Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Συνάντηση με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Στη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων που απασχολούν τις Περιφέρειες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις του τόνισε: «Καθένας αναγνωρίζει σήμερα τον καταλυτικό ρόλο της Περιφέρειας ως θεσμού, πρώτον στην πορεία ανάπτυξης που πρέπει να λάβει η ελληνική οικονομία ύστερα από τη βαθιά κρίση που έχει περάσει. Θα πρέπει να αναδείξει κανείς και τον ρόλο της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία τείνει να πλήξει τον ίδιον τον κοινωνικό ιστό».
Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τους Περιφερειάρχες για την υπεύθυνη στάση τους, ως προς τη συμπαράσταση της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, μια συμπαράσταση που, όπως είπε, την είδαμε πρόσφατα.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Περιβαλλοντικού Εκπαιδευτικού Κέντρου Άγριας Πανίδας και Αειφόρο Θήρας από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, στους Λιγγιάδες Ιωαννίνων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Περιβαλλοντικού Εκπαιδευτικού Κέντρου Άγριας Πανίδας και Αειφόρο Θήρας από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, στους Λιγγιάδες Ιωαννίνων την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 17.00.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για λογαριασμό του επικεφαλής εταίρου του έργου την Περιφέρεια Ηπείρου, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ κ. Παναγιώτης Σκαμαντζούρας, εταίρος του έργου, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παπαδόδημας Νικόλαος, καθώς επίσης και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Καραγιάννης Ιωάννης.
Το έργο υλοποιήθηκε μέσα από το έργο με τίτλο: «Διαδραστικές ψηφιακές υπηρεσίες για την Προώθηση της Φυσικής Κληρονομιάς και την Αειφόρο Θήρα» και ακρώνυμο ΘΗΡΟΠΑΙΔΙΑ, το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013». Ένα από τα παραδοτέα του έργου, αλλά και σκοπός του είναι και η δημιουργία του Κέντρου.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί Ρομά, κατηγορούμενοι για σωματικές βλάβες σε βάρος 38χρονου στην Πρέβεζα

Συνελήφθησαν, σήμερα (04.05.2015) το πρωί στη ΒΙ. ΠΕ. Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί Ρομά (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 21, 22, 16 και 21 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για σωματικές βλάβες και εξύβριση σε βάρος 38χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, χθες (03.05.2015) το βράδυ, οι προαναφερόμενοι δράστες, εξύβρισαν και προκάλεσαν με χρήση βίας, σωματικές βλάβες σε 38χρονο ημεδαπό, υπάλληλο καταστήματος (fast-food).
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, σήμερα (04-05-2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών και χρηματικής ποινής (4.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Δήμος Πωγωνίου: Επαναληπτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος Καφέ-Ψησταριά & Ξενώνας στην Τ.Κ. Δελβινακίου

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Προκηρύσσει επαναληπτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος Καφέ-Ψησταριά & Ξενώνας στην Τ.Κ. Δελβινακίου.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 11/05/2015, ώρα 9:00 π.μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα), ορίζεται το ποσό των τριακοσίων ευρώ (300€).
Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων εξήντα ευρώ (360€).
Ειδικοί όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό: Δημοτική & φορολογική ενημερότητα και αξιόχρεος εγγυητής.
Πληροφόρηση ενδιαφερομένων:
Πληροφορίες για τη δημοπρασία  παρέχονται από το Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα Καλπάκι εργάσιμες ημέρες και ώρες-υπεύθυνη υπάλληλος κ. Γραμμόζη Αναστασία τηλ. 2653360105.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αποφάσεις Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων Περιφέρειας Ηπείρου (4-5-2015)

Το συντονισμό δράσεων για την προώθηση της ιδέας της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και ιστών σώματος αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου. Με πρόταση του προέδρου της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη κ. Οδυσσέα Πότση η πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με τη συμμετοχή φορέων της Υγείας, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, που δραστηριοποιούνται σε ζητήματα αιμοδοσίας και δωρεάς οργάνων και ιστών.
 Την πρόταση κατέθεσαν εκπρόσωποι Συλλόγων Αιμοδοτών Ιωαννίνων. Από τα μέλη της Επιτροπής εκφράστηκε η αναγκαιότητα ενημέρωσης και κινητοποίησης φορέων και πολιτών με την ανάπτυξη στοχευμένων δράσεων (ενημερωτικών ημερίδων και εκδηλώσεων) σε αυτό το κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα. Αποκορύφωμα όλων αυτών δράσεων θα είναι η 14η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Σήμερα οι συντάξεις Μαΐου για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ

Σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου θα καταβληθεί η σύνταξη Μαΐου 2015 σε 679.456 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαΐου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 303.615.867,84 ευρώ.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από κατάστημα

Συνελήφθη, χθες (03.05.2015) το απόγευμα στην περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ο προαναφερόμενος, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία υπαλλήλου καταστήματος (mini market), αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό.
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να κινείται στην Επαρχιακή Οδό Σελεύκειας-Μαυροματίου και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, σήμερα (04-05-2015) μετά τα μεσάνυχτα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε (15) μηνών, για ενδοοικογενειακή βία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων και Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) σας προσκαλεί στον εορτασμό της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00 στην Στοά Σάρκα, στα Ιωάννινα

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας στο www.imeralogou.gr