Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Φώφη Γεννηματά: Απάντηση σε ερώτηση του Σταύρου Καλογιάννη για το μέλλον της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου

Απάντηση στην αναφορά (υπ' αριθ. πρωτ.: 46/17.06.2014) που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, έδωσε η αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κα Φώφη Γεννηματά, για το μέλλον της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου.
Ειδικότερα, στην απάντησή της η κα Γεννηματά αναφέρει:
 «Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου ΑΕ, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα αποτελέσει τμήμα της ανώνυμης εταιρείας, που θα συσταθεί μετά τη διάσπαση της ΕΑΣ και δεν θα έχει ως αντικείμενο της παραγωγή όπλων, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού και θα τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 14Α του Ν. 3429/2005, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται τη λύση της εταιρείας ή διακοπή λειτουργίας αυτής».
Επίσης επισημαίνει ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιδιώκει την αξιοποίηση όλων των παρεχόμενων από το νόμο δυνατοτήτων, ώστε να διατηρηθεί η επιχείρηση σε λειτουργία.

Φαινόμενα λαθροθηρίας με… εξήγηση

Σε αύξηση των κρουσμάτων λαθροθηρίας και παράνομων παγίδων οδηγεί η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού αγριόχοιρων τα τελευταία χρόνια. Στη διαπίστωση αυτή καταλήγουν οι θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, που συχνά πυκνά έρχονται στη δυσάρεστη θέση να συλλαμβάνουν και να οδηγούν στα δικαστήρια ανθρώπους, που ναι μεν παρέβησαν το νόμο, αλλά μέλημά τους ήταν να προστατέψουν τις καλλιέργειές τους.

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 42χρονος γιατί καλλιεργούσε 5 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός, στο Κομπότι Άρτας γιατί σε αγροτική έκταση, καλλιεργούσε 5 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, καθώς επίσης στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα  ακατέργαστης κάνναβης.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές

Συνελήφθη χθες (25-07-2014) το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, ο 24χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου και όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για διακεκριμένες κλοπές, που έγιναν το 2011 στο Νομό Κέρκυρας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με ταξί προς το εσωτερικό της χώρας, δύο παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες (25-07-2014) το μεσημέρι επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά δύο παράνομων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο οδηγούσε ο 53χρονος ημεδαπός, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε δύο λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, (έναν 43χρονο άνδρα και μία 39χρονη γυναίκα), με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιωαννίνων.

Δηλώστε λογαριασμό και σώστε το μισθό σας!

Τους όρους και τη διαδικασία για τη διασφάλιση ενός τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο οι καταθέσεις θα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, καθορίζει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Αικ. Σαββαΐδου.
Η δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού θα παρέχεται στους φορολογουμένους από τις 29 Ιουλίου μέσω του Taxisnet.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην απόφαση:
1. Για τη γνωστοποίηση, στη Φορολογική Διοίκηση, του μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού του λογαριασμού, ο ενδιαφερόμενος πολίτης πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση - υπεύθυνη Δήλωση στο σύστημα TAXISnet, μέσω εφαρμογής την οποία έχει αναπτύξει η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.). Με την αίτησή του αυτή, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να ενημερώσει τη Γ.Γ.Δ.Ε. για τον αριθμό IBAN του τραπεζικού λογαριασμού που επιθυμεί να μένει ακατάσχετος.

Ενοίκιο αντί δόσης για τα κόκκινα δάνεια

Λύση που θα επιτρέπει σε νοικοκυριά με «κόκκινα» δάνεια να μείνουν στα σπίτια τους, πληρώνοντας ενοίκιο αντί δόσης, το οποίο, μάλιστα θα επιδοτείται εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.
«Το κράτος πρέπει να δώσει κάτι για να μην τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους» δηλώνει στα Νέα Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
«Πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Δεν γίνεται το κράτος να σκέφτεται μόνο τους αριθμούς, αλλά πρέπει να σκέφτεται και τους πολίτες» τονίζει στα Νέα ο υπουργός Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να δώσει το κοινωνικό στίγμα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Back to the Roots III στους Μελιγγούς Δωδώνης



Το Back to the roots caravan επιστρέφει… 
Για τρίτη συνεχή χρονιά το Back to the roots caravan (επιστροφή στις ρίζες) επιστρέφει στους Μελιγγούς του Δήμου Δωδώνης και υπόσχεται
δυνατές μουσικές βραδιές και όχι μόνο. Φέτος, το φεστιβάλ μεγαλώνει κατά μια μέρα, γίνεται τριήμερο και φέρνει νέες ιδέες και πολλή διάθεση, κόντρα στο ρεύμα των ημερών. Το καραβάνι φέτος διαθέτει και πάλι ελεύθερο camping, κουζίνα, εργαστήρια, πολλές δραστηριότητες ενώ θα προβάλλει ντοκιμαντέρ, θα διοργανώσει ομιλίες για ενδιαφέροντα θέματα.
Η έναρξη του φεστιβάλ έχει οριστεί για τις αρχές Αυγούστου και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 4 του μήνα, με το τριήμερο πρόγραμμά του να είναι πλούσιο. 

Η Αρχαία Δωδώνη υποψήφια για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι, κατόπιν της ανακοίνωσης του νέου Ενδεικτικού Καταλόγου της χώρας μας στην ετήσια Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ, το διάστημα 15- 25-6-2014 και κατά την οποία ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία αναθεώρησης του εν λόγω Καταλόγου, το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης περιλαμβάνεται στα Αρχαία Ελληνικά Θέατρα που θέτουν υποψηφιότητα για εγγραφή στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ενδεικτικό Κατάλογο της χώρας μας και τους φακέλους που υπεβλήθησαν μπορούν να αναζητηθούν στη σχετική ιστοσελίδα του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς: https://whc.unesco.org/en/statesparties/GR