Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1 - 3

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε με ιδανικό τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Ο "Δικέφαλος" επικράτησε με 3-1 στους Ζωσιμάδες του ΠΑΣ Γιάννενα και εδραιώθηκε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας, πλέον, προβάδισμα έξι βαθμών από Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο.
Ο Σαλπιγγίδης χτύπησε δύο φορές, ο Κλάους μία, ενώ ο Ιλιτς μείωσε για λογαριασμό των γηπεδούχων.Οι θεατές που βρέθηκαν στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" είδαν τις δύο ομάδες να μπαίνουν με αρκετή όρεξη στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι φίλοι των γηπεδούχων είχαν την δυνατότητα να σηκωθούν αρκετές φορές από τις θέσεις τους, καθώς η ομάδα του Χριστόπουλου μπήκε με στόχο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της.

Ο Χακόμπο όμως ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν την παραβίαση της εστίας του. Με το πέρασμα του χρόνου, ο ρυθμός του ΠΑΣ άρχισε να πέφτει και ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ.
Και τα κατάφερε στο 20' με τον Σαλπιγγίδη να δίνει και την ώθηση για τη συνέχεια, καθώς το γκολ που πέτυχε φάνηκε να δίνει στην ομάδα του την ώθηση που της έλειπε. Μάλιστα πριν καλά καλά προλάβουν να ανασυνταχθούν οι γηπεδούχοι, ήρθε και το δεύτερο γκολ, από τον Κλάους Αθανασιάδη αυτή τη φορά. Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.
Όμως υπολόγιζαν χωρίς τους γηπεδούχους, οι οποίοι προς τιμήν τους, συνέχισαν με το ίδιο πάθος τις προσπάθειες τους και προσπάθησαν να ανατρέψουν τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί στο ματς. Πίεσαν, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα, δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα του Χακόμπο, όμως δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.
Και αυτό ήταν που πλήρωσαν τελικά, καθώς δέχτηκαν και τρίτο γκολ και πάλι από τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος βρήκε την μπάλα στρωμένη μπροστά του και τέτοιες ευκαιρίες δεν είναι συνηθισμένος να τις χάνει. Έτσι έγινε το 0-3 και ουσιαστικά έκρινε και το ματς, καθώς το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ, ο οποίος συνέχισε να είναι καλύτερος, ήταν να μειώσει το σκορ με τον Ιλιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Κειτά (60' Βίλα), Τσουκαλάς, Οικονόμου (77' Ντάσιος), Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Ιλιτς, Κοροβέσης (87' Νικλητσιώτης) ΠΑΟΚ (Δώνης): Χακόμπο, Βιβιάν, Κουμάλο, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ (82' Ρομπέρ), Λόρενς (77' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (89' Κίτσιου), Αθανασιάδης

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές, οι οποίες προσπάθησαν να ληστέψουν ηλικιωμένο

Συνελήφθησαν, σήμερα (17-12-2012) το πρωί στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 37, 23 και 20 ετών, για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί σε κεντρικό δρόμο της Ηγουμενίτσας, οι τρεις δράστιδες πλησίασαν 85χρονο ημεδαπό και με τη χρήση βίας αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από το σακάκι του.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΟΓΑ: Στις 27 Δεκεμβρίου η καταβολή επιδόματος για το τρίτο παιδί


Στις 27 Δεκεμβρίου το επίδομα για το τρίτο παιδί


Στο τέλος Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων το επίδομα για το τρίτο παιδί (44 ευρώ μηνιαίως και 88 ευρώ για το ΣΤ' δίμηνο) το οποίο δεν καταβλήθηκε σήμερα, 17 Δεκεμβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί. Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΓΑ επικαλείται "τεχνικές δυσκολίες του συστήματος" και αναφέρει, ότι η ακριβής ημερομηνία της πληρωμής του επιδόματος θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση του Οργανισμού.

Αναστολή πλειστηριασμών α' κατοικίας για ένα ακόμα έτος

Δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύεται σήμερα, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ρυθμίζονται τα εξής θέματα:
1) Η προαιρετική λειτουργία των επιχειρήσεων και των καταστημάτων εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών τις δυο τελευταίες Κυριακές του έτους 2012.
2) Η παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία για ένα ακόμα έτος, έως την 31η Δεκεμβρίου 2013.
3) Η αναστολή των εξώσεων στις εμπορικές μισθώσεις μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2012.

Γέμισε η αγορά ακάλυπτες επιταγές

1,25 δισ.  οι ακάλυπτες επιταγές το εντεκάμηνο

Σε 1,25 δισ. ευρώ ανήλθε τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012 η αξία των ακάλυπτων επιταγών και σε τεμάχια τα 119.275, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.

