Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα εισήχθη σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Θεόκλητος, εισήχθη στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.
Ακόμη να σημειωθεί πως το τελευταίο καιρό ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας.


ΠΗΓΗ: www.romfea.gr

Μήνυμα Περιφερειάρχη για στήριξη και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο

Μήνυμα στήριξης, προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας έστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του bazaar πασχαλινών ειδών που δημιούργησαν τα άτομα με αναπηρίες, νοητική υστέρηση και κινητικά προβλήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας «Νεομάρτυς Γεώργιος».
 «Εγώ ζητώ- υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης- από όλους να συνδράμουμε αυτή την προσπάθεια. Αυτός ο κόσμος χρειάζεται τη συμπαράστασή μας. Όλοι από λίγο, κάνουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο και έτσι θέλω να το δείτε. Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό και το προεδρείο για αυτή την πρωτοβουλία, που σιγά σιγά βγάζει τη δουλειά του Ιδρύματος προς όλη την κοινωνία. Και χρειάζεται συνεχής προσπάθεια να βοηθήσουμε με εθελοντικές ομάδες. Με αυτές τις λίγες κουβέντες εγκαινιάζω αυτή την προσπάθεια».

Μπαζάρ του 8ου ΓΕΛ με Πασχαλινές χειροποίητες λαμπάδες, έργα των μαθητών, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και ώρα 18:00 μ.μ. στο χώρο του Σχολείου

Η Δ/ντρια του Σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 8ου ΓΕΛ Σας προσκαλούν στο Σχολείο την Τετάρτη
9 Απριλίου 2014 και ώρα 18:00 μ.μ. στο μπαζάρ με Πασχαλινές χειροποίητες Λαμπάδες έργα των μαθητών.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν στη Κιβωτό του Κόσμου.
“Έκφραση Αγάπης από τα παιδιά στα παιδιά”.


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Στα 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά το κοινωνικό μέρισμα

Tα τελικά κριτήρια

 Στα 500 ευρώ ανά άτομο, το οποίο αυξάνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά, ορίζεται το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ εντός του Μαΐου.
Το επίδομα αφορά σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες, μακροχρόνια άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες κ.λπ.
Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι όσα νοικοκυριά έχουν ισοδύναμο εισόδημα (φορολογική δήλωση 2013) έως 6.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας (ΦΑΠ) έως 125.000 ευρώ για τον άγαμο ή 250.000 για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.
Δηλαδή, για μία τετραμελή οικογένεια, το όριο ορίζεται στις 10.000 ευρώ.

Βιογραφικό του υποψηφίου δημάρχου της "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" κ. Κανακάκη Μ. Δημήτρη

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Μαρούσι.
Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Κουκλιών Πωγωνίου.
Παντρεμένος με την κοινωνιολόγο Ζαφ. Σπ. Τάτση από τους Κουκλιούς και πατέρας 4 παιδιών, φοιτητών σε ΑΕΙ.
 Αριστούχος Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ (1979)
1ο Βραβείο Αρχιτεκτονικών Σπουδών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (1979)
Σπουδές εξειδίκευσης και επιμόρφωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Ομιλεί Γαλλικά-Αγγλικά.
Εξασκεί το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού. 

24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου παραλύει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική και έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των «δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών» και «άμεσα στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων».
Ζητούν, επίσης, τη διαγραφή του χρέους, την προστασία της μητρότητας και των εργασιακών κεκτημένων.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει την Τρίτη με την απεργία των δημοσιογράφων, των τεχνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των εργαζομένων στα λιμάνια.

Οι γονείς θα πληρώνουν από την τσέπη του το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας

Από την τσέπη τους καλούνται να πληρώσουν οι γονείς το νέο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β που κυκλοφορεί εδώ και ένα μήνα στη χώρα μας, αφού η Επιτροπή Εθνικού Εμβολιασμού δεν λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και το υπουργείο Υγείας δεν έχει ανανεώσει τη θητεία της.
Αποτέλεσμα είναι να μην είναι δυνατή η ένταξη νέων εμβολίων στον υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 62-65 κρούσματα της μηνιγγίτιδας Β, πολλά από τα οποία θανατηφόρα.
Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες σημειώθηκαν πέντε κρούσματα, ανάμεσα τους και ένα βρέφος έξι μηνών το οποίο τελικά πέθανε από τις επιπλοκές της μηνιγγίτιδας που οφείλεται στον μηνιγγιτιδόκοκκο Β.

ΠΗΓΗ: www.athina984.gr



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓIΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Προγραμματικές θέσεις

Η  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΓIΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ και ο εκλεγμένος υποψήφιος Δήμαρχος Ζηκόπουλος Σταύρος σε μια προοπτική αλλαγής και ανατροπής στο δήμο μας, για μια άλλη αυτοδιοίκηση 

 Καταθέτουν τις Προγραμματικές  θέσεις και
 καλούν όλες και όλους

Το επιστημονικό και παραγωγικό δυναμικό, τη νεολαία και τους απόδημους Πωγωνησιους, σε ενεργή συμμετοχή τους στο να διαμορφώσουμε και τις προγραμματικές θέσεις και τον καλύτερο συνδυασμό για τις αυτοδιοικητικες εκλογές του 2014, για την πιο κρίσιμη 5αετια για την πατρίδα μας αλλά και κύρια για το Πωγώνι.   
Γιατί σήμερα ο Δήμος  βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με την περιφέρεια στην Ευρώπη.
Γιατί ο πληθυσμός συρρικνώθηκε κατά 20% από την απογραφή του 2001 έως του 2011.

H Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου, διοργάνωσε την εκδήλωση «Από το Σούλι έρχομαι...» για την ιστορία και λαογραφία του Σουλίου και του Ζαλόγγου, το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στις 18:00 στην ''Κρητική Εταιρεία'', στο Παγκράτι

Η Ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε ειδική εκδήλωση για το Σούλι και το Ζάλογγο με τίτλο: «Από το Σούλι έρχομαι».
 Η «εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Ιδρύματος Κρητικής Εστίας που βρίσκεται στην οδό Στράβωνος 12 στο Παγκράτι.

Την  εκδήλωση  παρουσιάσε ο κ. Παναγιώτης Τζόκας, μουσικός παραγωγός -ερευνητής, και έκανε ειδική αναφορά στο λαογραφικό κομμάτι του Σουλίου και του Ζαλόγγου.
Στην ιστορία του Σουλίου και του Ζαλόγγου  αναφέρθηκε ο κ. Ιωάννης Αντωνόπουλος, καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, του Παντείου και του Ε.Α.Π.
Ο Κώστας Λεοντίδης και η Ηλιάνα Τζόκα στο τραγούδι, ο Δόκιμος Χαραλάμπους στο κλαρίνο και εκλεχτοί ακόμη μουσικοί,  μας ταξιδέψαν στα ιστορικά μουσικά μονοπάτια του Σουλίου και του Ζαλόγγου.

Παραδοσιακούς χορούς του Σουλίου  χόρεψε το χορευτικό τμήμα της ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Νίκου Τριανταφύλλου.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν, η Δέσποινα Αφεντούλη, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής, που συνοδευόταν από το μέλος του Δ.Σ.  Χριστόφορο Ευθυμίου και ο πρώην Πρόεδρος της ΠΣΕ και Δημοτικός  Σύμβουλος Πεντέλης Γιάννης Ζώης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι πολλών αποδημικών οργανώσεων της  Ηπειρώτικης αποδημίας της Αττικής, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της  Αθήνας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων αποδημικών οργανώσεων που προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους με ειδικές  πλακέτες ο κεντρικός ομιλητής καθηγητής Ιωάννης Αντωνόπουλος, ο μουσικός παραγωγός και παρουσιαστής Παναγιώτης Τζόκας, ο τραγουδιστής Κώστας Λεοντίδης και ο κλαρινίστας Δόκιμος Χαραλάμπους.
Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αποδήμων Λάκκας Σουλίου Γιώργος Καρζής.
Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ηπειρώτικα εδέσματα και ηπειρώτικες πίτες που κατασκεύασαν και έψησαν οι γυναίκες μέλη της Ομοσπονδίας και φυσικά τσίπουρο που παρασκευάζεται στην Ήπειρο.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου για την πρωτοβουλία της, να αναδείξει την προσφορά των Σουλιωτών στον Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Βρυσούλα Πρέβεζας: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος ημεδαπής

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης

Στα ίχνη των δραστών και στη συνακόλουθη εξιχνίαση ληστείας σε βάρος 64χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβριο στη Βρυσούλα Πρέβεζας, οδήγησε η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής & Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 35χρονος, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (07-04-2014) το απόγευμα στον Ωρωπό Πρέβεζας, κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης κ. Ανακριτή Πρέβεζας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με άλλους τρεις δράστες, την 16-11-2013 το απόγευμα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, αφού μπήκαν στο σπίτι της 64χρονης, την ακινητοποίησαν με την απειλή πυροβόλου όπλου και γεωργικού εργαλείου (κασάρι) και αφαίρεσαν από τους χώρους του σπιτιού, χρυσές λίρες, χρυσά κοσμήματα, χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του με τις κατηγορίες της «Ληστείας κατά συναυτουργία», «Οπλοχρησίας» και της «Παράνομης εισόδου στη χώρα μας», θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών και την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής τους δράσης.

GPO: Με 0,7% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Σε δημοσκόπηση της εταιρεία GPO για λογαριασμό του Mega, που έρχεται στη σκιά των αποκαλύψεων Μπαλτάκου, δείχνει τις επιπτώσεις στην πρόθεση ψήφου τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,7% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.
Πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές:
ΣΥΡΙΖΑ: 20,2%
ΝΔ: 19,5%
ΠΟΤΑΜΙ: 8,8%  
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7%
ΚΚΕ: 6,7%
ΕΛΙΑ: 5,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,1%
ΔΗΜΑΡ 2,8%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5%
ΛΑΟΣ: 1,4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1%
ΚΟΜΜΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ: 1%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 13,9%

Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες στα σχολεία

Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον τρόπο κάλυψης της ύλης σε σχολεία όπου παρατηρήθηκαν ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού έδωσε την απάντηση ότι σχετικά με την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών ισχύει η 116379/Γ2/11-10-2011 υπουργική απόφαση με θέμα «Συμπληρωματικές Ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών».
Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση στα σχολεία που έχασαν διδακτικές ώρες, η αναπλήρωση εξασφαλίζεται, με τους παρακάτω τρόπους:
α. Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.
β. Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.
γ. Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).
δ. Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους, προστίθενται διδακτικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ημερησίου προγράμματος, και αξιοποιούνται τα Σάββατα.