Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους



Βρέθηκαν σε «καβάτζα» στην παραπάνω περιοχή και κατασχέθηκαν περίπου -96- κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (23-07-2019) το πρωί, σε ορεινή θαμνώδη περιοχή στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών περιπολούντων αστυνομικών του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 33χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο στην παραπάνω περιοχή, να επιτηρεί σημείο με κρυμμένη ποσότητα κάνναβης (καβάντζα) και συγκεκριμένα τρεις σάκους, που περιείχαν (47) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (96) κιλών και (240) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσο επικοινωνίας.
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από οικία στην Ελεούσα Ιωαννίνων


Συνελήφθη, χθες (22-07-2019) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, 23χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από οικία στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εισέλθει στο εσωτερικό της προαναφερόμενης οικίας, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, τη στιγμή που κοιμούνταν οι ιδιοκτήτες, έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Τρομοκρατικό κτύπημα στην καρδιά της ΕΕΜ. Η ολιγωρία των διωκτικών αρχών να εντοπίσει τους αυτουργούς της προ μηνών βεβήλωσης του Μνημείου του Θύμιου Λώλη τις αφήνει έκθετες


Τρομοκρατικό κτύπημα στην καρδιά της ΕΕΜ. Η ολιγωρία των διωκτικών αρχών να εντοπίσει τους αυτουργούς της προ μηνών βεβήλωσης του Μνημείου του Θύμιου Λώλη τις αφήνει έκθετες.
Πρωτοβουλία απ’ την ΟΜΟΝΟΙΑ για την ανέγερση αξιοπρεπούς νέου μνημείου.
Ξημερώματα σήμερα στο κεφαλοχώρι του Βούρκου, την Κρανιά και ακριβώς στο κέντρο της κοινότητας, στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού και του Σχολείου, σημειώθηκε οργανωμένο τρομοκρατικό κτύπημα με χρήση ικανής ποσότητας εκρηκτικών υλών. Αφορμή ήταν η κατ εξακολούθηση καταστροφή του Μνημείου που με πρωτοβουλία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, των κατοίκων του χωριού και την έγκριση των τοπικών αρχών είχε προ ετών δημιουργηθεί τιμώντας τη Μνήμη του αγωνιστή της ΕΕΜ, Θύμιου Λώλη.
Το Μνημείο καταστράφηκε ολοσχερώς αλλά πέραν τούτου η οργανωμένη ομάδα που έδρασε θέλησε να στείλει και το μήνυμα ότι δεν αρκείται μόνο με βαριοπούλες και λοστούς. Δρα με τις μεθόδους της τρομοκρατίας!
Από πλευράς μας ως τέτοια ενέργεια την καταγγέλλουμε και καλούμε τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να την αντιμετωπίσουν με την δέουσα πρακτική της οργανωμένης τρομοκρατικής οργάνωσης που εμπνέεται από εθνικιστικό μίσος και ακολουθεί τις μεθόδους της Ισλαμικής τρομοκρατίας. Εξ άλλου η ολιγωρία των αστυνομικών αρχών να εντοπίσουν και οδηγήσουν στο εδώλιο αυτούς που προ μηνών διενέργησαν βεβήλωση του Μνημείου και της Ελληνικής Σημαίας την καθιστά υπεύθυνη. 
Δεν είναι εξ άλλου τυχαίο ότι μαζί με άλλα περιστατικά που αφορούν σε πληθώρα διαρρήξεων σε κατοικίες μελών της ΕΕΜ όλα συμβαίνουν στο πλαίσιο γενικότερης εσωτερικής αστάθειας στην Αλβανία και την περίοδο που οι εν Ελλάδι διαμένοντες Βορειοηπειρώτες έρχονται στα χωριά και τις περιοχές τους.
Από πλευράς μας ως ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ ήδη έχουμε προσανατολιστεί στην απόφαση ώστε Ομογενείς αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες εκπονήσουν τα σχετικά σχέδια και τη διενέργεια εράνου μεταξύ των μελών μας για ανέγερση νέου κατάλληλου Μνημείου για τον Θύμιο Λώλη αλλά και την ιστορία των αγώνων  μας για την διαιώνιση της παρουσίας του Ελληνισμού στα πάτρια εδάφη.