Το μήνα Νοέμβριο του 2012 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία σε 72,4 δισ. ευρώ και σε τεμάχια σε 7.043, παρουσιάζοντας μείωση 56,28% και 50,33% αντίστοιχα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2011.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2012 ανήλθαν σε 180 εκατ. ευρώ σε αξία και 113.942 σε τεμάχια.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΟΥΣΑΣ: 3 στους 10 πεθαίνουν από καρδιαγγειακές παθήσεις

Τα συμπεράσματα επεμβατικού Συνεδρίου στα Γιάννινα

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις ευθύνονται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο για το 30% της θνησιμότητας. Αυτό τονίστηκε στο διήμερο επεμβατικό συνέδριο που διοργάνωσε με επιτυχία στα Γιάννινα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των γιατρών για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο επόμενος Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Ηπειρώτης καρδιολόγος κ. Στέφανος Φούσας (Δ/ντής Καρδιολογικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου) «η ιατρική τρέχει με πολλά χιλιόμετρα και ο γιατρός δεν πρέπει να επαναπαύεται».
Στο συνέδριο συζητήθηκαν νέες εξελίξεις και με έμφαση τονίστηκε ότι όταν συμβαίνει το έμφραγμα του μυοκαρδίου, θα πρέπει η αντίδραση να είναι άμεση, με μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ από το νέο έτος

Την πλήρη εξομοίωση από 1η Ιανουαρίου 2013 των αποδοχών περίπου 120.000 εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων στο στενό δημόσιο τομέα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία εισάγεται και το νέο βαθμολόγιο στις ΔΕΚΟ.

Βάσει της εγκυκλίου, οι περικοπές των αμοιβών κυμαίνονται στο 25%, ενώ η οροφή βρίσκεται στα 2.200 ευρώ μεικτά για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με 35 χρόνια υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", κατ' εφαρμογήν του ν. 4093/2012 η εγκύκλιος προβλέπει ότι η κατάταξη στο βαθμολόγιο, των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, θα οδηγήσει σε περικοπές των αποδοχών τους 25% κατά μέσον όρο, καθώς τα χρόνια προϋπηρεσίας καθορίζουν το ύψος του βασικού μισθού στα πρότυπα του Ενιαίου Μισθολογίου που ισχύει στον στενό δημόσιο τομέα.
Εκτός από τις μισθολογικές περικοπές, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, καταργούνται όλες οι έκτακτες αποδοχές, τα ειδικά επιδόματα και τα μπόνους που λάμβαναν στελέχη και εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ.
Η εγκύκλιος έχει εφαρμογή σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, σε δημοτικές επιχειρήσεις, σε Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, στις Ανώνυμες Εταιρίες του Δημοσίου, καθώς και σε επιχειρήσεις που χορηγούνται τακτικά κατά 50% τουλάχιστον από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Οι αλλαγές στους αγρότες με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ιδιαίτερα αρνητικές ρυθμίσεις που σαν αποτέλεσμα θα έχουν την περαιτέρω συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, από μια πρώτη "ανάγνωση" των αρμόδιων υπηρεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Επαχθή είναι τα μέτρα που αφορούν τόσο τους αγρότες ως φυσικά πρόσωπα αλλά και τους συνεταιρισμούς τους, ως φορείς.

Αναλυτικά οι επισημάνσεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Στο κείμενο που ακολουθεί περιλαμβάνονται ορισμένες κρίσιμες επισημάνσεις που αφορούν στους αγρότες και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Ειδικότερα επισημαίνονται τα εξής :
1. Ρυθμίσεις που αφορούν στους αγρότες.
α) Φορολόγηση αγροτών για το έτος 2013.
Στο άρθρο 1. του νομοσχεδίου αναφέρονται τα εξής : γ) Το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση υποβάλλεται σε φόρο με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%). Ειδικά για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) για το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση εφαρμόζεται αυτοτελώς η κλίμακα μισθωτών- συνταξιούχων.
Επίσης στο άρθρο 4, παράγραφοι 2, 3 και 4 αναφέρονται τα εξής : 2. Οι διατάξεις του άρθρου 42 του Κ.Φ.Ε. καταργούνται για εισοδήματα που αποκτώνται από 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά. 3. Οι διατάξεις του άρθρου 43 του Κ.Φ.Ε. καταργούνται για εισοδήματα που αποκτώνται από 1η Ιανουαρίου 2014. 4. Οι διατάξεις του άρθρου 44 του Κ.Φ.Ε. καταργούνται για εισοδήματα που αποκτώνται από 1η Ιανουαρίου 2014.
Οι αγρότες για το εισόδημά τους που θα αποκτήσουν κατά το έτος 2013 θα τύχουν των απαλλαγών και των εκπτώσεων που προβλέπονται από την κατάργηση των διατάξεων των άρθρων 42, 43 και 44 του νόμου 2238/94 (π.χ. κατάργηση του αντικειμενικού προσδιορισμού του γεωργικού εισοδήματος, έκπτωση ενοικίου εκμισθούμενης γης, έκπτωση 25% της δαπάνης αγοράς καινούργιου πάγιου εξοπλισμού, απαλλαγές 1500 ευρώ και 3000 ευρώ σε όσους παίρνουν εξισωτικές αποζημιώσεις) όπως ισχύει σήμερα και θα φορολογηθούν με την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, όπως προτείνεται από το σχέδιο νόμου στο άρθρο 1 που έχει ως ακολούθως:

Απεργιακή εβδομάδα ξεκινά με τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ο χώρος της Υγείας θυμίζει «καζάνι» που βράζει με τους γιατρούς και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς επίσης και τους φαρμακοποιούς να κλιμακώνουν, τις κινητοποιήσεις τους.
Μία απεργιακή εβδομάδα ξεκινά με τους γιατρούς, φαρμακοποιούς, εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να βγαίνουν στους δρόμους εν όψει της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές, τις οφειλές του κράτους και το μέτρο της διαθεσιμότητας.