Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας (εκτός πέστροφας) σε ποτάμια - λίμνες της Ηπείρου

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, απαγορεύεται η αλιεία των ψαριών (εκτός της πέστροφας) και όλων των  υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1 Μαΐου 2016 έως 31 Μαΐου 2016. Ειδικά  στην  Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου (λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στη λίμνη και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο των ψαριών),  απαγορεύεται η αλιεία των ψαριών και όλων των  υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο από 15 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2016.
Σκοπός της απόφασης είναι η προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω υδάτινα οικοσυστήματα.
Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση αυτής της απόφασης είναι οι Αστυνομικές  Αρχές, τα Δασαρχεία και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Φάρμακα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Μαθητική Εστία Δολιανών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια σημαντική προσφορά για την ανακούφιση των ανασφάλιστων δημοτών και των προσφύγων που φιλοξενούνται στη Μαθητική Εστία Δολιανών παρέλαβε ο Δήμος Πωγωνίου από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.
Η Ε.Κ.Ε. προσέφερε φάρμακα κάθε είδους τα οποία θα διατεθούν σε δημότες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και είναι ανασφάλιστοι καθώς και για να καλυφθούν ανάγκες των προσφύγων.
Τα φάρμακα παρέλαβε, εκ μέρους του Δημάρχου Πωγωνίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γαλίτσης, που ευχαρίστησε την Καρδιολογική Εταιρεία για την στήριξη και συμπαράσταση.
Ο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Ε.Κ.Ε. η οποία έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά φαρμάκων για τους ανασφάλιστους δημότες και τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Μαθητική Εστία Δολιανών.
Η συνεισφορά σας θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στους άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου και συγχρόνως θα επιλύσει το πρόβλημα φαρμακευτικής περίθαλψης στους πρόσφυγες.
Ευχόμαστε η κίνησής σας να βρει κι άλλους μιμητές.
Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση».


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ευχές για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Ο Γιάννης Καραγιάννης εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του κόμματος "Δίκαιη Ρωσία"

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο ετήσιο Διεθνές Φόρουμ του Ρωσικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος "Δίκαιη Ρωσία", που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 23 & 24 Απριλίου 2016.
Το κόμμα "Δίκαιη Ρωσία" με πρόεδρο τον Σεργκέι Μιρόνοφ, συνεργάζεται με τους Ρώσους Πράσινους, ανήκει στην Σοσιαλιστική Διεθνή, είναι τρίτο σε έδρες στη Ρωσική Δούμα και υποστηρίζει ένα προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και μείωση των ανισοτήτων.
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμό του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και στη συνέχεια ο Σεργκέι Μιρόνοφ ανέπτυξε τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος, δίνοντας έμφαση στο Ρωσικο-Ουκρανικό ζήτημα και τον φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ρωσίας.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα, την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για έξοδο από την κρίση. Παράλληλα επισήμανε τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, την συνεργασία πάνω σε θέματα ενέργειας και τουρισμού, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται με το τρέχον έτος της Ελληνο-Ρωσικής φιλίας.

Στα πλαίσια του φόρουμ, ο κ. Καραγιάννης είχε άτυπη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Δούμας και μέλος του κόμματος "Δίκαιη Ρωσία", κ. Αλεξάντερ Ρομάνοβιτς, με τον οποίο συζήτησε την προοπτική ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσική αγορά, ενώ από τη μεριά του ο κύριος Ρομάνοβιτς ζήτησε άμεση διευθέτηση του ζητήματος της τουριστικής βίζας - στα πρότυπα της Κύπρου - για τους Ρώσους πολίτες που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα τους θερινούς μήνες.

Ευχές για το Άγιο Πάσχα από τη Δημοτική παράταξη «Δύναμη Ενότητα και Ευθύνη για το Πωγώνι»


Η «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»
σας εύχεται

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ε.Α.: Ανακοίνωση σχετικά με χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης πολιτών

Με αφορμή περιστατικά απόπειρων εξαπάτησης πολιτών, στην Περιφέρειά μας, από επιτήδειους που επικοινωνούν τηλεφωνικά με άτομα και προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό, για το οποίο ευθύνεται, κρατείται σε Αστυνομικές Υπηρεσίες και χρειάζεται μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να απαλλαγεί από τις κατηγορίες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει ξανά ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).
Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με το "100" ή με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Παρακάλαμος: Κεντρική αγορά και πλατεία του χωριού

Φωτό: Jojo Monegaskou
Η εικόνα που παρουσιάζει η κεντρική αγορά και πλατεία Παρακαλάμου μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών «Ανάδειξη παραδοσιακής μορφής αγοράς Παρακαλάμου».

Επιστροφή πινακίδων λόγω Πάσχα

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα επιστρέφονται από σήμερα οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες 26 Απριλίου.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 26η Απριλίου.
Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
-οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,
-οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης,
-παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη,
-κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων,
-κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και
-οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.
Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές εκτελούνται κανονικά.
Για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δε προαπαιτείται η άμεση καταβολή διοικητικού προστίμου για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία του άρθρου 104 Κ.Ο.Κ..

Ευχές για το Πάσχα από το "Plegma Cafe Bar"

Το "Plegma Cafe Bar" σας εύχεται Καλό Πάσχα, Καλές Γιορτές, και το Φως της Αναστάσεως να φέρει στις καρδιές όλου του κόσμου Υγεία, Χαρά, Ελπίδα και Ειρήνη.

Ξεμπλοκάρει η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα

Με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο

Με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο και ψηφίστηκε, ξεμπλοκάρει το "πρόβλημα" αδειοδοτήσεων εκ μέρους του Δασαρχείου για τμήμα της οδού σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την περιοχή των Τζουμέρκων (από τον κόμβο Σκλίβανης (Τερόβου) μέχρι στροφές Πλάκας).
Για το θέμα αυτό είχαν επισκεφτεί τον Ιανουάριο το γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων  Γιάννης Σεντελές και ο Αντιδήμαρχος Δ. Τσιλογιάννης.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος είχε επαφές με τον Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη για την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε το έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και να δρομολογηθεί η υλοποίησή του.

Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου από το νέο σχολικό έτος

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τίθεται σε εφαρμογή από το νέο σχολικό έτος μια σημαντική μεταρρυθμιστική παρέμβαση στο δημοτικό σχολείο. Πρόκειται για τη δημιουργία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική δέσμευση για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές της ίδιας βαθμίδας. 
Με το ισχύον καθεστώς πολυτυπίας των σχολείων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση προκύπτει ένα άδικο, ανορθολογικό και αντιπαιδαγωγικό δεδομένο: να προσφέρονται γνωστικά αντικείμενα (Πληροφορική, Θεατρική Αγωγή) καθώς και αυξημένες ώρες σε άλλα μαθήματα (Αγγλικά, Φυσική Αγωγή, Εικαστικά) μόνο σε έναν τύπο σχολείου, αυτόν του ΕΑΕΠ (Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα), ενώ σε μη ενταγμένα στο ΕΑΕΠ δημοτικά σχολεία δεν προσφέρονται αντίστοιχες ευκαιρίες. 
Ταυτόχρονα, στα μη ΕΑΕΠ δημοτικά σχολεία, οι μαθητές των πρώτων δύο τάξεων ολοκληρώνουν τα μαθήματα δύο διδακτικές ώρες νωρίτερα (στις 12:25) από τους μαθητές των ΕΑΕΠ. 
Το ίδιο συμβαίνει και με τους μαθητές Γ΄ και Δ΄ τάξης οι οποίοι ολοκληρώνουν τα μαθήματα τους μία ώρα νωρίτερα (στις 13:15). Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεται ένα καθεστώς έντονων διακρίσεων μεταξύ των μαθητών του δημοτικού σχολείου, που δεν είναι πλέον αποδεκτές. 
Το Υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει την έμπρακτη εφαρμογή των αρχών της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης στην Εκπαίδευση. 
Αυτό επιχειρείται με την ενιαία παροχή κοινών γνωστικών και διδακτικών αντικειμένων σε όλους τους τύπους δημοτικών σχολείων της χώρας από 4/θέσια και πάνω (περίπου 3.555 σχολικές μονάδες). Με την συνεπακόλουθη ενοποίηση των Εβδομαδιαίων Ωρολογίων Προγραμμάτων, λαμβάνοντας υπόψη εισήγηση του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), καθιερώνεται ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
Ο νέος ενιαίος τύπος ολοήμερου δημοτικού σχολείου διατηρεί τα θετικά στοιχεία του ΕΑΕΠ, που, όμως, προβλέπονταν μόνο για 1.337 12/θέσια ολοήμερα δημοτικά σχολεία και αποσκοπεί στον εμπλουτισμό και την επέκταση των προσφερόμενων γνωστικών αντικειμένων στους μαθητές όλων των τύπων σχολείων από 4/θέσια και πάνω.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταδικάζει τα νέα ανάλγητα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση, με τα Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδια

