Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε την απόκτηση του Ισπανού επιθετικού Pedro Conde

Aνακοίνωση


Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας τριετούς διάρκειας με τον Ισπανό επιθετικό Pedro Conde.

Πρωτοβουλίες του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανου Φούσα για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου

Συνάντηση στα γραφεία της ΕΚΕ και ανταλλαγή απόψεων για την προώθηση της εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου είχαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας και ο Βουλευτής Λάρισας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Κώστας Μπαργιώτας, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί η απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς και δημόσιους χώρους, κάτι που ήδη συμβαίνει ευρύτατα στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Ταυτόχρονα επισήμαναν ότι έγινε ουσιαστικά και επιτυχημένα η ανακίνηση του θέματος -τόσο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία όσο και από την επίκαιρη ερώτηση (για το επίμαχο θέμα) του κ. Μπαργιώτα στην Βουλή-, αλλά σαφώς η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου παραμένει σε στασιμότητα και θα πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες προτάσεις, έτσι ώστε και η Ελλάδα να εφαρμόσει έναν ήδη ψηφισμένο νόμο που δυστυχώς μένει στα χαρτιά, με ανυπολόγιστες και δυσμενείς συνέπειες για τη δημόσια υγεία και για το σύνολο των πολιτών, είτε καπνίζουν είτε όχι.

Ερώτηση συνυπέγραψε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη στήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω απαλλαγής ΦΠΑ ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του εξαγόμενου προϊόντος

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με τη στήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω απαλλαγής ΦΠΑ ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του εξαγόμενου προϊόντος.
Οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον πλήττονται σήμερα, αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, παρόλο που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας. Ένα σημαντικό εργαλείο επιβίωσης της ελληνικής εξαγωγικής επιχείρησης είναι το Ειδικό Διπλότυπο Απαλλαγής ΦΠΑ, όπως προβλέπεται στην ΠΟΛ 1167/2015, που παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση τουλάχιστον να προβλέπει τις χρηματικές ροές. Επιπλέον, το ηλεκτρικό ρεύμα παραγωγής είναι αναμφισβήτητα  στοιχείο ενσωματωμένο στο κόστος παραγωγής. Η μεταποίηση απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια και το νέο προϊόν χωρίς αυτή την ενέργεια δεν θα μπορούσε να εξαχθεί.
Η εκ των υστέρων, όμως, ερμηνεία της σχετικής, με την απαλλαγή ΦΠΑ, ΠΟΛ 1167/2015, που δόθηκε τον Φεβρουάριο του 2016, ορίζει ότι η απόκτηση αγαθών που δεν ενσωματώνονται άμεσα στα παραγόμενα προϊόντα, καθώς και υπηρεσιών που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις δραστηριότητες αυτές δεν εμπίπτουν στην εν λόγω απαλλαγή της με αριθ. ΠΟΛ.1167/29.7.2015 ΑΓΓΔΕ. Με βάση την παραπάνω ερμηνεία αίρεται η δυνατότητα χρήσης του Ειδικού Διπλότυπου Απαλλαγής από τον ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιείται στην παραγωγή εξαγόμενων προϊόντων, ενώ παράλληλα προκύπτει θέμα και με την αναδρομικότητα της ερμηνευτικής διάταξης, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τα απαλλακτικά που εκδόθηκαν το 2015.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε, μεταξύ άλλων, από τους αρμόδιους Υπουργούς να επανεξετασθεί η ερμηνευτική διάταξη της εφαρμογής της ΠΟΛ 1167/2015 στην κατεύθυνση της απαλλαγής από τον ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιείται στην παραγωγή εξαγομένων προϊόντων, όπως και να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους σχετικά με την αναδρομικότητα της άρσης της δυνατότητας χρήσης του Ειδικού Διπλότυπου Απαλλαγής από τον ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την έκδοση τυχόν νέας απόφασης. 

Αναγκαιότητα η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας αλλά…

Αποτελεί αναγκαιότητα η ρύθμιση στην λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης στη χώρα μας και η επιβολή κανόνων και προϋποθέσεων.
Η πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης αποτελεί μια δεύτερη προσπάθεια της πολιτικής εξουσίας  να βάλλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. 
Η πρώτη προσπάθεια έγινε επί διακυβέρνησης Καραμανλή, με το νόμο περί «βασικού μετόχου», που οδηγήθηκε στα «βράχια», αφού όπως φάνηκε οι  «βαρόνοι» των Μ.Μ.Ε., είχαν μεγαλύτερη ισχύ απ’ ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Χώρας!
Πολύ φοβάμαι, ότι η τωρινή προσπάθεια θα έχει άδοξο τέλος και μακάρι να διαψευστώ. Όμως η τακτική της κυβέρνησης θεωρώ ότι  έδωσε τα επιχειρήματα στους «αντιπάλους» της. Το ορθό θα ήταν να ανασυγκροτηθεί και να ενισχυθεί η λειτουργία του Εθνικού ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και αυτό ακολούθως να «τρέξει» την διαδικασία προκήρυξης των τηλεοπτικών συχνοτήτων και της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα αμφισβήτησης της εγκυρότητας της διαδικασίας.
Σε ότι αφορά την θέση των Κομμάτων της αντιπολίτευσης, πέραν των δικαιολογημένων και βάσιμων ενστάσεων επί της ακολουθούμενης διαδικασίας,  θεωρώ ότι θα  έπρεπε να προβάλλουν περισσότερο την  άποψή  τους για την αναγκαιότητα να μπουν κανόνες στη λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, παρά τις αντιρρήσεις τους για τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση, ώστε να μην ταυτιστούν με τους ιδιοκτήτες των σημερινών καναλιών,  τους οποίους μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης τους θεωρεί διαπλεκόμενους που ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.
Και ιδιαίτερα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ας θυμηθούν τι αντιμετώπιση είχε  το Κόμμα τους όλα τα προηγούμενα χρόνια απ’ τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας.

ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΟΥΡΗΣ*

Τεχνικός τηλεόρασης- Τηλεπικοινωνιών

Δήμος Πωγωνίου: Έναρξη σεμιναρίου μελισσοκομίας, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 4:00 μ.μ.

Ξεκινά από το Δήμο Πωγωνίου και το ΚΕΚ ΟΑΕΔ, η υλοποίηση του σεμιναρίου με θέμα «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση μελιού», διάρκειας 70 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 4:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Καλπακίου.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο σεμινάριο, να παρευρεθούν στη συνάντηση, προκειμένου να καθοριστεί το πρόγραμμα.

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή 26χρονου υπηκόου Αλβανίας σε δύο υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων από σπίτια στο Σταυροχώρι και στην Κορώνη Πρέβεζας

Δικογραφία σχηματίσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, σε βάρος 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 26χρονου σε δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια, που έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2012, στο Σταυροχώρι και την Κορώνη Πρέβεζας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών μοτοποδηλάτων

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές τροχοφόρων

Συνελήφθη, χθες (06-07-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές τροχοφόρων.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο είχε κλαπεί την 29-06-2016 από την πόλη των Ιωαννίνων.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος είχε αφαιρέσει την 05-07-2016 στα Ιωάννινα, ακόμη ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Τα κλεμμένα μοτοποδήλατα που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Τοποθέτηση αυτόματου απινιδωτή στο Κεφαλόβρυσο, την Κυριακή 10 Ιουλίου

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Πωγωνίου και η Τοπική Κοινότητα Κεφαλοβρύσου σας προσκαλούν στην εκδήλωση τοποθέτησης εξωτερικού απινιδωτή, χορηγία της εταιρείας Energean Oil & Gas.

Η τοποθέτηση θα προγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι (μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα Κεφαλοβρύσου).

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Δέσμευση Μουζάλα μέσω της βουλευτή κ. Τζιούφη: Οι επόμενες προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Δολιανών θα γίνουν με μοριοδότηση της εντοπιότητας

Η βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ιωαννίνων κα Μερόπη Τζιούφη, επικοινώνησε με τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της "Δύναμης Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι"  Δημήτρη Ντότη  και του μετέφερε την δέσμευση του Αν. Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, ότι οι επόμενες προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Δολιανά, θα συμπεριλαμβάνουν ως κριτήριο την εντοπιότητα.

Για αυτές που θα γίνουν  τώρα και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, δυστυχώς δεν θα γίνει αλλαγή των κριτηρίων.

Νεοχώρι Ιωαννίνων: Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε με αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, παράνομο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (06-07-2016) το βράδυ στη διασταύρωση Νεοχωρίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, ένας 61χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, έναν παράνομο μετανάστη.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 61χρονου διακινητή, διαπίστωσαν ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναν 57χρονο υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Γεωργίας κατηγορούμενος για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παραβίαση περιορισμών διαμονής

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (06-07-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 39χρονος υπήκοος Γεωργίας, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση και μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Αναλυτικότερα, κατά τη διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ο 39χρονος αλλοδαπός δήλωσε αρχικά ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Στη συνέχεια, από τον έλεγχο των πραγματικών του στοιχείων, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και καταδικαστική απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης ενός έτους για κλοπή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Προσκλήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για δομές παιδικής απασχόλησης

Δύο νέες προσκλήσεις, για τη στήριξη δομών παιδικής απασχόλησης στην Ήπειρο, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 2, 9 εκ. ευρώ δίδονται στη  δημοσιότητα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 Περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόκειται για τις προσκλήσεις του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού,  Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων»:
«Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2016-2017», συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.559.907 ευρώ
Η πράξη αφορά την παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, για το έτος 2016-2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην Περιφέρεια Ηπείρου. 
«Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής για ΑμεΑ και  παροχή υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για ΑμεΑ για το σχολικό έτος 2016-2017», συνολικής δημόσιας δαπάνης 345.093 ευρώ
Η πράξη αφορά την παροχή σε ωφελούμενα άτομα θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία, για το έτος 2016-2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΜΕΑ στην Ηπείρου. 

ΙΝΠΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Συμβουλές για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις

Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου με ανακοίνωση του παρέχει συμβουλές για την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων που είναι προ των πυλών.
 Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:
Η έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων φέτος στα εμπορικά καταστήματα σύμφωνα με το άρθρο 15 του Νόμου 4177/2013 παρ.1 αρχίζουν από την Δευτέρα 11 Ιουλίου εως την Τετάρτη 31 Αυγούστου.
Σε αυτό το διάστημα, η πλειονότητα του καταναλωτικού κοινού θα σπεύσει να επωφεληθεί των χαμηλών τιμών των προϊόντων, υποπίπτοντας όμως σε μια σειρά λαθών που ουσιαστικά θα έχει ως αποτέλεσμα την μελλοντική τους οικονομική επιβάρυνση. Συνεπώς οι καταναλωτές, οφείλουν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια των αγορών τους.
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου λοιπόν εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό στα ακόλουθα:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.