Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνάντηση Βαλκανικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου

Η Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ευρωπαϊκή Έκφραση, στο πλαίσιο των δράσεων της θα πραγματοποιήσει το διάστημα 5-8 Ιουλίου, συνάντηση Βαλκανικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), του Δικτύου Right to the Village- Δικαίωμα στην Πωγωνιανή Πωγωνίου. Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος 50 εκπρόσωποι ΜΚΟ, από Βαλκανικές χώρες, με στόχο τη συνεργασία, την αλλαγή τεχνογνωσίας, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, το δημόσιο διάλογο και την από κοινού δράση σε θέματα της κοινωνίας των πολιτών.
Το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 20:30 στην πλατεία της Πωγωνιανής, το Δίκτυο «Rigtht to the Village-Δικαίωμα στο Χωριό» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση Βαλκανικής Βραδιάς.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα υπάρχει βαλκανική κουζίνα, μουσική, χορός και έκθεση φωτογραφίας από όλα τα Βαλκάνια.

Παρατείνεται έως τις 10 Ιουλίου η υποβολή χειρόγραφων δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 10 Ιουλίου η υποβολή χειρόγραφων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για τους υπόχρεους της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ, και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 2 Ιουλίου, έως και τις 10 Ιουλίου.

Στο "μικροσκόπιο" όσοι δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση

Τους φορολογούμενους που δεν θα υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις θα αναζητήσει από τις 16 Ιουλίου (λήξη υποβολής των δηλώσεων) η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ήδη έχουν λάβει εντολές οι εφορίες να αποστείλουν τα στοιχεία των φορολογουμένων που υπάγονται σε αυτές και δεν υπέβαλαν τη σχετική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ενώ από το ηλεκτρονικό σύστημα θα αναζητηθούν οι φορολογούμενοι που το προηγούμενο έτος κατέθεσαν δήλωση, ωστόσο δεν το έπραξαν φέτος.
Ο φόβος για τη μη υποβολή δήλωσης από αρκετά φυσικά πρόσωπα είναι μεγάλος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δημόσια ταμεία και την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Πάντως, όσοι δεν υποβάλουν δήλωση μέχρι τις 16 Ιουλίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με σειρά προβλημάτων που θα τους κοστίσουν σημαντικά.

Κατασχέσεις μισθών για χρέη στην εφορία

Τι προβλέπει η εντολή του υπουργείου Οικονομικών στις ΔΟΥ

 Το μαστίγιο με κατασχέσεις ενοικίων, ακινήτων, μισθών και συντάξεων κραδαίνει, από τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, το υπουργείο Οικονομικών για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία άνω των 3.000 ευρώ, ενώ θα προβλέπεται και ποινική δίωξη για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 5.000 ευρώ.
Η οδηγία για το «σαφάρι» είσπραξης αναμένεται, σύμφωνα με τη "Real News", να αποσταλεί με τη μορφή εγκυκλίου σε όλες τις εφορίες της χώρας από το υπουργείο Οικονομικών. Η εγκύκλιος έρχεται μετά τη λήξη, την προηγούμενη Παρασκευή, της προθεσμίας για υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η εντολή που έχει δοθεί λοιπόν προβλέπει την κατάσχεση του 25% του μισθού, της σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου βοηθήματος, με στόχο την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών, εφόσον το υπόλοιπο αυτών, αφαιρούμενων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι 1.000 ευρώ, σε μηνιαία βάση.
Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, εξετάζεται ήδη νέα, μόνιμη ρύθμιση με 60 δόσεις, που θα κινείται στο ίδιο πλαίσιο με αυτή που έληξε, ώστε να είναι χρηστική και αποτελεσματική.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι 60 μηνιαίες δόσεις δεν θα έχουν πλαφόν στο ύψος των χρεών. Ειδικότερα, θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλές προς το Δημόσιο ανεξαρτήτως ποσού και η μηνιαία δόση δεν θα έχει πλαφόν, αλλά θα καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες του οφειλέτη.
Σημειώνεται ότι για όσους ενταχθούν στην επικείμενη ρύθμιση θα «παγώνουν» τα οποιαδήποτε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός με αρχηγική θέση και άλλα δύο μέλη του κυκλώματος

 Συνελήφθησαν επίσης, είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, αφρασιατικής καταγωγής, που επιχειρούσαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα
Σε βάρος ενός εκ των διακινητών εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε με πλωτά και χερσαία μέσα αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, στ o πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή τρεις διακινητές, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 36 και 30 ετών και ένας 30χρονος υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι οργάνωσαν και επιχείρησαν να μεταφέρουν 27 αλλοδαπούς Αφρασιατικής καταγωγής από την Ελλάδα στην Ιταλία.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας, του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, χθες (30-06-2012) τα ξημερώματα εντοπίστηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανοικτά της παραλίας Καραβοστάσι της Πέρδικας Θεσπρωτίας, ιστιοφόρο σκάφος, ακυβέρνητο και χωρίς επιβαίνοντες.
Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην παραλία και στην ευρύτερη περιοχή είκοσι επτά (27) αλλοδαπούς Αφρασιατικής καταγωγής καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων τους διαπιστώθηκε η μη νόμιμη είσοδος και παραμονή στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ο ένας εκ των οποίων κατά τον έλεγχο επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ παράλληλα σε άλλη περιοχή της Ηγουμενίτσας συνελήφθη και το άλλο μέλος του κυκλώματος, ο 30χρονος Ιρακινός.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με φορτηγό όχημα από την Ομόνοια Αττικής σε όρμο κοντά στην παραλία Καραβοστάσι της Πέρδικας Θεσπρωτίας και επιβιβάστηκαν στο σκάφος προκειμένου μεταβούν στην Ιταλία, όμως λόγω μηχανικής βλάβης, αποβιβάστηκαν από τους διακινητές στο ίδιο σημείο.
Σημειώνεται ακόμα ότι οι τρεις συλληφθέντες, καθώς και τουλάχιστον δύο ακόμα αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι αναζητούνται, κατά το τελευταίο έτος συνέστησαν δομημένη ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία, ενώ αρχηγικό ρόλο φέρεται να έχει ο 36χρονος Βούλγαρος.
Εκτιμάται ότι το οργανωμένο κύκλωμα, από τη δράση του αποκόμιζε παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ για τη συγκεκριμένη μεταφορά, οι αλλοδαποί είχαν καταβάλει σε μέλη του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ο καθένας.
Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 36χρονου υπηκόου Βουλγαρίας εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης στη διακίνηση εγκύων γυναικών με σκοπό την αγοραπωλησία βρεφών.
Το σκάφος, το όχημα, τρία κινητά τηλέφωνα, πλαστά και λοιπά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

«Αντισυνταγματική η μείωση μισθών στο Δημόσιο»

Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν οι δύο μνημονιακοί νόμοι που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο. Πρόκειται για την πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, τα δώρα κ.λπ. των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.
Ειδικότερα, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010, που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο ΔΝΤ είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.
Στη δικαστική αυτή απόφαση επισημαίνεται ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα, μάλιστα, προσθέτει η απόφαση, επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Σημειώνεται ακόμη ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.
Η επίμαχη απόφαση δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό «Επιθεώρησης Εργατικού Δικαίου» (τεύχος 10/2012) και είναι του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) με ειρηνοδίκη τη Σταυρούλα Κουτρουβίδα.
Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι στην Ανώνυμη Εταιρεία ΣΤΑΣΥ» (πρώην ΑΜΕΛ Α.Ε.), η οποία είναι θυγατρική της «Αττικόν Μετρό Α.Ε.» και ανήκει στο δημόσιο τομέα.


ΠΗΓΗ: www.voria.gr

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης Αττικής, διοργανώνει Ηπειρώτικο πανηγύρι, το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012, στο Άλσος Αργυρούπολης

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ “Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 2012”

Πρωτοφανή επιτυχία είχε η μεγάλη εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας “Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 2012”! Το Θέατρο Πέτρας, το Σάββατο 30 Ιουνίου, πλημμύρισε με πάνω από 3.500 ξενιτεμένους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου, της Παράδοσης και του Πολιτισμού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μεγαλύτερου συλλογικού φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο.
Σε μια δύσκολη εποχή οι Ηπειρώτες που διαρκώς αγωνίζονται, τολμούν και πετυχαίνουν όπως ίσως μόνο οι ίδιοι μπορούν. Σε συνθήκες κρίσης σχεδόν απαγορευτικές για μεγάλες διοργανώσεις, η ¨ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ¨ αποτέλεσε, πέρα από το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό το καλοκαίρι, την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση στην Αθήνα αυτό τον καιρό. 
Συνεργάστηκαν και συνετέλεσαν πολλοί σε αυτό. Οι κορυφαίοι μουσικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με προεξάρχοντα τον πρωτομάστορα της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης Πετρο-Λούκα Χαλκιά που τίμησε, και μάλιστα αφιλοκερδώς, με τη συμμετοχή του την εκδήλωση. Μαζί του ο εγγονός του, ο Πέτρος Χαλκιάς, που πήρε όχι μόνο το όνομα αλλά και τη χάρη του παππού του. Το μεγάλο μέρος της εκδήλωσης στήριξε η απαράμιλλη ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου με τον μελίρρυτο Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι.
Μια γενναιόδωρη γιορτή εν φωναίς και οργάνοις, με τη Χορωδία της Πανηπειρωτικής, το πολυφωνικό σύνολο “Χαονία¨ και το “Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου (Β. Κώτσου)”. Τα τραγούδια της Ιστορίας, της Ξενιτιάς, του Μόχθου και του Γλεντιού συνόδευσαν τους χορούς εξαίρετων δώδεκα χορευτικών ομίλων από Ενώσεις και Συλλόγους Ηπειρωτών Αττικής.
Κι ανάμεσα στις μουσικές, συνηγορώντας στον χαρακτήρα πολυθεμάτος της εκδήλωσης, προβολές βίντεο - εν είδη σπονδών μνήμης και τιμής - για τα 400 χρόνια από την επανάσταση του Διονυσίου του Φιλοσόφου, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και την Δόμνα Σαμίου.
Πολυπρόσωπη και η παρουσίαση της εκδήλωσης, με τη συμμετοχή των ηθοποιών Αμαλίας Καβάλη, Βασιλικής Τσεκούρα, Αδαμαντίας Βλάμη, δίπλα στον Αλέξανδρο Λαμπρίδη, Έφορο Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. και σκηνοθέτη της εκδήλωσης.
Μια εκδήλωση απόλυτα πετυχημένη, όχι μόνο λόγω της μεγάλης προσέλευσης και των άξιων συμμετοχών αλλά και λόγω του σεμαρίου, της δομής της και της ροής της που κράτησαν όλους τους θεατές στον χώρο της εκδήλωσης μέχρι τέλους!
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου της Π.Σ.Ε. κ. Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος, πλαισιωμένος από τα μέλη του Δ.Σ., αναφέρθηκε στο σύγχρονο περιεχόμενο των αγώνων και τους επίκαιρους στόχους της δράσης της Πανηπειρωτικής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το πάνδημο χορό όλων των παρευρισκομένων μέχρι αργά μέσα στη νύχτα, ένα χορό όχι σαν κατάληξη – όπως συνηθίζεται – αλλά σαν κύριο μέρος της εκδήλωσης! Χιλιάδες Ηπειρώτες να χορεύουν αντάμα, ο ένας δίπλα στον άλλο, ο ένας μαζί με τον άλλο, αναδεικνύοντας το πιο όμορφο  χάρισμα κάθε αγώνα – τη συλλογικότητα - δίνοντας ένα μήνυμα έγερσης κι ανάτασης τόσο πολύτιμο σήμερα.
Οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι των Ηπειρωτών της Αττικής που συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές στην εκδήλωση βοήθησαν αποφασιστικά στην πρωτοφανή επιτυχία της, με τη σχεδόν διπλάσια συμμετοχή από την αντίστοιχη περσινή, πετυχημένη εκδήλωση.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον Δήμο Πετρούπολης και το Φεστιβάλ Πέτρας που αγκάλιασαν και στηρίζουν το έργο της Π.Σ.Ε. Η Πανηπειρωτική ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν με την συμμετοχή τους στη συλλογική προετοιμασία και το πολυπρόσωπο πρόγραμμα της εκδήλωσης για να ζήσουμε όλοι μαζί έτσι ένα ολοζώντανο όνειρο. 
Στην Πέτρα όλοι μας ανανεώσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη διάθεση άοκνης προσφοράς και αέναης δημιουργίας, ανταποκρινόμενοι στο πιο ουσιαστικό αξιακό φορτίο της “Ηπείρου του Αγώνα”.
Επόμενοι σταθμοί στη δράση της Πανηπειρωτικής οι “ΗΠΙΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2012”, ο πολιτιστικός, περιβαλλοντικός θεσμός της Πανηπειρωτικής που ταξιδεύει σε όλη την Ήπειρο από τις 17 έως και τις 19 Αυγούστου, και “Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ¨, μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Κάστρο των Ιωαννίνων στις 12 Σεπτεμβρίου.
Σε εποχές βαθιάς ύφεσης και εντεινόμενης κρίσης, η Πανηπειρωτική και οι άλλοι φορείς της Ηπειρώτικης Αποδημίας πρωτοστατούν, τολμώντας και δημιουργώντας με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, όπως οι Ηπειρώτες και ξέρουν και μπορούν.