Αθήνα 26-4-2016
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στη συνεδρίαση του της 21/4/2016 συζήτησε για μια ακόμη φορά τις σκληρές ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, που φέρνει η σημερινή κυβέρνηση στα πλαίσια εφαρμογής του 3ου μνημονίου, επικαλούμενη προσχηματικά τη βιωσιμότητά του, για την οποία δε φταίνε οι εργαζόμενοι που πλήρωσαν ανελλιπώς τις εισφορές τους. Εισφορές που καταληστεύτηκαν από τις μεγάλες απώλειες στο χρηματιστήριο, με τα δομημένα ομόλογα, από το κούρεμα του δημόσιου κρατικού χρέους, την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και την εισφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή αλλά και την αδήλωτη μαύρη εργασία.
Ο νόμος που κατέθεσε η Κυβέρνηση είναι ακόμα χειρότερος από το σχέδιο που είχε παρουσιαστεί πριν και στο οποίο η Πανηπειρωτική έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της. Τα νέα μέτρα χτυπάνε όλα τα λαϊκά στρώματα.
Η Κυβέρνηση με τη νέα αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος, σε συνέχεια νομοθετικών ρυθμίσεων των προηγούμενων Κυβερνήσεων, προχωράει παραπέρα και επιδιώκει να αφαιρέσει από τις τσέπες των συνταξιούχων για το 2016 1,8 δις ευρώ επιπλέον και για τα επόμενα χρόνια να περιορίσει ακόμα περισσότερο την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση σε μια βασική (εθνική) σύνταξη – φιλοδώρημα.
Στα πλαίσια αυτά αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους παλαιούς και νέους συνταξιούχους με δικαίωμα ολόκληρης σύνταξης στις 12.000 ημέρες ασφάλισης (40 χρόνια) και η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ θα δίνεται ολόκληρη στα 20 χρόνια ασφάλισης.
Διαχωρίζει την κύρια σύνταξη σε βασική (εθνική) που θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία στο όριο της φτώχειας (384 ευρώ) με πρόβλεψη του μνημονίου να συνδέεται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και σε αναλογική που θα διαμορφώνεται από τις αυξημένες ατομικές εισφορές του ασφαλισμένου για όλο τον εργασιακό βίο με μειωμένους συντελεστές αναπλήρωσης και με βάση το προσδόκιμο ζωής, χωρίς καμία εγγύηση από το κράτος για το ποσό αυτό.
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης η μείωση και τελικά η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και των λοιπών προνομιακών επιδομάτων και η ενοποίηση όλων των ταμείων.
Παράλληλα η Κυβέρνηση για να εξασφαλίσει το ποσό των 5,4 δις ευρώ καταθέτει για ψήφιση στη Βουλή νέο φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο αυξάνει τους άμεσους φόρους (μείωση αφορολογήτου, αύξηση των συντελεστών κλπ. ) και τους έμμεσους φόρους με αύξηση κατανάλωσης (μακαρόνια, όσπρια κλπ), στην βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, φυσικό αέριο κλπ που θα πλήξει περαιτέρω τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Με τα νέα μεγάλη μείωση των συντάξεων και τα λοιπά φοροεισπρακτικά μέτρα, την ακρίβεια και την τεράστια ανεργία η Ήπειρος πλήττεται και θα πληγεί ακόμα περισσότερο. Τα ερειπωμένα χωρία μας βασίζουν την επιβίωσή τους κατά μεγάλο μέρος στη σύνταξη (εισόδημα) των συνταξιούχων, που ζουν ή τα επισκέπτονται τακτικά.
Το ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας ερμηνεύοντας και τα αισθήματα των εκατοντάδων χιλιάδων αποδήμων Ηπειρωτών καταδικάζει τα νέα ανάλγητα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και φορολογικό και καλεί τους απόδημους Ηπειρώτες να εκφράσουμε την αντίθεσή μας αποφασιστικά και οργανωμένα μέσα από τους κοινωνικούς φορείς και τις οργανώσεις της αποδημίας.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Αναστάσιμες ευχές του Αντιπροέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κώστα Κωνή

Ευχές για το Πάσχα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο

(Η εις Άδου Κάθοδος.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στη Βίτσα Ζαγορίου, έτος 1618. Αγιογράφοι Μιχαήλ και Κωνσταντίνος από Λινοτόπι, σπουδαίο βλαχοχώρι στο Γράμμο κέντρο αγιογράφων και ξυλογλυπτών το 17ο αι. Ένα μέρος των κατοίκων του Λινοτοπίου κατοίκησαν στη συνέχεια στην περιοχή Πελαγονίας- όρος Περιστέρι- στο χωριό Μιλόβιστα).
Tο φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις καρδιές μας, να τονώνει την αισιοδοξία μας για ένα καλύτερο μέλλον και να μας θυμίζει το χρέος μας για κοινωνική αλληλεγγύη και στήριξη των αδύναμων συνανθρώπων μας.

Α.Ε.Δ Πωγωνάτος: Πασχαλινό γλέντι στο Δελβινάκι την Κυριακή 1 Μαΐου, ώρα 10:00 μ.μ.

Η Α.Ε.Δ Πωγωνάτος διοργανώνει πασχαλινό γλέντι στο Δελβινάκι, την Κυριακή 1 Μαΐου, ώρα 10:00 μ.μ..
Κλαρίνα: Τάκης Λούκας, Γιάννης Χαρισιαδης, Βασιλης Δακας

Τραγούδι: Βαγγέλης Δάκας, Ιωάννης Σμπονιας

Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκαν 19 μετανάστες κρυμμένοι σε φορτίο με ακτινίδια

Συνελήφθη στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ένας αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος. 
Ο 38χρονος μετέφερε εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης μέσα στο φορτίο (ακτινίδια) 19 αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Παράλληλα, χθες το πρωί, συνελήφθησαν ένας 52χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος καθώς και η 46χρονη, επίσης αλλοδαπή, συνεπιβάτιδά του, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας λιμενικής αρχής.
Ο 52χρονος κατείχε και επέδειξε παραποιημένο διαβατήριο και πλαστό δελτίο ταυτότητας για την 46χρονη, με σκοπό να τη μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν και τα δύο οχήματα.


Δεύτερη ευκαιρία για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα"

Δίνεται δεύτερη ευκαιρία στους πολυπληθείς επενδυτές του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα", να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την πρόταση τους μέχρι την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και ώρα 22.00 μ.μ.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των επενδυτών, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την παράταση του προγράμματος.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα:
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 48χρονος ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα εποχιακών ειδών ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (862) πυροτεχνήματα και πυροτεχνικά αθύρματα, τα οποία διέθετε παράνομα προς πώληση.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 47χρονη ημεδαπή, για παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε περίπτερο που εργαζόταν η 47χρονη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser). 
Επίσης, συνελήφθη για το ίδιο αδίκημα και ο 50χρονος ιδιοκτήτης του περιπτέρου.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι λειτουργούσε ως υπεύθυνος επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστίασης), χωρίς σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή. Ο 26χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται.
Συνελήφθη στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, βάρους (6,3) γραμμαρίων.

Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.