Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

 

Πρώτη νίκη με γκολ των Παμλίδη, Ελευθεριάδη για τους Ηπειρώτες


Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε από τη Ριζούπολη επικρατώντας με 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ στο 43΄ όταν ο Σάντι Κρίζμαν έκανε εξαιρετική ενέργεια, πέρασε δύο αντιπάλους και με κεραυνό εκτός εστίας έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κότσαρη.

Ο Πίρσμαν με τρομερό τσίμπημα άδειασε τον Τσαμπούρη, γύρισε και ο Ελευθεριάδης από κοντά έκανε το 0-2 στο 45+3'.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, έχασαν πέναλτι με τον Φατιόν, ενώ μείωσαν στο σκορ με τον Ιωαννίδη στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Είχαν και την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με έμμεσο στην τελευταία φάση του ματς. Δεν τα κατάφεραν, η αλήθεια ήταν ότι δεν άξιζαν να πάρουν το βαθμό κόντρα σε έναν καλύτερο ΠΑΣ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος):

Κότσαρης (Βέλχουστ 46'), Λισγάρας, Ντομίγκες, Μπαξεβανίδης, Μπεντινέλι, Σίλβα, Φερνάντεθ (Ντάουντα 46'), Τσαμπούρης, Τσιλούλης (Ιωαννίδης 77'), Βιτλής (Μουνιέ 46'), Φατιόν (Ίσρα Κολ 71').

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης):

Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Παντελάκης, Κάστρο, Σιόντης (Εραμούσπε 90'), Ελευθεριάδης (Νάουμετς 56'), Λεό, Κρίζμαν (Μπρένερ 76'), Παμλίδης (Καρτάλης 56').

ΕΠΣ Ηπείρου: Παράταση αναβολής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

 


Η Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣ Ηπείρου αναλογιζόμενη την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας και βάσει των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για την επαναξιολόγησή της το προσεχές Σάββατο 24/10/2020, έχοντας πρωταρχικό μέλημα την διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών, προπονητών, ερασιτεχνικών παραγόντων αλλά και τις κοινωνίας γενικότερα στο πλαίσιο προστασίας μετάδοσης του ιού Covid-19, ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΙ αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων για το Σαββατοκύριακο 24-25/10/2020

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα

 


Σε επίπεδο 3 και αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση τα Γιάννενα

Η επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση αποφάσισε τα εξής:

Επίπεδο 4 επιβάλλεται στην Καστοριά, κάτι που σημαίνει πως η περιοχή μπαίνει σε καθεστώς τοπικού Lockdown.

Επίπεδο 3 και αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση στα Γιάννενα, όπου οι δείκτες είναι οριακοί. Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί το Σάββατο από τους ειδικούς.

Επίπεδο 3 και αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση σε Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα και Σέρρες

Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη, τόνισε «ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη» ωστόσο επισήμανε ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει».

Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, είπε ο υφυπουργός και κάλεσε τους πολίτες τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα. Ιδιαίτερη έκκληση έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στους κατοίκους Καστοριάς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών ώστε να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Παρακάλαμος: Ασφαλτοστρώθηκε ο παραποτάμιος δρόμος της Λεμπούσδας

 


Συνεχίζεται το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Πωγωνίου στον Άνω Καλαμά.

Σήμερα ασφαλτοστρώθηκε ο παραποτάμιος δρόμος της Λεμπούσδας, από γέφυρα δίπλα από πλατεία έως και γέφυρα προς Μπολαίικα.

ΕΟΔΥ: Έξι θάνατοι σήμερα, 865 νέα κρούσματα

 


44  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, έντεκα νέοι θάνατοι, 865  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περιφέρεια Ηπείρου: Δειγματοληπτικές εξετάσεις από ΕΟΔΥ μέσω rapid test σε ορεινές περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων

 


H Περιφέρεια Ηπείρου και οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σειρά δειγματοληπτικών εξετάσεων μέσω rapid test σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. Η αρχή θα γίνει από το Μέτσοβο και θα ακολουθήσουν η Κόνιτσα, τα Δολιανά, το Ζαγόρι κ.α..

