Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Πρέβεζα: Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός για μεταφορά ενός παράνομου αλλοδαπού στο εσωτερικό της χώρας

Συνελήφθη, χθες (21.11.2014) το απόγευμα στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Πρέβεζας, ένας 38χρονος ημεδαπός, για μεταφορά ενός παράνομου αλλοδαπού στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, ο 38χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο έναν 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας. 

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών

Συνελήφθησαν χθες (21-11-2014) το βράδυ στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, ένας 35χρονος ημεδαπός και μία 44χρονη υπήκοος Αλβανίας, για πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στο Ασπροκκλήσι, εντοπίστηκε η 44χρονη, η οποία εισήλθε και παρέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, να εργάζεται σε καφετέρια με υπεύθυνο τον 35χρονο ημεδαπό, ο οποίος την απασχολούσε παράνομα.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας. 

H Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθήνας διοργανώνει Ηπειρώτικο Αντάμωμα, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, το μεσημέρι, ώρα 13:00, στην ''Μποέμισσα'', Σολωμού 13-15, στα Εξάρχεια

H Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθήνας, προσκαλεί τους συγχωριανούς, τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Σκλίβανης
στο αντάμωμα, την Κυριακή  30 Νοεμβρίου 2014, το μεσημέρι,  ώρα 13.00', στην ''Μποέμισσα'', Σολωμού 13-15, στα Εξάρχεια.
Μας περιμένει όλους, με Ηπειρώτικα και Ρεμπέτικα, να βρεθούμε, να διασκεδάσουμε και να τα πούμε από κοντά.
Υποσχόμαστε ότι θα περάσουμε υπέροχα!!!!
Για πληροφορίες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Προώθηση του ορεινού τουρισμού στην Ιταλική αγορά

Σημαντικό βήμα για την προώθηση του ορεινού τουρισμού της Ηπείρου, αποτέλεσε η πενθήμερη επίσκεψη (12-16 Νοεμβρίου) 15 tour operators από την Ιταλία, η οποία οργανώθηκε από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. στο Μιλάνο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και μετά τις σχετικές επαφές που είχαν γίνει την περασμένη Άνοιξη κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Τουριστική Έκθεση της Νάπολι.
Από πλευράς της Περιφέρειας, τους Ιταλούς tour operators, υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Κ. Σιαράβας και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δ. Σιώλος, που αναφέρθηκαν στις δράσεις της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Ηπείρου και την καθιέρωσή της σε προορισμό τεσσάρων εποχών.

Αλβανοί επιχειρούν να εκδιώξουν τους λιγοστούς ακρίτες της Ηπείρου

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!

Εμπρησμός στους στάβλους της μοναδικής κατοίκου του Ορεινού Πωγωνίου, «κατάληψη» βουνού στους Ποντικάτες, κλοπές σε Τεριάχι και Ζάβροχο 
Ανάστατοι οι εναπομείναντες ακρίτες…

Την καθιέρωση μικτών περιπολιών στην παραμεθόριο, δηλαδή στις ακριτικές περιοχές της Ηπείρου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες απ’ τα Γιάννενα ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας, προκειμένου, να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους των χωριών.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι όταν ξεκινήσουν οι περιπολούσες ομάδες το έργο τους θα … βρουν κατοίκους στα παραμεθόρια χωριά ή αυτά θα έχουν μετατραπεί σε οικισμούς-«φαντάσματα»! 
Κι αυτό γιατί οι μέθοδοι τρομοκράτησης των λίγων κυρίως ηλικιωμένων ακριτών που εφαρμόζουν οι γείτονες Αλβανοί, έχουν ενταθεί τελευταία και τους ωθούν στο να εγκαταλείψουν τις «Θερμοπύλες» που φρουρούν μέχρι σήμερα, αφού νιώθουν τελείως απροστάτευτοι.
Τα περισσότερα στρατιωτικά φυλάκια της ευρύτερης περιοχής του Πωγωνίου που «ακουμπάει» στα σύνορα έχουν κλείσει, οι συνοριακοί σταθμοί αποδεκατίστηκαν, οπότε οι Αλβανοί εισβάλουν ανενόχλητοι στην Ήπειρο, επιτίθενται σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, βάζουν φωτιές, προκαλούν ζημιές, μπαίνουν σε σπίτια και τα αδειάζουν.

Επιστολή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις αρμόδιες Αρχές, για το θέμα των παλαιών κληροδοτημάτων Ιωαννίνων

Προς :
Τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Γκίκα Χαρδούβελη
Τον Υπουργό Πολιτισμού κύριο Κων/νο Τασούλα
Τον Υφυπουργό Εργασίας κύριο Αντώνη Μπέζα
τον Πρόεδρο της Βουλής κύριο Ευάγγελο Μειμαράκη
τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής
τις κοινοβουλευτικές ομάδες των Κομμάτων: Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ.
τους Βουλευτές της Ηπείρου
την Περιφέρεια Ηπείρου
το Δήμο Ιωαννιτών
την Ένωση Πολιτών Ιωαννίνων

Αξιότιμοι κύριοι,
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αγωνίζεται επί 10ετίες ολόκληρες για το θέμα των παλαιών κληροδοτημάτων Ιωαννίνων. Προς το σκοπό αυτό έχει πραγματοποιήσει ημερίδες, έχει τεθεί ως θέμα σε επτά παγκόσμια Πανηπειρωτικά Συνέδρια, έχει τοποθετηθεί στην ειδική επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής το 1999, έχει γνωστοποιήσει τις θέσεις της ως προς το συγκεκριμένο θέμα με δεκάδες υπομνήματα στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών τονίζοντας τα αυτονόητα δηλ. το σεβασμό της βούλησης του διαθέτη, την πιστή εφαρμογή του άρθρου 109 του Συν/τος καθώς και τη διαφάνεια στη διαχείρισή τους.
Δυστυχώς για τα κληροδοτήματα αυτά ακόμα και σήμερα ισχύει το διάταγμα του Σουλτάνου αφού:

ΟΓΑ: 1.000 ευρώ σε 450 πολύτεκνες ασφαλισμένες

Τα δικαιολογητικά

 Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε 450 πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ.
Στις πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και θα τους δοθεί τιμητικός έπαινος.
Η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων για τις πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ ξεκινά την Δευτέρα 24-11-2014 και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 3-12-2014.
Η δικαιούχος πολύτεκνη αγρότισσα μητέρα μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.
Το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας.
Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης σχετικά με το Πρόγραμμα αυτό, δήλωσε: «Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ εφαρμόζει και υλοποιεί μέτρα προστασίας και στήριξης της αγρότισσας πολύτεκνης μητέρας, αναγνωρίζοντας τον Κοινωνικό και Εθνικό της ρόλο, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. O ΟΓΑ επιβραβεύει 450 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, με χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ σε κάθε μία και με προσωπικό έπαινο. Ως Διοίκηση συνεχίζουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να νοιώθουν τον Οργανισμό, αρωγό και συμπαραστάτη τους».

Τέρμα το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών

Κανένας δεν θα μπορεί να εισπράττει κέρδη από τυχερά παιχνίδια χωρίς να κάνει γνωστό το όνομά του, αφού η είσπραξη θα γίνεται μέσω τράπεζας,
Στο πρόβλημα που απασχόλησε τη Γραμματεία Διαφάνειας για την πάταξη κυκλωμάτων ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών, έδωσε λύση η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλα, με τον νέο κανονισμό της Ε.Ε.Ε.Π., πρόεδρος της οποίας είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, κανένας δεν θα μπορεί να εισπράττει κέρδη από τυχερά παιχνίδια χωρίς να κάνει γνωστό το όνομά του, αφού η είσπραξη θα γίνεται μέσω τράπεζας, ενώ παράλληλα θα παταχθεί το φαινόμενο του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος με τα «ανώνυμα» δελτία χαμηλού κέρδους, κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσό, αφού γι' αυτά δεν θα χορηγείται πλέον βεβαίωση κερδών.
Έτσι, δεν θα έχει νόημα για τους επιτήδειους να εμφανίζονται ως νικητές εκατοντάδων ή και χιλιάδων τέτοιων δελτίων χαμηλού κέρδους ετησίως, όπως γινόταν μέχρι τώρα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Ο κ. Σούρλας σε δήλωσή του τόνισε ότι «με τον κανονισμό αυτό της Ε.Ε.Ε.Π. τίθεται πλέον τέρμα στο ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών».

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος για τις 100 δόσεις

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση σε έως και 100 δόσεις.
Στην ρύθμιση των 100 δόσεων εκτιμάται ότι μπορούν να υπαχθούν 4.000.000 φορολογούμενοι με οφειλές που συνολικά φθάνουν στα 14 δισ. ευρώ.
Η εγκύκλιος της κ. Σαββαΐδου αναφέρει πως υποχρεωτικά στη ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.
Διευκρινίζει δε πως μετά από επιλογή του οφειλέτη υπάγονται στη ρύθμιση βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή, αλλά και βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Με επιτυχία η τουριστική προβολή της Ηπείρου στη 30η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης "Philoxenia"

Με τη συμμετοχή στη 30η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης "Philoxenia" ολοκληρώθηκε, με επιτυχία, για το τρέχον έτος το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Ηπείρου σε στοχευμένες και ανερχόμενες τουριστικές αγορές.
Πέραν αυτών, οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι τέλους του χρόνου, καθώς η Περιφέρεια προγραμμάτισε δύο ακόμη εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα:
*Σε συνεργασία με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Τουρκίας, οργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη συνάντηση επιχειρηματιών από την Ήπειρο με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες, στην οποία θα παραστεί ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
*Σε συνεργασία με το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. Κύπρου, οργανώνεται εκδήλωση στη Λευκωσία, κατά την οποία από τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Τουρισμού κ. Στράτο Ιωάννου, θα γίνει συνολική παρουσίαση της Ηπείρου σε όλους τους τουριστικούς πράκτορες της Μεγαλονήσου.