχέση με εκείνα που έχουν βεβαιωθεί ανήλθε στο πεντάμηνο στο 32,43% έναντι στόχου 65%.

''Ντιτ ίνεμε - από καρδίας'': Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου διοργάνωσε ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό αφιέρωμα μετά λόγου, για τα Βλαχοχώρια της Ηπείρου, ''από καρδιάς'', την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, στο Θέατρο Ρεμματιάς Χαλανδρίου

...της Ηπείρου η καρδιά , την αποψινή βραδιά
χτυπούσε στο Χαλάνδρι, εις τη θέση Ρεματιά,
παλιά σκουτιά, χρωματιστά και καλοκεντημένα
φορούσαν τα χορευτικά κι από Ζαγόρι μερικά. 
Πρέβεζα, Άρτα , Θεσπρωτία, Ήπειρος χωρίς ...αστεία.

...η πρόεδρος φανταστική ΌΛΑ της "έξοχα" εκεί,
η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ μας με Κώστα Κωνή και Γιώργο Δόση
η παρουσία της " έμφαση"... τόση,
ΌΛΩΝ μας μάνα Ομοσπονδιών και συλλόγων ως την ...Μουργκάνα.

Απ΄άκρη σ΄άκρη, συγκίνησης δάκρυ,
δάκρυ και ...κέφι, ΌΛΑ ξάστερα και δίχως ...νέφη !!!
Αυτό απήγγειλε ο Ηπειρόψυχος Αλέξης Γούσης, Πρόεδρος της Αδελφότητας Αποδήμων Βρυσούλας Πρεβέζης, με την ολοκλήρωση  της μουσικοχορευτικής μετά λόγου παράστασης, αφιερωμένης από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου, στη μουσική και το χορό των κατοίκων των Βλαχοχωριών της Ηπείρου, την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, το βράδυ, στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, εκφράζοντας έτσι, την ευαρέσκεια του, τη χαρά του και τον ενθουσιασμό του, γι' αυτό που παρακολούθησε και έζησε. 
Πράγματι στάθηκαν τυχεροί, όλοι όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση αυτή, στο θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου, που το είχαν κατακλύσει ασφυκτικά. Και το άρτιο και πλούσιο σε περιεχόμενο της εκδήλωσης τους κατενθουσίασε και τους οδήγησε σε μαζική συμμετοχή στο χορό που ακολούθησε, στο τέλος του μουσικοχορευτικού δρώμενου. 
Ήταν εκεί η σύσσωμη η νυν απερχόμενη δημοτική αρχή και η νεοεκλεγείσα. Ήταν εκεί και πάρα πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της Πόλης του Χαλανδρίου, αλλά και εκπρόσωποι ηπειρώτικων αποδημικών συλλόγων, αδελφοτήτων και ενώσεων του λεκανοποεδίου της Αττικής και εκπρόσωποι ετεροδημότικων συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Χαλάνδρι, με καταγωγή από άλλες περιοχές της χώρας. 
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκπροσώπησαμ ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δόσης. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της κορυφαίας ηπειρώτικης αποδημικής οργάνωσης Κώστας Κωνής, αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον της ΠΣΕ,  για την διατήρηση της παράδοσης μας στον δύσκολο αυτό καιρό της οικονομικής κρίσης και της επίθεσης που δέχεται από το φαινόμενο της ''πολιτισμικής'' παγκοσμιοποίησης. Συνεχάρη την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου και το Διοικητικό Συμβούλιο, για την δουλειά που κάνουν και το έργο που προσφέρουν και κάλεσε τους εκατοντάδες των παρευρισκομένων, να παραστούν στην μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση της ΠΣΕ ''Ένα τραγούδι για την Ήπειρο'' στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, το βράδυ. 
Στον σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Ένωσης Μ. Γαλάνη αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει οργανώσει και προγραμματίζει να οργανώσει για το 2014, το Δ.Σ. και αναφέρθηκε στις συμμετοχικές δράσεις τους στην περιοχή. 
Στη συνέχεια η αφηγήτρια Β. Βαζάκα, με λόγο λιτό και επεξηγηματικό, παρουσίασε μία προς μία τις περιοχές  των Βλαχοχωρίων της Ηπείρου, που είχαν την τιμητική τους στην εκδήλωση και συγκεκριμένα το Συρράκο, το Μέτσοβο, το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου και την Βωβούσα Ζαγορία, κάνοντας μια αρχική ενημέρωση για τους Βλάχους της Ηπείρου. 
Την κάθε παρουσίαση συνόδευε μουσική κάθε περιοχής υπό τους ήχους της ζυγιάς του εξαίρετου κλαρινίστα Ηλία Πλαστήρα. που τραγούδησε ο ίδιος αρκετά Βλαχόφωνα τραγούδια, με τον Γιώργο Γκόγκο στο βιολί, τον Δημήτρη Κωνσταντή στο λαούτο και το τραγούδι και τον Διονύση Ζώη στο ντέφι και το τραγούδι. 
Τραγούδια, του Συρράκου Τζουμέρκων και της Βοβούσας Ανατολικού Ζαγορίου χόρεψε η χορευτική ομάδα της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου, του Μετσόβου το χορευτικό εργαστήρι του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας και του Κεφαλόβρυσου Πωγωνίου η χορευτική ομάδα  της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με μοιρολόι από το Κεφαλόβρυσο και στη συνέχεια το παιδικό χορευτικό της  Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου, άνοιξε την χορευτική παράσταση, αποδίδοντας ηπειρώτικους χορούς από άλλες περιοχές της γης της Ηπείρου. 
Με την ολοκλήρωση της παράστασης, όλοι σηκώθηκαν στον χορό και ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι, με το ηπειρώτικο τσίπουρο να ρέει άφθονο, ανεβάζοντας την διάθεση των συμμετασχόντων.
Ήταν πραγματικά μια καταπληκτική εκδήλωση που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων.