Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Επεκτείνονται τα self tests από τη Δευτέρα 19 Απριλίου

 


Και στο δημόσιο υποχρεωτικό self test

 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, υποχρεωτικά θα κάνουν self test, μια φορά την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι  στο λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών, στην εστίαση, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κουρεία και κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τις υπηρεσίες τυχερών παιγνίων.

Το υπουργείο θα χορηγήσει στην ΗΔΙΚΑ τα ΑΜΚΑ των εργαζομένων, όπως παρουσιάζονται στην «Εργάνη», και θα γίνεται εβδομαδιαίως επικαιροποίηση των στοιχείων (προσλήψεων, απολύσεων κ.ο.κ.).

Οι εργαζόμενοι θα προμηθεύονται το self test δωρεάν με τη χρήση του ΑΜΚΑ από τα φαρμακεία και θα δηλώνουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr.

Εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, δηλώνεται και εκτυπώνεται η σχετική βεβαίωση. Εφόσον το τεστ είναι θετικό, ο εργαζόμενος μπαίνει σε καραντίνα μέχρι το δεύτερο επιβεβαιωτικό τεστ σε δημόσια δομή (ή σε ιδιώτη με δική του δαπάνη) εντός 24 ωρών.

Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ

 


 

Ο διοικητής της κ. Γιώργος Πιτσιλής έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη με τις 81 ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για την διευκόλυνση των φορολογουμένων και των επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα οι ψηφιακές δράσεις της ΑΑΔΕ είναι οι ακόλουθες:

1.Υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις

Α. Φορολογικό Μητρώο

1. ΕΚΔΟΣΗ και ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ μέσω ταυτοποίησης αριθμού κινητού τηλεφώνου. Αφορά φυσικά πρόσωπα και παρέχεται χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, μέσω διαλειτουργικότητας με τα πιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ταυτοποίηση του ενδιαφερομένου.

2. ΕΚΔΟΣΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ μέσω βιντεοκλήσης (myAADElive). Αφορά φυσικά πρόσωπα, με ταυτοποίησή τους μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ.

3. ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα να προβαίνουν με ηλεκτρονική αίτηση σε αλλαγή της Διεύθυνσης Κατοικίας τους. Εν συνεχεία η ΔΟΥ, χωρίς παρουσία του ενδιαφερόμενου, επεξεργάζεται την αίτηση και εγκρίνει ή απορρίπτει (αναγράφοντας την αιτιολογία απόρριψης) το αίτημα του φορολογούμενου.

4. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΑΜΩΝ και ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ. Άμεσα και εύκολα γίνεται πλέον κεντρικά και αυτόματα, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία στη ΔΟΥ, η ενημέρωση γάμων και διαζυγίων.

5. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΖΩΗΣ. Άμεσα ενημερώνεται το Φορολογικό Μητρώο και δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία των συγγενών στη ΔΟΥ.

6. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. Σε καθημερινή βάση γίνεται πλέον κεντρικά και αυτόματα, μέσω διαλειτουργικότητας με την Ελληνική Αστυνομία, η ενημέρωση των ΑΔΤ που αντικαθίστανται ή απενεργοποιούνται (κλοπές, απώλειες).

7. ΙΒΑΝ για επιστροφές, πιστώσεις. Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μπορούν να δηλώσουν τον λογαριασμό τους, σε μορφή ΙΒΑΝ ώστε σε περίπτωση που προκύπτει επιστροφή φόρου να πραγματοποιείται άμεσα η πίστωση στο λογαριασμό του δικαιούχου. Οι ΙΒΑΝ διασταυρώνονται σε πραγματικό χρόνο με τα Ιδρύματα Πληρωμών ώστε επιβεβαιώνεται ο δικαιούχος/ συνδικαιούχοι. Μέχρι στιγμής, πάνω από 3,77 εκατομμύρια IBAN έχουν δηλωθεί στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet.

8. ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ για την καταχώριση στοιχείων ιδιωτικών και επαγγελματικών πλοίων αναψυχής

ΕΟΔΥ: Ογδόντα ένα θάνατοι σήμερα, 3.089 νέα κρούσματα

 

12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ογδόντα ένα θάνατοι, 3.089 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.089, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 304.184 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.410 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.98 (95 % Crl: 0.43 - 1.55).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 81, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.135 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι809(62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67έτη.

