Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Κοπή πίτας και συνεστίαση της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών Πωγωνίου την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου από 12:00 μ.μ.-4:00 μ.μ., Πλατεία Φλέμινγκ 2, Ηλιούπολη

Κοπή πίτας και συνεστίαση της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών Πωγωνίου, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, από 12:00 μ.μ.-4:00 μ.μ., Πλατεία Φλέμινγκ 2, Ηλιούπολη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, ώρα 8:30

Συνεδριάζει την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, και ώρα 8:30 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 08-01-2018 συνεδρίασης.
1. Έγκριση του από 11-01-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή γέφυρας και εργασίες αποκατάστασης ζημιών λόγω υπερχείλισης ρέματος εντός οικισμού Αβαρίτσας», προϋπολογισμού 55.800,00 € με ΦΠΑ.
2. Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης και ανάθεσης για την προμήθεια υλικών φωτεινής σηματοδότησης για τους σηματοδοτούμενους κόμβους Γιαννιώτικου Σαλονιού, Συνάντησης & Φραξύλα του ΕΟΔ αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου.
3. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2018 (έργα ΕΣΠΑ 2014-2020).
4. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 03-08-2017 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση της 12α επαρχιακής οδού προς Λίππα», προϋπολογισμού € 105.000,00.
5. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 10-10-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προστασία οδού και αποκατάσταση κοίτης ποταμού από Γρεβενήτι προς Λίμνες Πηγών Αώου», προϋπολογισμού 74.400,00 με Φ.Π.Α.
6. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 26-09-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή βάθρων για την υποδοχή Γέφυρας μπέλευ στην Τ.Κ. Βαθυπέδου Ιωαννίνων (θέση Γκούρα Νίκα)», προϋπολογισμού € 57.500,00 με ΦΠΑ.
7. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αντιπλημμυρική προστασία στον ποταμό Λούρο στη θέση ΄΄Δέση γέφυρας Βουλιάστας΄΄», προϋπολογισμού 36.000,00 € με Φ.Π.Α.
8. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση βατότητας οδού προς Μανωλιάσα», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 01-04-2018.
9. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση επαρχιακής οδού προς Πηγή Κόνιτσας», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 31-03-2018.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοινώσε την απόκτηση του Edelino Miguel Ié

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του Edelino Miguel Ié από την Sporting Clube de Braga B της Πορτογαλίας. Η απόκτηση του είναι με συμβόλαιο 6 μηνών και option ανανέωσης από πλευράς του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για ακόμα 2 χρόνια.
ΗΛΙΚΙΑ: 23
ΥΨΟΣ: 1,78m
ΘΕΣΗ: ΜΕΣΟΣ, προτιμώμενες θέσεις 8 & 6
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Sporting Clube de Portugal, Sporting Clube de Braga B, Kruoja, Cinfaēs
Ο θέλοντας να ευχαριστήσει την οικογένεια του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την θερμή υποδοχή δήλωσε στο www.pasgiannina.gr:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας κ. Χριστοβασίλη, την διοίκηση της ομάδας, τον προπονητή μας κ. Πετράκη και τον διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Νιαρχάκο για την ευκαιρία που μου δίνουν να παίξω στην ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Πιστεύω ότι με πολλή δουλειά και την καθοδήγηση του τεχνικού τμήματος θα προσφέρω πολλά στην ομάδα. Ανυπομονώ να παίξω για τον ΠΑΣ και να δω από κοντά τους οπαδούς, το γήπεδο κα την πόλη.»

Η οικογένεια του ΠΑΣ σε καλωσορίζει στην ομάδα και σου εύχεται καλή επιτυχία.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για προσλήψεις νέων ηλικίας έως 35 ετών, σε επιχειρήσεις

Η διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Μαρία Καραμεσίνη, καλεί τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τους φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) και, γενικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ων από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών να υποβάλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11η πρωινή στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών, που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγήσει το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους 20.000 νέων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (Κ.ΑΛ.), που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων μισθωτής εργασίας στις επιχειρήσεις τους.
Δικαιούχοι, ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής
Δικαιούχοι-Επιχειρήσεις
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
Ατομικοί επιχειρηματίες, ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν, προσωπικό.
Επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής, που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν, προσωπικό και στο εταιρικό ή μετοχικό τους κεφάλαιο συμμετέχουν νέοι, ηλικίας έως 35 ετών, με ποσοστό άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά).

Ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης όπου θα συμμετάσχει στο 2ο ThailandIFF

Ο Χ.Ο.Ι.  Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων βρίσκεται στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης όπου θα συμμετάσχει στο 2ο ThailandIFF.
Μπαίνοντας στον 10ο χρόνο της “ζωής” μας, ανοίγουμε τα .. φτερά μας για τόπους μακρινούς.
Με υπερηφάνεια και πατριωτισμό θα παρουσιάσουμε στοιχεία του πολιτισμού μας σ΄ αυτό το σημαντικό Festival.

Με αίσθημα ευθύνης και πίστη στους σκοπούς του Ομίλου μας, εκπροσωπούμε τη χώρα μας κρατώντας ψηλά τη γαλανόλευκη!

Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες": Έναρξη παραγγελιών 7ης διανομής

O Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες" είναι έτοιμος για την 7η διανομή προϊόντων.
Οι παραγγελίες πραγματοποιούνται μέχρι και την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018.
Γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.synxome.gr  ή τηλεφωνικά στο 2651020268 κάθε απόγευμα 6-8.

H διάθεση των προϊόντων θα γίνει από Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου έως Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 6-8 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας Λεωφόρος Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους.

Λίμνη Πωγωνίου: Σύλληψη 22χρονου αλλοδαπού για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπού στο εσωτερικό της Χώρας

Συνελήφθη, σήμερα (16-01-2018) μετά τα μεσάνυχτα στη Λίμνη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας ενός ομοεθνούς του λαθρομετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Λίμνη Ιωαννίνων, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 22χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά ενός 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 22χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Δήμος Ζαγορίου: Ενημερωτική εκδήλωση για τους υδρογονάνθρακες, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, ώρα 12:00 στη Τ.Κ. Άνω Πεδινών


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11.30-12.00 μ.: Προσέλευση συμμετεχόντων.
12.00 μ.μ.-12.15 μ.μ: Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Ζαγορίου Βασίλειο Σπύρου-έναρξη εκδήλωσης.
Εισηγήσεις:
1. Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
2. Ιωσήφ Αθανασιάδης, Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Υδρογονανθράκων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
3.Σπυρίδων Μπέλλας, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε.: «Διασφάλιση του Δημόσιου Συμφέροντος και οι Συμβάσεις Υδρογονανθράκων: Ο Ρόλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ ΑΕ)».
4. Γρηγόρης Τσόκας, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής ΑΠΘ Δ/ντης Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής ΑΠΘ: «Η έρευνα για αναζήτηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων».
5. Σοφία Σταματάκη, Καθηγήτρια ΕΜΠ, Τεχνολογία Γεωτρήσεων - Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, πρώην Πρόεδρος ΕΔΕΥ: «Γεωτρήσεις υδρογονανθράκων: Προβληματισμοί και απαντήσεις».
6. Κώστας Παπαζάχος, Καθηγητής Γεωφυσικής ΑΠΘ, Σεισμολόγος: «Επαγόμενη σεισμικότητα και εξόρυξη πετρελαίου: Αλήθειες και ψέματα».
7. Νίκος Βαρότσης, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων: «Προϋποθέσεις για την άνευ επιπτώσεων ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων».
8. Ξενοφώντας Σταυρόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων: «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων – Επιπτώσεις στο Γεωπεριβάλλον και στα Υπόγεια Υδατικά Συστήματα».
9. Σπύρος Παπαγρηγορίου ΕNVECO, Μελετητής Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης Προγράμματος Σεισμικών Ερευνών: «Παρουσίαση περιβαλλοντικού σχεδίου δράσης και προγράμματος παρακολούθησης περιβαλλοντικών και κοινωνικών παραμέτρων γεωφυσικής έρευνας στην Ήπειρο».
10. Άκης Τσελέντης, Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου-Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: «Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή Ζαγορίου και απαραίτητα για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντολογικών κινδύνων».
11. Σαράντης Δημητριάδης, Ομότιμος Καθηγητής του Τομέα Ορυκτολογίας- Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ: «Για τα δώρα των Δαναών».
12. Δημήτρης Πασχάλης, Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού: «Η πραγματικότητα της εξόρυξης και μεταφοράς αργού πετρελαίου και η συμβατότητα αυτών των δραστηριοτήτων με την Ήπειρο».
13. Ελευθερία Τσάτση, εκπρόσωπος Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου: «Τουρισμός και Εξόρυξη Υδρογονανθράκων».
-Ερωτήσεις-απαντήσεις, κλείσιμο εκδήλωσης.

