Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας και Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (0-0)-Διπλό "χρυσάφι" της Αναγέννησης στην Βουνοπλαγιά (0-2)


*Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι του πρωτοπόρου Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας και της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος για την  27η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας:
 Ζώτος Νικόλαος, Κολόσης Χαραλαμπος- Κωνσταντίνος (Κατσαβριάς Βασίλειος 84΄), Χωραβάτης Παναγιώτης, Παππάς Γεώργιος, Λαγκαβάνης Απόστολος, Likaj Besmir, Πασχάλης Χρήστος, Ιωαννίδης Αδαμάντιος, Οικονόμου Αλέξιος (Παπανικολάου Κωνσταντίνος 55΄), Τσίκας Χρήστος, Γιαννέτας Παύλος
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος, Μούτας Περικλής, Κασίμης Μάριος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος,  Μπάγιας Ελευθέριος (Βασάκος Κωνσταντίνος 73΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Χαρίσης Ιωάννης (Κόντος Κωνσταντίνος 90΄), Μπουτοβίνας Αλέξανδρος, Γκίτσας Βασίλειος


*Ένα ακόμη βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία έκανε η Αναγέννηση αφού επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στη Βουνοπλαγιά του τοπικού Π.Α.Σ. Αλμυρού με σκορ 2-0  για την  27η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής. 
Στο 83΄ ο Τάσιος Αλέξανδρος έδωσε προβάδισμα στην Αναγέννηση.
Το τελικό 0-2 έγινε στο 90΄ με αυτογκόλ του Στρατή Απόστολου.
Π.Α.Σ. Αλμυρός
Κολιός Δημήτριος, Κότσι Μάριος  (Πούλιος Τηλέμαχος 55'), Γκροπάσι Ραμαντάν, Σμπόνιας Δημήτριος, Σιδέρης Γεώργιος (Τζώρτζης Γεώργιος 80΄), Τσίτσος Ξενοφών, Λέττας Βασίλειος (Στρατής Απόστολος 70΄), Τσοτσολής Φίλιππος, Καραγιάννης Ιωάννης, Τσόδουλος Χαράλαμπος, Παράσχης Δημήτριος
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:

Πότσης Κίμων, Χατζόπουλος Σπυρίδων-Ιωάννης, Πότσης Ανδρέας, Γκορίτσας Παναγιώτης, Πότσης Θεόδωρος, Μπάσιος Χρήστος, Θωμαΐδης Γεώργιος (Γραμμόζης Γεώργιος 57΄), Καμονάς Ιωάννης, Τάσιος Αλέξανδρος,  Makollari Dorjan, Ντόντης Βασίλειος (Κολέμπας Φίλιππος 90΄)

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 13 Απριλίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 1-3
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0-2
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 7-1
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 3-4
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 0-3
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006  3-0
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 1-1
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-0


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 67

2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  59

3. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  56 (26)

4. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 52

5. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 52  

6. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 46 

7. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 38

8. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 36  

9. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 30 
10. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 30
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  29  
12. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 27
13. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 25   
14. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 24
15. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 16
16. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 8 (26)

Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου σε χαράδρα κοντά στη Μονή Στομίου Κόνιτσας


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση δυνάμεων  της Πυροσβεστικής και της 5ης ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό νεαρού αστυνομικού από την Πρέβεζα, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε σε δύσβατη περιοχή του όρους Τύμφη, κοντά στη Μονή Στομίου Κόνιτσας.
Η χαμηλή νέφωση και το παγωμένο χιόνι δυσκολεύουν την επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό και τη διάσωση του αγνοούμενου.

Παρακάλαμος: "Ζυμώσεις" ενόψει Δημοτικών εκλογών

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική αναμέτρηση τις 26ης Μαΐου έχει αρχίσει,  τα πηγαδάκια και οι επαφές με παλαιούς και νέους υποψηφίους στα καφενεία του Παρακαλάμου έχουν ενταθεί. 