To 83.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.912 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 (ημερήσια μεταβολή +22.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 525 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Συνελήφθη αλλοδαπός για μεταφορά παράτυπου μετανάστη σε περιοχή του Δήμου Πωγωνίου

 


Συνελήφθη χθες (13-04-2021) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Πωγωνίου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, με το οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε αλλοδαπό που είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου που ενήργησε την προανάκριση, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Οκτώ νέα πιστοποιητικά που μπορείτε να εκδίδετε από σήμερα από τα ΚΕΠ

 


Η έκδοση πιστοποιητικών αποτελούν τον κυριότερο λόγο επίσκεψης των πολιτών στα ΚΕΠ.

Από σήμερα τα ΚΕΠ διασυνδέονται  με το Μητρώο Πολιτών και έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν αυτόματα οκτώ πιστοποιητικά, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα παίρνουν την ίδια μέρα.

Τα πιστοποιητικά

Πιστοποιητικό Γεννήσεως επικαιροποιημένο

Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης επικαιροποιημένο

Ληξιαρχική πράξη γέννησης από τον 08/2013 (για πρώτη φορά on line από τα ΚΕΠ)

Ληξιαρχική πράξη γάμου από τον 08/2013 (για πρώτη φορά on line από τα ΚΕΠ)

Ληξιαρχική πράξη Συμφώνου Συμβίωσης από τον 08/2013 ( για πρώτη φορά on line από τα ΚΕΠ)

Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου από τον 08/2013 (για πρώτη φορά on line από τα ΚΕΠ)

Πιστοποιητικό Ιθαγένειας (για πρώτη φορά on line από τα ΚΕΠ).

Πιστοποιητικό Εγγυτέρων Συγγενών εφόσον έχει εκδοθεί για μια φορά (για πρώτη φορά on line από τα ΚΕΠ).

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα μέχρι και τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ώρα 8.00 π.μ.

 


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) στη λίμνη Παμβώτιδα από την Πέμπτη 15 Απριλίου ώρα 12 το μεσημέρι μέχρι και τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ώρα 8.00 π.μ..

Η απαγόρευση γίνεται με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και αφορά και τις γύρω από τη λίμνη τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες των παραλίμνιων περιοχών και της Νήσου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πενήντα πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 13 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (67.184) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.396) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.193) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (7) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(937) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(146) στη Θεσσαλονίκη,

(112) στην Αττική,

(102) στη Δυτική Ελλάδα,

(82) στην Κρήτη,

(79) στην Κεντρική Μακεδονία,

(60) στη Στερεά Ελλάδα,

(60) στο Βόρειο Αιγαίο,

(59) στην Πελοπόννησο,

(55) στην Ήπειρο,

(45) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(44) στη Θεσσαλία,

(43) στα Ιόνια Νησιά,

(37) στη Δυτική Μακεδονία και

(13) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (174.442) ομοειδείς παραβάσεις.

(205) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (197) πρόστιμα των 300 ευρώ και (8) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(25) στη Στερεά Ελλάδα,

(21) στην Αττική,

(21) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(20) στην Ήπειρο,

(17) στην Κρήτη,

(15) στη Δυτική Μακεδονία,

(14) στη Θεσσαλονίκη,

(14) στα Ιόνια Νησιά,

(13) στη Δυτική Ελλάδα,

(12) στο Βόρειο Αιγαίο,

(11) στην Κεντρική Μακεδονία,

(10) στη Θεσσαλία,

(9) στην Πελοπόννησο και

(3) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (49.803) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (47.795) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (2.008) των (150) ευρώ.

(53) παραβάσεις και (7) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

3.000 ευρώ πρόστιμο στον προσωρινά υπεύθυνο παντοπωλείου και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση για μη τήρηση ωραρίου λειτουργίας,

1.000 ευρώ πρόστιμο σε κουρείο για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού,

1.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρολογικών ειδών για μη τήρηση ωραρίου λειτουργίας,

300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη ανάρτηση πινακίδας με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων εντός του καταστήματος.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) άτομα για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού (καραντίνα).

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος προσφοράς ποτών για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (4) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη , σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφετέρια για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια – κυλικείο για εξυπηρέτηση πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – μπαρ για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε παντοπωλείο – πρατήριο άρτου για μη τήρηση ωραρίου λειτουργίας.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Δυτική Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (11) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε μισθωμένη κατοικία και επιβολή συνολικά 11 προστίμων των 300 ευρώ πρόστιμο σε (9) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (5.338) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.798) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΕΠΟ: Τίτλοι τέλους φέτος για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

 


 Στη συνεδρίαση της ΕΠΟ αποφασίστηκε ομόφωνα να μη συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στη φετινή σεζόν, ουσιαστικά η χρονιά θα θεωρηθεί ως μη γενόμενη και επομένως στη Γ΄ Εθνική της επόμενης σεζόν δεν θα προβιβαστεί κανένα σωματείο.