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA

Αρμονική συνεργασία και πολλαπλά μηνύματα του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης στο Τσεπέλοβο του Δήμου Ζαγορίου

Μία ευχάριστη παρέα, από ποικίλα επιστημονικά πεδία και ειδικότητες, πλαισίωσε το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στο Τσεπέλοβο του Δήμου Ζαγορίου, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Δημάρχου κ. Βασίλη Σπύρου.
 Η συνύπαρξη και συνέργεια –κατά την προσφιλή έκφραση του άξιου και δημιουργικού ιεράρχη Ιωαννίνων- του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης με τη Δημοτική Αρχή, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τους κατοίκους, τους χιλιάδες συμμετέχοντες στους αγώνες βουνού (Zagori Mountain Running) αλλά και τους Βελλαΐτες που παρευρέθηκαν,  προσέδωσε μια ξεχωριστή χροιά ασφάλειας σε όλους, κατέδειξε το επίπεδο πολιτισμού στην περιοχή και προσδιόρισε την  κατεύθυνση που πρέπει να λάβει ο ποιοτικός τουρισμός στο Νομό αλλά και στη χώρα μας. Καταλύτης επιτυχίας υπήρξε η αρμονική συνεργασία του φιλόξενου Δήμου, του αιδεσιμώτατου π. Νικολάου Καξήρα, του δραστήριου Προέδρου της Τ.Κ. κ. Νίκου Αθανασούλα και του κυριολεκτικά αεικίνητου και διευθετούντος και την παραμικρή οργανωτική λεπτομέρεια Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσεπελόβου «Αναστάσιος Τσούφλης»  κ. Δημήτρη Ιωαννίδη, αρχιτέκτονα.
 Αξιοσημείωτο γεγονός ότι τη στιγμή που ο κ. Στέφανος Φούσας ανέπτυσσε την εμπειρία του από την αξιοποίηση του αθλητικού τουρισμού στην Αυστραλία, εισήλθε στην αίθουσα η αθλήτρια-δρομέας των αγώνων (στα 10 χιλιόμετρα) καθηγήτρια και μέλος του Οδοιπορικού κ. Φαίδρα Τσαβαλιά, την οποία καλωσόρισε ο συντονιστής του Οδοιπορικού, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ καλή η άσκηση, η άθληση αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον πρωταθλητισμό και απαγορεύονται τα φάρμακα που υπόσχονται καλύτερες επιδόσεις». 
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου. Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της, πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ. κ. Μάξιμος, αναφέροντας μεταξύ άλλων: 
«Ευχαριστούμε το Δήμαρχο για τη φιλοξενία, τον Καθηγητή κ. Στέφανο Φούσα, τον Υπουργό, του κ. Γείτονα, τον κ. Τσαγκλή, τον κ. Σταύρου, τη μεγάλη ομάδα επιστημόνων ιατρών και άλλων, όλους όσους πλαισιώνουν το Οδοιπορικό, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν πραγματικό λειτούργημα. Η συνέργεια και η συνεργασία έχουν πολλαπλά οφέλη.
Οι άνθρωποι της υπαίθρου αισθάνονται ότι είμαστε κοντά τους, ότι δεν του εγκαταλείπουμε». Ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Βασίλης Σπύρου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, τονίζοντας: «Ομολογώ ότι είχα το προνόμιο να παρακολουθήσω πολλές εκδηλώσεις του Οδοιπορικού στα χωριά του Δήμου μας και οφείλω να επισημάνω ότι ο κ. Στέφανος Φούσας επιτελεί πραγματικά σπουδαίο έργο, προσφέρει με τους συνεργάτες του γνώση σε θέματα πρόληψης με τέτοιο τρόπο που οι πολίτες δεν αποχωρούν από την αίθουσα πριν την ολοκλήρωση της εκάστοτε εκδήλωσης». Ο κ. Γιώργος Σουκουβέλος, ο οποίος θα διαδεχτεί τον κ. Σπύρου στο δημαρχιακό θώκο του Δήμου Ζαγορίου, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον καθηγητή για την αξιέπαινη προσπάθειά του. Θα συνεχίσουμε τις εκδηλώσεις του Οδοιπορικού στα χωριά του Δήμου μας».