Δήλωση του Γιάννη Καραγιάννη για τη Διεπαγγελματική της Φέτας


Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (αιγοπροβατοτρόφων, γαλακτοβιομηχάνων και τυροκόμων) για την ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.
Είναι μια ιστορική απόφαση για το μέλλον της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας και του εθνικού μας προϊόντος, που πιστώνεται θετικά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη.
Η επί σειρά ετών καθυστέρηση της ίδρυσής της, έχει κοστίσει πολλά στο εθνικό μας προϊόν, τόσο στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες, όσο και στην ανεξέλεγκτη χρήση του ονόματος "φέτα" από παντός τύπου λευκά τυριά και εταιρείες στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

Δέσμευση του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου, Νικόλα Κάτσιου για κατασκευή στεγάστρου στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Παραμυθιάς


          Τη δέσμευσή του ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα βελτιώσει και θα κάνει πιο λειτουργικές και πιο ελκυστικές για τους συμπολίτες μας τις εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Στάδιο Παραμυθιάς, ανακοίνωσε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» και υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, Νικόλας Κάτσιος.
          Η εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 στα γραφεία της τοπικής μας ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο Παραμυθιάς και έγινε λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του φετινού κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας από τους «πράσινους».
          Ο Ν. Κάτσιος συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του τομέα αθλητισμού της παράταξης, περιηγήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις και συζήτησε με τα μέλη του Δ.Σ. της τοπικής μας ομάδας, τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όσο και γενικότερα την κατάσταση στο ποδόσφαιρο στο δήμο Σουλίου.
          Ειδικότερα για το Δημοτικό Στάδιο Παραμυθιάς, ο Ν. Κάτσιος δεσμεύτηκε για την τοποθέτηση στεγάστρου με παράλληλη τοποθέτηση επιτοίχιων φωτοβολταϊκών φωτιστικών που θα καλύψουν τις ανάγκες των φιλάθλων της ομάδας μας για άνετη παρακολούθηση των αγώνων κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και των αθλητών-αθλουμένων για προπόνηση κατά τις απογευματινές ώρες.
          Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου ενημερώθηκε και για άλλες ανάγκες που υπάρχουν στο  Δημοτικό Στάδιο Παραμυθιάς, όπως είναι η έλλειψη σε χημικές τουαλέτες για τους πολίτες, η έλλειψη βοηθητικού προσωπικού και η έλλειψη κανονισμού λειτουργίας του χώρου. Για όλα τα παραπάνω προβλήματα ο Ν. Κάτσιος ανέπτυξε στα μέλη του Δ.Σ. της ομάδας μας, τον ακριβή τρόπο επίλυσής τους.
          «Η υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σουλίου και της Περιφέρειας Ηπείρου και η χρηματοδότηση μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα μας δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τις συνθήκες τις εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Στάδιο Παραμυθιάς. Υπάρχουν τα κονδύλια, ξέρουμε τον τρόπο, έχουμε τη βούληση, διαθέτουμε την εμπειρία και θα κάνουμε πιο ελκυστικές και πιο λειτουργικές για τους πολίτες τις συνθήκες στο Στάδιο του δήμου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στα μέλη του Δ.Σ. ο Ν. Κάτσιος.    
          Επιπλέον, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου τόνισε στα μέλη του Δ.Σ. ότι μέσα από τη στενή συνεργασία Δήμου Σουλίου και «Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς» θα ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες της νέας Δημοτικής Αρχής, που από τον προσεχή Σεπτέμβριο βάσει ενός συγκεκριμένου πλάνου θα δρομολογήσουν την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή. Και στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την καθιέρωση της διοργάνωσης ενός ποδοσφαιρικού “Summer Camp” στην Παραμυθιά σε συνεργασία με μια ΠΑΕ της “Super League”, που θα ενισχύσει την ανάδειξη των ποδοσφαιρικών ταλέντων της περιοχής, θα βοηθήσει τα τμήματα υποδομών των ομάδων στο Δήμο Σουλίου και θα στηρίξει τουριστικά τον τόπο μας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Ν. Κάτσιο και την αντιπροσωπεία της παράταξής του υποδέχτηκαν στα γραφεία του «Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς», η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Έρρικα Ντούμα, τα μέλη: Κων/νος Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Ευαγγέλου, Θεοδωρός Μάνος, Άγγελος Τσίγγος και στελέχη της ομάδας μας.

«Νέα Εποχή για το Πωγώνι»: Είμαστε εδώ!


Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε έναν καταιγισμό έργων από τη Δημοτική Αρχή, η οποία προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα των τελευταίων χρόνων.
29/4/2015 - τέσσερα χρόνια πριν. Ο Δημήτρης Ντότης με επιστολή του ενημερώνει τους πολίτες για τα ερωτήματα που έθεσε στο δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν στην έλλειψη φωτισμού στις διασταυρώσεις, στην αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων, στα προβλήματα στο οδικό Δίκτυο και στην εγκατάλειψη του Πύργου του Μελά. Ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές και η κατάσταση είναι αμετάβλητη, τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Μπορείτε ακολουθώντας το παρακάτω link να διαβάσετε την επιστολή

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες στο Πωγώνι και τα προβλήματα του!
Δεν θυμηθήκαμε τώρα το Πωγώνι, δε γνωρίζουμε τώρα το Πωγώνι!!!
Οι ουρανοκατέβατοι σωτήρες του Πωγωνίου που πιστεύουν ότι με μια τετράμηνη επαφή με τα χωριά μας θα γνωρίσουν τα προβλήματα τους και θα βρουν και τον τρόπο επίλυση τους ας το έχουν υπόψιν τους!!

Δημήτρης Σ. Ντότης
Επικεφαλής της παράταξης
«Νέα Εποχή για το Πωγώνι»

Αδελφότητα Καστάνιανης Πωγωνίου: Γενική συνέλευση-εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., την Κυριακή 14 Απριλίου, ώρα 11:00 π.μ.


Ανακοίνωση
Γενική συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα της Αδελφότητας της Καστάνιανης Κων\νου Παλαιολόγου 6-4, Αθήνα.
Η συμμετοχή όλων των συγχωριανών στις εκλογές της Αδελφότητας, είναι καθήκον μας, για την ενότητά μας, για την ευημερία της Αδελφότητας, για το χωριό μας!

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 15-04-2019 έως 21-04-2019)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 15 έως 21 Απριλίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δεύτερα (15-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (16-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (17-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (18-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Παρασκευή (19-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (21-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δεύτερα (15-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.
Τρίτη (16-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (17-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (18-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (19-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σαββάτο (20-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (15-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ασπροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Τρίτη (16-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Πέμπτη (18-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Παρασκευή (19-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Σάββατο (20-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία - Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (15-04-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγια
Τρίτη (16-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (17-04-2019) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (18-04-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (19-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (20-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (15-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (16-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (17-04-2019) και ώρες από 28:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (18-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (19-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (20-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.  

5 συχνές αιτίες του πόνου στα πέλματα


Οκτώ στους δέκα ανθρώπους εκδηλώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους πόνο στο πέλμα, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής και την καθημερινότητά τους.
Αυτό δεν είναι τυχαίο. Τα πέλματα απορροφούν τους κραδασμούς σε κάθε μας βήμα, σηκώνοντας 1,5 φορές το σωματικό βάρος μας όταν βαδίζουμε. Επιπλέον, δέχονται πιέσεις από σχεδόν... μισό εκατομμύριο κιλά στη διάρκεια μίας ώρας έντονης άσκησης (π.χ. τρέξιμο). 
Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, αποτελούνται από 26 οστά, 33 αρθρώσεις και πέντε συνδέσμους, επομένως υπάρχουν πολλές δομές που μπορεί να τραυματισθούν.
«Ο πόνος στα πέλματα είναι ένα από τα συχνότερα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά δυστυχώς πολλοί πάσχοντες υποφέρουν δίχως να απευθύνονται σε έναν ειδικό», λέει ο φυσικοθεραπευτής-χειροθεραπευτής Γιώργος Κακαβάς, από το Fysiotek Sports and Spine Lab (www.fysiotek.gr). «Ωστόσο ο πόνος στο πέλμα δεν είναι ποτέ φυσιολογικός και γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να ανευρίσκεται η αιτία του και να γίνεται η κατάλληλη θεραπεία. Ευτυχώς με την πρόοδο της τεχνολογίας έχουμε στα χέρια μας τα απαιτούμενα μέσα, όπως την τεχνική fysiotek, που μας επιτρέπει να εντοπίσουμε την αιτία του πόνου, δηλαδή την δομή του πέλματος που έχει υποστεί κάκωση ή τραυματισμό, ώστε να καταρτίσουμε το κατάλληλο φυσικοθεραπευτικό πρόγραμμα που θα την θεραπεύσει. Ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να περιορίσει ο ασθενής την κινητικότητά του σε μια προσπάθεια να πάψει να πονάει - και η ακινησία είναι ό,τι χειρότερο για την φυσική κατάσταση και την υγεία».

