Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Metron Analysis: Ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Οι οριακές διαφορές δείχνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Έθνος της Κυριακής» στην πρόθεση ψήφου για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται, καταγράφονται τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές.
Πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές:
ΣΥΡΙΖΑ: 18,8%
ΝΔ: 17,6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,1%
ΚΚΕ: 5,2%
ΠΑΣΟΚ: 4,4% 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 3,6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,9%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 36,5%
Εκτίμηση ψήφου για ευρωεκλογές:

20.380 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέσα σε 7 μήνες

Από τις 23 Ιουλίου του 2013

Συνολικά 20.380 υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 23 Ιουλίου του 2013 σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Απαντώντας σε έγγραφη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο υπουργός σημειώνει ότι οι 12.799 υπάλληλοι προέρχονται από τους ΟΤΑ (Δημοτικοί Αστυνόμοι, Σχολικοί Φύλακες) και από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Ναυτιλίας, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Τουρισμού, Υγείας και Υποδομών.

Εξιχνιάστηκαν μία υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στους Δρυμάδες, καθώς και τέσσερις διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια σε χωριά του Πωγωνίου

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας
Από την εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα

Εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου Ιωαννίνων, μία υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής στους Δρυμάδες Ιωαννίνων, που είχε γίνει το μεσημέρι της 06-08-2013, καθώς και τέσσερις διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, από την έρευνα της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών (ΤΕΕ) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, προέκυψε ότι ο 27χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 05-06-2013 έως και 04-11-2013:
εισήλθε σε σπίτι 80χρονης ημεδαπής στους Δρυμάδες Ιωαννίνων, όπου, από κοινού με συνεργό του που αναζητείται, με την απειλή μαχαιριών και σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.890) ευρώ και τρεις χρυσές λίρες.
διέρρηξε οικία στο χωριό Ορεινό  Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσε ένα κυνηγετικό όπλο.
παραβίασε ξύλινο παράθυρο οικίας, στο χωριό Κάτω Μερόπη Ιωαννίνων και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ και τρία τηλέφωνα.
διέρρηξε την κεντρική είσοδο οικίας στο χωριό Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων και αφαίρεσε κοσμήματα, μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο
διέρρηξε την κεντρική είσοδο οικίας στο χωριό Μαυρόπουλο Ιωαννίνων και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση εμπλοκής του και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις. 

Γιάννενα: Σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, o οποίος μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας μία μη νόμιμη μετανάστρια

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (27-02-2014) τα ξημερώματα, κοντά στον κόμβο Βουνοπλαγιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομης αλλοδαπής και κατοχή ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου, διαπιστώθηκε ότι αυτός διευκόλυνε τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας, σε μία 19χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου στην κατοχή του 29χρονου, βρέθηκε μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη αναμειγμένη με καπνό, συνολικού βάρους (6,8) γραμμαρίων.
Το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός διακινητής

Μετέφερε με το αυτοκίνητό του έναν 25χρονο ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (27-02-2014) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 35χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 25χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, με τελικό προορισμό την Αθήνα.
Κατά την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, το χρηματικό ποσό των (3.120) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Σύσκεψη για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στο Δήμο Πωγωνίου


Ο τρόπος διαχείρισης και διανομής των υδάτινων πόρων στην περιοχή Βελλάς Δ.Ε. Καλπακίου και Σιταριάς Δ.Ε. Άνω Καλαμά του Δήμου Πωγωνίου προσδιορίστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας το απόγευμα της Πέμπτης (27/2/2014) με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Η σύσκεψη ήταν απόρροια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματέας Βίκυ Ευταξά στην περιοχή της Βελλάς και της Σιταριάς στα μέσα Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να δοθεί οριστική λύση στα ζητήματα διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην περιοχή του κάμπου.

Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης, οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων κατέθεσαν τις προτάσεις τους και ανέλαβαν να διερευνήσουν τεχνικά, λύσεις τόσο για την τρέχουσα περίοδο, όσο και για την οριστική επίλυση της διαχείρισης με στόχο πάντα την αειφόρο και ορθολογική χρήση των νερών ώστε να μπορούν να συνυπάρχουν στην περιοχή όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Γ. Ντάλας, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Καλπακίου Δ. Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Νεγράδων Θ. Βαλάκος, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γ. Αλεξίου, οι ιδιοκτήτες των ιχθυοτροφείων της περιοχής Γ. Ευαγγέλου και Γρ. Πανταζής, ο Γενικός Διευθυντής Χωρικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής Β. Μιχελάκης και ο   προϊστάμενος της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου Μ. Τσιπέλης.

ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr  

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκθετήριο Εργαστήρι Ψηφιδωτών Γ. και Ν. Κολέφα

Διακήρυξη για την δημοπρασία του έργου Eκθετήριο Εργαστήρι Ψηφιδωτών Γ. και Ν. Κολέφα

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί 18 / 03 / 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 στα γραφεία του κεντρικού Δημαρχείου του Δήμου Πωγωνίου
Εργασίες
Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν αφορούν το ισόγειο, τον α’ και β’ όροφο του κτιρίου. 
Στον β’ όροφο του κτιρίου είχαν κατασκευαστεί μεταχρονολογημένα πρόχειρα χωρίσματα από σανίδια τα οποία θα καθαιρεθούν για να επανέλθει ο όροφος στην αρχική του μορφή. 
Θα πραγματοποιηθεί αποξήλωση των ξύλινων και σιδηρών θυρών και παραθύρων τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του κτιρίου, καθώς έχουν υποστεί σημαντικές φθορές από την υγρασία και το πέρασμα του χρόνου. Θα καθαιρεθούν όλες οι ξύλινες επιφάνειες όπως πατώματα, ταβάνια, καθώς και ο σκελετός τους, καθώς είναι κατεστραμμένα.