 Ο π. Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, εμπνευστής του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης, υπογράμμισε: «Ένας από τους βασικούς στόχους της Κίνησης Αλληλεγγύης που πραγματοποιούμε είναι η πρόληψη. Είμαστε παρόντες γιατί αγαπάμε τον τόπο μας αλλά και ανταποκρινόμαστε στη δική σας μεγάλη αγάπη. Μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα κάτω από οποιεσδήποτε δυσκολίες και συνθήκες».   
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Νικόλαος Αθανασούλας επισημαίνοντας την σημασία της πρόληψης για τους κατοίκους της περιοχής.  Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Φλώρος, τόνισε: «Για όλους εμάς τους αποφοίτους του Ιεροδιδασκαλείου, το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για το έργο που επιτελεί στην πρόληψη αλλά και γιατί σε αυτό πρωτοστατούν Βελλαΐτες, ο Στέφανος Φούσας και ο Λευτέρης Γείτονας. Είμαστε δίπλα τους και τους προτρέπουμε να συνεχίσουν το αξιοθαύμαστο έργο τους». Μία άλλη εννοιολογική διάσταση στη δραστηριότητα του Οδοιπορικού έδωσε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων κ. Σωκράτης Μπαλάφας, λέγοντας: 
«Το αποτύπωμα είναι η καθημερινή προσφορά του ανθρώπου στη διάρκεια της ζωής του. Αυτό το αποτύπωμα θα αφήσει στην ιστορία της προσφοράς και ο Βελλαΐτης Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας». Στη θεματική ενότητα της αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο ακούραστος Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας. Στην αίθουσα παρευρέθηκαν και άλλοι Βελλαΐτες, μεταξύ των οποίων εθεάθησαν και οι καθηγητές κ.κ. Παναγιώτης Μπαλατσός και Κοσμάς Φερεντίνος. Το λόγο πήρε και η Πρόεδρος των Ηπειρωτών Βριλησσίων κ. Θάλεια Πορφύρη, εξαίροντας το έργο του κ. Φούσα στο Νομό, στην Ήπειρο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. 
Στην ενότητα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο αιδεσιμότατος Μιχαήλ Χ. Χρυσέλης, Επιμελητής Β΄ Γυναικολογίας ΕΣΥ («Πρόληψη στη γυναικολογία»), ο καθηγητής ουρολογίας Δημήτριος Γιαννάκης, («Πρόληψη καρκίνου του προστάτη»), η Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος («Θλίψη και κατάθλιψη»), η δρ. Έφη Μάρκου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος («Δερματικός Καρκίνος»), ο Ιωάννης Μπίγγος, Παθολόγος Κ.Υ. Ιωαννίνων («Πρόληψης της γαστρεντερίτιδας»), η Βάια Θ. Ρούντου - Υφαντή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος («Τα συχνότερα οφθαλμολογικά προβλήματα»), 
η Ευθαλία Χρ. Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος - Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας («Αλλεργία στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας»), η Σίσυ Τασολάμπρου, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος («Πρόληψη καρκίνου του παχέως εντέρου»), η Χριστίνα Σκούφη, Ογκολόγος - Ακτινοθεραπεύτρια («Εννοιολογική προσέγγιση της πρόληψης»), η Λαμπρινή Τάτση, Διευθύντρια Γενικής Ιατρικής («Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας»), ο Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος («Νομική προστασία στην υγεία») και ο Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Τρόποι προφύλαξης των εφήβων από τους κινδύνους του Διαδικτύου»).