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η εξυπηρέτηση πολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε είναι και ηλικιωμένοι και έχουν δυσκολία στη μετακίνηση. Επίσης βαρύτητα δίνεται και στη διένεργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και για επιδημιολογικούς ελέγχους λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Η λήψη δειγμάτων στο Μέτσοβο έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020  από ώρα 9.30 π.μ. έως 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία.

Για έλεγχο μπορούν να προσέλθουν και κάτοικοι των άλλων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Μετσόβου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνελήφθη σε χωριό της Άρτας ημεδαπός για κατοχή ηρωίνης με σκοπό τη διακίνηση


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ηρωίνης, βάρους (36,67) γραμμαρίων και ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, σήμερα (21-10-2020) το μεσημέρι σε χωριό της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από στοχευμένη έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατηγορούμενου, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην αποθήκη του σπιτιού του καθώς και στην κατοχή του, τα παρακάτω:

• δύο συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους (12,90) γραμμαρίων,

• συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (23,77) γραμμαρίων,

• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

• σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης,

• το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

41ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας από 22 έως 24/10/2020

 


Σύγχρονες εξελίξεις και νέες θεραπείες  στο πεδίο της Καρδιολογίας



Το μεγαλύτερο ιατρικό συνέδριο που πραγματοποιείται στη χώρα μας, το Πανελλήνιο Καρδιολογικό συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, σηματοδοτεί την έγκυρη και υψηλού επιπέδου επιμόρφωση των Ελλήνων Καρδιολόγων καθώς και των ιατρών που ασχολούνται ευρύτερα με την καρδιαγγειακή ιατρική.

Το υβριδικό συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (πραγματοποιείται με φυσική παρουσία και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς και με διαδικτυακή παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου από εγγεγραμμένους συνέδρους) στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL, στο διάστημα 22-24/10/2020.

Το συνέδριο θα καλύψει όλα τα σύγχρονα πεδία και θέματα της Καρδιολογίας, τα νεότερα δεδομένα και κάθε καινοτομία που αναδεικνύεται το τελευταίο διάστημα και διαμορφώνει το μέλλον της καρδιολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διακεκριμένοι Καρδιολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως και Έλληνες Καρδιολόγοι της Διασποράς, με παγκόσμια απήχηση και διαμορφωτές γνώμης, θα συζητήσουν επίκαιρα θέματα καθώς και τις νέες εξελίξεις που αφορούν την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση, με εξατομίκευση στην κλινική πράξη όλων των καρδιαγγειακών παθήσεων. 

Στο συνέδριο θα δοθεί έμφαση στις ψηφιακές εφαρμογές, οι οποίες είναι πλέον απαραίτητες και χρησιμοποιούνται από ιατρούς και ασθενείς. Επίσης στην τεχνητή νοημοσύνη και τις μεγάλες βάσεις δεδομένων, που επιτρέπουν τη δημιουργία «ευφυών» αλγορίθμων, μπορούν να προβλέψουν τον επιπολασμό παθήσεων στο γενικό πληθυσμό και βοηθούν στη διάγνωση παθήσεων, «οδηγώντας» έτσι στην πιο κατάλληλη θεραπεία.

Με αφορμή το Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο, ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής κ. Ιωάννης Γουδέβενος, αναφέρει: «Με κύριο στόχο την εκπαίδευση των Ελλήνων Καρδιολόγων και απώτερο στόχο τη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων στη χώρα μας, φιλοδοξούμε στο φετινό συνέδριο να παρουσιάσουμε όλες τις νεότερες εξελίξεις στο χώρο της διεθνούς καρδιαγγειακής ιατρικής, ενώ παράλληλα στο πρόγραμμα εμπεριέχονται καινοτόμες τεχνικές, πρωτοποριακές συσκευές και νεότερες φαρμακευτικές θεραπείες, στοιχεία που σηματοδοτούν την υψηλή ποιότητα κάθε επιστημονικής συνάντησης».