Μητρώο αιγοπροβάτων ζητά ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να προχωρήσει με την εξισωτική

Με ανακοίνωσή του σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των συμπληρωματικών παραστατικών αιτήσεων για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2013, ο ΟΠΕΚΕΠΕ διευκρινίζει ότι απαιτείται η προσκόμιση της βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Αιγοπροβάτων, για να προχωρήσει στην καταχώριση των δικαιούχων.
Η ανακοίνωση αναφέρει, συγκεκριμένα, τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των προβλεπόμενων κατά περίπτωση συμπληρωματικών παραστατικών αιτήσεων Εξισωτικής Αποζημίωσης 2013-Μέτρα 211 και 212 του ΠΑΑ 2007-2013. 
Η υποβολή πραγματοποιείται στις κατά τόπους ΕΑΣ και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το «Χατζηκώστα» και το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων στα 12 κορυφαία νοσοκομεία της χώρας

Με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης που έθεσε το υπουργείο Υγείας, 12 νοσοκομεία της χώρας κρίνονται, υπηρεσιακά, ως τα καλύτερα που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή.
Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απόδοση και την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών, την αποπληρωμή των οφειλών και τη διαφάνεια των διαγωνισμών.
Τα 12 νοσοκομεία είναι τα εξής:
-Ασκληπιείο Βούλας (Διοικητής Ηρακλής Καραγεώργος)
-Νοσοκομείο Αμαλιάδας (Αναπληρωτής Διοικητής Λέανδρος Καλογεράκος)
-Νοσοκομείο Καρπενησίου (Διοικήτρια Ελένη Τσεκούρα)
-Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων (Διοικητής Λάμπρος Γεωργόπουλος)
-Νοσοκομείο Έβρου (Αναπληρώτρια Διοικήτρια Αθανασία Κακαλή)
-Νοσοκομείο Μεσολογγίου (Αναπληρωτής Διοικητής Γεώργιος Κυριακόπουλος)
-Νοσοκομείο «Σωτηρία» (Αναπληρώτρια Διοικήτρια Βασιλική Γκογκοζώτου)
-Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ηλιάνα Κωστάκη)
-Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» (Διοικητής Ιωάννης Πετρόχειλος)
-Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» (Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ιωάννα Διαμαντοπούλου)
-Νοσοκομείο «Αττικόν» (Διοικήτρια Ευαγγελία Γιαννακάκου)
-Νοσοκομείο Ξάνθης (Διοικητής Αθανάσιος Πάσχου)
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ικανοποιημένος, δεδομένου ότι τα περισσότερα νοσοκομεία πλησιάζουν τους στόχους.


ΠΗΓΗ: www.news247.gr   

Πολιτική σημαίνει υπέρβαση

Γράφει ο Βοστινιώτης Παναγιώτης

Ας αρχίσουμε με την φράση του Montucia που είχε πει το εξής: "Η Ιστορία μιας επιστήμης, δεν είναι ιστορία όλων των συγγραφέων που έγραψαν σχετικώς με αυτήν, αλλά μόνον εκείνων, οι οποίοι συνέβαλαν με τα έργα τους στην προώθηση των ορίων της".
Αν την παραπάνω φράση την "προβάλουμε" στην επιστήμη που λέγεται Πολιτική, μπορούμε να πούμε ότι η Ιστορία της Πολιτικής, δεν είναι ιστορία όλων όσων ασχολήθηκαν με τον ένα η άλλον τρόπο με την πολιτική, αλλά μόνο  εκείνων οι οποίοι συνέβαλαν στην προώθηση των ορίων της, δηλαδή συνέβαλαν με τα έργα τους,  με την στάση τους η με την φιλοσοφία τους στην υπέρβαση, του κάθε φορά πολιτικού γίγνεσθαι.
 Όλοι εκείνοι που με τον ένα η άλλο τρόπο θελήσουν να αναμιχτούν στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές, και εδώ εννοούμε πρώτιστα τους υποψηφίους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, πρέπει να έχουν υπ’  όψη τους, αυτήν την πολύτιμη αλήθεια.

Συνελήφθη στα Ραβένια Ιωαννίνων, μετά από καταδίωξη, 53χρονος ομογενής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τρεις παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη προχθές (26-02-2014) αργά το βράδυ στα Ραβένια Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πυρσόγιαννης, ένας 53χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, χθες το αργά βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν στη διασταύρωση Δελβινακίου Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε, ανέπτυξε ταχύτητα και μετά από καταδίωξη, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στα Ραβένια Ιωαννίνων.
Όπως διαπιστώθηκε, οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ο 53χρονος, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24, 30 και 33 ετών, οι οποίοι στερούνταν κάθε νόμιμου τίτλου παραμονής στη χώρα μας.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου Ιωαννίνων.

ΟΓΑ: Την Τρίτη 4 Μαρτίου θα καταβληθούν οι συντάξεις

Ο ΟΓΑ ανακοίνωσε την Τρίτη 4 Μαρτίου θα καταβληθεί σε 712.612 δικαιούχους η σύνταξη μηνός Μαρτίου με πίστωση των τραπεζικών τους λογαριασμών ή των λογαριασμών ΕΛΤΑ.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων ανέρχεται στο ποσό των 321.660.561,91 ευρώ.

Παράλληλα, ο ΟΓΑ ανακοίνωσε πως όσοι δικαιούχοι του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών για το έτος 2013 υπέβαλαν χειρόγραφη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την Αίτηση-Έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας εν όψει τριημέρου Καθαράς Δευτέρας

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
 Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμούμενων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.
• Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.