Η Μοριακή Ιατρική από το Εργαστήριο στην Πράξη: Προκλήσεις & Ερωτήματα II, 26-27 Ιανουαρίου 2018 Αίγλη Ζαππείου, Αίθουσα Ολυμπία

Νέους δρόμους στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου ανοίγουν οι εφαρμογές της Μοριακής Ιατρικής.
Η καλύτερη κατανόηση των μοριακών και ανοσολογικών μηχανισμών παθογένεσης των κακοήθων νεοπλασμάτων και άλλων παθήσεων έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη και χρήση καινοτόμων φαρμακευτικών παραγόντων, οι οποίοι έχουν βελτιώσει σημαντικά την κλινική πορεία των ασθενών.
Επιπλέον, τα μοριακά τεστ νέας γενιάς τα οποία διενεργούνται και σε δημόσια εργαστήρια, όπως το Παθολογο-ανατομικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γουδί, μπορούν να δείξουν τις πιθανότητες να υπάρχει κληρονομική προδιάθεση, ενώ συμβάλλουν στην επιλογή του καλύτερου εξατομικευμένου πλάνου παρακολούθησης και θεραπείας.
«Μετά την εφαρμογή της εμπειρικής Ιατρικής, το παρόν και το μέλλον πλέον είναι η εφαρμογή της Μοριακής Ιατρικής», λέει ο παθολόγος-ογκολόγος Μιχάλης Καραμούζης, αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Μοριακής Ιατρικής και Βιοϊατρικής Έρευνας (ΙΜΒΕ). «Τα μοριακά τεστ γίνονται πάνω στον όγκο αλλά και στο αίμα των ασθενών και αποκαλύπτουν αν υπάρχει κληρονομικότητα, ενώ μπορούν να μας κατευθύνουν στην καλύτερη θεραπεία κάθε ασθενούς εξατομικευμένα».
Οι νεότερες εφαρμογές της Μοριακής Ιατρικής αποτελούν το θέμα επιστημονικής διημερίδας με θέμα «Η Μοριακή Ιατρική από το Εργαστήριο στην πράξη – Προκλήσεις και Ερωτήματα ΙΙ», που διοργανώνεται από το ΙΜΒΕ και θα διεξαχθεί 26-27 Ιανουαρίου στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα Ολυμπία) υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
«Στην εκδήλωση αυτή δίνεται η δυνατότητα διαδραστικής συζήτησης για τις νεότερες εξελίξεις και τις μελλοντικές προοπτικές μεταξύ των συμμετεχόντων όλων των ειδικοτήτων, που εμπλέκονται στη Μοριακή Ιατρική, δηλαδή στη θεραπεία με βάση τις μοριακές διαταραχές κάθε ασθενούς», εξηγεί ο κος Καραμούζης. «Η πολυδιάστατη και δομημένη θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών, που διαγιγνώσκονται με προκαρκινικές βλάβες και κακοήθη νεοπλάσματα, είναι προαπαιτούμενο για το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Θα παρουσιασθούν νεότερες χειρουργικές τεχνικές που εκτελούνται πλέον και στην Ελλάδα, αλλά και τα αποτελέσματα κλινικών μελετών για νέα στοχευμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην κλινική πράξη. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εφαρμογή της ανοσοθεραπείας και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχει επιδείξει σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών με συμπαγείς όγκους για τους οποίους παλαιότερα δεν υπήρχαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές θεραπείες».
Η εφαρμογή καινοτόμων θεραπειών έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις στην κλινική πράξη, όπως νέες ανεπιθύμητες ενέργειες και αύξηση του κόστους υγείας, ενώ οι ασθενείς έχουν αποκτήσει ισχυρή φωνή μέσω των οργανωμένων συλλόγων τους και διεκδικούν καλύτερη εφαρμογή και πρόσβαση στις νέες θεραπείες και την ένταξή τους σε αξιόπιστες κλινικές μελέτες.
Η σημασία της πρόληψης στη συνολική υγεία αλλά και ειδικότερα στην καρκινογένεση είναι πλέον τεκμηριωμένη. Ειδικότερα, η επίδραση της διατροφής, της φυσικής δραστηριότητας αλλά και των εθιστικών παραγόντων στην ανάπτυξη κακοηθειών είναι σημαντική, ενώ η επίδραση μικροβίων και ιών, όπως ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), είναι πλέον επιβεβαιωμένη. Γι’ αυτό τον λόγο η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής και η εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικού πληθυσμιακού ελέγχου και πρόληψης (π.χ. εμβολιασμοί για τον HPV) είναι καταλυτικής σημασίας, καθώς μπορεί να σώσουν ζωές.
Στην επιστημονική Διημερίδα συμμετέχουν όλες ανεξαιρέτως οι ειδικότητες που έχουν ως αντικείμενο τη θεραπεία των κακοήθων νεοπλασμάτων με βάση τις αρχές της Μοριακής Ιατρικής, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη νέα γενιά επιστημόνων.
Επειδή η έρευνα αποτελεί τη βάση κάθε νέας επιστημονικής εξέλιξης, θα παρουσιασθούν από προσκεκλημένους ομιλητές από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη, το Ισραήλ και την Ελλάδα οι διεθνείς ερευνητικές κατευθύνσεις και οι μελλοντικές προοπτικές από την εφαρμογή της Μοριακής Ιατρικής και της ανοσοθεραπείας στην κλινική πράξη, οι οποίες είναι εξαιρετικά αισιόδοξες σχετικά με τη βέλτιστη θεραπεία των ασθενών με κακοήθη νεοπλάσματα.
Παράλληλα, σε συνεργασία με μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και με συντονιστή τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο θα παρουσιασθούν οι μελλοντικοί εκπαιδευτικοί στόχοι για τους φοιτητές Ιατρικής και τους νέους ιατρούς.
Επιπλέον, σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) το ΙΜΒΕ διοργανώνει παράλληλη εκδήλωση με τίτλο «Φοιτητική Αριστεία ΙΙΙ», στο πλαίσιο της οποίας φοιτητές Ιατρικής θα παρουσιάσουν πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες πάνω στις εφαρμογές της Μοριακής Ιατρικής.
Στο τέλος της διημερίδας και βάσει του χρόνου παρακολούθησης των εργασιών της, θα χορηγηθούν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.
Η εγγραφή στη διημερίδα είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το email info@imibe.org
Το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου.   

