Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

"ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ" στο Καλπάκι

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Αυγούστου στον  προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος παιχνιδιών που οργάνωσε ο Δήμος Πωγωνίου με τίτλο τα "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ".

Τα  παιδιά της περιοχής διασκέδασαν και χόρτασαν παιχνίδι.


Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων για το σημερινό διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη

 


Ας το καταλάβουν καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, μέσα και έξω από την οικογένειά του. Δεν είναι οι παθογένειες του παρελθόντος που προκάλεσαν το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών σε δημοσιογράφους και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ούτε η ίδια η δημοκρατία  είναι συνένοχη όπως θέλουν να το παρουσιάσουν.

Η ευθύνη για το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι αποκλειστικά του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη  με την διπλή του ιδιότητα τόσο ως ουσιαστικού αρχηγού της ΕΥΠ, όσο και ως Πρωθυπουργού. Αυτό έγραψε η ιστορία μετά το σημερινό του διάγγελμα.

Και αυτό δεν κρύβεται όσο και να προσπαθούν.

Πλέον η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική και αποτελεί τη μόνη λύση απέναντι στα αδιέξοδα της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.

Μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που βυθίζουν στη μιζέρια την κοινωνία, με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια να εξακολουθούν να καλπάζουν και τους πολίτες να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες. Μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που κακοποιούν το κράτος δικαίου με τις αντιδημοκρατικές πρακτικές των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών.

Σαν σήμερα στις 8 Αυγούστου του 1974 η κυβέρνηση Νίξον κατέρρεε υπό το βάρος της αποκάλυψης του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών του δημοκρατικού  κόμματος.

Στην Ελλάδα της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη και των φιλικών τους ΜΜΕ είναι απλώς…Δευτέρα!

Οι δημοκρατικοί πολίτες όμως είναι έτοιμοι να δώσουν σύντομα την απάντηση και στα Γιάννενα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Για να ανασάνει η κοινωνία και ο τόπος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου: Οι τυχεροί αριθμοί της λαχειοφόρου αγοράς

 


Οι τυχεροί  αριθμοί της λαχειοφόρου αγοράς.

1 . 2322

2. 2180

3. 2580

4. 1826

5. 3258

6. 2983

7. Ο85

8. 808

9. Ο91

10. 2559

11. 407

12. 2271

13. 2100

14. 720

15. 3364

16. 1988

Διάθεση δώρων έως 31/10/2022

Εφημερίδα Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου (Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος 2022)

 


Εφημερίδα Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου (Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος 2022).




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Δεκαπενταύγουστος:Ένας θάνατος που πανηγυρίζεται

 


Αριθ. Πρωτ. 526

Εν Δελβινακί τη 1 Αυγούστου 2022

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 242

Θέμα: Δεκαπενταύγουστος: Ενας θάνατος πού πανηγυρίζεται!

Αγαπητοί μου Χριστιανοί,

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή των Ιωαννίνων για διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή

 


Κατείχε στο σπίτι του πλήθος συσκευασιών με ναρκωτικά με σκοπό τη διακίνησή τους

 

Κατασχέθηκαν συνολικά 420 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, πιστόλι και κλεμμένο κυνηγητικό όπλο

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνέλαβαν χθες (07-08-2022) το βράδυ ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ημεδαπός και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, κατά την οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα -418,6- γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, διαμοιρασμένη σε πλήθος επιμέρους συσκευασιών, έτοιμων για περαιτέρω διακίνηση.

Ακόμη κατασχέθηκαν:

πιστόλι διαμετρήματος -6,35- mm με γεμιστήρα,

κυνηγητικό όπλο, το οποίο είχε κλαπεί στον παρελθόν από περιοχή των Ιωαννίνων,

χρηματικό ποσό -800- ευρώ και

-2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη αλλοδαπός σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας, που μετέφερε με αυτοκίνητο πάνω από 77 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 


Το προσδοκώμενο όφελος από την πώλησή τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 190.000 ευρώ

Συνελήφθη σήμερα το πρωί σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών και απείθεια.



Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό σε παραμεθόρια περιοχή οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν, παρά την προσπάθειά του να αποτρέψει τον έλεγχο ασφαλίζοντας τις πόρτες του οχήματος.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -77- κιλών και -320- γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν ακόμη το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεως οχημάτων με έδρα χώρα του εξωτερικού και κινητό τηλέφωνο.



Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της παραπάνω ποσότητας ναρκωτικών εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 190.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ιερομνήμη Πωγωνίου: Την Τρίτη 9 Αυγούστου το τελευταίο αντίο στον Απόλλωνα Τάτση

 


Αγαπητοί φίλοι γερομάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κηδεία του συγχωριανού μας Απόλλωνα Τάτση που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή θα γίνει την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 10:30 στο Κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Στο 11,6% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

 


Επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο, λόγω και της υψηλότερης περυσινής βάσης σύγκρισης, η αλματώδης ανοδική πορεία του πληθωρισμού.

Ωστόσο, παρέμεινε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, καθώς αυξήθηκε 11,6% από 12,1% τον Ιούνιο εφέτος και έναντι αύξησης 1,4% τον Ιούλιο 2021.