Στην απόφαση έπαιξε ρόλο σίγουρα το γεγονός πώς δεν υπάρχει χρόνος για να βγουν οι αγωνιστικές και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, αφού και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν έχει ανάψει το πράσινο φως για την επανέναρξή τους αλλά ούτε και για προπονήσεις.

Πολιτική Κίνηση "εΜεις": “Το κράτος στην κρίση (και μετά από αυτή) - Καινοτομία στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Μεταρρύθμιση στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

 


Ποιο είναι το κράτος που απαιτούν οι συγκυρίες της οικονομικής κρίσης και της κρίσης της πανδημίας που ακολούθησε; Γιατί δεν είναι αρκετό ούτε το «πολύ κράτος» του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το «λίγο κράτος» της Νέας Δημοκρατίας; Πώς συνδέονται ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και η σοσιαλδημοκρατία με την ουσία των δημόσιων πολιτικών που προτείνουν;

Η πολιτική κίνηση για τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό «εΜείς» και οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» συνδιοργανώνουν δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για τον ρόλο του κράτους και επιχειρούν να οριοθετήσουν την έννοια  του κράτους ως «συμμάχου του πολίτη».

Κυριακή 18 Απριλίου 2021 και ώρα 11:30 έως 13:30

στο Zoom Meeting: https://zoom.us/j/2322524614

Συζητούν:

·         Παύλος Ελευθεριάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστημίου Οξφόρδης

·         Θεοδότα Νάντσου, Διευθύντρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής WWF

·         Αλέξανδρος Σαρρής, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών

·         Γιώργος Σωτηρέλλης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών

·         Θεόδωρος Τσέκος, Καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

·         Κώστας Χρυσόγονος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ

Την εκδήλωση χαιρετίζουν:

Γιάννης Μπουτάρης, π. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Προλογίζουν ο Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματέας των εΜείς Δημήτρης Σακατζής και ο Γραμματέας των Κινήσεων Μιχάλης Χάλαρης

Συντονίζει:

Νίκος Νυφούδης, π. Βουλευτής Ποταμιού

Λίπος: Πώς συμβάλλει στην…ομορφιά;

 


Ποιος να το ’λεγε ότι το «ενοχλητικό» λίπος θα εξελισσόταν σε έναν απροσδόκητο σύμμαχο ομορφιάς.

Το τοπικό πάχος -που, συχνά, επιμένει, παρά την αλλαγή της διατροφής και την άσκηση- αφαιρείται και, πλέον, μπορεί να «βοηθήσει» άλλα σημεία του προσώπου και του σώματος, τα οποία χρειάζονται «ενίσχυση» και βελτίωση. Είναι, μάλιστα, τόσο εντυπωσιακά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της μεθόδου, που κερδίζει συνεχώς έδαφος, κυρίως μεταξύ των γυναικών.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCCT, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, απαντά στις δέκα πιο συχνές ερωτήσεις.

Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο λιπομεταφορά;

«Με τον όρο λιπομεταφορά ή αλλιώς μεταμόσχευση λίπους, ονομάζουμε τη διαδικασία, κατά την οποία απομακρύνουμε λίπος από μια περιοχή του σώματος και, στη συνέχεια, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, το εγχύουμε σε περιοχές του προσώπου ή του σώματος, όπου χρειάζονται ενίσχυση του όγκου», εξηγεί ο γιατρός.

Ποια είναι η διαδικασία, που ακολουθείται;

Αρχικά γίνεται η συγκέντρωση του λίπους, με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Με ειδική κάνουλα ο γιατρός συλλέγει λίπος από το σώμα του ασθενή, συνήθως από την περιοχή της κοιλιάς και από το έσω μέρος των μηρών. Στην περίπτωση, όμως, που αυτό το λίπος δεν επαρκεί, μπορεί να αφαιρεθεί και από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

Έπειτα, αμέσως μετά από τη λιποαναρρόφηση, ο πλαστικός χειρουργός επεξεργάζεται το λίπος που αφαιρέθηκε και εν συνεχεία προχωράει στην επανέγχυσή του με μικρότερες σύριγγες στις περιοχές, οι οποίες χρειάζονται βελτίωση (π.χ. στήθος, γλουτοί, πρόσωπο κτλ).

Η επέμβαση πραγματοποιείται στην κλινική με τοπική αναισθησία ή με μέθη και οι τομές είναι πολύ μικρές.