Όπως κάθε χρόνο στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΚΕ θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες κλινικές μελέτες, απαραίτητο συστατικό της Ιατρικής που οφείλει να βασίζεται σε αξιόπιστα δεδομένα, ερευνητικές εργασίες από νοσοκομεία και επιστήμονες όλης της χώρας, ενώ θα ανακοινωθούν οι υποτροφίες σε νέους Καρδιολόγους, σε μια εποχή που η ποιοτική και εξειδικευμένη εκπαίδευση -εντός και εκτός συνόρων- αποτελεί κύριο ζητούμενο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δράσεις για βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των Ρομά χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

 


Πρόσκληση για  «Υποδομές για περιθωριοποιημένες κοινότητες» (συνολικής δημόσιας δαπάνης έως 1.000.000 ευρώ), που αφορά στην ανάπτυξη ή βελτίωση μικρής κλίμακας υποδομών που θα διευκολύνουν τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, εκδόθηκε από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

 Η πρόσκληση αφορά σε «Άκρως υποβαθμισμένες περιοχές», σε «Μικτούς καταυλισμούς» με προβλήματα πολεοδομικής οργάνωσης  και στη συνύπαρξη σπιτιών και πρόχειρων καταλυμάτων και σε «Γειτονιές» οι οποίες βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές του αστικού ιστού σύμφωνα με την συνημμένη χαρτογράφηση των οικισμών/ καταυλισμών των Ρομά.

Φορείς υλοποίησης είναι οι Δήμοι Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ζηρού, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Πωγωνίου, Σουλίου και Δημοτικές Επιχειρήσεις αυτών.

 Ενδεικτικά δύναται να χρηματοδοτηθούν

· Η διαμόρφωση χώρων υποδοχής σε άκρως υποβαθμισμένες περιοχές για τον διαμένοντα μόνιμο ή διερχόμενο πληθυσμό με σκοπό την εξασφάλιση βασικών συνθηκών στέγασης. Ως εκ τούτου δύναται να διαμορφωθούν, επισκευαστούν και επαναχρησιμοποιηθούν παλαιά δημόσια κτήρια, είτε να δημιουργηθούν νέοι χώροι, που θα διαθέτουν χώρους υγιεινής (WC, λουτρά κλπ) και χώρους στέγασης καθημερινών λειτουργιών (μαγείρεμα, καθαριότητα κλπ).

· Συμπλήρωση δικτύου υποδομών και διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων σε μικτούς καταυλισμούς και γειτονιές όπως δίκτυα κοινής ωφέλειας και έργα περιβαλλοντικής προστασίας, δίκτυα δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, διαμορφώσεις πεζοδρομίων και πάρκων, κλπ.

Οι προτάσεις θα υποβληθούν από την 27-10-2020 έως 17-12-2020 και ώρα 14.00 και θα εφαρμοστεί η μέθοδος της Άμεσης αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ορίζοντες Ηπείρου: Την ώρα που η Ήπειρος «γονατίζει» υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας

 


