Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Παρατείνονται τα μέτρα για την αιθαλομίχλη

Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης των Ιωαννίνων, τις προηγούμενες 2 ημέρες οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), ξεπέρασαν, σε μέση ημερήσια τιμή, το όριο των 100 μg/m3.
Έχοντας υπόψη την Κ.Υ.Α «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» και δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα παρατείνεται για δύο ακόμη ημέρες η ισχύς των παρακάτω μέτρων:
Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου:

Προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η πλακόστρωση της αγοράς του Παρακαλάμου

Με σύμμαχο τον καλό καιρό προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η πλακόστρωση της αγοράς του Παρακαλάμου.

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ

Τα οικογενειακά επιδόματα δ' τριμήνου 2015 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) θα καταβάλλει ο ΟΓΑ την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 25-11-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.
Η πληρωμή αυτή αφορά 715.703 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 182.826.458,68 ευρώ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΟΓΑ, όσοι από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 25-11-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού, στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για το λόγο μη πληρωμής τους και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Συμπαράσταση σε ατύχημα ποδοσφαιριστή

Η οικογένεια του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά και το Δ.Σ. της ομάδος εκφράζουν τη συμπαράσταση τους και εύχονται ταχεία ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή της ομάδος μας Παναγιώτη Τσουμάνη.  

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενημερώνει πως από το μεσημέρι της Τετάρτης, 30-12-2015, έως και την Παρασκευή, 01-01-2016, προβλέπεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με χιόνια στα ορεινά, παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Περιφέρεια, και κυρίως στα ανατολικά.
Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή των Δήμων και των πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνεχίζεται η ροή χρημάτων σε Ιόνια Οδό και Ε65

Συνεχίζεται η ροή χρημάτων στους αυτοκινητόδρομους Ε65 και Ιόνιας Οδού από το Υπουργείο που δείχνει αποφασισμένο να κλείσει τις χρηματοδοτικές τρύπες που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2015.Στον Ε65 έχουμε συνολικά 3 αποφάσεις τις τελευταίες μέρες: Στις 21 Δεκεμβρίου έχουμε δέσμευση 1εκ. ευρώ για αποζημίωση του παραχωρησιούχου ως την 5η δόση του συμφωνημένου ποσού. Στις 23 Δεκεμβρίου με απόφαση του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ εγκρίθηκε η πληρωμή του παραπάνω ποσού.
Με δεύτερη απόφαση την ίδια μέρα (21.12) δόθηκε εντολή πληρωμής 9.873.309,74 ευρώ για την πληρωμή του 4ου λογαριασμού πιστοποίησης αποζημίωσης δαπανών και εξόδων του κατασκευαστή.

Πότε θα κλείσουν και πότε θα ξανανοίξουν οι εφαρμογές του Taxis

Αναλυτικό προγραμματισμό για τις ημερομηνίες διακοπής λειτουργίας βασικών εφαρμογών του Taxis καθώς τις εκτιμώμενες ημερομηνίας επαναλειτουργίας τους έδωσε η ΓΓΔΕ ενόψει της προετοιμασίας για την αλλαγή του οικονομικού έτους.
Οι φορολογούμενοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς σε κάποιες περιπτώσεις, μετά την παρέλευση της ημερομηνίας που ανακοινώνεται, η υποβολή της δήλωσης θα μπορεί να γίνει μόνο στις ΔΟΥ.
Ο προγραμματισμός έχει ως εξής:
Η εφαρμογή του Περιουσιολογίου για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2014 και 2015 θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 30/12/2015 ώρα 23:00 (ενδεικτική ημερομηνία ανοίγματος 8/1/2016).
Η υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων ΦΑΠ 2010 – 2013, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
Η εκκαθάριση δηλώσεων ΦΑΠ 2010-2013 για υποβολές μέχρι και 29/12/2015, θα είναι διαθέσιμη στις 31/12/2015, ενώ η επόμενη εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Δήλωση του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων-Κακαβιάς

Δήλωση του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς:

«Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ  σχετικά με τον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς, σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Κώστα Τασούλα. Αναμέναμε διαφορετική αντιμετώπιση ενός οδικού άξονα που θα προσφέρει ποικιλοτρόπως τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο ενώ είναι μεγίστης σημασίας η διακρατική του υπόσταση. Η απάντηση ότι ένα έργο με μελετητική ωριμότητα, που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας, θα μείνει τη νέα προγραμματική περίοδο εκτός χρηματοδότησης δε μπορεί παρά να μας προκαλεί ανησυχία για το μέλλον των μεγάλων έργων και της χώρας εν γένει. Αναμένουμε από την πολιτεία να αλλάξει τους χειρισμούς της σε θέματα μείζονος σημασίας και να δώσει στην ακριτική Ήπειρο τη θέση που της αρμόζει».

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός για οπλοκατοχή

Συνελήφθη, προχθές (28-12-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, εντοπίστηκε ο 41χρονος, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα πιστόλι με τον γεμιστήρα του, το οποίο κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια
τρία φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm
ένας κάλυκας 32 mm.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

Απάντηση Σταύρου Καλογιάννη στην "Ήπειρος Ανατροπής" για τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά

Aνακρίβειες ή (εσκεμμένα;) λάθη διαπιστώνει ο Σταύρος Καλογιάννης στην ανακοίνωση της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν κάνει καμία κουβέντα για την ταμπακέρα.
Επί της ουσίας αναφέρει χαρακτηριστικά:
1. Ουδέποτε ο άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά «εξαιρέθηκε από το συνολικό έργο της Ιόνιας οδού, με ευθύνη των κυβερνήσεων Καραμανλή», όπως αναφέρει η παράταξη.
Η αλήθεια είναι ότι το εν λόγω τμήμα, λόγω πολύ χαμηλού κυκλοφοριακού φόρτου, δεν μπορούσε εξ αρχής να ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης της Ιόνιας οδού, στην οποία –ας μην ξεχνάμε– για να καταστεί ελκυστική και υλοποιήσιμη, συμπεριλάβαμε επί κυβερνήσεων Καραμανλή και τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αθήνα – Θεσσαλονίκη (και κατηγορηθήκαμε, τότε, από τους κατοίκους της ανατολικής Ελλάδα), ο οποίος είχε διαχρονικά τους μεγαλύτερους κυκλοφοριακούς φόρτους στη χώρα.

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπής με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (29-12-2015) το πρωί, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, μία 59χρονη υπήκοος Αλβανίας, για κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 59χρονη, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εξόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, ένα διαβατήριο των αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε επικολλημένη κλεμμένη ελληνική άδεια διαμονής.
Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς. 

«Η Φωνή του Κρυονερίου», τριμηνιαία έκδοση της Αδελφότητας Κρυονερίου Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»