Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Πρωτοβουλίες του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανου Φούσα για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου

Συνάντηση στα γραφεία της ΕΚΕ και ανταλλαγή απόψεων για την προώθηση της εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου είχαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας και ο Βουλευτής Λάρισας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Κώστας Μπαργιώτας, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί η απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς και δημόσιους χώρους, κάτι που ήδη συμβαίνει ευρύτατα στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Ταυτόχρονα επισήμαναν ότι έγινε ουσιαστικά και επιτυχημένα η ανακίνηση του θέματος -τόσο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία όσο και από την επίκαιρη ερώτηση (για το επίμαχο θέμα) του κ. Μπαργιώτα στην Βουλή-, αλλά σαφώς η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου παραμένει σε στασιμότητα και θα πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες προτάσεις, έτσι ώστε και η Ελλάδα να εφαρμόσει έναν ήδη ψηφισμένο νόμο που δυστυχώς μένει στα χαρτιά, με ανυπολόγιστες και δυσμενείς συνέπειες για τη δημόσια υγεία και για το σύνολο των πολιτών, είτε καπνίζουν είτε όχι.