Σαφή θέση υπέρ της άμεσης επιβολής lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα των Ιωαννίνων, λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης κατάστασης από την εξέλιξη της πανδημίας, πήρε με σημερινές του δηλώσεις, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» κ. Σπύρος Ριζόπουλος.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου και ενώ το ενδεχόμενο επιβολής τοπικού lockdown είναι μόνιμο θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών στο Νομό Ιωαννίνων, ο κ. Ριζόπουλος διεμήνυσε πως εκεί που οδηγήθηκαν τα πράγματα εξαιτίας της αδυναμίας και απροθυμίας της Περιφερειακής Αρχής εδώ και περίπου 8 μήνες, να βγει μπροστά από το υγειονομικό πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει δραστικά προληπτικά, στην κατεύθυνση των προτάσεων της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», πρέπει σήμερα κάποιος να αναλάβει το κόστος των δύσκολων αποφάσεων και οι δύσκολες αποφάσεις επιβάλλουν «κλείσιμο» του Νομού Ιωαννίνων σήμερα, γιατί τώρα θα είναι μικρότερο το κακό.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος ανέπτυξε την πολιτική πρόταση της παράταξής του υπενθυμίζοντας πως από τον Φεβρουάριο όταν το πρόβλημα δεν είχε γίνει αντιληπτό από το πανελλήνιο, πρότεινε στην Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός διοικητικού σχεδιασμού που θα αντιμετώπιζε σε πολλά επίπεδα την κρίση. Ακολούθησε η πρόταση «Γέφυρα στο Μέλλον» με τον ειδικό λογαριασμό για να καλύψει τα βασικά κόστη δημιουργίας μονάδων ΜΕΘ, την αγορά βασικών πρώτων υλών, την πρόσληψη γιατρών και τα προγράμματα επιδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κομμάτια αυτής της πρότασης υλοποιούνται σταδιακά και αποσπασματικά, τόνισε ο κ. Ριζόπουλος αναφέροντας το παράδειγμα των 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» που χρηματοδοτήθηκαν από τη Βουλή και οι οποίες στήθηκαν μέσα σε δύο μήνες.

Δέκα τρεις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (30.166) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(5) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (898) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (73) άτομα.

(1) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (194) σχετικές παραβάσεις.

 

(308) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(104) στη Θεσσαλονίκη,

(35) στη Στερεά Ελλάδα,

(32) στο Βόρειο Αιγαίο,

(25) στα Ιόνια Νησιά,

(22) στην Κεντρική Μακεδονία,

(17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(16) στη Δυτική Μακεδονία,

(14) στην Αττική,

(13) στην Ήπειρο,

(10) στη Δυτική Ελλάδα,

(8) στην Κρήτη,

(5) στην Πελοπόννησο,

(5) στο Νότιο Αιγαίο και

(2) στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (22.150) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (22.133) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (17) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το 70% της Βασικής Ενίσχυσης στους λογαριασμούς των αγροτών, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου

 


Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το 70% της Βασικής Ενίσχυσης, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς σε 539.609 αγροτών, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης καθώς και του «πρασινίσματος» αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

 


Στη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Διαδικτυακή εκδήλωση για τα τροχαία δυστυχήματα του Ινστιτούτου Δημοσιάς Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας


Το  πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων, που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια είναι το θέμα της δεύτερης διαδικτυακής εκδήλωσης του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας.

Στην  εκδήλωση θα μιλήσουν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας καθηγητής κ Παναγιώτης Μπεχράκης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει  ο κ Παναγιώτης Αρκουμανέας, Πρόεδρος του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η εκδήλωση θα προβληθεί μέσα από τις ακόλουθες διευθύνσεις  στο facebook https://www.facebook.com/instituteofpublichealthacg/ ,

https://www.facebook.com/events/385381655979535  και μέσω του link http://bit.ly/TroxaiaAtiximataIPH21102020

Οι ομιλητές θα αναφερθούν στο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα πολύ χαμηλά στον ευρωπαϊκό χάρτη οδικής ασφάλειας.

Ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν για το θέμα σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν, μετά από σχετική δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας  για τους παράγοντες κινδύνου της Δημόσιας Υγείας, πλην του νέου κορονοϊού, που απασχολούν τον ελληνικό πληθυσμό.

 Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα τρέχοντα στοιχεία για τη χώρα μας και θα εξετάσουν τη συμπεριφορά οδηγών και πεζών που συνδέεται με τα ατυχήματα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την μείωσή τους.

Με στοιχεία που αφορούν στη συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη χρήση προστατευτικής ζώνης και κράνους, την κατανάλωση αλκοόλ, την ταυτόχρονη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ακόμα και το φύλο των οδηγών, θα δοθεί έμφαση στη σημασία της πρόληψης από τον κάθε ένα πολίτη που χρησιμοποιεί με ασφάλεια το οδικό δίκτυο.

Ως θέμα Δημόσιας Υγείας που ευθύνεται για υψηλά ποσοστά αναπηρίας και θνησιμότητας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα απευθύνει χαιρετισμό και θα αναφερθεί στη θέση του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπισή τους.