Δήμος Ζίτσας: Ενημερωτική εκδήλωση για τους υδρογονάνθρακες, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, ώρα 16:00 στη Τ.Κ. Βουτσαρά


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018- Ώρα 16:00 μ.μ.
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Τ.Κ. Βουτσαρά
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
16.00-16.10 «Η ανάπτυξη Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα - Προοπτικές και προκλήσεις», Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γ. Γ. Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών,  Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας
16.10-16.20 «Θεσμικό πλαίσιο έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων», Ιωσήφ Αθανασιάδης, Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Έρευνας & Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων, Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας
16.20-16.30 «Διασφάλιση του Δημόσιου Συμφέροντος και οι Συμβάσεις Υδρογονανθράκων: Ο Ρόλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.)», Σπυρίδων Μπέλλας Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε.
16.30-16.40 «Τα κεντρικά σημεία της προσέγγισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Έρευνας και της Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο», Δημήτριος Καλιαμπάκος Καθηγητής ΕΜΠ, Εργαστήριο Μεταλλευτικής Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος Μεταλλευτικής, Μελετητής ΣΜΠΕ
16.40-16.50 «Γεωτρήσεις Υδρογονανθράκων: Προβληματισμοί και απαντήσεις», Σοφία Σταματάκη, Καθηγήτρια ΕΜΠ, Τεχνολογία Γεωτρήσεων – Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, πρώην Πρόεδρος ΕΔΕΥ
16.50-17.00 «Επαγόμενη σεισμικότητα και εξόρυξη πετρελαίου: Αλήθειες και ψέματα», Κώστας Παπαζάχος Καθηγητής Γεωφυσικής ΑΠΘ, Σεισμολόγος
17.00-17.10 «Προϋποθέσεις για την άνευ επιπτώσεων ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», Νίκος Βαρότσης Καθηγητής
 Πολυτεχνείου Κρήτης, Εκμετάλλευση Ταμιευτήρων Υδρογονανθράκων και Γεωθερμικών Πεδίων
17.10-17.20 «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων – Επιπτώσεις στο Γεωπεριβάλλον  και στα Υπόγεια Υδατικά Συστήματα», Ξενοφών Σταυρόπουλος, Δρ. Γεωλόγος-Μελετητής, Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων
17.20-17.30 «Παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος δράσης και παρακολούθησης  περιβαλλοντικών και κοινωνικών παραμέτρων για την γεωφυσική έρευνα  στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων», Σπύρος Παπαγρηγορίου, Μελετητής Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης Προγράμματος Σεισμικών Ερευνών της “ENVECO A.E.”
17.30-17.40 «Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή Ζίτσας και απαραίτητα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των περιβαντολογικών κινδύνων», Άκης Τσελέντης, Δ/ντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθν. Αστεροσκοπείο Αθηνών
17.40-17.50 «Για τα δώρα των Δαναών», Σαράντης Δημητριάδης, Ομότιμος
 Καθηγητής του Τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ
17.50-18.00 «Η πραγματικότητα της εξόρυξης και μεταφοράς αργού πετρελαίου και η συμβατότητα αυτών των δραστηριοτήτων με την Ήπειρο», Δημήτρης Πασχάλης, Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
18.00 Ερωτήσεις –Τοποθετήσεις παριστάμενων.

Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας: Ετήσιος χορός το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 20:30 στο κέντρο δεξιώσεων Ι & Ν Χρυσοχοΐδη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τα μέλη και τους φίλους του το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 20:30 στον ετήσιο χορό του στο κέντρο δεξιώσεων Ι & Ν Χρυσοχοΐδη.
Σας περιμένουμε όλους να γλεντήσουμε παραδοσιακά με την ορχήστρα του Κώστα Σμόλικα και στο τραγούδι τον Μάνθο Λώλη.
Τιμή πρόσκλησης 15 € (φαγητό)
Τηλ. Κρατήσεων: 6983505618-6945708606

Στο πλευρό της Κιβωτού του Κόσμου η Πίνδος για 5η συνεχή χρονιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Η ΠΙΝΔΟΣ αποφάσισε για 5η συνεχή χρονιά να στηρίξει την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΙΝΔΟΣ αναλαμβάνει να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες σε προϊόντα κοτόπουλου για την σίτιση των 50 απροστάτευτων παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.
Πρόκειται για μια ενέργεια που ξεκίνησε το 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με αποκλειστικό γνώμονα την προσφορά προς αυτά τα παιδιά και τη συμβολή στο ουσιαστικό έργο που επιτελεί η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Η προσφορά της ΠΙΝΔΟΣ προς την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ υλοποιείται με εβδομαδιαίες αποστολές τροφίμων.
Η ΠΙΝΔΟΣ και οι άνθρωποί της θεωρούν υποχρέωση και καθήκον τους την αρωγή, με κάθε δυνατό μέσο, προς την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ώστε να ενισχύσουν την αδιάκοπη προσπάθεια του Οργανισμού για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών.
Η ανθρωπιά και η αλληλοβοήθεια μπορούν να καταστούν ασπίδα προστασίας για την κοινωνία μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να υποστηρίζεται και να ενθαρρύνεται.
Η οικογένεια της ΠΙΝΔΟΣ στέκεται στο πλευρό των παιδιών και ευελπιστεί η νέα χρονιά να είναι μια χρονιά ελπίδας και προόδου, με την ευχή να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους για ένα πιο αισιόδοξο και λαμπρό μέλλον.

