Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Επανέρχεται το παλιό καθεστώς για την απόκτηση αγροτικού αυτοκινήτου και για ετεροεπαγγελματίες αγρότες


Επανέρχεται το παλιό καθεστώς όπου αρκεί μια δήλωση αγροτικών εισοδημάτων για να είναι κάποιος δικαιούχος αγροτικού. Η εγκύκλιος, που δημοσιεύθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο (Μάρτιος 2017) και έφερε αναταραχή στις αντιπροσωπείες του κλάδου των αγροτικών αυτοκινήτων, ακυρώνεται από το νέο νόμο που επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς. Έτσι όλοι οι μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που έχουν ένα αγροτικό εισόδημα μπαίνουν ξανά στην αγορά pick up.
Επίσης ο νόμος ξεκαθαρίζει ότι το αγροτικό αυτοκίνητο, που έχει τεθεί σε κυκλοφορία στο όνομα «επαγγελματία αγρότη», μπορεί να το οδηγούν και μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη του, εφόσον έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Όπως αναφέρει ο Νόμος 4530/2018, άρθρο 56, στο δεύτερο εδάφιο μετά το τέλος της περίπτωσης γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν.δ. 49/1968 μετά τις λέξεις «ιδιωτικής χρήσης» η φράση «μικτού βάρους μέχρι 2.500 χιλιόγραμμων, στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εφόσον αυτοί αποκτούν και δηλώνουν αρμοδίως γεωργικό εισόδημα από οποιαδήποτε γεωργική δραστηριότητα» αντικαθίσταται από τη φράση «Μέγιστης Αποδεκτής Μάζας Φορτωμένου Οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.500 χιλιόγραμμα ή ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1.300 χιλιόγραμμα σε φυσικά πρόσωπα που αποκτούν και δηλώνουν αρμοδίως γεωργικό εισόδημα από οποιαδήποτε γεωργική δραστηριότητα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση με θέμα «Επίσημη εκκίνηση της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση» τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, ώρα 10:30, στο Ξενοδοχείο du Lac


Η Περιφέρεια Ηπείρου, εκ μέρους της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόλησης, σας προσκαλεί τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018, ώρα 10:30,  να παραβρεθείτε στο Ξενοδοχείο du Lac, στα Ιωάννινα, σε εκδήλωση με θέμα: «Επίσημη εκκίνηση της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση»
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί επίσημα η συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με την Google Hellas για την ανάληψη δράσεων που στόχο έχουν την  ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων της περιοχής μας, που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.
Ως πρώτη δράση της συνεργασίας αυτής,  προβλέπεται η  διάθεση από την Google Hellas δώδεκα (12) ειδικών συμβούλων οι οποίοι για το αμέσως επόμενο διάστημα 3-6 μηνών, θα επισκέπτονται τις επιχειρήσεις οι οποίες θα συμμετάσχουν, στην έδρα τους και χωρίς οποιοδήποτε κόστος, θα  παρέχουν συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες για την ψηφιακή προβολή τους στο χώρο του διαδικτύου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής στη δράση από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν στο χώρο της εκδήλωσης, μετά το πέρας αυτής.
Η επίσημη εκκίνηση της Εθνικής συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση θα γίνει από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη. 
Στην εκδήλωση  θα συμμετάσχουν  ακόμη στελέχη του Υπουργείου καθώς και εκπρόσωπος και στελέχη της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναφέρεται στην επισυναπτόμενη πρόσκληση η οποία είναι ανοικτή και απευθύνεται σε όλες τις ΜΜΕ  της Περιφέρειας Ηπείρου που συμμετέχουν στο  τουριστικό προϊόν της περιοχής (καταλύματα, γαστρονομία,  χειροτεχνήματα, εναλλακτικός τουρισμός κτλ.)
Οι εταιρείες οι οποίες θα παραβρεθούν στην εκδήλωση παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην:
Περιφέρεια Ηπείρου, Γρ. Δημοσίων Σχέσεων, τηλ. 2651364202, 220 / e.virou@php.gov.gr
Πρόγραμμα:
10:30-11:00 Προσέλευση
11:00-11:10 Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη
11:10-11:20 Χαιρετισμός & Επίσημη εκκίνηση της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη
11:20-11:30 Χαιρετισμός του Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γεωργίου Μαρκοπουλιώτη
11:30-12:00 Ψηφιακές δεξιότητες για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Περιφέρεια Ηπείρου-Παρουσίαση Προγράμματος, από την κα Μαρία Φουντά, Γενική Διευθύντρια Marketing της Google για Ελλάδα, Βουλγαρία, Μάλτα, Κύπρο
12:00-12:10 Παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ψηφιακή Ευκαιρία», από τον κ. Χρήστο Κοκκάλα, Προϊστάμενος Τμήματος Καινοτομίας & Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης
12:10-12:20 «Προλεγόμενα μανιφέστου ψηφιακής δημόσιας διοίκησης», Ομιλία του κ. Νίκου Μιχαλόπουλου, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιων Οργανώσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης
12:20-12:50 Ερωτήσεις-Συζήτηση
* Συντονιστής ο κ. Αποστόλης Τζελέτας, δημοσιογράφος

Εφημερίδα της Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου (Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος 2018)




ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Γιάννης Πετράκης στην τεχνική ηγεσία και την νέα αγωνιστική περίοδο


Έχοντας ήδη βάλει το θεμέλιο λίθο για την προετοιμασία της νέας χρονιάς και αφού έγιναν οι πρώτες απαραίτητες προσθήκες στην ομάδα μας,  ήρθε η ώρα να κλείσει και το τυπικό ζήτημα της ανανέωσης του προπονητικού team.
Πετράκης, Αλεξίου και Ταουσιάνης θα συνεχίσουν να προπονούν την ομάδα του ΠΑΣ, φροντίζοντας για τη σωστή προετοιμασία των ποδοσφαιριστών μας ενόψει του νέου πρωταθλήματος.
Η μέχρι τώρα πορεία του προπονητικού team έχει αποδείξει ότι με το σωστό προγραμματισμό και τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα της ΠΑΕ, μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει, σταθερότητα αλλά και ιστορικές στιγμές για την ομάδα μας.
Ο τεχνικός της ομάδας κ. Πετράκης εξέφρασε στο www.pasgiannina.gr  τις ευχαριστίες στο πρόσωπο του προέδρου της ΠΑΕ κ. Χριστοβασίλη για την εμπιστοσύνη και την αμέριστη στήριξη στο πρόσωπο του και υποσχέθηκε ότι μαζί με το υπόλοιπο προπονητικό team και σε συνεργασία με τον Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ. Νιαρχάκο, θα συνεχίσει την πορεία έτσι ώστε ο ΠΑΣ να είναι πάντα ψηλά, όπως αρμόζει στην ομάδα και στην πόλη μας.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάιο 2018 στην Ήπειρο


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάιο του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 11 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 9 και το 2017 ). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 1 το 2017)
4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2017)
7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2017)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 13 παθόντες (όπως και το 2017).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
κανένας νεκρός (έναντι 1 το 2017 )
4 σοβαρά τραυματίες (έναντι 2 το 2017 )
9 ελαφρά τραυματίες (έναντι 10 το 2017)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: υπερβολική ταχύτητα
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
παραβίαση προτεραιότητας
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
καιρικές συνθήκες
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (5.014) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:
982 για υπερβολική ταχύτητα.
43 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
23 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
136 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
134 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
53 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
4 για παραβίαση προτεραιότητας.
60 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
64 για αντικανονικό προσπέρασμα.
18 για αντικανονικούς ελιγμούς.
37 για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (108) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (409) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Το 18ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στο πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου


Με το 18ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων συνεχίστηκαν σήμερα τα μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πωγωνίου.
Ο Αστυνόμος Α’ στην Διεύθυνσης Τροχαίας Ιωαννίνων κ. Επαμεινώνδας Ζήκος μίλησε στα παιδιά για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έδωσε χρήσιμες συμβουλές τόσο για την σωστή οδηγική συμπεριφορά όσο και για τη σωστή συμπεριφορά των πεζών ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα έμαθαν οδηγώντας τα ειδικά οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Πωγωνίου.
Οι επισκέψεις συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με τα παιδιά να δηλώνουν ενθουσιασμένα τόσο από την εμπειρία όσο και από το χώρο και τα οχήματα.
Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να προγραμματίσουν την εκδρομή τους στο τηλ. 2653360129 και στην κ. Σοφία Τσέπα.

Συνελήφθη 25χρονος για κλοπή από μονοκατοικία στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας


Συνελήφθη, χθες (04-06-2018) αργά το απόγευμα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος χθες το μεσημέρι, εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε μονοκατοικία στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε μέρος του κλεμμένου χρηματικού ποσού και αποδόθηκε στον παθόντα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

38o Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στις 22, 23 και 24 Ιουνίου, στα λιβάδια Περτουλίου του Νομού Τρικάλων


Στο Περτούλι, στα Περτουλιώτικα λιβάδια του Ν. Τρικάλων, πραγματοποιείται στις 22, 23 και 24.6.2018, το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, η μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση της χώρας μας.
 Η περιοχή έχει επιλεχθεί λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της φυσικής ομορφιάς, αλλά και λόγω της ιστορικότητας της, αφού έχει αποδειχθεί ότι εδώ συγκεντρώνονταν τα περισσότερα Σαρακατσάνικα τσελιγκάτα.
 Περισσότεροι από 20.000 Σαρακατσάνοι από όλα τα μήκη και πλάτη των Βαλκανίων, συγκεντρώνονται εδώ από το 1980, στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν την παράδοση τους και τις σχέσεις τους.
 Στο πλαίσιο του Ανταμώματος, στήνονται κάτω από τα έλατα οι Σαρακατσάνικες στάνες και τα κονάκια, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο σκηνικό για να αναβιώσουν τα έθιμα των Σαρακατσάνων.
  Χιλιάδες επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αναπαραστάσεις από την νομαδική ζωή των Σαρακατσάνων, παραδοσιακούς χορούς και αθλήματα, αφηγήσεις περιστατικών από την ιστορία τους και την καθημερινή τους ζωή και τον χορό των γερόντων, που τον σέρνει ο μεγαλύτερος των γερόντων.
 Το αντάμωμα το διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σαρακατσαναίων.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (763) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -526- (εκ των οποίων -8- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -22-
Για ληστεία: - 2 -
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -60-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -15-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: -2-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 16 -
Για απάτη: -1-
Για παραβάσεις της δασικής Νομοθεσίας: -8-
Για παραβάσεις του Νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων: 1
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για πλαστογραφίες: -4-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -28-
Για ενδοοικογενειακή βία: -4-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -40-
Για λαθρεμπόριο: -10-
Για υπεξαίρεση: -1-
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού: -3-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση - διασπορά ψευδών ειδήσεων: -7-

Πού πηγαίνει το λίπος μετά από τις αισθητικές θεραπείες;


Λίγο πολύ όλοι έχετε ακούσει για τις νέες και καινοτόμες διαδικασίες, που εξαλείφουν το ενοχλητικό λίπος. Το θέμα είναι ότι είναι δύσκολο να γνωρίζετε από μόνοι σας ποια είναι κατάλληλη για τη δική σας περίπτωση. Ποια λιώνει το λίπος, ποια το παγώνει και πού πάει όλο αυτό το λίπος…
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr ) μας εξηγεί τις διαφορές των διάφορων μεθόδων και αν το λίπος μπορεί να εμφανιστεί ξανά.
Κρυολιπόλυση
Χρησιμοποιώντας μία κεφαλή, ειδική για κάθε σημείο του σώματος, αναρροφάται το τοπικό πάχος και συγκρατείται ανάμεσα σε δύο πάνελ, που το ψύχουν με ακριβή και ελεγχόμενο τρόπο.
Tο CoolSculpting ψύχει τα λιποκύτταρα, τα οποία δεν αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και καταστρέφονται.
Αυτά τα λιποκύτταρα αποβάλλονται από τον οργανισμό μας με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο. «Υποβάλλονται σε προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, που ονομάζεται απόπτωση, και εξαλείφονται σταδιακά από το σώμα μέσω της φυσικής μεταβολικής διαδικασίας», λέει ο κύριος Γαϊτάνης.
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Ένας ενήλικας έχει σταθερό αριθμό λιποκυττάρων, οπότε, αυτά που καταστρέφονται, φεύγουν μια για πάντα. Στην περίπτωση τώρα που χάσουμε ή πάρουμε βάρος, τα υπόλοιπα λιποκύτταρα στο σώμα μας μπορούν να συρρικνωθούν ή να επεκταθούν αντίστοιχα. Οπότε καλό είναι να διατηρούμε ένα φυσιολογικό βάρος, σύμφωνα με τον ειδικό. Η μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία στους γλουτούς (ψωμάκια), στην κοιλιά, στα πλαϊνά της μέσης και στο εσωτερικό των μηρών.
Λιποαναρρόφηση
Τα καλά νέα είναι ότι τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης μπορούν να διαρκέσουν για πολλά, πολλά χρόνια.
«Με την λιποαναρρόφηση τα λιποκύτταρα αφαιρούνται χειρουργικά από το σημείο που θέλουμε στο σώμα μας και αυτά δεν αντικαθίστανται - αυτά τα κύτταρα έχουν φύγει για πάντα», επισημαίνει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.
Και προσθέτει: «Επιπλέον, δεν θα συσσωρευτεί περισσότερο λίπος στα υπόλοιπα κύτταρα, σε περιοχές που έχουν υποστεί θεραπεία, εφόσον διατηρούμε το βάρος μας σχετικά σταθερό. Είναι μύθος ότι, όταν τα λιποκύτταρα αφαιρούνται από μια περιοχή, εμφανίζονται σε άλλο σημείο».