Σπύρος Ριζόπουλος: «Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας: «Αρχιτέκτονας» ή Στρατηγός»


Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, σχολίασε το άρθρο του στον διαδικτυακό ιστότοπο Rizopoulos Post με τίτλο «Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας: «Αρχιτέκτονας» ή Στρατηγός;», κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:
«Ως Ηπειρώτες έχουμε την υποχρέωση να μη ζούμε στο κουκούλι μας και να λαμβάνουμε υπόψιν ότι υπάρχουν εξελίξεις τις οποίες οφείλουμε, όσο και αν λανθασμένα πιστεύουμε ότι δεν μας αγγίζουν, να τις παρακολουθούμε. Για εμένα μια από αυτές είναι η εισήγηση για δημιουργία του θεσμού «Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας».
Αναμένω τα σχόλια σας.»
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας: «Αρχιτέκτονας» ή Στρατηγός;
Σε μια στιγμή που γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου διοίκησης, με μίγμα τεχνοκρατών και πολιτικών ξεκαθαρίζω, όπως έχω πει κι άλλες φορές στο παρελθόν, ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικών-τεχνοκρατών.
Έχουμε ή πολιτικούς οι οποίοι υποκύπτουν στις πελατειακές σχέσεις ή τεχνοκράτες που δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία. Σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει μόνο ένας που πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις. Τους υπόλοιπους πρέπει να τους δημιουργήσει.
Στη λογική, λοιπόν, αυτού του νέου μοντέλου η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στα πρότυπα των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ όμως πιθανότατα τελειώνουν οι ομοιότητες.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του εκάστοτε προέδρου είναι ένα πρόσωπο αυξημένου κύρους και προσόντων που στην ουσία αποτελεί τον υπερυπουργό Άμυνας και Εξωτερικών μαζί.
Έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο πριν από τον πρόεδρο, και η θέση του συνοδεύεται με ανάλογη ισχύ και εξουσιοδοτήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να συνομιλεί με αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς, να διαπραγματεύεται και ενδεχομένως να συμφωνεί δεσμευτικά.
Στην Ελλάδα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού δεν μπορεί -λόγω του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας- να έχει τον ίδιο καθοριστικό ρόλο. Ακόμη κι αν ενδυθεί το θεσμικό μανδύα του γραμματέα του ΚΥΣΕΑ είναι προφανές ότι δεν έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει και να επιβάλλει τις απόψεις του επί των μελών του υπουργικού Συμβουλίου και ειδικότερα επί των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας.
ΤΟ ΚΥΣΕΑ ξεκίνησε στα χαρτιά ως κυβερνητικό συμβούλιο εξωτερικών και άμυνας με διευρυμένες αρμοδιότητες, αλλά στην πορεία μετατράπηκε ουσιαστικά σε ένα τυπικό κυβερνητικό όργανο το οποίο νομιμοποιεί τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
Τώρα, σε αυτό το όργανο, ερχόμαστε να προσθέσουμε έναν γενικό γραμματέα.
Αυτό όμως δεν αρκεί, αν θέλουμε να συζητάμε για ένα πραγματικό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας. Εδώ, το πολύ πολύ να αποκτήσουμε έναν ακόμη άτυπο αρχηγό ΓΕΕΘΑ που απλώς θα είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού και θα αναλάβει τη γραφειοκρατία της θέσης. Όμως για αυτή τη δουλειά υπάρχει ήδη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Η βάση, λοιπόν, είναι το μοντέλο του θεσμικού οργάνου που θα επιλεγεί. Δεν αρκεί να είναι γραμματέας του ΚΥΣΕΑ, πρέπει να γίνει επικεφαλής του ΚΥΣΕΑ. Να έχει όλες τις θεσμικές αρμοδιότητες που θα προκύπτουν από τη θέση αυτή και να ηγείται ενός ευέλικτου οργάνου που θα αντιμετωπίζει κάθε κρίση ή κάθε υπόθεση που θα άπτεται πραγματικά ζητημάτων εθνικής ασφάλειας είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό.
Δηλαδή ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας δεν θα ασχολείται μόνο με τα θέματα της Τουρκίας και της κρίσης στο Αιγαίο. Οφείλει, εκ του ρόλου του να ασχολείται και με όλα τα πιθανά ενδεχόμενα ζητήματα που προκύπτουν στο εσωτερικό από ενδεχόμενα δίκτυα κατασκοπίας και τζιχαντιστών έως μια μεγάλη φυσική καταστροφή όπως το Μάτι.
Να είναι δηλαδή ένας υπερυπουργός ο οποίος και προληπτικά αλλά και κατασταλτικά θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί στο όνομα του πρωθυπουργού. Να τον σέβονται και να τον ακούν οι υπουργοί.
Ένα επιπρόσθετο στοιχείο που όμως δεν έχει μικρότερη σημασία είναι αυτό του προσώπου το οποίο θα επιλεγεί ειδικά για να δώσει τον τόνο στην πρώτη εφαρμογή αυτού του τόσο σοβαρό θεσμού.
Στις ΗΠΑ, από το 1953 που θεσμοθετήθηκε η θέση την υπηρέτησαν πρόσωπα όπως ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Ζμπίγκιου Μπρεζίνσκι, ο Κόλιν Πάουελ, η Κοντολίζα Ράις και άλλοι. Κατά τη θητεία μου στην Ουάσιγκτον είδα και μελέτησα πως τα πρόσωπα αυτά είχαν το αυξημένο κύρος που τους επέτρεπε, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να έχουν κομβικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων ως προεδρεύοντες του πανίσχυρου συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Ήδη, τις τελευταίες ημέρες ακούγονται τα ονόματα δυο ή τριών απόστρατων ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Στελεχών καθ’ όλα άξιων, αλλά προσώπων που ενδεχομένως δεν πληρούν τα κριτήρια του job description της θέσης, όπως τουλάχιστον περιγράφονται στο πρωτότυπο των ΗΠΑ.
Για την επιλογή του προσώπου έχει σημασία το μοντέλο που θα κληθεί να υπηρετήσει. Αν δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να έχει δίπλα του έναν «αρχιτέκτονα» που θα τον βοηθήσει να χαράξει στρατηγική σε μια εποχή ιδιαιτέρως κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα ή έναν καλό στρατηγό που όμως πάντα θα μένει «στρατιώτης» στην υπηρεσία των πολιτικών και των κατά καιρούς πολιτικών τους επιδιώξεων.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας θα πρέπει να είναι μια υπέρλαμπρη προσωπικότητα που θα μπορεί να υπερβεί τις αγκυλώσεις του πολιτικού συστήματος.
Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα κατ’ αρχήν όλοι μας οι στρατιωτικοί είναι άκαπνοι, άρα είναι θεωρητικοί.