Σε ετήσια σύγκριση (Ιούλιος 2022 προς Ιούλιο 2021), συνεχίστηκαν οι σημαντικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, καθώς οι τιμές αυξήθηκαν σε: 

Φυσικό αέριο (178,9%), Πετρέλαιο θέρμανσης (65,1%), Ηλεκτρισμό (55,8%), Καύσιμα και λιπαντικά (33%) και Στέρεα καύσιμα (9%). Όπως και στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς», όπου οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά σε: Έλαια και λίπη (27,3%), Ψωμί και δημητριακά (16,7%), Κρέατα- γενικά (16,7%), Γαλακτοκομικά και αυγά (16,4%), Λαχανικά- γενικά (13,4%), Καφέ-κακάο- τσάι (11,4%), Λοιπά τρόφιμα (9,3%), Ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά (5%), Ψάρια- γενικά (3,6%), Μεταλλικό νερό- αναψυκτικά- χυμούς φρούτων (3,5%) και Αλκοολούχα ποτά μη σερβιριζόμενα (3,3%).

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον Ιατρό – Καρδιολόγο κ. Γιάννη Γ. Μπαλτογιάννη

 


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Ιατρό – Καρδιολόγο κ.Γιάννη Γ. Μπαλτογιάννη.

Ο Ιατρός κ.Μπαλτογιάννης (baltogiannis.gr) είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Είναι κάτοχος διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μετεκπαιδεύτηκε στην ηλεκτροφυσιολογία και βηματοδότηση στο νοσοκομείο UZ Brussel των Βρυξελλών ως υπότροφος της Ευρωπαϊκής Αρρυθμιολογικής Εταιρείας (EHRA), υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Pedro Brugada, όπου απέκτησε μεταδιδακτορικό τίτλο σπουδών.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις αρρυθμίες, όπως κολπική μαρμαρυγή, υπερκοιλιακές ταχυκαρδίες, κοιλιακές ταχυκαρδίες, τόσο με τη διάγνωση όσο και με τη θεραπεία τους (ablation, εμφύτευση βηματοδοτών και απινιδωτων), καθώς και με την πρόληψη αιφνιδίου θανάτου. Είναι συνεργάτης του Αγίου Λουκά Θεσσαλονίκης, όπου διενεργεί ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες, ablation, εμφύτευση βηματοδοτών και απινιδωτών.

Καλώς όρισες στην οικογένεια του Π.Α.Σ. και σου ευχόμαστε τα καλύτερα.

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους

 


Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους που προφασίζονται την ιδιότητα υπαλλήλων της εταιρείας, με στόχο να αποσπάσουν προσωπικά τους στοιχεία με αφορμή την οικονομική ενίσχυση του Power Pass.

Υπογραμμίζεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν εμπλέκεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας για την πίστωση των ποσών των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης Power Pass και δεν θα ζητήσει ποτέ από τους καταναλωτές στοιχεία που σχετίζονται με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (e-banking, IBAN κτλ), όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεύτερη ευκαιρία θα δοθεί σε περίπου 400.000 δικαιούχους που έχουν μείνει εκτός επιδόματος καθώς έχουν πολύ μικρή επιβάρυνση στους λογαριασμούς τους (κάτω από 30 ευρώ για το πεντάμηνο). Όμως, με δεδομένο ότι το Power Pass, έχει επεκταθεί και τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί επανυπολογισμός της επιβάρυνσης για όλο το εξάμηνο από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι που δεν ανήκουν στην ομάδα δικαιούχων που έχει πληρωθεί, θα λάβουν χρήματα στα τέλη του Αυγούστου ή στις Αρχές Σεπτεμβρίου.

Παράδειγμα:

-Νοικοκυριό με επιβάρυνση 28 ευρώ για το 5μηνο Δεκέμβριος – Μάιος

-Δεν θα λάβει χρήματα σήμερα διότι έμεινε εκτός επιδότησης λόγω χαμηλού ποσού

-Θα έχει επιβάρυνση 35 ευρώ για το 6μηνο Δεκέμβριος Ιούνιος

-Επομένως, θα λάβει επιδότηση 21 ευρώ μέχρι τον Σεπτέμβριο

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός που αναζητούνταν από τις ιταλικές αρχές

 


Συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, ο οποίος αναζητούνταν από τις ιταλικές αρχές.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για παράνομη εμπορία ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 8 Αυγούστου

 


Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09;00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00είο Καναλακίου, 12:30-14:00.

Παιδιά: Διακοπές και υποχρεώσεις δεν πάνε μαζί

 


Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών, δεδομένου ότι

“απελευθερώνονται” από το άγχος και την πίεση του -υπερφορτωμένου στις μέρες μας- προγράμματος του χειμώνα.

Οι διακοπές ισοδυναμούν με ξεκούραση, παιχνίδι και ανεμελιά και αποτελούν απαραίτητο συστατικό μιας υγιούς παιδικής ζωής! Γι’ αυτό και επιβάλλεται οι υποχρεώσεις να μπαίνουν σε… αναμονή, μέχρι να κληθούν τα παιδιά να επανέλθουν στις σχολικές αίθουσες. Όμως, ορισμένοι γονείς επιλέγουν μία διαφορετική “τακτική”, με δυσάρεστες βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες συνέπειες για τα παιδιά τους.

«Οι διακοπές είναι μία ιδιαίτερα σημαντική συνθήκη για τη λειτουργικότητα των παιδιών, καθώς τα βοηθούν να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν και να μαζέψουν ενέργεια, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του χειμώνα.

Παράλληλα, συμβάλλουν στην υγιή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, διαμορφώνοντας το κατάλληλο έδαφος για κοινωνικοποίηση και ανεξαρτητοποίηση», αναφέρει η Παιδοψυχίατρος - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Φρίντα Κωνσταντοπούλου. Και εξηγεί: