Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Δολιανά Πωγωνίου: Εθελοντικός καθαρισμός του χωριού, την Πέμπτη 10 Αυγούστου, ώρα 8:00 π.μ.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023 και ώρα 8:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός του χωριού.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας αυτή και ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση.

Σημείο συνάντησης: Έμπροσθεν του Δημοτικού σχολείου.

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη της συνεργασίας με τον Ουρουγουανό μέσο, Φεντερίκο Τσίνο


H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Ουρουγουανό μέσο, Φεντερίκο Τσίνο.

Ο Φεντερίκο Τσίνο γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1993 στο Μέλο της Ουρουγουάης και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ με την οποία έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της χώρας του το 2014. Μετά από 45 συμμετοχές, ένα γκολ και τρεις ασίστ, πέρασε τον Ατλαντικό για χάρη της ιταλικής Κάρπι το 2015. Μετά από έξι μήνες επέστρεψε στην Ντεφενσόρ από την οποία μεταπήδηση στην Βραζιλία και την ιστορική Κρουζέιρο. Στο Μπέλο Οριζόντε παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2017, έχοντας ένα μικρό διάλειμμα στην Σάντα Κρουζ μετρώντας συνολικά 10 συμμετοχές.

Το 2017 υπέγραψε στην Ολ Μπόις της Αργεντινής την φανέλα της οποίας φόρεσε σε 14 αγώνες πετυχαίνοντας και 2 γκολ. Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην Αλντοσίβι όπου ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας. Τον Ιανουάριο του 2021 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Μεξικού με την Σαν Λούις, για να επιστρέψει ξανά στην Αργεντινή και την Αλντοσίβι για το δεύτερο πέρασμα του κλείνοντας τον κύκλο του με 59 συμμετοχές, έξι γκολ και τρεις ασίστ. Τον Ιούνιο του 2002 υπέγραψε στην Πλατένσε από την οποία αποχώρησε πριν λίγες ημέρες.

Θωμάς Πρόκος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ"

Ονομάζομαι Πρόκος Θωμάς (Μάκης) διαμένω μόνιμα στον Παρακάλαμο όπου και διατηρώ την δική μου επιχείρηση με ξυλοτεχνικές εργασίες.

Η δραστηριοποίηση λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, στα περίπου εξήντα χωριά του Δήμου μας, η καλή γνώση των προβλημάτων της περιοχής μας (τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο), τα οικονομικά ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή, αλλά και η επικίνδυνη μείωση του νέου ανθρώπινου δυναμικού στα χωριά μας (χαρακτηριστικό παράδειγμα της μείωσης του μόνιμου πληθυσμού των χωριών μας φαίνεται στις επίσημες απογραφές που διενεργήθηκαν το 2011 και το 2021), με οδηγεί στην απόφαση να ανακοινώσω την Υποψηφιότητα μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του Οκτωβρίου με τον συνδυασμό "ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ" επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Γιάννης Στέφος.

Δελβινάκι: Βαρύ Πωγωνίσιο, στην καρδιά του Πωγωνίου, την Τρίτη 15 Αυγούστου


Βαρύ Πωγωνίσιο, στην καρδιά του Πωγωνίου, την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, ώρα 22:00, στο Δελβινάκι Πωγωνίου.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Τάκη Λούκα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Aποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

 


Επαναδημοπρατείται το οδικό έργο Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας

Στην επαναδημοπράτηση του οδικού έργου Πηγάδια- Γέφυρα Πλάκας, το οποίο είναι υποτμήμα της 2ης επ. οδού Πηγάδια έως Πράμαντα, προχώρησε με σημερινή της απόφαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρεια Ηπείρου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 23.600.000 ευρώκαι τμήμα του χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κατακυρώσεις διαγωνισμών έργων

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε τους διαγωνισμούς έργων για αποκαταστάσεις ζημιών και βελτίωση οδικών υποδομών, ως και για επείγουσες εργασίες στο υπό κατασκευή αποχετευτικό της Παραμυθιάς.

Πρόκειται για τα εξής έργα—παρεμβάσεις:

• «Επείγουσες εργασίες για τη λειτουργία του αποχετευτικού έργου και της εγκατάστασης επεξεργασίας ακαθάρτων στο Δ.Δ. Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού € 225.000. Ανάδοχος: ΕΡΓΟΡΟΗ ΑΤΕ

• «Άμεση διευθέτηση όμβριων και αποκατάσταση οδού στην Κρυοπηγή και Καμαρίνα Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 136.800. Ανάδοχος: Άγγελος Τσιμπίκης,

• «Άμεσες εργασίες βελτίωσης βατότητας της επαρχιακής οδού Αρίστη – Πάπιγκο», προϋπολογισμού € 250.000,. Ανάδοχος: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ

• «Ασφαλτικές εργασίες στην επαρχιακή οδό Γλυκή – Τσαγγάρι», προϋπολογισμού € 248.000. Ανάδοχος ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.

“Από το ράφι στο χωράφι”: Οι καινοτόμες προτάσεις του Σπύρου Ριζόπουλου για τους αγρότες στην Ήπειρο

 


Ένα θέμα κομβικής σημασίας για την Ήπειρο θίγει σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σπύρος Ριζόπουλος, με κυρίαρχο σύνθημα “από το ράφι στο χωράφι”  Ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης  Ηπείρου βάζει στο επίκεντρο ζητήματα και προβλήματα αγροτικής παραγωγής. Ταυτόχρονα ξεδιπλώνει τις καινοτόμες προτάσεις  του που καλύπτουν όλο τα φάσμα της καλλιέργειας, από την παραγωγή μέχρι την αποθήκευση.

Το κεντρικό σύνθημα “Από το ράφι στο χωράφι” αποτελεί την αντιστροφή της διαδικασίας. Όπως τονίζεται, στόχος είναι να γίνει καταγραφή των αναγκών των καταναλωτών ώστε να υπάρξει στροφή της καλλιέργειας προς τα νέα προϊόντα.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Περιφέρεια Ηπείρου βιοπορίζεται από τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Ως εκ τούτου ο Σπύρος Ριζόπουλος «ρίχνει» στο τραπέζι  τις  προτάσεις και το πρόγραμμα του με στόχο την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής.

Σιταριά Πωγωνίου: Αφιέρωμα στη Πωγωνίσια Φορεσιά, το Σάββατο 12 Αυγούστου, ώρα 21:00

 

Αφιέρωμα στη Πωγωνίσια Φορεσιά, το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023, ώρα 21:00, στη Σιταριά Πωγωνίου.


Ευτυχία Ντεμίρη: Η μανία σας στο πρόσωπο μου φαίνεται και στο ότι της απαγορεύεται να πάρει τα προσωπικά της αντικείμενα από το γραφείο

 


Κεραυνός εν αιθρία; η απόλυση μου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πωγωνίου-Δελβινακίου μετά από σχεδόν 20 χρόνια ενάντια στη θέληση του 90% των μελών μας χωρίς τη συναίνεσή τους και χωρίς να γνωρίζουν τίποτα ακόμα και σήμερα;

Η εκδικητικότητα  που τους ώθησε σ΄ αυτή την  πράξη που ζημιώνει και βλάπτει, πρώτιστα, τα συμφέροντα του Συλλόγου αλλά και στον διωγμό μιας μάνας.

Η αναφορά ειρωνικά σε παιδικά παιγνίδια  που υπήρχαν στο διπλανό γραφείο και δηλώνετε κατάκτηση του χώρου (χτύπημα κάτω από τη μέση) γνωρίζετε σαν Πρόεδρος διότι μικρή σχέση έχετε με το Σύλλογο ότι  μετέβαινε πολλές φορές και για πολλές ώρες εκτός  ωραρίου και εργαζόταν (χωρίς αμοιβή) και για το λόγο  αυτό έπαιρνε μαζί της και το τρίχρονο παιδί της  που όσο σας βόλευε δεν ενοχλούσε το οποίο έπαιζε ενώ εργαζόταν σε διπλανό κενό χώρο;

Και  μόνο σε ώρες εκτός ωραρίου.

Αυτό βέβαια δεν το γνωρίζετε διότι πολύ σπάνια επισκεπτόσασταν το Σύλλογο.

Συγκαλέστε Γενική Συνέλευση, ως έχετε υποχρέωση, ώστε να αποφανθεί, κυρίαρχα, το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του Συλλόγου μας.

Η κυρία Ντεμιρη υπηρετει ευδόκιμα επί χρόνια με καθολική αναγνώριση, από τα μέλη, της προσφοράς της και του ήθους της!

Παρουσίαση του βιβλίου του Πωγωνίσιου συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου, «Η κραυγή του Φεγγαρίου» στα Δολιανά Πωγωνίου

 


Σήμερα ταξιδέψαμε όλοι στο μαγικό κόσμο των βιβλίων του πολυγραφότατου συγγραφέα Δεύτου Θοδωρή!

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πωγωνισιου συγγραφέα Δεύτου Θεοδωρή «Η κραυγή του φεγγαριού». 

Πρόκειται για ένα βιβλίο εμπνευσμένο από μία συγκλονιστική πραγματική ιστορία που έζησε ο συγγραφέας ως νεοδιόριστος καθηγητής στην Αρεόπολη της Μάνης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον συγγραφέα Δεύτο Θεοδωρή για την τιμητική αυτή βιβλιοπαρουσίαση στο χωριό μας.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσοι παρακολούθησαν την σημερινή βιβλιοπαρουσίαση, με την υπόσχεση πως θα ακολουθήσουν και άλλα πολιτιστικά δρώμενα τέτοιου είδους με σκοπό την πνευματική καλλιέργεια και την προαγωγή του πολιτισμού.

Ριάχοβο Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, τη Δευτέρα 14 Αυγούστου

 

Παραδοσιακό πανηγύρι τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023, στο Ριάχοβο Πωγωνίου.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Κώστα Χαλιγιάννη.


Καταρράκτης: Αντάμωμα Καταρρακτιωτών την Κυριακή 13 Αυγούστου

 


Αντάμωμα Καταρρακτιωτών την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023, στον Καταρράκτη Πωγωνίου.

Βήσσανη Πωγωνίου: Μουσική βραδιά το Σάββατο 12 Αυγούστου

 


Μουσική βραδιά το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 στη Βήσσανη Πωγωνίου.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% διαμορφώνεται ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

 


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ στο 2,5% διαμορφώνεται ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον Ιούλιο, ενώ τον Ιούνιο ήταν στο 1,8%.

Ανησυχία προκαλεί πάντως και το γεγονός ότι ο δείκτης της διατροφής παρουσίασε νέα άνοδο -έστω και οριακή- και διαμορφώνεται πλέον για τον Ιούλιο στο 12,3%, από 12,2% που ήταν τον Ιούνιο.

Το μόνο ίσως θετικό στοιχείο είναι ότι ο πληθωρισμός στην σύγκριση μήνα με μήνα, δηλαδή τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, παρουσιάζει οριακή μείωση της τάξεως του 1,1%.

Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στα στερεά καύσιμα 26,6%, στα φρούτα 19,4% και λαχανικά 15,5%, ενώ την μεγαλύτερη μείωση εντοπίζεται στο φυσικό αέριο με 68,9%, ηλεκτρικό ρεύμα με 16,2% και καύσιμα με 15,6%.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 9 Αυγούστου

 


Την Τετάρτη 9 Αυγούστου Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00