Ιερομνήμη Πωγωνίου: Λαϊκή βραδιά το Σάββατο 3 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού

Λαϊκή βραδιά το Σάββατο 3 Αυγούστου στην πλατεία της Ιερομνήμης Πωγωνίου. 

Καλπάκι Πωγωνίου: Το κοινό παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση "Ποια Ελένη;"


Το κοινό του Καλπακίου παρακολούθησε το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου, τη θεατρική παράσταση "Ποια Ελένη;" των Ρέππα - Παπαθανασίου,  στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου.

Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Πέμπτη 25 και το Σάββατο 27 Ιουλίου

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
Α) Την Πέμπτη 25-07-2019 από ώρα 08:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στις περιοχές: Ράικο Μικρό Σουλόπουλο, Δεσποτικό, Φωτεινό, οικισμός Κουρνόραχη, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Αετόπετρα, Άνω Λάβδανη, Βραστοβά, Κάτω Λάβδανη, Αγία Μαρίνα Πωγωνίου.
Β) Το Σάββατο 27-07-2019 από ώρα 08:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στις περιοχές: Ράικο, Μικρό Σουλόπουλο, Δεσποτικό, Φωτεινό, οικισμός Κουρνόραχη, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Αετόπετρα, Άνω Λάβδανη, Βραστοβά, Κάτω Λάβδανη, Αγία Μαρίνα Πωγωνίου. 
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.
Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Σεξουαλικότητα, σεξ, αναπαραγωγή: Πώς μιλάμε στα παιδιά για το τρίπτυχο –«ταμπού»


Μαμά – μπαμπά, πώς γεννιούνται τα παιδιά; Μια παιδική απορία την οποία όλοι οι γονείς θα κληθούν κάποια στιγμή να λύσουν. Όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που «παγώνουν» στο άκουσμά της, μη γνωρίζοντας τι πρέπει να απαντήσουν σε μια ερώτηση που παραδοσιακά θεωρείται ταμπού.
Κι όμως, η απάντηση είναι τόσο απλή όσο και η πλέον φυσιολογική διαδικασία της αναπαραγωγής και η αλήθεια είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να απαντά κανείς στις «δύσκολες» ερωτήσεις των παιδιών του.
«Από τη στιγμή που θα αρχίσουν να ρωτάνε, τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια, ακόμα και αν θεωρούνται πολύ μικρά για τους γονείς τους. Η αλήθεια θα πρέπει να μεταφέρεται με απλά λόγια και χωρίς λεπτομέρειες που ενδέχεται να τα μπερδέψουν», αναφέρει η παιδοψυχίατρος, Φρίντα Κωνσταντοπούλου, και συνεχίζει: «Μια καλή απάντηση, στο ερώτημα σχετικά με την αναπαραγωγή, που θα λύσει την απορία των παιδιών και  θα βγάλει τους γονείς από τη δύσκολη θέση, είναι ότι ο μπαμπάς έχει ένα σποράκι το οποίο δίνει στη μαμά κάνοντάς της μια μεγάλη αγκαλιά και έτσι γίνεται το παιδί που μεγαλώνει μέσα στην κοιλιά της».