Πόσο συχνά παρκάρουμε παράνομα;

Προτιμάμε να οδηγούμε σε λεωφορειόδρομους ή λωρίδες έκτακτης ανάγκης;

Συμμορφωνόμαστε με τα όρια ταχύτητας;

Πορτοκαλί φανάρι! Τι κάνουμε συνήθως;

Οι άντρες ή οι γυναίκες παραβιάζουν συχνότερα τον ΚΟΚ;

Η πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας  δίνει τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα και θα αποτελέσει βασικό θέμα συζήτησης στην εκδήλωση.

Χαιρετισμός:

Παναγιώτης Αρκουμανέας

Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Εισηγήσεις:

Το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα

Ελευθέριος Οικονόμου, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Έρευνα Συμπεριφοράς Οδηγών Οχημάτων στην Ελλάδα 2020

Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, χωρίς προκράτηση θέσης.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (CME-CPD credits) και την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος - ΕΝΕ, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε στον σύνδεσμο https://bit.ly/2F3zPqG , μετά το τέλος της εκδήλωσης

Πληροφορίες: iph@acg.edu

Πρόγραμμα ΣΤ' Κύκλου Διαλέξεων: https://bit.ly/3iUNwH2

Καταγγελία των Οριζόντων Ηπείρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το «καρτέλ» των πλωτών Ιωαννίνων


Τη λειτουργία άτυπου «καρτέλ» στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων κατήγγειλαν οι Ορίζοντες του Ηπείρου με αναφορά τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο επικεφαλής της παράταξης απέστειλε αναλυτικό έγγραφο (ΔΟΘΗΚΕ Α.Π. 8948/19.10.2020) με το οποίο περιγράφει το καθεστώς λειτουργίας των λεμβών που εκτελούν μεταφορικό έργο στη Λίμνη και επισήμανε ότι «πρόκειται για μια καλοστημένη μηχανή καταστρατήγησης ελεύθερου ανταγωνισμού με την υποστήριξη πελατειακών σχέσεων σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου.»
Οι Ορίζοντες Ηπείρου ζητούν την παρέμβαση της Επιτροπής καθώς όπως επισημαίνουν, η λειτουργία του καρτέλ νοθεύει τον ανταγωνισμό σε βάρος των πολιτών – καταναλωτών.

Άσκηση: Ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα κατά του καρκίνου του μαστού

 


Η άσκηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά «φάρμακα» τα οποία άνθρωποι όλων των ηλικιών και ικανοτήτων μπορούν να πάρουν για την πρόληψη του καρκίνου, τη θεραπεία και τον έλεγχο της νόσου. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών καρκίνων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο δεύτερος σε συχνότητα στο σύνολο, ανά έτος στον κόσμο, με ποσοστό 11,6%, ο καρκίνος του μαστού.

Αναφορικά με το καρκίνο του μαστού οι αριθμοί λένε ότι η άσκηση επιβάλλεται και θα έπρεπε να συνταγογραφείται, όπως μας ενημερώνει η ιατρός Σταυρούλα Ντρουφάκου, Παθολόγος-Ογκολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα της Γ’ Ογκολογικής Κλινικής Metropolitan Hospital.

Καρκίνος του μαστού: Τι λένε οι αριθμοί

Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 2.1 εκατομμύρια νέων περιπτώσεων καρκίνου του μαστού (αυτό περίπου ισοδυναμεί με 1 στις 4 περιπτώσεις καρκίνου που διαγιγνώσκεται στις γυναίκες). Πρόκειται για τον πιο συχνό καρκίνο στις γυναίκες, ειδικά στον Δυτικό Κόσμο, δηλαδή τις χώρες με υψηλή κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. 

Οι κληρονομικοί και οι γενετικοί παράγοντες, (όπως το προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού ή των ωοθηκών και κληρονομικές μεταλλάξεις σε γονίδια γενετικής προδιάθεσης), αντιπροσωπεύουν μόνο το 10% έως 15% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού.