Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα


Σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων ενεργοποιείται και για το 2018 η δυνατότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να αίρουν την ακινησία του οχήματος τους, καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκειά της χρήσης του.
 Σύμφωνα με την τροπολογία, για άρση ακινησίας του οχήματος διάρκειας ενός μήνα προβλέπεται η καταβολή των 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για άρση ακινησίας διάρκειας τριών μηνών προβλέπεται η καταβολή των 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ για άρση ακινησίας για τους υπόλοιπους μέχρι τη λήξη του έτους μήνες η καταβολή των δωδεκάτων που απομένουν συν 2/12.
Στην τροπολογία αναφέρεται ότι σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης είναι δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν τεθεί από αυτούς σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας να προβούν σε άρση της για χρονικό διάστημα που επιθυμούν καταβάλλοντας τα αναλογούντα τέλη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ανανέωσε για 2 χρόνια ο Θέμης Τζημόπουλος


Για 2 χρόνια ανανέωσε ο αρχηγός της ομάδας Θέμης Τζημόπουλος, παραμένοντας μέλος της οικογένειας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Ο Θέμης μιλώντας για τη σελίδα της ομάδας μας pasgiannina.gr δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τον Πρόεδρο της ομάδας κ.Χριστοβασίλη και την οικογένεια του για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο πρόσωπο μου, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι εδώ.
Επίσης σημαντικό κομμάτι για μένα αποτελεί ο προπονητής μας, κ.Πετράκης, ο οποίος πέραν του ότι με έκανε καλύτερο αθλητή, με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ και σαν άνθρωπος το διάστημα που συνεργαζόμαστε.
Εδώ θέλω να ευχαριστήσω και τον Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ.Νιαρχάκο, ο οποίος είναι αυτός που με έφερε στην ομάδα πριν από 8 χρόνια και έγινα μέλος της οικογένειας του ΠΑΣ.
Για την επόμενη χρονιά οι στόχοι της ομάδας μας θα είναι πιο ψηλά και θέλω και εγώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω.
Θέλω να βλέπω τον ΠΑΣ ψηλά και σύντομα να ξαναζήσουμε το ταξίδι στην Ευρώπη. 
Όλοι μαζί και με τον κόσμο δίπλα σε εμένα αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας θα τα καταφέρουμε…»

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους


Σύμφωνα με την ΕΜΥ πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Μαΐου στη βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά τη νύχτα το Ιόνιο.
Από τις μεσημβρινές ώρες η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά και η Βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για πτυχίο ραδιοερασιτεχνών, περιόδου Μαΐου 2018


Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων ραδιοερασιτεχνών Α’ περιόδου 2018, θα διεξαχθούν στις 29 Μαΐου 2018, ώρα 9.00 π.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Υπηρεσία, μέχρι 18 Μαΐου. Οι εξετάσεις θα γίνουν με τη μορφή ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών (ηλεκτρονική εξέταση).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε τμήματα της Εγνατίας Οδού


Ο Αναπληρωτής Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων:
Αποσκοπώντας στην οµαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχηµάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού, κατά τη διάρκεια των εργασιών:
αποφάσισε:
1. Την παράταση του χρονικού διαστήµατος των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθµίσεων της υπ’ αριθµ. 4 Απόφασης του προοιµίου της παρούσης, από 02-05-2018 µέχρι και 30-06-2018.
2. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα ορισθέντα αυτής.
Η ισχύς της παρούσας στην εδαφική δικαιοδοσία της Διεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων, αρχίζει από τη δηµοσίευσή της, σύµφωνα µε το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 Κ.Ο.Κ. και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύµφωνα µε το άρθρο 4 Ν.3861/2010.
Οι παραβάτες της παρούσας τιµωρούνται σύµφωνα µε τις ποινές που ορίζονται από τον Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και µε τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Ξεκίνησε η διανομή σχολικών βιβλίων στα δημοτικά


Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, η συσκευασία και διανομή των σχολικών βιβλίων για το ερχόμενο σχολικό έτος (2018-19) ξεκίνησε στις 26 Απριλίου.
Το αργότερο στα τέλη Μαΐου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διανομή των σχολικών βιβλίων για το σύνολο των 4.400 δημοτικών σχολείων της χώρας.


Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, όπως ανακοινώθηκε από την Υφυπουργό Παιδείας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών που έχουν δικαιωτική δικαστική απόφαση για το διορισμό τους.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι εκπαιδευτικοί επικεντρώθηκαν στην ανάγκη μόνιμων διορισμών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και εξέφρασαν την προσδοκία να συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση που έχει κριθεί σε δικαστικό επίπεδο.
Η Υφυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και ανέφερε πως αναζητούνται λύσεις για το σύστημα των μόνιμων διορισμών, ενώ έχουν ζητηθεί και οι θέσεις των συνδικαλιστικών φορέων.
Ταυτόχρονα, εξετάζονται τρόποι και μέτρα τα οποία θα διευρύνουν τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα μειώσουν τα οικονομικά τους βάρη και θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου, σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 τα θεσμοθετημένα ετήσια ''Καραϊσκάκεια''


Για πρώτη φορά επίτιμη προσκεκλημένη η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Για πρώτη φορά φέτος στα ''Καραϊσκάκεια'', τις εκδηλώσεις του Δήμου Κερατσινίου και του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου, επίτιμη προσκεκλημένη είναι η ΠΣΕ.
Μαζί με τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, την Αδελφότητα Σκουληταριτών Άρτας και την Ομοσπονδία Ραδοβυζινών Άρτας, που είχαν συμμετάσχει και στις προηγούμενες εκδηλώσεις.
Ο αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης, απόλυτα δικαιολογημένα, έχει χαρακτηριστεί σαν μία από τις κορυφαίες μορφές του Αγώνα.
Το 1826, τότε που ο αγώνας δείχνει να καταρρέει, τότε που όλες οι ηγετικές ως τότε μορφές έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποδυναμωθεί, εμφανίζεται εκείνος για να σηκώσει στους ώμους του βάρος του Αγώνα.
Παραμονές του θανάτου του, λίγο πριν από την μάχη στο Φάληρο, θα προσευχηθεί για τελευταία φορά στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται δίπλα από το Ναό του Αγίου Γεωργίου. Το εκκλησάκι αυτό υπήρξε στρατηγείο του και αποτελεί το μοναδικό σωζόμενο κτίσμα στην περιφέρεια Πειραιώς από την εποχή της Τουρκοκρατίας.
Στην μνήμη και την προσωπικότητά του λοιπόν, διοργανώνονται κάθε χρόνο εκδηλώσεις, στο λόφο που ο Καραϊσκάκης είχε τα ταμπούρια του και ονομάστηκε Ταμπούρια, όπου αναγέρθηκε Ναός και ονομάστηκε ΄Αγιος Γεώργιος. Στον ίδιο λόφο διασώζεται ακόμη, μικρό βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στο οποίο κοινώνησε ο Καραϊσκάκης για τελευταία φορά, την παραμονή της μάχης του Φαλήρου στην οποία δολοφονήθηκε.
Οι εκδηλώσεις γίνονται στον ίδιο χώρο των δύο ναών, επάνω στον λόφο, στα Ταμπούρια, που περιβάλλεται από τις οδούς Καισαρείας-Κρήνης-Ανδρούτσου και Κουντουριώτου.
Οι Ηπειρώτες έχουν καθήκον να είναι εκεί, για να ανταποδώσουμε την τιμή που γίνεται σ' αυτούς και ευγνωμοσύνη στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που έχει ως επίσημο έμβλημα τη μορφή του Ήρωα και που ασπάζεται την ιστορική αλήθεια, ότι η Σκουληκαριά  Άρτας, είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης του 1821.

Ωτοπλαστική: Απαλλάσσει τα παιδιά από το bullying;


Αιτία αποστροφής για το σχολείο, εσωστρέφειας, αδυναμίας απόκτησης φίλων και έλλειψης αυτοπεποίθησης μπορεί να γίνουν τα “πεταχτά” αφτιά για τους μικρούς μαθητές. Οι διαφορές στην εμφάνιση σε νεαρές ηλικίες -αλλά, δυστυχώς, και στην ενήλικη ζωή- είναι λόγος πειραγμάτων που φτάνουν σε επίπεδο κοροϊδίας, έχοντας αρνητικές επιδράσεις στο παιδί που δέχεται το bullying.
To bullying είναι η ανεπιθύμητη, επιθετική και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά στα παιδιά σχολικής ηλικίας που συνεπάγεται μια πραγματική ή κατ’ εκτίμηση ανισορροπία ισχύος. Είναι ένα φαινόμενο που έχει έρθει τελευταία στο προσκήνιο με τη βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με σκοπό την εύρεση τρόπων αντιμετώπισής του. Διότι, όταν τα παιδιά βιώνουν εκφοβισμό, έχουν την τάση να αποσύρονται συναισθηματικά, ιδιαίτερα εκείνα που είναι ντροπαλά και ήδη έχουν ζητήματα αλληλεπίδρασης με τους συνομηλίκους τους, με πολύ σοβαρές συνέπειες. Συχνά παραπονούνται στους γονείς τους για την επίθεση είτε λεκτική είτε σωματική που δέχονται, καθώς η συμπεριφορά αυτή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Οι λόγοι του bullying μπορεί να είναι αναρίθμητοι και δύσκολα αντιμετωπίσιμοι, ωστόσο για τα παιδιά που αιτία του εκφοβισμού είναι τα αφεστώτα ώτα (πεταχτά αφτιά) υπάρχει τρόπος άμεσης διακοπής της αιτίας και συγκεκριμένα η ωτοπλαστική», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.