Αδελφότητα Κρανιάς Πρέβεζας. Κοπή Πίτας και γλέντι το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, ώρα 21.00', στην ταβέρνα «Ελαφοκυνηγός», Περικλή Σταύρου 5, Νέα Φιλοθέη

Aνακοίνωση της Αδελφότητας Κρανιάς Πρέβεζας

Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2018 για εσάς και τις οικογένειες σας.
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας, σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 20 Ιανουαριου 2018, στην ταβέρνα «Ελαφοκυνηγός», διεύθυνση: Περικλή Σταύρου 5, Νέα Φιλοθέη, τ.κ.11524
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Τιμή πρόσκλησης: 18 ευρώ
Η παρουσία σας θα δώσει τη χαρά και την ευκαιρία να ανταμώσουμε και να μας διασκεδάσει ζωντανή ορχήστρα, με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια.


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης υπέγραψε άδεια εγκατάστασης σταθμού καυσίμων στον Αερολιμένα Ιωαννίνων

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εκδόθηκε άδεια εγκατάστασης Σταθμού Ανεφοδιασμού Αεροπορικών καυσίμων στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος». 
Η άδεια εκδόθηκε για λογαριασμό της GISSCO Α.Ε., και αφορά δύο τύπους δεξαμενών, χωρητικότητας 30 m3 kai 3 m3 αντίστοιχα. 
Για την έκδοση της άδειας και την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ιδιαίτερα θετική ήταν η συνεργασία και η  συμβολή του Αερολιμενάρχη  Ιωαννίνων κ. Βασιλείου Μητσιμάρη.
Με τη σημερινή απόφαση ευοδώνεται η προσπάθεια των τοπικών φορέων για την επίλυση του ζητήματος ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα, που προσδίνει νέες δυνατότητες στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων για την υποδοχή πτήσεων από χώρες του εξωτερικού, οι οποίες  αναμένεται να  συμβάλλουν  στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη -σε δωδεκάμηνη βάση- της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πάργα: Συνελήφθη 28χρονος ο οποίος αφαιρούσε αντικείμενα από τσάντες θαμώνων σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης

Συνελήφθη, χθες (14-01-2018) το πρωί στην περιοχή της Πάργας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας, ένας 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαιρούσε αντικείμενα από τσάντες θαμώνων σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι χθες (14-01-2018) τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ο κατηγορούμενος διέπραξε τέσσερις κλοπές χρηματικών ποσών, κινητού τηλεφώνου και εγγράφων, από τσάντες νεαρών γυναικών.
Μέρος των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στην κατοχή του 28χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Οστεοαρθρίτιδα: Δημιουργούν πρόβλημα τα κινητά;

Προβλήματα στα δάκτυλα, τους καρπούς, τους ώμους, αλλά και τον αυχένα και την πλάτη μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική χρήση των έξυπνων τηλεφώνων. Η οστεοαρθρίτιδα ενδεχομένως να αποτελέσει απειλή για τους ενήλικες που από τα νεανικά τους χρόνια περνούν πολύ χρόνο γράφοντας μηνύματα στο κινητό ή παίζοντας παιχνίδια.
«Τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα πράγματι διευκολύνουν τη ζωή μας, αλλά όταν ξεφεύγουμε από το μέτρο υπάρχουν επιπτώσεις. Η υπέρχρησή τους έχει και την αρνητική  της πλευρά, δεδομένου ότι τα smartphones μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε διάφορα σημεία των άνω άκρων και της σπονδυλικής στήλης. Ο συνδυασμός της κακής στάσης σώματος και της επαναλαμβανόμενης κίνησης προκαλεί υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις, τους τένοντες και τους μυς, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς», μας εξηγεί ο ορθοπαιδικός χειρουργός άνω άκρου Δρ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος.
Δυστυχώς, τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν εργονομικό σχεδιασμό και η νέα γενιά περνά πολλές ώρες ημερησίως στέλνοντας μηνύματα! Μια αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι μαθητές του γυμνασίου και λυκείου διαβάζουν επί 95 λεπτά κάθε μέρα γραπτά μηνύματα και μια άλλη έρευνα ότι το 50% των εφήβων στέλνουν τουλάχιστον 50 sms και ένας στους τρεις περισσότερα από 100 μηνύματα κειμένου την ημέρα, που σημαίνει 3.000 κείμενα μηνιαίως!