Ε.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ: Κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Ε.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ στηρίζει την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και θέλει να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο των Ιωαννίνων να αγκαλιάσει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της ομάδας και να παρακολουθήσει τον αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Κυριακή, 14/04, 19:00) στο Ε.Σ.Ι. "ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ".
Φίλαθλοι και ποδοσφαιριστές πρέπει να γίνουν ένα και να δώσουν το μήνυμα που πρέπει.
Ο ΠΑΣ πρέπει και του αξίζει να αγωνίζεται στη Superleague.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο πλευρό της ομάδας μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ.

«Πήγε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι»


Η παροιμιώδης φράση, που συχνά προφέρεται στην καθημερινή γλώσσα, σε πολλούς εξ αυτών που την επικαλούνται, νομίζω ότι αγνοείται από πού προήλθε και τι ακριβώς προσδιορίζει. Πολλές φορές κατά καιρούς, έχω ρωτήσει μερικούς ανθρώπους, που την αναφέρουν και όλοι ανεξαιρέτως μου δήλωσαν, ότι δεν γνωρίζουν από πού προήλθε και όπως κατάλαβα οι περισσότεροι, δεν μπορούσαν να με κατατοπίσουν τι ακριβώς ήθελαν να εννοήσουν ή και να επισημάνουν.
Η παροιμιώδη φράση, από ότι με έχουν διαβεβαιώσει λέγεται προς αυτόν που σκοτώθηκε, άσκοπα, χωρίς λόγο.
Η παράδοση αναφέρει ότι κάποτε μια παντρεμένη γυναίκα, από κάποιο χωριό της Πελοποννήσου, δεχόταν συχνές ερωτικές προτάσεις από ένα νεαρό ανύπανδρο συγχωριανό της. Έπειτα από συνεχόμενη πολιορκία, αποδέχθηκε τις ερωτικές επιθυμίες και αποφάσισε να συνευρεθούν για τα περαιτέρω.
Λαογραφική καταγραφή Ηλίας Τουτούνης
Εκείνη την εποχή ήταν τέλη Αυγούστου και στο χωριό ήταν αδύνατον να συνευρεθούν, διότι ήταν επικίνδυνο να γίνουν αντιληπτοί. Έτσι μια ημέρα, βρήκε ένα τρόπο και του είπε να πάει από πρωί νύκτα στο κτήμα της να κρυφθεί μέσα στο αμπέλι της και να την περιμένει. Αυτή θα ξεκινούσε αργότερα από το σπίτι της να πάει στο κτήμα για να κόψει σταφύλια και εκεί θα τον συναντούσε.
Αυτός με μεγάλη χαρά αποδέχθηκε και την άλλη μέρα αχάραγο, πριν τον πάρει είδηση κανένα μάτι, ξεκίνησε, πήγε στο κτήμα της και τρύπωσε μέσα στο αμπέλι. Εκεί την περίμενε κρυμμένος μέσα στις φυλλωσιές του αμπελιού. Όμως για κακή του τύχη, ο άνδρας της φιλενάδας του, δεν την άφησε να πάει αυτή στο αμπέλι λέγοντάς της, ότι θα πάει αυτός. Πήρε το τουφέκι του επειδή ήταν και κυνηγός και πρωί-πρωί ξεκίνησε για το κτήμα.
Αφού έκαμε διάφορες δουλειές, μόλις βάρεσε για τα καλά ο ήλιος και άρχιζε η ζέστη, μπήκε στην καλύβα του πήρε το καλαθάκι του και τράβηξε κατά το αμπέλι να κόψει σταφύλια. Μόλις αντιλήφθητε ο φίλος της γυναίκα του, να μπαίνει ο άντρας της στο αμπέλι και να ψάχνει για σταφύλια, για να μην γίνει αντιληπτός μετακινούταν κάτω από τα κλήματα. Το αμπέλι είχε γύρω- γύρω φυσική φράχτη από κλαδιά και βάτα και ήταν αδύνατον να ξεφύγει.
Σε κάποια στιγμή κάτι αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης, και νομίζοντας ότι έχει μπει στο αμπέλι του κάποιο σκυλί για να φάει σταφύλια (αν και ο σκύλος είναι κρεατοφάγος, τα σταφύλια είναι μια από τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του), έβγαλε από τον ώμο το τουφέκι του και προχωρούσε εκεί που είδε την κίνηση και καθώς πλησίαζε, είδε ένα κάτι να κινείται κάτω από τα κλήματα και τότε έριξε μια ντουφεκιά να σκοτώσει το σκυλί, που νόμιζε ότι ήταν κάτω από τα κλήματα.

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία που έλαβε χώρα χθες (12-04-2019) σε σπίτι ημεδαπών, στην Αετόπετρα Κόνιτσας




Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, 34 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία
Βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών τα κλεμμένα χρυσαφικά καθώς και χρηματικό ποσό, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες
Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο δραστών ληστείας που έλαβε χώρα σε βάρος ημεδαπών σε σπίτι στην Αετόπετρα Κόνιτσας, προχώρησαν χθες (12-04-2019), αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 34 και 28 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες (12-04-2019) μετά τα μεσάνυχτα στην Αετόπετρα Κόνιτσας, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν παράθυρο σπιτιού, όπου διαμένει 92χρονη ημεδαπή μαζί με τον 61χρονο γιο της και αφού τους ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (565) ευρώ, χρυσαφικά, κλειδιά και ένα κινητό τηλέφωνο.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες, χθες το πρωί, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας και να τους συλλάβουν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο πλαστικό κάλυμμα της βάσης της ζώνης του συνοδηγού, τα κλεμμένα χρυσαφικά,
χρηματικό ποσό,
διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, σκύλα, γαλλικό κλειδί).
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο τέλεσης της ληστείας και διαφυγής.
Σημειώνεται ότι ο 28χρονος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων (συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ένοπλες ληστείες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, έκθεση και θανατηφόρα σωματική βλάβη) ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Κύστη κόκκυγα: Μόνιμη λύση χωρίς μολύνσεις και επανεμφάνιση προσφέρει η χρήση Laser


Μόνιμη λύση, χωρίς  μολύνσεις και επανεμφάνιση προσφέρει  η χρήση  laser στην αφαίρεση της κύστης κόκκυγα, η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο!
Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, η θεραπεία με laser της κύστης κόκκυγα προσφέρει γρήγορη, ανώδυνη και  οριστική θεραπεία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 87,5%!
Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με στοιχεία άλλων μελετών, το 21,4% των ασθενών στους οποίους δόθηκε αντιβιοτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα υποτροπίασε μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.
Επίσης, επανεμφάνιση της κύστης σε ποσοστό 26,8% είχαμε σε ασθενείς στους οποίους είχε γίνει διάνοιξη και παροχέτευση, ενώ  υποτροπή σε ποσοστό 30,4% υπήρξε σε ασθενείς που χειρουργήθηκαν με νυστέρι.
«Είναι γεγονός, όπως δείχνουν και οι μελέτες, ότι η επανεμφάνιση της κύστης κόκκυγα είναι αρκετά συχνή (από 1/3 μέχρι 1/5) των ασθενών που υποβλήθηκαν σε κάποια κλασική μέχρι σήμερα θεραπεία» αναφέρει,  ο  διαπρεπής γενικός χειρουργός πρωκτολόγος  κ. Δημήτρης Μουσιώλης, με πλούσια εμπειρία στις επεμβάσεις αυτού του είδους  και προσθέτει.
«Η χρήση του Laser και μάλιστα της  νεότερης γενιάς  (SiLaC – Sinus Laser Closure) τα τελευταία χρόνια έχει φέρει επανάσταση ιδιαίτερα στη θεραπεία της πάθησης αυτής».